![]() |
![]() |
|
Komunikacioni uređaji i umrežavanje Modemi, mrežna oprema, mreže i umrežavanje… |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
|
![]()
Pokusavam da umrezim dva racunara (preko rutera), na jednom je Windows 7 RTM build 7600 x64 a na drugom Windows XP SP3. Uradio sam sledece:
Na oba sistema sam postavio isti naziv workgroupe, IP adrese postavljene na automatic, internet radi na oba racunara ali se medjusobno delimicno "vide". Kada udjem u Network, odnosno My Network places jedino mogu sa XP sistema da udjem u W7 tako sto upisem username i password (sa kojim se korisnik uloguje na W7) ali problem se javlja kad zelim iz W7 da udjem u XP sistem. Izbaci mi identican prozor sa username i password zahtjevom (Windows security, trazi network password), ja pokusam istom logikom tako sto upisem user i pass korisnika XP-a ali ne prihvata. Postoji li nacin da iskljucim ove passworde i preskocim ovaj korak? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Član
Član od: 28.10.2006.
Zahvalnice: 18
Zahvaljeno 11 puta na 10 poruka
|
![]()
u win 7 odes u network sharing centar i levo gore imas change advanced sharing settings i stavis password protected sharing na off i vise ti nece traziti pass a i na XP-u takodje treba da dozvolis sharing folder ali sad se vec nesecam koji je tacan redosled jer ga vise ne koristim odavno...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Veteran
|
![]()
Ja imam slican problem, napravim work group isti i ip stavim 192.168.1.1 za 1. i za drugi 192.168.1.2 , ali tada samo vidim lap top na kome imam win 7 sa xpa, na xpu ne vidim lap top ili kad ga vidim trazi mi neki password gluposti neke :S jel mi neko moze pomoci na win 7 mi stoji da nemam konekciju, ali ja mogu da kopiram podatke sa xpa na sedmicu :S. I kada sam kucao gpedit.msc i disable opciju Accounts: Limit local account od onda ne vidim sa laptopa pc :S.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Jel koristis ADSL ili kablovski net?
Ako imas ADSL onda ne moze jedan da ti bude 192.168.1.1 jer je ta ip adresa po defaultu rezervisana za ruter. @stewazy: ali tada samo vidim lap top na kome imam win 7 sa xpa, na xpu ne vidim lap top ili kad ga vidim trazi mi neki password gluposti neke Cek sad, jel vidis sa xp lap top ili ne? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Veteran
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Druze razumeo sam da ti je na lap topu sedmica a na desktopu xp. Pitao sam te nesto drugo, jel imas ADSL ili kablovski net? I da li sa desktop racunara vidis ili ne vidis lap top?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Veteran
|
![]()
imam adsl, ali nije upaljen internet hocu da mi budu u LANu, bez interneta samo hocu da prebacim nesto sa laptopa na desktop racunar ali kada hocu da pristupim racunaru trazi mi sifru, a nisam nigde pri podizanju sistema na desktop racunaru stavljao sifru
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Onda ih povezi direktno sa UTP kablom, znaci iz desktopa u laptop.
Stavi im istu workgroup-u. Stavi jednom IP adresu 192.168.1.1 a drugom 192.168.1.2 Napravi na desktopu deljeni folder sa pravima pisanja i citanja. Kad to uradis onda sa laptopa otvori my network places, i kad ti se pojavi tvoj desktop racunar udji na njega, pokazace ti samo deljeni folder, onda stvari koje zelis da kopiras sa laptopa na desktop ubaci u taj folder, to bi trebalo da bude to. Javi sta si uradio, pa ako ne moze ni tako naci cemo drugi nacin. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Član
Član od: 28.8.2010.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno 7 puta na 7 poruka
|
![]() Citat:
Potpuno iste stvari vaze i za Win7, samo su putanje do konfiguracionih prozora malo drugacije. Potrosi pola sata na citanje postova i uputstva, resices problem sigurno i nikad vise neces zaboraviti kako se to radi jer ces SAM doci do resenja (uz malu pomoc literature ; ![]() EDIT: Skoro sve sumirano na jednom mestu - http://www.sk.rs/forum/showpost.php?...8&postcount=66 Poslednja ispravka: ticketoride (4.10.2010 u 17:10) Razlog: dodavanje korisnog linka |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Veliki problem sa Radeonom | alien | Grafika | 7 | 30.3.2011 18:56 |
Windows Vista SP1 - problem sa updateom | MickeyThug | Operativni sistemi | 13 | 22.2.2009 21:45 |
Problem sa Windows Media Playerom 11? | zoran13 | Kvarovi | 6 | 29.1.2009 16:28 |
Problem sa različitim tretiranjem konekcije u Windows XP-u i Visti | sasha vukelic | Operativni sistemi | 3 | 4.5.2008 1:12 |
Problem sa reprodukcijom DVD materijala | Dimo | Kvarovi | 7 | 27.4.2008 16:05 |