Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > O igrama uopšte > Online kupovina igara

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 1.8.2012, 15:44   #3561
Eni
Banana

Član od: 9.1.2006.
Zahvalnice: 697
Zahvaljeno 2.635 puta na 1.358 poruka
Određen forumom Re: Steam

Pogotovo što sve uzimamo na popustima, pa nam dođe da plaćamo uslugu pristupa i pogodnost da ne moramo da pečujemo igre ručno i tražimo diskove okolo - a ne same igre
Eni je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.8.2012, 1:35   #3562
3LANCER
Starosedelac

Član od: 9.11.2005.
Zahvalnice: 1.000
Zahvaljeno 401 puta na 248 poruka

Ne samo to vec znam dosta ljudi koji ne zele da kupe igru zato sto se ne aktivira na Steamu. Razlog - niko mi ne garantuje da ce disk raditi posle mesec/godinu dana pa barem ovako imam bekap.

Ali da se vratimo na ono "placas samo servis" - zar nije nesto slicno i na konzolnim igrama (mislim na EULA)? Znam da sam citao negde da je to neka klauzula na osnovu koje pokusavaju odavno da zabrane trgovanje polovnim igarama. Primetio sam da u skoro svakoj diskusiji na tu tema vecina na kraju podrzava zabranu preprodaje polovnih igara, cak i na nivou korisnika ("presao sam igru i ne treba mi vise").

Sad, naravno da bi bilo smor da Valve pocne ovo da zloupotrebljava, prvi bih ih mrzeo ako bi mi se nesto nepovratno desilo s nalogom zbog ovoga. Iskreno se nadam da nece otici na Dark side.
3LANCER je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.8.2012, 6:26   #3563
SlobaL
V.I.P. Test Drive

Član od: 16.2.2011.
Zahvalnice: 41
Zahvaljeno 813 puta na 699 poruka

Počeo je Quakecon vikend na Steam-u, ID i Bethesdine igre na popustu, trenutno je Skyrim na 50%, a i Dawndguard je u ponudi (20 evra ). Vidim da je Rage trenutno bez popusta 20 evra tako da je moguće da će i on biti sa nekom prihvatljivijom cenom tokom vikenda, pa ko je nešto propustio prilikom letnje rasprodaje, evo prilike.
SlobaL je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.8.2012, 22:00   #3564
voodoo_
V.I.P. GNU/Linux

Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 2.237
Zahvaljeno 5.038 puta na 2.932 poruka

voodoo_ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku voodoo_ na korisnoj poruci:
DBrave (6.8.2012), Rainman (3.8.2012)
Stara 3.8.2012, 22:08   #3565
Rainman
Starosedelac

Član od: 5.1.2006.
Zahvalnice: 1.365
Zahvaljeno 2.322 puta na 924 poruka

Bravo. Samo potvrdjuje ono sto mislim o Steam servisu.
Rainman je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.8.2012, 22:27   #3566
Neutrino
Deo inventara foruma

Član od: 17.6.2011.
Zahvalnice: 99
Zahvaljeno 3.402 puta na 2.045 poruka

Ovaj je još i dobar. Ja sam poslednji put kad sam kontaktirao Steam support morao da čekam tačno nedelju i po dana da dobijem bilo kakav odgovor od njih.

Fakat ostaje, Steam je dobar servis za nabavku igara kad su rasprodaje i sniženja ali ako ikada dođete u situaciju da morate da kontaktirate njihov support za bilo šta sje*ali ste se ko Čunga Lunga.
Neutrino je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.8.2012, 22:42   #3567
perablenta
Deo inventara foruma

Član od: 30.1.2009.
Zahvalnice: 1.105
Zahvaljeno 1.692 puta na 1.071 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku perablenta

Tu je zackoljica za koju se mnogi hvataju pa varaju, niko nikada od korisnika nije kupio program bilo da je igra, windows ili photoshop. Korisnik kupuje samo key- sopstvenu sifru pod kojom koristi program - software.

