Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Phone Zone > Aparati i oprema

Aparati i oprema Mobilni telefoni i dodaci

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 28.6.2010, 18:19   #1
joximovic
Veteran

Član od: 23.3.2009.
Zahvalnice: 142
Zahvaljeno 62 puta na 52 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku joximovic
Određen forumom Sony Ericsson Xperia X2

Veoma, ali veoma tesko nalazim bilo kakav info sto se tice ovog telefona, a ozbiljno razmisljam da uzmem sebi jedan ovakav. Svi znate da cena nije mala, te zbog toga se uopste ne bi zaletao oko njega.

http://www.mobilnisvet.com/mobilni/2...sson/XPERIA-X2 - specifikacije su mi dosta jasne, ali uvek postoji ono sto pise na papiru, i ono sto je u praksi.
Sada me interesuje, da li iko na ovom forumu poseduje ovaj telefon, ili je imao bilo kakvu priliku da ga koristi, te moze da mi da par informacija za ovaj telefon iz "prve ruke"?

Tipa, koliko je dobar, stabilan ovaj windows 6.5? Ako bi sta mrzio, to bi bila stvar da dam ovoliku kolicinu novca za telefon, a on ima mnogo spor operativni sistem, te zbog toga me interesuje koliko je brz/spor u stvari?
Vidim externu memoriju od 16gb... da li bi to znacilo da ce on u stvari sa karticom od 16gb da radi sasvim normalno, ili bi morao da smanjim to malo, na tipa 8gb?
Baterija, koliko je dobra/losa?

Za ove pare, da li postoji neki drugi telefon sa mnogo boljim performansama i specifikacijama, ili bi ovaj bio neki best buy smartphone za ove pare?

To su neka pitanja koja mi sada padose na pamet, ali sve u svemu, sto vise info-a iz "prve ruke" bi dobio, utoliko bolje, jer kao sto rekoh, na netu nalazim vrlo malo informacija o ovome phonu.
joximovic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 28.6.2010, 18:34   #2
Skols
Starosedelac

Član od: 24.12.2005.
Zahvalnice: 132
Zahvaljeno 348 puta na 247 poruka
Određen forumom Re: Sony Ericsson Xperia X2

Sto se tice samo WM,izbor bi mi pao na neki HTC model.Imam Asusov PDA sa WM 6.1 sistemom,i generalno sam zadovoljan...kazem generalno,jer ima nekih sitnica koje mislim da su na HTC bolje odradjene.Mada,mozda je to samo problem do mog Asusa.
Windows radi stabilno,nemas razloga da brines.Ja sam koristio na Asusu i 6.5 i 6.1 verziju,mnoge od njih i ok su.
Karticu podrzava do 16gb,ti mozes da stavis od 2,4,16...kol`ko hoces..

Dakle,pogledaj neke HTC modele sa WM,ipak je poznatija marka sto se tice WM uredjaja.
Skols je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 28.6.2010, 19:26   #3
Borowatz
Veteran

Član od: 10.12.2005.
Zahvalnice: 318
Zahvaljeno 78 puta na 55 poruka
Slanje poruke preko Yahooa korisniku Borowatz

Nemoj da se zalećeš za ovaj telefon. Ovo je samo prepakovan x1 sa boljom kamerom. A cena je bezobrazno velika. Nije SE bez razloga u veoma lošoj situaciji.
Ako ti treba za biznis, uzmi blackberry bold 9700.
Ako ti treba za zabavu, uzmi milestone.
Naveo sam oba sa tastaturom.
Borowatz je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 28.6.2010, 19:35   #4
motoman92
Član

Član od: 22.4.2010.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka

Ja sam ga nalazio polovnog za 250-280e tako da mislim da i nije tako skup. Mada u pocetku svi su se zalili na ovaj telefon, tipa zapucanosti, tromosti softvera i slabog zvuka. Mada su i mnoge mane otklonjene update-ima softvera.
motoman92 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.6.2010, 1:01   #5
joximovic
Veteran

