Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Internet > Internet usluge

Internet usluge Provajderi, načini povezivanja...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 27.10.2012, 13:49   #2081
Srki
Član

Član od: 15.3.2006.
Zahvalnice: 7
Zahvaljeno 72 puta na 51 poruka
Određen forumom Re: Vaše iskustvo sa SBB-om

Citat:
vasiljevic kaze: 24.10. dopuna:

Sada sam nešto gledao onaj njihov PDF sa novim cenama i uslugama, i treba da se obrati dobro pažnja na ono što piše sa strane kao opis usluge, i to po običaju vrlo, vrlo malim slovima. Besplatnih 100 minuta važi samo za pozive ka fiksnim mrežama kod nas, ili vam imaćete besplatnih 100 minuta da pozivate ljude na fiksnoj telefoniji Telekoma. A to znači da ako zovete mobilne telefone, ima da vam obračunavaju 9 dinara verovatno po minutu jer opet nema opisa našta se odnosi ta cena i koji je obračunski način. Jer ako je po impulsu (kao kod Telekoma) nije dato koiko dugo traje taj impuls. Pretpostavićemo da rade sa minutima. Ili u prevodu, lako može da se desi da nikada ne ispucate tih 100 minuta ako većinom zovete mobilne mreže a ne fiksne telefone. I na to treba obratiti pažnju kada računate šta dobijate a šta gubite.

Meni izgleda kao da si otkrio toplu vodu ovde ......
Lepo i pise pozivi ka fiksnim mrezama , naravno da se ne racunaju tu pozivi ka mobilnim operaterima .
Nije mi jasno u nastavku o kakvim impulsima pricas ? koliko vidim na njihovom sajtu sve je jasno i cisto prikazano .
Razgovori su besplatni u okviru SBB mreze
Kad potrosis 100 besplatnih minuta nakon toga je 1 dinar minut ka fiksim brojevima .
9 dinara je minut ka mobilnim brojevima - odmah i ne ulazi ni u kakve besplatne minute niti se to uopste pominje .
Napravio si gomilu teorija totalno prespotrebno

Poslednja ispravka: Srki (27.10.2012 u 16:59)
Srki je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.10.2012, 14:11   #2082
dacajak
Deo inventara foruma

Član od: 22.4.2008.
Zahvalnice: 505
Zahvaljeno 706 puta na 573 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku dacajak

Citat:
Srki kaže: Pregled poruke
Meni izgleda kao da si otkrio toplu vodu ovde ......
Lepo i pise pozivi ka fiksnim mrezama , naravno da se ne racunaju tu pozivi ka mobilnim operaterima .
Nije mi jasno u nastavku o kakvim impulsima pricas ? koliko vidim na njihovom sajtu sve je jasno i cisto prikazano .
Razgovori su besplatni u okviru SBB mreze
Kad potrosis 100 besplatnih minuta nakon toga je 1 dinar minut ka fiksim brojevima .
9 dinara je minut ka mobilnim brojevima - odmah i ne ulazi ni u kakve besplatne minute niti se to uopste pominje .
Napravio si gomilu teorija totalno prespotrebno
Napravio si post kao da sam ja napisao taj text. To je napisao Vasiljevic @dacajak, nije moj post.
dacajak je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.10.2012, 17:00   #2083
Srki
Član

Izvinjavam se on se nadovezao a ja kopirao .
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Srki na korisnoj poruci:
dacajak (27.10.2012)
Stara 30.10.2012, 11:10   #2084
vasiljevic
Starosedelac

Član od: 21.4.2006.
Zahvalnice: 15
Zahvaljeno 624 puta na 388 poruka

@Srki:

Napisao sam ono gore jer kada govore o nazovimo reklami usluge jedino što piše je 100 besplatnih minuta (200 ako je u pitanju paket). Nigde ne pominju da je ka fiksnim mrežama, tek u cenovniku i to sa strane gde je opis usluge.

