![]() |
![]() |
|
|||||||
| Zanimljive Web lokacije Lokacije na Mreži koje su vredne pažnje |
![]() |
|
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
|
#21 |
|
Član
Član od: 4.2.2007.
Zahvalnice: 98
Zahvaljeno 159 puta na 35 poruka
|
LJudi ja se isto tako lozio na kupovinu preko net-a ali mrka kapa od toga kada sam dobio informacije od e-ducana koliko izadje to na kraju.....
Ja ti tako videh na www.finishline.com patike za 30 dolara koje bi ovde bile brat bratu 5000 ( nemash ispod toga kod nas normalnih patika) i kontam : 30 dolara + provizije dzidza bidze, pa nek na kraju sve izadje 50 do 60 dolara ja sam na konju jer nebih mogao pazariti neshto takvo ovde za 3000-3600 dinara .... Kada sam sve lepo izplanirao posaljem mail e-ducanu da mi sve lepo objasne posaljem sldeci mail: Kao prvo nemam kreditnu karticu, sa kojom bi mogao da platim u konkretnom slucaju te patike! Kao drugo neznam koliko bi mi na tih 30 dolara bio uracunat carina i porez to jest koliko bi na tih trideset dolara dao na te dazbine! Kao trece da li bi carina uopste bila uracunata posto se carina uracunava za robu koja ulazi u Srbiju samo ako je preko vrednosti od 100 evra! Koliko bi me izasla sama posiljka da mi stigne, generalno u ovom slucaju iz USA! Da li vi to obavljate umesto npr mene i kako! Unapred hvala na odgovoru ![]() I onda stize hladan tush koji me je osvestio .... evo njihovog odgovora: Postovani, Potrebno je samo da u Internet ponudi, pronadjete zeljeni proizvod, posaljete nam link ka proizvodu ili adresu sajta i identifikacioni broj i/ili pun naziv proizvoda (velicinu,boju, model) ili nas posetite licno u nasim prostorijama gde cemo na licu mesta proveriti uslove kupovine, obracunati Vam troskove i pruziti sve dodatne informacije Vezane za mogucnosti i uslove zeljene kupovine. Konkretno sajt www.finishline.com ne salje svoje proizvode direktno u Srbiju. Kako bismo Vam ipak omogucili kupovinu, predlazemo transport preko naseg sabirnog centra u New York-u. Posto je rec o partnerskom sajtu i sajtu sa koga se cesto kupuje posredovanjem e-ducana, mozemo Vam obracunati cenu za fiktivni proizvod ( patike ), sa pretpostavkom da je cena istih 30$, kako biste stekli uvid u nacin formiranja cene. Obracun cene proizvoda: Cena proizvoda: 30.00 $ 20% Provizija: 6.00 $ PDV na proviziju (18%): 1.08 $ FD transport: 6.99 $ Fiksni troškovi dokumentacije: 8.50 $ SD transport: 10.00 $ UKUPNO: 62.57 $ Cena koja se plaća u e-dućanu 3722.32 din Prilikom preuzimanja posiljke imate dodatne troskove: 20% Carina: 440.11 din 10% PDV: 475.32 din Takse: 3123.00 din UKUPNO: 4038.43 din Jel kontate koliko to na kraju izadje? 3722.32 + 4038.43 = 7760.75 tj 129 USD 4 puta vise od oznovne cene ja moram da dam .... i tako ti se ja lepo ohladio od tog shopinga!
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Član
|
kupujem u inostranstvu,tacnije amerika, stize DHL-om ,koliko platim ostale troskove ako to sto kupujem kosta 30 dolara???
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Veteran
|
Uracunaj postarinu (pitaj prodavca koliko je naplacuje... zavisi od velicine/tezine paketa). I naravno u zavisnosti od proizvoda koji narucujes, najverovatnije ces platiti i carinu i PDV.
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Deo inventara foruma
Član od: 2.2.2006.
Zahvalnice: 861
Zahvaljeno 1.729 puta na 992 poruka
|
Zato je EU majka svega... Nema carine, brz transport.... Mislim, ako se kupuje iz EU.
Jasam htio da kupim polovan A2600+ sA za 10 evra, a kad mi uračunaše poštarinu, porez, carinu i ostale džidža bidže ispade 60 evra
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Veteran
Član od: 23.12.2005.
Zahvalnice: 49
Zahvaljeno 79 puta na 50 poruka
|
Da li neko ima iskustva sa dobijanjem posiljke iz SAD? Posle koliko dana bi trebala da stigne?
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Starosedelac
|
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Veteran
Član od: 18.5.2006.
Zahvalnice: 41
Zahvaljeno 28 puta na 12 poruka
|
A да ли неко може да израчуна колико би коштао производ из Е.У., као што нам је freeminder детаљно представио?
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Deo inventara foruma
Član od: 10.3.2007.
Zahvalnice: 318
Zahvaljeno 780 puta na 600 poruka
|
Imam jedan problem.