Ako hoces da budes vlasnik kupujes vlasnistvo i stavljas svoje ime na software i svaku njegovu kopiju.

Mi smo svi podstanari na svom racunaru, samo sto stanarinu placamo jednokratno i unapred. A ako hocemo da nam vlasnik sredi-renovira dom onda ponovo platimo.

Steam je samo servis kao sto je maxi. Da ti olaksa kupovinu. Ni jedan jedini bit igre nije tvoj, tvoje je samo pravo da ga koristis.
perablenta je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.8.2012, 22:59   #3568
nexexcalibur
Deo inventara foruma

Član od: 23.2.2009.
Zahvalnice: 1.642
Zahvaljeno 3.805 puta na 1.862 poruka

Citat:
perablenta kaže: Pregled poruke
Tu je zackoljica za koju se mnogi hvataju pa varaju, niko nikada od korisnika nije kupio program bilo da je igra, windows ili photoshop. Korisnik kupuje samo key- sopstvenu sifru pod kojom koristi program - software.

Ako hoces da budes vlasnik kupujes vlasnistvo i stavljas svoje ime na software i svaku njegovu kopiju.

Mi smo svi podstanari na svom racunaru, samo sto stanarinu placamo jednokratno i unapred. A ako hocemo da nam vlasnik sredi-renovira dom onda ponovo platimo.

Steam je samo servis kao sto je maxi. Da ti olaksa kupovinu. Ni jedan jedini bit igre nije tvoj, tvoje je samo pravo da ga koristis.
http://sr.wikipedia.org/sr/Лиценца
nexexcalibur je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.8.2012, 7:39   #3569
voodoo_
V.I.P. GNU/Linux

Zahvalnice: 2.237
Zahvaljeno 5.038 puta na 2.932 poruka

Citat:
perablenta kaže: Pregled poruke
Mi smo svi podstanari na svom racunaru
To možda vi što ste programirani da razmišljate u Windows svetu
Ja sam gospodar svog računara, to su moj hardver, moji bajtovi i moji fajlovi. I to overrajduje bilo kakav zakon o autorskim pravima, licencama i štagod.
voodoo_ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku voodoo_ na korisnoj poruci:
SlobaL (4.8.2012)
Stara 5.8.2012, 4:33   #3570
3LANCER
Starosedelac

Citat:
Neutrino kaže: Pregled poruke
Ovaj je još i dobar. Ja sam poslednji put kad sam kontaktirao Steam support morao da čekam tačno nedelju i po dana da dobijem bilo kakav odgovor od njih.

Fakat ostaje, Steam je dobar servis za nabavku igara kad su rasprodaje i sniženja ali ako ikada dođete u situaciju da morate da kontaktirate njihov support za bilo šta sje*ali ste se ko Čunga Lunga.
Nadam se samo da nikad neces morati da kontaktiras EA ili Ubisoft tehnicku podrsku
Stara 5.8.2012, 10:04   #3571
Dejan16
Veteran

Član od: 23.8.2010.
Zahvalnice: 308
Zahvaljeno 137 puta na 84 poruka

Citat:
3LANCER kaže: Pregled poruke
Nadam se samo da nikad neces morati da kontaktiras EA ili Ubisoft tehnicku podrsku
Ohh no no,ne gresi dusu,mozda su kod tebe delovali lose,ali kod mene su bili odlicni,zamolio sam da bi povecaju veteran status na 2-3 u BC2,cisto da otkljucam garand,posto nisam sacuvao sve lozinke i passworde od prethodnih igara,i za 2 minuta sve je bilo reseno,ne da su mi otkljucali veteran rank 2 ili 3 vec veteran rank 8 .Sa te strane im skidam kapu.
Dejan16 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.8.2012, 10:40   #3572
DeCoy
Intel Inside