Da, u tome je stvar, sto moze da se nadje za oko tih 250eura polovan, ne mnogo koristen, sa jos uvek trajacom garancijom.
E pa sad se pitam, da li to vredi tih para?
Necu da kazem da mi je windows platforma pod moranje pri izboru telefona, ali kontam da je ipak?
Ovaj tel sto sam ja zainteresovan, pitao sam vlasnika, kaze mi da ima ok bateriju, da je sasvim stabilan sistem, da radi perfektno, doduse nema GPS instaliran taj, ali misli da moze da se ubaci, i nema nesto previse dodatnog softwera, ali kontam da i to moze da se resi?
E sad, da li vredi sve to nekih 250 eura, ili ipak ima neki bolji izbor?
Stara 29.6.2010, 10:23   #6
Patton
Deo inventara foruma

Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 157
Zahvaljeno 904 puta na 493 poruka
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku Patton Slanje poruke preko MSN-a korisniku Patton Slanje poruke preko Yahooa korisniku Patton

Ja imam par pitanja...

Da li je bitno koji je OS u pitanju? Da li ti treba tastatura?
Pitam te zbog ovoga.

Inace drugar jedan ima HTC HD, dakle onaj prvi... sto je do skora bilo cudo tehnike ako gledas samo Windows Mobile telefone. Jednostavno sistem je mnogo spor. Jedini telefon na trzistu koji sam video da moze da izgura Windows Mobile kako treba je HTC HD2.
Patton je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.6.2010, 10:36   #7
IDzO
Član

Član od: 7.8.2009.
Zahvaljeno 42 puta na 42 poruka

Jedno vreme sam bio zagrejan za ovaj telefon i hteo sam ga uzeti, ali posto sam se nacitao raznih komentara (vise negativnih nego pozitivnih odustao sam).
Jedna od najvecih mana jeste ta sto i posle apdejta nisu sredili OS da radi kako treba (mnogo koci i spor je kada se koriste oni "vidzeti"). Takodje, pisu da na slikama X2 izgleda prelepo ali kada se uzme u ruke to nije to. Previse je plastican i ne odaje utisak kvalitetnog telefona.

Ako ti je bitan WM i ako ti je bitna hard tastatura pogledaj neki polovan HTC Touch Pro 2 (mislim da se uklapa u tu cifru koju ti imas +10-20e).
Nazalost, svi HTC modeli, a vecina i WM modela, su precenjeni i imaju bezobrazno visoke cene.
IDzO je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.6.2010, 14:37   #8
miša topola
Deo inventara foruma

Član od: 9.4.2009.
Zahvalnice: 1.028
Zahvaljeno 1.400 puta na 1.155 poruka
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku miša topola Slanje poruke preko AIM-a korisniku miša topola Slanje poruke preko MSN-a korisniku miša topola Slanje poruke preko Yahooa korisniku miša topola Slanje poruke preko Skypea korisniku miša topola

Bolje da kupiš Desire nego ovaj SE X2
miša topola je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.6.2010, 17:21   #9
joximovic
Veteran

Ja napravih gresku dok sam kucao... naime...
Citat:
joximovic kaže: Pregled poruke
Necu da kazem da mi je windows platforma pod moranje pri izboru telefona, ali kontam da je ipak?
Trebalo je da glasi da necu da kazem da je win platforma mi pod moranje, ja ionako nisam neki expert oko toga koji je OS najbolji za danasnje smartphonove, ali sam kontao da je to ipak windows, kao i na kompovima.

Tako da Patton.... win mobile mi nije bas pod moranje. Ono sto mi je pod moranje je stabilan sistem, i brz... jer davati velike pare za ove smartphonove, a onda cekati po 2-3 sec da mi ucita i udje u poruke na primer... to mi se bas ne bi svidelo.
Sto se tice qwerty tastature, to bi volio da imam. Touchscreen je ok naravno, ali i tastatura je tastatura ipak, vredi imati i nju usput.

