![]() |
![]() |
|
|||||||
| Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima i nestabilnostima sistema |
![]() |
|
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
|
#1 |
|
Član
|
Kada startujem komp,bruji mi napajanje,koje prestane kada pomerim kuciste par puta.Spremao sam ispit sedam dana,nisam gasio komp,samo monitor i posle gasenja i ponovnog startovanja problem je poceo.Da li je jedini odgovor i resenje zamena napajanja i sta mu se desilo u toku rada od sedam dana?Sa kompom je inace sve O.K.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Deo inventara foruma
Član od: 12.2.2006.
Zahvalnice: 269
Zahvaljeno 544 puta na 343 poruka
|
Koje kucishte i napajanje imash?
Ako je neki kineski krsh, cesto se deshava da usled "kvaliteta" izrade trese stranica kucishta.Mozda ventilator u napajanju bruji? |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Deo inventara foruma
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 299
Zahvaljeno 397 puta na 300 poruka
|
Citat:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Član
|
Tacno se desava kako vi opisujete,to cu i uraditi a da je kineski krs,jeste,inace je pod garancijom samo sto mi je lik koji mi je ugradio novu plocu za novi BIOS na istoj trazio kintu a ja mu nisam dao,jer smatram da nisam ja kriv za kvar,tako da je reklamacija napajanja malo zeznuta,iz principa.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Banned
Član od: 20.12.2005.
Zahvalnice: 278
Zahvaljeno 363 puta na 216 poruka
|
prije nekih pola godine sam mijenjao napajanje koje je nakon 2-3 mjeseca pocelo da bruji (nekoliko minuta nakon paljenja, pa se smiri). odmah sam ga isao zamijeniti za drugo, jer je jos bilo pod garancijom.
pa ako je tebi pod garancijom mijenjaj odmah, zasto da se mucis ciscenjem? EDIT: ovo sto sada imam je identicno i radi oko pola godine bez brujanja (comp. ne gasim, samo povremeni reseti). |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Deo inventara foruma
|
Citat:
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Član
|
Pa jednostavno problem je da zovem coveka koji mi je ugradio napajanje i jos je pod garancijom,jer mi je radio nov BIOS na ploci koja je pod garancijom kod njega i trazio lovu za to a ja mu nisam platio,po kom osnovu da mu platim?
Sto se tice napajanja,hvala na savetima ocisticu ga. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Banned
Član od: 20.12.2005.
Zahvalnice: 278
Zahvaljeno 363 puta na 216 poruka
|
pa probaj... nece te pojesti
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Član
|
Nece mene ali oce lovu
Ne dam.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Član
|
Izvinjavam se sto temu vadim iz naftalina ali red je da javim sta sam uradio...
Prosto,skinuo sam napajanje i duvao u ventilator da je soba bila puna prasine,zasrafio ga,startovao masinu i radi super,ovo pisem da drugi znaju ako im se slicno desi a ne odmah da se zove serviser ili menja ispravno napajanje. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Drug Član
Član od: 12.7.2006.
Zahvalnice: 772
Zahvaljeno 2.267 puta na 1.686 poruka
|
otvori napajanje, skini vent, ocisti ga i podmazi sa grafitnom mascu, i nema brujanja. tako sam ja radio sa grafickom.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Član
|
OK ali gde da nabavim grafitnu mast?
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Deo inventara foruma
|
Ma ne moras bas toliko da se cimas, a ima je svuda, pumpe, auto prodavnice itd. (pa i buvljak ver) Ako nista drugo otvori to, usisaj i prebrisi prasinu, mislim otvori i kuler pa ga vrati.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Drug Član
Član od: 12.7.2006.
Zahvalnice: 772
Zahvaljeno 2.267 puta na 1.686 poruka
|
grafitnu mast mozes da nadjes u elektro-radnjama. pazi kada rastavljas kuler da ne izgubis nitnicu koja drzi vent za osovinu. uostalom skoro je bio opisan postupak u sk.
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Član
Član od: 11.2.2006.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
A i da izgubi osigurač, polje teži da privuče rotor, i uglavnom je dovoljno da kompenzuje potisak propelera. Mast nije pametno koristiti u prostorijama u kojima je zimi hladno, pa čak ni grafitnu iako se mnogo manje steže nego obična mineralna. Ionako većina ventilatora ima zaptivnu gumicu, pa se može sipati ulje.
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Član
|
Zaboravio sam,pa reko' da se javim..
Da,moze i motorno ulje,sto sam i uradio,prestalo je brujanje. Samo,ovu "popravku" ne bih,naravno,nikako preporucivao ljudima koji nisu otvorili kuciste a kamoli da otvore napajanje. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Član
Član od: 6.1.2006.
Zahvalnice: 6
Zahvaljeno 19 puta na 11 poruka
|
Ово се и мени дешавало, дође само с времена на време тако и прође.
|
|
|
|
![]() |
| Bookmarks sajtovi |
| Alatke vezane za temu | |
| Vrste prikaza | |
|
|
Slične teme
|
||||
| tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
| Napajanja unplugged | Eddie | Tekstovi u SK | 101 | 16.6.2007 4:45 |
| pomoc oko napajanja | Empire Earth | Kvarovi | 16 | 9.10.2006 13:25 |
| Chieftec kucista bez napajanja | Ron_Jeremy | Ostale komponente | 43 | 12.9.2006 22:30 |
| zamena napajanja, hladjenja (coolera)..... | Alexandar | ŠDK - Ostale komponente | 19 | 3.4.2006 21:40 |
| Razlike chieftec napajanja? | probeat | ŠDK - Ostale komponente | 2 | 24.2.2006 20:56 |