Naime, danas sam preko jednog sitea pokusao da narucim odredjenu igru. Popunio sam formular gde je site zahtevao da ispunim podatke, prvenstveno vezano za karticu, nakon cega je izvrsena transakcija od 1 dinara (verifikacija). Sve je to proslo odlicno, izabrao sam koji proizvod zelim, nakon cega sam pritisnuo dugme "checkout", kada je site ispisao poruku kako je procesiranje transakcije u toku. Nakon toga, docekala me poruka kako taj site zahteva "3D autentifikaciju", a nakon toga i error code (4016 cini mi se). Kartica je Banca Intesa Internet kartica (VISA). Zvao sam Intesu, i oni su mi rekli da kartica nije potpuno verifikovana, i da ce to biti zavrseno sutra ili u petak. Moje pitanje je da li postoji nacin da se brze odradi ta verifikacija, ili moram da cekam dok mi se bankari ne smiluju? Also, ako neko zna website koji isporucuje igre u Srbiju, neka baci na PM. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Član
|
Stvarno bih zeleo da porucim jedan dres iz Grcke...Sad,da li neko moze da mi odgovori na par pitanja:
1)Koji nacini placanja postoje? 2)Koji nacin placanja je najpouzdaniji? 3)Kolika je carina (ja msm da je cena oko 50 evra) ? 4)Koliko se isplati? 5)Koliko je pouzdano da ce se taj dres jednog dana pojaviti na mojim vratima? P.S. Nisam noob,samo nisam upoznat sa tim segmetnom interneta
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Član
Član od: 9.7.2008.
Zahvalnice: 7
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
Ljudi,da li postoji po vama par nekih sigurnih sajtova gdje se moze kupovati putem neta i kreditne kartice, naravno...
garderoba,satovi, tehnika neka...tipa aparata za brijanje itd.....???ali da ima dostava u CG? |
|
|
|
|
|
#31 |
|
Član
Član od: 5.7.2006.
Zahvalnice: 56
Zahvaljeno 25 puta na 10 poruka
|
E стварно,
који су сајтови за онлајн куповину сугурни? |
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Starosedelac
Član od: 26.8.2009.
Zahvalnice: 132
Zahvaljeno 221 puta na 199 poruka
|
Citat:
|
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
Veteran
|
Posto kad se kupuje preko interneta oni traze broj kartice da li ja kad mu dam taj broj on moze da mi uze sa kartice sumu novca koliku ja imam ili mogu da odem u minus(naprime imam 100e a on da mi uzme 10 000e) i da onda ja dugujem banci pare koje su oni uzeli?
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
Veteran
Član od: 1.7.2007.
Zahvalnice: 403
Zahvaljeno 286 puta na 170 poruka
|
Jel ima neko kojim slucajem iskustva sa narucivanjem iz Hrvatske preko njihovih sajtova?
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
Novi član
Član od: 17.2.2010.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
Jedan prijatelj hoce da kupi neku kompjutersku opremu za porodicu iz Srbije, pa moram da pitam da li postoji neki NAS sajt preko koga on to moze iz SAD da naruci?? Jer ako se sve to narucuje i salje iz Amerike, ispadne neke nenormalna cifra. Pitanje je - da li kod nas neko prodaje opremu za pc preko interneta i da li to moze da se naruci iz strane zemlje, a da bude isporuceno ovde?
Hvala unapred.
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
détente
Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 1.530
Zahvaljeno 2.470 puta na 1.488 poruka
|
Ako mu je porodica u pitanju, zar nije jednostavnije da im pošalje novac pa neka oni odu do radnje i kupe šta im treba? Još jednostavnije je da uplati novac koji je nameravao da potroši na njihov račun u banci.
|
|
|
|
|
|
#38 |
|
Starosedelac
|
Da ne bih otvarao novu temu,pitacu ovde.
Imam rodjaka koji zivi u Engleskoj (iliti UK) i ima PayPal nalog i redovno kupuje stvari za sebe (iPad,iPhone,majice itd itd).Dogovorili smo se da ce mi uzeti PSP,pa me zanima koliko bi trebalo njemu da stigne do Srbije? Postarina do njega je 3 funte.On ce platiti posiljku i saopstiti mi konacnu cifru koju cu mu uplatiti na bankovni racun.Da li je neko imao iskustva? |
|
|
|
|
|
#39 |
|
Veteran
Član od: 25.3.2010.
Zahvalnice: 102
Zahvaljeno 71 puta na 64 poruka
|
Najmanje 7 dana ja mislim.Jednu igru sam cekao 10 dana.
|
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Veteran
|
Citat:
Skoro sam narucivao nesto preko neta i naplatili su mi PDV 18% i carinu 10%. |
|
|
|
|
![]() |
| Bookmarks sajtovi |
| Alatke vezane za temu | |
| Vrste prikaza | |
|
|
Slične teme
|
||||
| tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
| Plaćanje kreditnom karticom preko Neta | zvucnjak | Internet usluge | 73 | 16.6.2011 22:27 |
| kako telefonirati preko neta | djole 022 | Aparati i oprema | 3 | 14.2.2007 22:10 |
| slusanje predavanja preko neta | debelizmaj | Aplikativni softver | 9 | 16.1.2007 10:24 |
| naručivanje preko neta | Corwin | Internet usluge | 18 | 12.5.2006 0:03 |
| mala multiplayer igra, preko neta ? | Sasa | Mrežne igre | 8 | 24.12.2005 5:28 |