Sto se tice SE Xperia x2, ja nikad nisam cuo podjeljenije komentare. Znaci na jednoj strani procitam da ljudi nisu bas tip-top zadovoljni, da ima par propusta, da sistem ne radi bas perfektno... a onda na drugoj pitam nekoga drugoga, koji mi kaze da radi perfektno, da nema nikakvih bagova, da je sistem odlican, etc, etc. Tako mi rece i vlasnik ovog phona oko koga sam zainteresovan.
Kome sad vjerovati od njih, i sta raditi... eh..
Stara 29.6.2010, 18:03   #10
IDzO
Član

Citat:
koji je OS najbolji za danasnje smartphonove
Najbolji je onaj koji ce uspesno odraditi ono sto ti zahtevas. Nekome je dobar WM nekome Symbian...
Meni je za sada Symbian dobar, jer sve sto meni treba mogu to uspesno odraditi. Jedino mi smeta to sto je zastareo pa kada gledam WM i Android prohte mi se da probam nesto novo.
Ako se ne gadis na Symbian pogledaj E72.
Mnogi pricaju da je Andorid mlad OS koji tek treba da predje put da bi bio zreo, ali vec sada tuce konkurenciju i belezi neverovatne rezultate u prodaji.
Motorola Milestone bi mogao biti zanimljiv samo ne znam kolika mu je cena bilo polovnog ili novog.

Pregledaj XDA forum i tamo ces naci mnoge korisne informacije koje bi ti mogle biti korisne u donosenju konacne odluke -> SE X2
Stara 29.6.2010, 20:29   #11
motoman92
Član

Član od: 22.4.2010.
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka

Pa Desire je i bolji, ali je i skuplji
motoman92 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.6.2010, 21:27   #12
miša topola
Deo inventara foruma

Član od: 9.4.2009.
Zahvalnice: 1.028
Zahvaljeno 1.400 puta na 1.155 poruka
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku miša topola Slanje poruke preko AIM-a korisniku miša topola Slanje poruke preko MSN-a korisniku miša topola Slanje poruke preko Yahooa korisniku miša topola Slanje poruke preko Skypea korisniku miša topola

Desire je 400e a ovaj SE je 440e.
miša topola je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.6.2010, 22:29   #13
joximovic
Veteran

I Desire nema qwerty tastaturu, samo je touchscreen, sto ne znam koliko je bas dobro. :S Mada i on lijepo izgleda i ima skoro identicnu konfiguraciju.

Ono sto mene najvise buni je i sledeca cinjenica... na tom XDA forumu ima pod linkom: http://www.esato.com/board/viewtopic.php?topic=196737 objavljeni bagovi na Xperia X2..
Da ne quote-ujem sada sve, iz linka, iz prvog posta se vidi ja bih rekao abnormalna kolicina bagova... sporo se pali/startuje, pokretanje aplikacija takodje nije bas brzo, trajanje baterije nije bas idealno, ponekada se neobjasnjivo i bez razloga ugasi, ponekad uradi random restart, touchscreen nije bas najbolji, itd, itd.

Ono sto se ja pitam je... da li je ovo sve normalno za neki telefon koji kosta ovoliku sumu, i da li su svi ovi bagovi tacni, ili sta vec?
Ja ipak ocekujem da za pare od 400-500 eura dobijem smartphone koji bi bio blizu savrsenstva, a ne sa ovoliko bagova, ali eto, nisam pametan.
Stara 29.6.2010, 22:39   #14
IDzO
Član

SE je u velikoj krizi, a jedno vreme se suskalo da ce se to partnersvno i raskinuti zbog loseg poslovanja. U zadnje vreme nisu izbacili neki kvalitetniji uredjaj (tek ce se videti sta ce postici sa X8 i X10 modeleima), a X2 je kasnio nekih 6 meseci. Na brzaka su zakrpili SW i sklopili telefon i zbog toga i jeste losiji.
Stara 30.6.2010, 4:09   #15
joximovic
Veteran

Meh, dugo nisam bio u vecoj nedoumici oko kupovine necega. :S

Sta onda uzeti ako ovaj X2 nije idealan s obzirom na taj cenovni rang?

