![]() |
![]() |
|
|||||||
| Slobodni softver Teme o softveru otvorenog koda (programi i operativni sistemi), projektima, zajednici... |
![]() |
|
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
|
#61 |
|
Veteran
|
I opet isto,vec sam pisao o ovome ali mozda neko nesto zna?
Samo se zaledi,i na nista ne reaguje.Znaci boot-uje ga i onda se zaledi...? Pre sam bar mogao da ga instaliram pa se zaledi na log in,sad nece ni to. |
|
|
|
|
|
#62 |
|
ex Laki pingvin
Član od: 28.10.2005.
Zahvalnice: 478
Zahvaljeno 879 puta na 487 poruka
|
Надоградио сам предходни Кубунту 9.10 (који је иначе радио САВРШЕНО) на 10.04 преко понуђеног менаџера за надоградњу (све на клик). Надоградња је прошла перфектно (скидање пакета са нета и инсталација), али после рестарта не ради Ланселот, плазма нон-стоп пуца, систем је неупотребљив у графичком режиму.
Једном речју, један ОГРОМАНТАН #fail! |
|
|
|
|
|
#63 | |
|
Starosedelac
Član od: 27.12.2005.
Zahvalnice: 70
Zahvaljeno 442 puta na 331 poruka
|
Citat:
.Ako si išta od widget-a instalirao ručno, to bi mogao da bude problem. Znaju widgeti pisani za stariju verziju plazme da unište noviju plazmu dok si reko keks. Ili instaliraj sve iz zvaničnih Kubuntu 10.04 paketa ili instaliraj novije verzije widget-a koje koristiš ako nema gotovih paketa. |
|
|
|
|
|
|
#64 |
|
Član
Član od: 8.7.2007.
Zahvalnice: 486
Zahvaljeno 34 puta na 29 poruka
|
Tipicno izdanje Ubuntu-a
Znaci sitnih bagova ima ali radi sve sto meni treba! Medjutim ovog puta sam instalirao 64 bita varijantu. Da probam. Radi brzo mada ja cekam novi Mint 32 bita Meni se on malo bolje pokazao. Valjda zbog updejtova. Mada je to isto. Taman cu da vidim razliku. Nove boje su njesra. Sreca sto su mi podesavanja no posebnoj home particiji Pa po instalaciji imam moju staru temu i dugmice desno Najveca glupost je sto i dalje ne pamti rezoluciju posle instalacije nvidia drajvera Nisam editovao xorg.conf! Efekti compiz me ne zanimaju. To je za decu Zakljucak je da svako moze da koristi Ubuntu Nije potrebno da budes haker. Nije uopste potrebno u terminalu smaranje za najosnovnije stvari. I dalje nema laganog resenja za promenu login slike. Jednom sam probao neki hakeraj i zeznuo sam sistem. A bilo je na klik da se menja. Mada to toliko nije ni bitno!
|
|
|
|
|
|
#65 |
|
Veteran
Član od: 4.10.2008.
Zahvalnice: 20
Zahvaljeno 196 puta na 181 poruka
|
Instalirao ubuntu 10.04 64-bitni i sve radi solidno.Koristim ati slobodne drajvere i compiz mi radi lepo.Znaci ono sto je oduvek bilo se i sad pokazalo tacno,ubuntu mnogo manje bug-ova ima od kubuntu-a(jos od verzije 7.04-od tada ga ja testiram),upgrade je jedna katastrofa,znaci ako se zeli izbeci bilo koji problem,samo nova instalacija.
|
|
|
|
|
|
#66 | |
|
ex Laki pingvin
|
Citat:
Ставио сам свежу инсталацију (од нуле) и сада ради како Бог заповеда... осим оних збуњева са непамћењем позиције и величине виџета, као у оном YT! видеу.Није ми јасно ни зашто не памти ни dualscreen поставке, па после рестарта морам ручно да подешавам резолуцију екстерног монитора и екрана на лаптопу. |
|
|
|
|
|
|
#67 | |
|
Član
Član od: 1.4.2010.
Zahvalnice: 20
Zahvaljeno 37 puta na 33 poruka
|
Citat:
|
|
|
|
|
|
|
#68 | |
|
Starosedelac
Član od: 27.12.2005.