Isto tako kod cene razgovora navedeno je 1 dinar ka fiksnim mrežama i 9 dinara ka mobilnim, i opet, nigde nema obračunskog perioda.

Jeste, sve to može da se pročita, i sve je to lepo ali je svigde u svetu praksa da se tačno navede šta ponuda predstavlja, a na način na koji su oni to predstavili, sve vodi ka zavlačenju korisnika. Slična priča kao kod onog njihovog Go sistema pa se posle objašnjavalo da je to samo u okviru njihove mreže, ili ti kuće i pod uslovom da imaš WiFi. Uostalom, prošetaj malo po sajtovima nakih operatera po okolini (Rumunija, Bugarska, pa i dalje) i videćeš recimo da je kod njih u tim besplatnim minutima uključena i cela mobilna mreža, i to je eksplicitno navedeno ispod same ponude ( dakle, ispod reklame ponude, ima gde navode da je i za mobilnu i fiksnu na teritoriji xxx). Meni, koji malo pratim i te sajtove i znam način poslovanja, prva stvar koja je pala na pamet je da dotičnih 100 minuta važi za sve mreže. dakle, i fiksnu i mobilnu telefoniju. A pretpostavljam da ćé to lako pasti na pamet i mnogim drugim licima, pogotovu ako su manje obavešteni od nas ovde.

Čisto da kažem, nekima to ne smeta šta rade i to je OK. Meni smeta poslovna politika koja je daleko od onoga što ima u svetu. Prvo, nijedan paket nije ona cena koja je navedena, već na navedenu cenu treba dodati i cenu mesečnog održavanja sistema od nekih 1050 dinara danas. Takva praksa poslovanja ne postoji nigde u svetu, i svuda u svetu je cena jedne usluge tačno definisana. Ako navedu neku cenu, toje to, i nema nikakvh daljih vezanih troškova. Ako je 25 evra, to je to, zna se koji je to paket, koliko je to minuta razgovora, koji su tu TV programi, kolika je brzina interneta etc. Kod SBBa to je cena paketa i imaš vezan trošak, cenu održavanja sistema. Svuda u svetu, a koliko se sećam i kod nas, takav način obračuna je protivzakonit. Svuda u svetu, kada govorimo o internetu, jasno je definisana brzina interneta koja se prodaje i cena varira u zavisnosti o perioda trajanja ugovora. Kod SBBa je navedena cena kao proizvod a varira ono što se prodaje, brzina interneta. Rezultat kada se stavi na papir je da eventualni korisnik njihove ponude u startu se dovodi u zabludu oko cene, i usluga se namerno prikazuje jefitinijom skrivajući namerno od eventualnog korisnika vezane troškove koji nisu jasno i precizno iskazani u reklamiranoj ceni. A to je i kod nas, koliko se sećam, protivzakonito. E kada imaš protivzakonito poslovanje, tad svaka reč je vrlo bitna u ugovrima i opisu usluge. Bar ja tako mislim, ne znam za tebe.
vasiljevic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 30.10.2012, 13:06   #2085
Srki
Član

Iskreno ja ne znam cemu sve ovo sto si napisao ?
Ti ocigledno vidis nesto ili razumes kako tebi odgovara , a onda ubacujes okolne zemlje kao primer i pozive sa fiksnog ka mobilnim mrezama itd...
Ja koliko se secam kod Telekoma postoji paket gde uzmes mobilni broj i onda imas odredjen broj minuta besplatnih ka mobilnim brojevima u mrezi i ka fiksnoj telefoniji , takodje pored toga i internet .
Neko veoma lako shvati ono sto pise a neko ima potrebu da otvori bez ikakvog razloga teoriju zavere i sta se krije iza bukvalno 3 recenice koje govore sve sto treba , kratko i jasno u vezi usluge koja se nudi .
Tacnije sve ovo sto si u daljem tekstu srocio trebalo bi da prosledis fiksnim/mobilnim operaterima kao predlog/zalbu na postojece usluge koje se pruzaju .Jer po meni nema nikakve veze sa razumevanjem '' sta , koliko , kada i cega '' .