Ono sto bi mi bilo primarno da neki smartphone ima je:

- stabilnu platformu sa dobrim performansama i brzinom, bez mnogo bugova, restartovanja, etc (ovo mi je daleko najvaznija stvar pri izboru).
- qwerty tastatura uz touchscreen, jer ipak nikad ne znam sta bi moglo da se desi sa ekranom, pa zbog toga dodatna tastatura je ipak tastatura.
- solidnu bateriju koja moze da izvuce bar jedan dan rada uz nekih 50 SMS-ova, 10min razgovora, 2h mp3 muzike i 1h browseovanja dnevno.
- ekran sa kvalitetnom rezolucijom i bojama.
- WiFi, kao i GPS uredjaj koji moze da radi bez koriscenja net-a.
- memorija da bude preko 8gb nebitno interna ili externa.

Sad ne znam... dal trazim mnogo, previse ili sta, ali, da li ima nesto ovako?
Stara 30.6.2010, 9:40   #16
IDzO
Član

Motorola Milestone, HTC Touch Pro 2 i Samsung B7610 OmniaPRO. To su modeli koji bi ti mogli biti interesantni (QWERTY + TS).
Imaj na umu da ovi telefoni, zbog velkog displeja i svega sto nude, uz tvoje koriscenje, mogu izvuci jedan dan, jedan i po maksimalno. Tako da ces morati puniti telefon svako vece.

Ukoliko nisi gadljiv na Symbian Nokia E72 nije los izbor. Ima prijatnu tastaturu za kucanje (probao sam u vise navrata, ali pretpostavljam da su bolje tastature na gore navedenim modelima, jer su vece tipke), ima poseban audio cip pa je kvalitetniji zvuk, kamera od 5 mpx. moze i vise nego solidno da posluzi, baterija je zverina i izdrzi 3 dana svakodnevnog mucenja.

Sva ova tri sistema su stabilna, a ako budes non stop stavljao i brisao programe onda moze tel. da se pogubi (isto kao i komp). Imas brdo korisnih programa za sva tri sistema, a Androdi programi su uglavnom besplatni i skidas ih sa Android Marketa. Neke programe koji nisu besplatni ces naci na "onim" sajtovima. Symbian zahteva hakovanje i sertifikovanje da bi instalirao programe, Android rutovanje (za navigaciju i da bi instalirao programe na mem. karticu), a WM nista.
Ukoliko nemas neki paket sa besplatnim MB ili makar kuci WiFi nemoj uzimati Android, jer kod njega sve ide preko neta. Skidanje programa, sinhronizacija sa Google mejlovima, FB, apdejt sw-a....

Svaki tel. podrzava i vece mem. kartice od 8GB pa tako mozes prosiriti memoriju koliko ti treba.

Ako imas uslova, najbolje bi bilo da podjes u neku snabdeveniju radnju i u VIP i Telenor pa da isprobas modele koji su ti interesantni da bi mogao odluciti koji ti mob. najvise odgovara.
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku IDzO na korisnoj poruci:
joximovic (30.6.2010)
Stara 30.6.2010, 9:56   #17
Patton
Deo inventara foruma

Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 157
Zahvaljeno 904 puta na 493 poruka
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku Patton Slanje poruke preko MSN-a korisniku Patton Slanje poruke preko Yahooa korisniku Patton

Citat:
Meh, dugo nisam bio u vecoj nedoumici oko kupovine necega. :S

Sta onda uzeti ako ovaj X2 nije idealan s obzirom na taj cenovni rang?

Ono sto bi mi bilo primarno da neki smartphone ima je:

- stabilnu platformu sa dobrim performansama i brzinom, bez mnogo bugova, restartovanja, etc (ovo mi je daleko najvaznija stvar pri izboru).
- qwerty tastatura uz touchscreen, jer ipak nikad ne znam sta bi moglo da se desi sa ekranom, pa zbog toga dodatna tastatura je ipak tastatura.
- solidnu bateriju koja moze da izvuce bar jedan dan rada uz nekih 50 SMS-ova, 10min razgovora, 2h mp3 muzike i 1h browseovanja dnevno.
- ekran sa kvalitetnom rezolucijom i bojama.
- WiFi, kao i GPS uredjaj koji moze da radi bez koriscenja net-a.
- memorija da bude preko 8gb nebitno interna ili externa.