Zahvalnice: 70
Zahvaljeno 442 puta na 331 poruka
|
Citat:
Na ubuntuforums.org lik tvrdi da mu je problem nestao kada je instalirao nVidia vlasničke drajvere. Pokušavam da utvrdim šta bi mogao da bude uzrok i zašto instalacija vlasničkih drajvera na prvi pogled popravlja stvar. Najgora stvar je činjenica da bug nestane posle restarta plazme (ili login-logout), nezavisno od toga koji su drajveri u upotrebi. To znači da drajveri ne bi smeli da imaju ikakve veze. Još gora stvar je što se niko ne žali na dati problem, ili ga ignorišu ili ga nemaju, a meni se pojavljuje gde god da sam probao. Na dve različite mašine, jedna na nVidia a druga sa ATI grafikom, a takođe i u VirtualBox-u. Bug sam prijavio na Launchpad-u a na bugs.kde.org je već bio prijavljen ali samo smo ja i još jedan čovek, pored čoveka koji je prijavio bug, potvrdili postojanje bug-a. Šta se kog đavola dešava? Moja najbolja pretpostavka je da ovo ima veze sa trenutkom kada se plasma podigne. Verovatno se podigne u trenutku kada ne može obezbedi prava upisa u konfiguracione fajlove. Nadgledao sam konfiguracioni fajl gde se upisuju pozicije i veličine widget-a i stvarno, sadržaj se ne ažurira. Čim restartujem plazmu, sadržaj fajla se manja adekvatno i widget-i funkcionišu kako treba. Možda na bržim ili višejezgarnim mašinama, igrom slučaja, plazma se podigne u pravom trenutku pa se ljudima ne pojavljuje bug. Ako ti nije mrsko, baci komentar da potvrđuješ bug na sledećim linkovima. Možda malo obrate pažnju. https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+s...se/+bug/569877 https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=232171 Onaj video sam napravio u nadi da će još neko da ga potvrdi ali slabo ide .1. U CCSM (CompizConfig Settings Manager) se ujedno podešava i brzina efekta. Potraži malo. 2. Šta je tu problem? Tako i treba dok ne incijalizuje grafičku i prikaže splash screen (plymouth). Pogledaj dmesg i vidi da li prijavljuje ikakve probleme pri boot-ovanju koji bi mogli da budu krivac za tako dugo zadržavanje. 3. Onda kad smo ti objašnjavali kako da namestiš fstab nisi odradio stvar kako treba. Nisi pratio uputstva pažljivo. Zato ti je ostao ulaz u fstab koji je neispravan. Poslednja ispravka: bvitnik (16.5.2010 u 22:02) |
|
|
|
|
|
|
#69 |
|
ex Laki pingvin
|
На лаптопу имам интегрисану Интелову графику и све је инсталирано „по дефаулту“ (значи, буквално некст→некст→финиш) са ЦД-а. У питању је x86_64 верзија.
Сад баш скидам i386 верзију да је пробам у виртуелној машини па јављам да ли ће се проблем поновити. |
|
|
|
|
|
#70 |
|
Član
Član od: 18.7.2007.
Zahvalnice: 89
Zahvaljeno 21 puta na 19 poruka
|
Imam jedno pitanje.Na laptopu imam 2 particije.Na D su mi vazne stvari, a na C Windows 7.Sad kad probam da instaliram Linux, ne nudi mi opciju da biram na koju cu particiju da ga instaliram, vec mi ponudi ceo HDD 250Gb.Interesuje me sta ce se desiti ako instaliram Ubuntu .Dali ce mi obrisati sve sa D.
|
|
|
|
|
|
#71 |
|
V.I.P. GNU/Linux
Član od: 7.6.2009.
Zahvalnice: 250
Zahvaljeno 649 puta na 499 poruka
|
Ides na manual kada dodjes do dela za particionisanje i onda mozes da biras na koju particiju da ga instaliras. U protivnom ce ti izbrisati sve sa diska ako odaberes ceo disk. Napravi jednu particiju od 10, 15 GB (ext4 filesystem) i na nju ces instalirati Ubuntu.
|
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku blast beat na korisnoj poruci: | ||
munited (20.5.2010) | ||
|
|
#72 |
|
Član
|
Sad cu da probam.Ako mi se izbrise sve, razbicu laptop
.
|
|
|
|
|
|
#73 |
|
V.I.P. GNU/Linux
Član od: 7.6.2009.
