![]() |
![]() |
|
Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima i nestabilnostima sistema |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 6.1.2010.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Kada mišem uradim desni klik na bilo koju vrstu datoteke (.doc, .mp3, .flac, .txt, .rar, ...) bez obzira na veličinu datoteke, umesto menija pojavi mi se obaveštenje: ''Windows Explorer has encountered a problem and needs to close''. Isto se dešava i kad pokušam da kopiram ili izbrišem bilo koju datoteku pomoću tastature. Inače, sve datoteke su mi na particiji D, a programi na particiji C. Ovaj problem nemam sa mapama (folderima), njih mogu da brišem, kopiram i premeštam bez problema. Windows XP sa Service Packom 3 mi je reinstaliran pre par dana. Skenirao sam kompjuter (Avira Antivirus, Malwarebytes Anti-Malware, TrojanHunter) i nije nađen nijedan virus, crv ili trojanac.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
Član od: 27.2.2010.
Zahvalnice: 397
Zahvaljeno 192 puta na 138 poruka
|
![]()
Deinstaliraj daemon tools
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Starosedelac
Član od: 19.11.2009.
Zahvalnice: 1.349
Zahvaljeno 415 puta na 211 poruka
|
![]()
Kakve veze Daemon Tools ima sa ovim?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
V.I.P. Test Drive
Član od: 16.2.2011.
Zahvalnice: 41
Zahvaljeno 813 puta na 699 poruka
|
![]()
Najverovatnije nikakave, osim ako nije instalirao neku praistorijsku verziju, na primer 3.47 ili slično. Velike su šanse da je neki od programa koje je instalirao ubrljao meni za desni klik samo za pojedinačne fajlove. Jedino mu preostaje da deinstalira jedan po jedan i sistemom eliminacije sazna koji je u pitanju.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Sigurno je u pitanju neki virus. Predlažem skeniranje radne memorije i cijelog sistema korištenjem sljedećih programa: Spybot S&D, Malwarebytes Antimalware, antivirus (bilo koji će pomoći) i CCleaner da obriše zaostale "repove" u registry bazi. Explorer (skoro) nikad ne puca slučajno. Problem vezan za file type association može da bude samo u registry bazi, ili u vidu virusa koji se kači na explorer.exe prilikom svakog (novog) pokretanja kompjutera.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Starosedelac
|
![]()
Kakav bre virus,sta vam je? Ja sam na xp i na sedmici do skoro imao taj problem. Skinite daemon tools pa probajte. Mozda ga nesto drugo zeza,ali je 99 % dt.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Starosedelac
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ja nisam imao Daemon tools na mašini, a imao sam ovakve probleme. U 99% slučajeva bili su uzrokovani virusom ili nekim programom koji je forsirao izmjenu file type association (birao čime i kako se pojedini formati fajlova otvaraju, obrađuju itd.), problem je dešavao tek desni klik na svaki fajl pa odabir opcije Open with, dok nisam otkrio da su u pitanju virusi i riješio se gamadi. Nisam se susretao sa problemom da je Daemon tools bio uzrok poremećaja u registry bazi vezanih za file type association i proces explorer.exe, pa stoga ipak mislim da je u pitanju virus ili malware. Ne vidim vezu programa za image mounting (Daemon tools) i jednog od esencijalnih procesa operativnog sistema (explorer.exe), osim ako u Daemon tools-u nije mountovan neki oštećen image zbog kog explorer puca i odbija da ga prikaže.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Novi član
Član od: 6.1.2010.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Zahvaljujem na savetima, u međuvremenu sam reinstalirao Windows i rešio problem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Veteran
Član od: 27.1.2011.
Zahvalnice: 311
Zahvaljeno 162 puta na 120 poruka
|
![]()
iz ovog razloga ja nikad ne dozvoljavam programima ni da mi se nalaze u quick launch meniju a kamoli nekakvu integraciju ili startup sa windowsom.. samo ikonica na desktopu i to je sve
![]() Poslednja ispravka: sidewinder989 (30.4.2012 u 2:03) |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Windows 7 - problem sa instalacijom... | uzelchina | Operativni sistemi | 23 | 6.2.2011 15:55 |
Problem sa Windows Explorerom?! | lucky24 | Kvarovi | 11 | 16.1.2011 20:26 |
Umrežavanje Windows 7 sa XP, problem | saxius | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 8 | 3.10.2010 14:43 |
problem sa windows movie maker! | bobis | Grafički softver i radovi | 1 | 22.12.2009 19:08 |
Problem sa različitim tretiranjem konekcije u Windows XP-u i Visti | sasha vukelic | Operativni sistemi | 3 | 4.5.2008 1:12 |