Sad ne znam... dal trazim mnogo, previse ili sta, ali, da li ima nesto ovako?
Motorola Milestone

U odnosu na Desire ima tastaturu (mada je meni Desire lepsi). I ima lepu aplikaciju za navigaciju. Ta aplikacija moze da se instalira i na Desire, ali je zakucana za ekrane 400x854 (ili koliku vec ima rezoluciju motorola), pa je onda na Desire-u odsecen donji deo i tesko je nabosti dugmice.

Preko 8gb memorija? Sta ce ti toliko prijatelju

Svaki smartphone moze da izgura jedan dan uz nenormalno silovanje.
Patton je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Patton na korisnoj poruci:
joximovic (30.6.2010)
Stara 30.6.2010, 16:04   #18
joximovic
Veteran

Taj Milestone se bas tesko nalazi polovan, ali dobro, sacekacu jos dan-dva, mozda se i nadje nesto.
Mada sam pratio i ovaj HTC Touch Pro 2, izgleda kao vrlo dobar, jedine losije strane su mu kamera i to sto GPS mu radi samo preko google maps ako sam ja dobro shvatio. :S Sve ostalo se cini vise manje u redu.

Ako je svako vece punjenje, to nije tolika frka, samo da ne bude da mora 2 puta dnevno. :P

A ovo sto sam rekao preko 8gb memorije... pa sta znam, mozda nabacam dosta muzike, a i onako vidim da skoro svi ovi modeli podrzavaju preko 8gb, pa zato rekoh.
Stara 30.6.2010, 16:35   #19
IDzO
Član

Evo imaj jedan Mile u oglasima: http://www.mobilnisvet.com/mobilni-malioglasi/4

HTC TP2; sto se kamere tice najveca zamerka je sto nema nikakav blic ni LED ni Xenon, a navigacija bi trebalo da radi redovno kao i na svim ostalim WM uredjajima. Instaliras IGO i to je to.
TP2 nema 3.5 mm ulaz za slusalice pa ako bi hteo neke kvalitetnije onda moras uzeti adapter USB-3.5mm, koji je nekih 5e (bio je oglas u HALO oglasima).
Stara 30.6.2010, 17:11   #20
joximovic
Veteran

Yep, vidio sam taj Mile... ali ipak ne... rekao sam sebi da necu da uzimam tel koji nema jos uvek vazecu garanciju, makar trajala tipa jos nekih 6 meseci.

Izgleda da se izbor suzava samo na HTC, s obzirom da cu Milestone zaista tesko naci, koliko sam vidio, drzi ga samo telenor i niko vise od ovih "nasih", i s obzirom na to da Sony Ericsson izgleda failuje sa svojim modelima (nazalost, a ja sam uvek najvise volio SE ).

Sada nesto uporedjujem HTC HD2 sa ovim TP2... ima bolju kameru, ima blic, i ima taj 3.5mm za slusalice, i kazu dosta kvalitetan zvuk. I da, ima bolestan ekran, 4,3 inca, daleko najveci u konkurenciji.
Jedino sto nema to je qwerty tastatura. Sigh, jednostavno izgleda da ne mogu da nadjem sve po svojim zahtevima.

Planiram da odem do MTS-a danas, da malo vidim to, i uporedim HD2 i TP2, i odlucim dal mi je bolje da zrtvujem qwerty za veci ekran+bolja kamera+blic+3.5mm i bolji zvuk.
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Sony Ericsson k800i DobroslaV Aparati i oprema 110 30.6.2011 10:30
[Mobilni telefon] Sony Ericsson C510 sportista Opisi, recenzije i testovi 3 26.6.2010 15:22
Zracenje mobilnih telefona Pantelija Aparati i oprema 13 8.2.2006 21:55

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 6:16.