Ne znam sta bih recimo moga da pitam u vezi ispod navedenog kada bih pozvao SBB , sve jasno kao sto sam naveo u prethodnoj poruci !

100 besplatnih minuta ka fiksnim brojevima u Srbiji , kada se prekoraci potrosnja , 1 din/min ka svim fiksnim brojevima u Srbiji
9 din/min ka svim mobilnim brojevima u Srbiji
Od 6 din/min pozivanje inostranstva

Poslednja ispravka: Iris (3.11.2012 u 20:18) Razlog: citat je suvisan
Stara 30.10.2012, 15:33   #2086
vasiljevic
Starosedelac

Greška, nemam potrebe da se žalim njima, sa nekima bi trebao da razgovara neko drugi iz države.

Objašnjenje sa okolnim zemljama je navedeno da bi se videlo kako izgleda normalna ponuda i normalna reklama. Dakle, usluga sa jasnim opisom i jasno definisanim cenama. Isto tako sam naveo i kako kod njih se naplaćuje ostatak proiče za nas bitne. Da ti malo pojasnim: imaš paket i taj paket je definisan jasnim podcima o brzini interneta, kanalima televizije koji se prate i telefonskom uslugom. I za to je navedeno nekoliko cena, dakle, u zavisnosti od vremenskog perioda ugoovra. I nigde, ali nigde nema dodatno da se plaća neko održavanje mreže. Kod SBBa, imaš ime paketa, gde je fiksna cena a usluga koja se pruža varira. Takav način rada je blago rečeno na ivici zakona o poslovanju i pružanju usluga. Jedina stavka koja sme da varira je cena, ništa drugo. Da li bi se bilo gde u svetu ovo smatralo uslovljenom kupovinom i samim time bilo zabranjeno? Da. Teorija zavere? Jok. Jednostavno konstatovanje činjeničnog stanja.

Da li sam ja rekao negde da nisu napisali da je samo prema fiksnoj telefoniji? Ne, samo konstatovao da je to napisano sa strane, umanjeno i da na to obrate pažnju. Razlog, pa mislim da je jasan svakom ovde. Čisto onako usput rečeno, bez kritike SBBa i njihove poslovne politike i odluke da je besplatan razgovor samo prema fiksnim mrežama. Telekom daje određen broj impulsa, i ne uslovljavaju kako će biti potrošeni unutar same osnovne pretplate koju plaćaš. Kada neko sa Telekoma, sa navikama koje ima, nije pročitao ono sitno već se povukao za reklamom bez jasnih informacija, nađe na novom sistemu, njegov pristup je da je tih 100 minuta prema svima, i lako će upasti u problem. Mislim da je fer upozoriti na takve stvari. Jer 100 miinuta razgovora sa mobilnom telefonijom je 900 dinara. Danas mnogima to nije malo.
Stara 30.10.2012, 16:02   #2087
dacajak
Deo inventara foruma

Ja sam jutros narucio Trio paket, rekli su da ce doci za 3 dana, jer valjda 1 novembra zvanicno pocinje akcija. Uz to se dobija onaj modem za telefon i besplatno se dobija wireless ruter za internet. Cim stigne okacicu fotke, jer gladam po nasim forumima nigde niko ne kaci slike i podesavanja za sbb ruter i sl. Tako da ce nas forum da bude prvi u Srbiji sa detaljima u vezi sbb rutera i telefonije i svi koji kucaju informacije u google-u nas forum ce biti prvi na listi

Takodje receno je da su jos u nekom sporu sa telekomom za zadrzavanje trenutnog fiksong broja koji posedujes, ali za sada dodeljuju nove brojeve. Izgleda je izgovor telekoma da ce time pretrpeti ogromnu stetu i da ce time izgubiti klijente.
Stara 30.10.2012, 16:56   #2088
Srki
Član

Citat:
vasiljevic kaže: Pregled poruke
Greška, nemam potrebe da se žalim njima, sa nekima bi trebao da razgovara neko drugi iz države.