Zahvalnice: 1.680
Zahvaljeno 11.380 puta na 7.252 poruka

Već treći put u zadnjih mesec dana da Avast pravi problem prilikom apdejta Steam-a
DeCoy je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.8.2012, 11:12   #3573
nexexcalibur
Deo inventara foruma

Citat:
DeCoy kaže: Pregled poruke
Već treći put u zadnjih mesec dana da Avast pravi problem prilikom apdejta Steam-a
Evo i meni malopre, morao sam da ugasim avast da bi zavrsio update steama...they need to fix their shit
Stara 5.8.2012, 13:01   #3574
Neutrino
Deo inventara foruma

Citat:
3LANCER kaže: Pregled poruke
Ubisoft nikada nisam imao želju da kontaktiram ali za EA iskreno ne smem da kažem da nisu bili od pomoći. Tj. kada su u stanju da pomognu oni pomognu odmah a kad nisu onda su čisto gubljenje vremena.

Poenta je u tome da EA ima onaj njihov direct contact sistem preko chata pa za maksimalno 5-10 minuta bar znaš na čemu si. Prvi put sam ih kontaktirao zbog aktivacije "Bring Down The Sky" DLC-a i tu su mi odmah nakon 10 sekundi poslali univerzalni serijski za aktivaciju. Onda sam ih kontaktirao kad je krenuo BF3 da provere zašto mi se ne detektuje veteran status iz prethodnih igara i to su prosledili svojoj tehničkoj podršci koja je rešila problem u roku od sat vremena.

Imam još pozitivnih iskustava sa njihovom podrškom ali imam i negativnih. Bilo kakav kontakt sa njima u vezi refunda igre, objašnjenja oko regionalnih restrikcija ili odnosa sa Steam-om (ono ni ne znaju da neke EA igre mogu da se aktiviraju na njemu) je čisto gubljenje vremena.

Dakle, ni EA tech support nije vrhunski ali opet stavljam ga ispred Steam supporta svaki dan. Poslednji put kada sam imao problema sa Steam igrom i kontaktirao Steam support čekao sam da prođe nedelju i po dana da dobijem prvi odgovor a onda su me vukli ko slepca još toliko da bi mi na kraju rekli da pošto je u pitanju 3rd party igra moram ipak da se obratim proizvođaču

Citat:
DeCoy kaže: Pregled poruke
Verovatno ubacuju neki špijunski kod zbog kojeg su i menjali uslove korišćenja prošle nedelje pa sad i da hoćeš ne možeš da ih tužiš
Stara 5.8.2012, 13:45   #3575
nexexcalibur
Deo inventara foruma

Citat:
Neutrino kaže: Pregled poruke
Ubisoft nikada nisam imao želju da kontaktiram ali za EA iskreno ne smem da kažem da nisu bili od pomoći. Tj. kada su u stanju da pomognu oni pomognu odmah a kad nisu onda su čisto gubljenje vremena.

Poenta je u tome da EA ima onaj njihov direct contact sistem preko chata pa za maksimalno 5-10 minuta bar znaš na čemu si. Prvi put sam ih kontaktirao zbog aktivacije "Bring Down The Sky" DLC-a i tu su mi odmah nakon 10 sekundi poslali univerzalni serijski za aktivaciju. Onda sam ih kontaktirao kad je krenuo BF3 da provere zašto mi se ne detektuje veteran status iz prethodnih igara i to su prosledili svojoj tehničkoj podršci koja je rešila problem u roku od sat vremena.

Imam još pozitivnih iskustava sa njihovom podrškom ali imam i negativnih. Bilo kakav kontakt sa njima u vezi refunda igre, objašnjenja oko regionalnih restrikcija ili odnosa sa Steam-om (ono ni ne znaju da neke EA igre mogu da se aktiviraju na njemu) je čisto gubljenje vremena.