Objašnjenje sa okolnim zemljama je navedeno da bi se videlo kako izgleda normalna ponuda i normalna reklama. Dakle, usluga sa jasnim opisom i jasno definisanim cenama. Isto tako sam naveo i kako kod njih se naplaćuje ostatak proiče za nas bitne. Da ti malo pojasnim: imaš paket i taj paket je definisan jasnim podcima o brzini interneta, kanalima televizije koji se prate i telefonskom uslugom. I za to je navedeno nekoliko cena, dakle, u zavisnosti od vremenskog perioda ugoovra. I nigde, ali nigde nema dodatno da se plaća neko održavanje mreže. Kod SBBa, imaš ime paketa, gde je fiksna cena a usluga koja se pruža varira. Takav način rada je blago rečeno na ivici zakona o poslovanju i pružanju usluga. Jedina stavka koja sme da varira je cena, ništa drugo. Da li bi se bilo gde u svetu ovo smatralo uslovljenom kupovinom i samim time bilo zabranjeno? Da. Teorija zavere? Jok. Jednostavno konstatovanje činjeničnog stanja.

Da li sam ja rekao negde da nisu napisali da je samo prema fiksnoj telefoniji? Ne, samo konstatovao da je to napisano sa strane, umanjeno i da na to obrate pažnju. Razlog, pa mislim da je jasan svakom ovde. Čisto onako usput rečeno, bez kritike SBBa i njihove poslovne politike i odluke da je besplatan razgovor samo prema fiksnim mrežama. Telekom daje određen broj impulsa, i ne uslovljavaju kako će biti potrošeni unutar same osnovne pretplate koju plaćaš. Kada neko sa Telekoma, sa navikama koje ima, nije pročitao ono sitno već se povukao za reklamom bez jasnih informacija, nađe na novom sistemu, njegov pristup je da je tih 100 minuta prema svima, i lako će upasti u problem. Mislim da je fer upozoriti na takve stvari. Jer 100 miinuta razgovora sa mobilnom telefonijom je 900 dinara. Danas mnogima to nije malo.

Ja na zalost moram da konstatujem da ti ili uopste nisi ni video ponudu o kojoj se prica ili se svesno sve vreme pravis lud .
Ako vec nisi video kao sto pretpostavljam ja sam kopirao u prethodnom postu '' 100 besplatnih minuta ka fiksnim brojevima u Srbiji , kada se prekoraci potrosnja , 1 din/min ka svim fiksnim brojevima u Srbiji '' ne znam jos jednom sta tu nije jasno ili je sakriveno da bi neko zvao mobilne broje za koje je istaknuta cena 9 dinara po minutu ka bilo kojoj mrezi ( odmah bez ikakvih besplatnih minuta jer nije ni navedeno ) i navodno upao u neku zamku ??!!! Takodje non stop pricas o nekim '' sitnim slovima '' ???
Ja mislim da bi trebalo da prvo dobro pogledas o cemu se prica to jest ponudi pa da nakon toga pises na siroko o uticaju mesecevih mena na magnolije , seobi crnog lososa itd .... .
Poenta je ovde da ljudi iznesu iskustvo i neke utiske o usluzi .
Potencijalni korisnici da cuju pozitivne i negativne strane , a ne o paketima u bugarskoj , rumuniji i bla bla ..... tesko da ce bilo kome to biti vodilja u odluci koji paket da uzme !

Poslednja ispravka: Srki (30.10.2012 u 17:37)
Stara 30.10.2012, 20:59   #2089
SirDuck
Deo inventara foruma

Član od: 27.4.2006.
Zahvalnice: 821
Zahvaljeno 2.075 puta na 1.080 poruka

Srki, odustani, ne vredi s njim. Nije zadovoljan kad povećaju brzine, nije zadovoljan kad uvedu fiksni, jednostavno ne možeš sa njim. Ja ne znam što ih uopšte i koristi kad može lepo da pređe na telekom.
SirDuck je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 30.10.2012, 21:29   #2090
Srki
Član

Citat:
SirDuck kaže: Pregled poruke
Srki, odustani, ne vredi s njim. Nije zadovoljan kad povećaju brzine, nije zadovoljan kad uvedu fiksni, jednostavno ne možeš sa njim. Ja ne znam što ih uopšte i koristi kad može lepo da pređe na telekom.
SirDuck shvatio sam ja to odavno prateci forum i njegove postove , covek ide iz krajnosti u krajnost , skace sa SBB-a preko TARGA do Telekoma i obratno , svuda postovi po pola stranice a nista u sustini konkretno receno . Samo totalno dezavuisanje teme kao konkretno ovde danas .
Bice da je previse uticao na njega Balkanski Spijun film , svi su sumnjivi
Definitivno vise necu komentarisati .
Stara 31.10.2012, 18:35   #2091
WORLOK
Član

Član od: 22.11.2011.
Zahvalnice: 11
Zahvaljeno 6 puta na 5 poruka

WebSTAR EPC2203 imali neko ovaj nov sbb modem konkretno me zanima dali na njemu treba da svetli i za fiksni telefon, na njemu ima dva priključka za telefon a jedna konstantno blinka a nemam njihov fiksni
WORLOK je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 31.10.2012, 20:20   #2092
vasiljevic
Starosedelac

@Srki & SirDuck:

Ajd odgovor obojici.

SBB koristim od vremena kada je na njemu odnos upload/download bio 2:1. Tako kad neko diže u wow visine download, ne da upload uz suluda objašnjenja meni to pada u oči. Vama možda ne. I kad se bunim oko toga, moram da potkrepim podatke nekim primerima koji postoje i za koje se zna da su kablovski sistemi. E tad moram da se pozovem na one spolja jer Telekom je ADSL, dakle, sasvim drugačija tehnologija. Dok je normalno išlo, na moje preporuke je njih uzelo desetine ljudi koje znam lično. I svuda sam ih preporučio pre Telekoma, mnoge odvratio od toga da uzmu Telekom ADSL navodeći mnogo razooga što je kablovski sistem bolji. Od tada do danas su promenili mnogo toga, i to ne uvek sve na bolje.

Danas, svaki normalan korisnik interneta očekuje unapređenje ponude. Danas, upload je nešto što je vrlo problematično, i to ističem. Download je postao mnogo manje problematičan, i nigde nisam naveo nešto protiv njega. Fali upload. I to se bunim.

Cena je preterana, dakle, i tu mora da se vidi kakva je na kraju računica. Dakle, cena je cena reklamiranog paketa i uz to je vezano naplata održavanja sistema. Razlika nije mala u ceni, kod mene to je trećina računa, onih koji uzimaju najmanju brzinu neta, opasno je blizu polovine cene. Primer recimo MIX S sa 10 Mbita je 1515 dinara plus 1036 dinara održavanja. Na njihovom sajtu, tek ispod svih cena, malim slovima je navedena napomena da to održavanje nije uračunato u cenu. I opet, gde ja da vama pokažem kako izgleda normalno prikazivanje troškova nekog kablovskog paketa? Pa gde je to normalno, u okruženju, okolne zemlje. Da li je preveliki problem za vas? Očigledno ne. Mada me intreresuje kako bi bilo kad bi ušli u prodavnicu da kafu, i saznate da je obavezno platiti uz kafu i litar mleka. Odmah da vam kažem, ovo je prava analogija naplate kod SBBa. Kolika je normalna cena interneta? Opet, treba nam neki kablovski provajder. Gde ga ima? Pa okruženje. Bez navođenja jasnog primera koji potvrđuje vaše reči, glupo je izjaviti da je nešto preskupo, da se ne naplaćuje tako i sl. Ja se čak i najmanje bunim oko cene pa i te kumulativne. Bunim se da mi ta cena nije napisana kako treba, sve zajedno. Dakle, nije cena Mix S paketa 1515 dinara već je 2551 dinar. Moj paket je 3161 dinar. To je prava cena, ne ona koja je na vidljivom mestu u ponudi.