Dakle, ni EA tech support nije vrhunski ali opet stavljam ga ispred Steam supporta svaki dan. Poslednji put kada sam imao problema sa Steam igrom i kontaktirao Steam support čekao sam da prođe nedelju i po dana da dobijem prvi odgovor a onda su me vukli ko slepca još toliko da bi mi na kraju rekli da pošto je u pitanju 3rd party igra moram ipak da se obratim proizvođaču
EA i Ubisoft su kompanije sa preko 600 zaposlenih, dok valve zaposljava tacno 293 radnika...

Tako da mogu ti reci da valve radi djavolski dobar posao, s obzirom na broj zaposlenih...

Ja sam ih dva puta kontaktirao, odgovor je stizao posle dan-dva, sto je skroz ok, s obzirom da me je kontaktirala osoba koja zna svoj posao (za razliku od "strucnjaka" iz EA supporta) i pomogla mi da resim problem
Stara 5.8.2012, 14:00   #3576
Neutrino
Deo inventara foruma

Citat:
nexexcalibur kaže: Pregled poruke
EA i Ubisoft su kompanije sa preko 600 zaposlenih, dok valve zaposljava tacno 293 radnika...
A jel to Valve ima neko zakonsko ograničenje po kojem sme da zaposli samo 293 radnika u svojoj kompaniji? Prvo pravilo dobrog poslovanja je da ako ti unosan posao pati zbog uskog grla izazvanog manjkom ljudstva onda treba da zaposliš još ljudi.
Stara 5.8.2012, 17:52   #3577
Eni
Banana

Član od: 9.1.2006.
Zahvalnice: 697
Zahvaljeno 2.635 puta na 1.358 poruka

Eni je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.8.2012, 22:47   #3578
3LANCER
Starosedelac

@Dejan & Neutrino
svaka cast ako vam je EA tako brzo pomogao, mene su navozali za sve pare da bih na kraju sam dosao do resenja
Ubisoft mi nikad nije odgovorio ni na jedan support ticket. Drugaru se npr. desilo da nije vise mogao da downloaduje Hawx 2 od njih i nikad mu nisu to sredili da je covek uhvatio skinuo piratsku igru i na njoj iskoristio key.
Stara 6.8.2012, 8:15   #3579
dex3108
V.I.P. Test Play

Član od: 1.6.2008.
Zahvalnice: 300
Zahvaljeno 8.712 puta na 4.118 poruka

Kod EA supporta na live chat-u ako puno zakeraju samo treba traziti Senior support Posto su ovi nizi obicno indijci koji nemaju pristup svemu i ne znaju odgovor na sve. Ubi support odgovori u zavisnosti od problema meni su svaki put odgovorili ali najbrze putem Twitter-a. Sa steam supportom jos nisma imao posla ali iz iskustava drugih cini mi se da su previse neozbilni. Ipak kompanija sa toliko korisnika treba da ima vrhunski support makar to bili slabo placeni indijci XD

Usput Source 2

http://www.vg247.com/2012/08/06/valv...w-game-engine/

Poslednja ispravka: dex3108 (6.8.2012 u 10:03)
dex3108 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.8.2012, 21:39   #3580
jonathan
Deo inventara foruma

Član od: 26.11.2006.
Zahvalnice: 947
Zahvaljeno 1.398 puta na 678 poruka

Kako da prodam Steam acc ?

Imama jednu igru na profilu koju ne igram pa bih to proslijedno. Medjutim cuo sam da imaju neke sigurnosne provjere te da nije samo potrebno dati username + pass pa ako moze neko objasnjenje.
jonathan je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
indie, steam

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Steam Greenlight Acanen Online kupovina igara 8 20.2.2014 10:49
Šta imate od originala? voodoo_ O igrama uopšte 937 25.12.2013 9:28
Black Friday rasprodaja igara dex3108 Online kupovina igara 13 23.11.2012 20:08
Steam CS problem!!! HITNO HITNO TheMisa97 otpaTci 1 13.10.2012 19:16
Problem sa steam folderom markoplby Kvarovi 2 25.9.2012 13:53

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 7:50.