Cene fiksnog telefona su navedene ranije, i ono što sam ja govorio je bilo u vreme kad se baš pojavio cenovnik, i tad bio samo u PDFu. I te cene su i navedene, čisto da ste malo obratili pažnju. Jedina stvar koju sam ja tad pomenuo je da besplatni minuti važe samo za fiksnu telefoniju, i dao komentar kako je to ispisano u PDFu. Nekome nije problem, meni jeste a da sam u pravu, i da ovo nije bilo dobro objašnjeno, vidi se i na tome kako je u menjana strana oko obaveštenja o telefoniji. Sada izgleda mnogo drugačije, i razlog za to je verovatno što je mnogo ljudi pitalo ovo što sam ja naveo kao nedostatak. Nisam bio u pravu, možda? Da nisam bio u pravu, ne bi menjali stranu. Krajnji slučaj i krajnje pitanje: kome smeta ako se traži da se te stvari navedu vrlo jasno?

Nezadovoljan sa uvođenjem fiksnog? Iskreno, ne interesuje me previše. 99 posto razgovora obavim preko mobilnog telefona, SMS ne kuckam, fiksni ne koristim skoro nikada, osim ako me neko zove i kad vidim da će priča da bude baš dugačka pa kažem da me cimne na fiksni, manje košta ako je kod kuće. Istine radi, moj stav je da ovo kasni i to previše. Ovo je danas dosta opsolentno unapređenje mreže. Jedino onima koji žele da ga imaju, pa da im pogodnost bude jedan odlazak u poštu da plate umesto dva. Meni ne treba iskreno. Jedino sam rekao ljudima da malo sačekaju jer nema podataka kako sistem funkcioniše. I sada vidimo da ima problema iz izjave koju je napisao dacajak. Ovo je kod njih novo, imaju Telekom sa druge strane, dakle, pitanje je kako će sve funkcionisati na početku.

I ne, meni niko nije sumnjiv. Što bi bio? Ja samo mogu da komentarišem postupke i ponašanje, ništa više. Jasno je da je njihov cilj profit, nema tu neke zavere, kao što je naš interes jasna ponuda i cena, i što bolja usluga. I ako vičemo šta da se radi, umesto da se reaguje na problem, neće ga oni rešiti jer imaju dobro srce, pa im ih je baš žao vas dvojice, već će reagovati ako se nagaze i ukaže šta smeta. Ja ću platiti, nije problem, ali uvažite i naše primedbe. Moje godine kao njihovog korisnika mi daju pravo na to.

Rezime: imam na kraju današnjeg dana 2 jasne primedbe, jedna je upload, druga je da cene nisu prikazane kako treba. Da sam bio u pravu oko primedbi o opisu usluge telefona, i da je to i njiima postalo jasno, vidi se danas na izmeni opisa usluge gde su jasno, velikim slovima naveli šta je šta. Ona prva primedba o uploadu teško da će im pasti na pamet da nešto rešavaju ako ih neko jasno ne pritisne ( i to je razlog mog pominjanja Targa), ovaj drugi mogu i sami bez većih problema. Mada može da ih zakonski pritisne i neko drugi. Njihov izbor.
Stara 31.10.2012, 20:34   #2093
vasiljevic
Starosedelac

@WORLOK:

Po upustvu, TEL 1 i TEL 2 LED indikatori blinkaju kada su priključeni uređaji "off the hook". Mada, postoji i navod da bi deo sa telefonijom upopšte radio mora biti prvo omogućen od strane provajdera. Što povlači da taj deo je neaktivan za sada kod tebe.
Stara 2.11.2012, 12:42   #2094
SirDuck
Deo inventara foruma

Al ono šta ne razumem je zašto idalje koristiš njihov internet?
Ili pređi na drugog provajdera, ili pređi u okolnu državu, ili prekini da gnjaviš.

Citat:
opsolentno
Dugo nisam video gore kasapljenje srpskog jezika
Stara 2.11.2012, 20:01   #2095
vasiljevic
Starosedelac

Koristim SBB izuzetno dugo, a alternativa kod mene je ili on ili ADSL. U odnosu na ADSL kablovski sistem je bolji i tu nema priče. I zašto neko smatra da je moja priča nezadovoljstvo njima i da nužno neko ko ima primedbi mora odmah da menja provajdera ilil državu? Malo se uozbiljite deco.

Tražiti da neko napiše tačan konačni iznos cene neke usluge je normalno u svim sferama života i poslovanja. Zašto bi SBB bio izuzetak? Traženje da se tačno definiše usluga je opet normalna stvar. Meni ni iz džepa ni u džep, plaćam paket i imam max brzine za one pare koje traže. To bi više pomoglo onima koji ne plaćaju pakete i ne žele da su vezani ugovorom. Zašto su te naše kolege kojih ima teško diskriminisane, to je pitanje koje i ti treba da postaviš. Čisto kolegijalno. Pitanje većeg uploada, i to je bitno i za tebe i za mene i sve ostale. Priče tipa ... pa radi ..... ostavi za bajke. Radi i fića, pa što svi žele nešto drugo danas. Čak neću ni da ulazim u priču da prema brzinama mi daleko pretplaćujemo sve ovo kod nas, ni da objašnjavam što trebaju veće brzine i sl. To je očigledno prevelik problem da se shvati.

A za reč:

http://www.onlinerecnik.com/leksikon/srpski/opsolentan

Reč teško spada u kasapljenje jezika.
Stara 2.11.2012, 21:50   #2096
SirDuck
Deo inventara foruma

Citat:
Koristim SBB izuzetno dugo, a alternativa kod mene je ili on ili ADSL. U odnosu na ADSL kablovski sistem je bolji i tu nema priče. I zašto neko smatra da je moja priča nezadovoljstvo njima i da nužno neko ko ima primedbi mora odmah da menja provajdera ilil državu? Malo se uozbiljite deco.

Tražiti da neko napiše tačan konačni iznos cene neke usluge je normalno u svim sferama života i poslovanja. Zašto bi SBB bio izuzetak? Traženje da se tačno definiše usluga je opet normalna stvar. Meni ni iz džepa ni u džep, plaćam paket i imam max brzine za one pare koje traže. To bi više pomoglo onima koji ne plaćaju pakete i ne žele da su vezani ugovorom. Zašto su te naše kolege kojih ima teško diskriminisane, to je pitanje koje i ti treba da postaviš. Čisto kolegijalno. Pitanje većeg uploada, i to je bitno i za tebe i za mene i sve ostale. Priče tipa ... pa radi ..... ostavi za bajke. Radi i fića, pa što svi žele nešto drugo danas. Čak neću ni da ulazim u priču da prema brzinama mi daleko pretplaćujemo sve ovo kod nas, ni da objašnjavam što trebaju veće brzine i sl. To je očigledno prevelik problem da se shvati.
Pa ti se uozbilji, dosadan si čoveče. Pričaš ovde kao da moraš da ih koristiš. Ne moraš. Ali koristiš jer su najpovoljniji. Jbg, takva je situacija, il prati ideale koje imaš pa pređi na telekom ili prestani da smaraš na sva zvona što nisu napisali da treba da se plaća i pretplata na TV. Nije ni telekom napisao ni uračunao u cenu mesečno plaćanje telefonskog priključka pa nikom ništa.

Citat:
A za reč:

http://www.onlinerecnik.com/leksikon/srpski/opsolentan

Reč teško spada u kasapljenje jezika.
E pa super što postoji u rečniku, i znao sam da ćeš da se pozivaš na to, ali eto vidi na tom istom linku koje si sve lepe srpske reči morao ga iskoristiš: "Zastareo, izveštao, iznošen, otrcan, neupotrebljiv". Zašto onda "opsolentan"?
Stara 3.11.2012, 12:38   #2097
bachi
Starosedelac

Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 30
Zahvaljeno 963 puta na 714 poruka

Zato što je to IN.

http://www.elitemadzone.org/t457460-...h-stranih-reci (nadam se da se čika VojaM neće naljutiti što link vodi ka drugom forumu).
bachi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.11.2012, 15:29   #2098
Srki
Član

Citat:

Rekao sam da se vise necu mesati ni komentarisati ....ali naprosto moram .
Prvo moram da te pitam da li ti znas da postoji SBB forum gde mozes da uputis , primedbe , pohvale , predloge itd.
Non stop dezavujises sve teme ovde svojim pripovetkama !
Ti koristis skoro svaku temu ovde da bi pomenuo kako je kod '' drugih provajdera '' da ne kazem i uporedjivanje sa drugim zemljama .
Moram da te pitam koliko si ziveo u nekoj zemlji osim u Srbiji ako si imao prilike ? ili samo klikces po stranim sajtovima pa gledas reklame i mislis da deda mraz jos uvek postoji ?
Ja licno sam ziveo 3 godine u Nijmegen-u u Holandiji i nesto manje od 1 godine u Bernu .
Da li ti mislis stvarno ili te neko odlicno naprazio da je tamo sve idealno ? Pocetkom 2011 kad sam se vratio koristio sam tamo provajdera xs4all cije su usluge bile iskreno daleko gore i peripetije sa problemima vise nego kod nas .
8 Mb/s je tada bilo oko 27 evra sada gledam i podigli su na 30 evra sa negarantovanim upload-om do 1 Mb/s .
Maksimum koliko mozes uzeti je 40 Mb/s i to kosta 50 evra pa ti izvoli uporedi sa cenama ovde .
Nemoj samo da sad krenes u ekonomsko-politicku pricu kako su tamo vece plate a mi bedno zivimo pa je njima bolje i jeftinije .

Za nekih 3500 dinara koliko placam D3 + redovna pretplata + internet ja sam iskreno zadovoljan , moze uvek bolje naravno ali sam u sustini zadovoljan uslugama koje pruzaju .
Evo i screenshot-a brzine koji mi isporucuju .

Stara 3.11.2012, 15:56   #2099
Picard
Deo inventara foruma

Član od: 30.11.2008.
Zahvalnice: 752
Zahvaljeno 4.371 puta na 3.611 poruka

Krenuo Fiber Power:

http://www.sbb.rs/Internet/5226/Fiber+Power.shtml
Picard je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.11.2012, 16:07   #2100
dacajak
Deo inventara foruma

Citat:
Picard kaže: Pregled poruke
Nice, 100 din skuplje, al zato ekstra brzine. Jedva cekam da dodju do Vrbasa.
Do tada mogli bi povecati obicni mix paket.
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Slike sa digitalnih fotoaparata - razno Iluminator Fotografija 1074 11.10.2007 1:14
Intel dizajnira čipove sa osamdeset jezgara Maverick78 Overklok 10 6.3.2007 14:14
leadtek Winfast 2000 expert - nemogu da dobijem signal na s-video ulazu sa sat. risiv ural Foto i audio/video 17 30.8.2006 1:36
sporo startanje windowsa sa wirelessom Paladin Internet usluge 9 19.7.2006 20:40

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 8:47.