Zahvalnice: 250
Zahvaljeno 649 puta na 499 poruka
|
Samo idi na manual i izaberi novonapravljenu ext4 particiju i nemas problema.
|
|
|
|
|
|
#74 |
|
Član
|
Stavio sam na C (30gb) da mi kreira ext4, ali kad krenem napred izbaci mi (Nije definisan root fajl sistem, molimo vas ispravite ovo u meniju za particionisanje)
.Kako to da ispravim?
|
|
|
|
|
|
#75 |
|
Član
|
Nisi definisao root kao mount point, baci pogled na ovaj link http://vladaj.com/?page_id=103 ovde je instalacija 8.10 verzije ali je princip isti i za 10.04 samo ext3 zameni sa ext4, pregledaj sajt imas jos par lepih upustava vezanih za dual boot
|
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Go-Run na korisnoj poruci: | ||
munited (20.5.2010) | ||
|
|
#76 |
|
Član
|
Problemi se samo nizu
.Moje pozitivno misljenje o Linuxu polako pada, i pada.Uspeh da ga instaliram .Sve je proslo super.Nekako sam se konektovao na internet (koristim wireles) pomocu terminala.Imao sam isti signal kao u windowsu. Jedini nacin na koji sam uspeo da se konektujem pomocu PPPoE-a, je tako sto sam u terminal upisao˝sudo pppoeconf˝ i onda username i password.Internet je radio normalno do prvog gasenja pc-a. Kad sam ga kasnije upalio izgubio sam ikonicu iz panela za konektovenje na wireless i sad opet ne mogu nikako da se konektujem .Ne mogu da ga vretim na staro![]() .Mislim da sam napravio veliku gresku sto sam pokusao Linuxom da zamenim Windows.Vec sutra vracam Windows Sedmicu na staro mesto.Linux je sav zabunjen i pun nekih nelogicnih resenja.Kad su uspeli obicnu konekciju na internet ovako da zakomplikuju ,definitiwno još ne zasluzuju da zamene Windows.
|
|
|
|
|
|
#77 | |
|
ex Laki pingvin
|
Citat:
Веруј ми, на Линуксу је све логично организовано, једини проблем је што си ти навикао на нешто друго. Избор и подешавање бежичне везе може да се сведе на кликтање мишем, чак и аутоматизује, уз одговарајуће гуглање.
|
|
|
|
|
|
|
#78 |
|
Veteran
|
Ok, sedmica je stvarno dobro resenje ako imas dobru konfu, ali nije ni linux los za neke stvari. za losije konfe npr.
![]() salim se naravno... mozes da instaliras oba OS-a, pa da koristis kad koji hoces... treba dosta vremena za linux, i privikavanje... Kao i za Win, razmisli koliko ti je trebalo vremena da savladas sve kerefeke u win-u. ja sam ceo letnji raspust podesavao Ubuntu... Problemi sa flash playerom, uz jos neke bitne razloge, vratih se XP-u. Taman sadimam vremena da popijem sok i pogledam filmic dok se ne podigne sistem. Dodjemi opet da malo probam sa linuxom ali nemam vremena... mozda kad namestim modem na mreznu... ![]() Kad se samo setim koliko sam udavio ljude sa ovog foruma dok nisam instalirao i podesio ubuntu... |
|
|
|
|
|
#79 | |
|
Starosedelac
|
Citat:
Jednostavno xp ili starije verzije linuxa su za starije kompjutere ne zato sto linux ubuntu nece da radi bolje od win 7 na njima vec zato sto je problem podrska za stariji hardver narucito starije ATI grafe zbog toga sto je zbog pogresne ati -jeve odluke(nece im skoro pasti na pamet) ukinuta podrska ispod 2000xx serije ![]() Problema sa konekcijom ima cak i win 7 i to zahvalimo nasim provajderima koji su valjda mislili da ce uvek biti samo xp. |
|
|
|
|
|
|
#80 |
|
Novi član
Član od: 7.1.2010.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
Neka se nadje
![]() Installing Ubuntu 10.04 LTS Step-by-step installation tutorial with screenshots http://news.softpedia.com/news/Insta...S-141550.shtml |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks sajtovi |
| Alatke vezane za temu | |
| Vrste prikaza | |
|
|
Slične teme
|
||||
| tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
| Ubuntu 9.10 review [od strane Windows korisnika] | Djordje Turjacanin | Slobodni softver | 12 | 14.1.2010 15:56 |
| Announcing Ubuntu 10.04 LTS: The Lucid Lynx | DobroslaV | Slobodni softver | 8 | 29.9.2009 16:33 |
| Mount CD DVD images - Ubuntu | laikexpert | Slobodni softver | 7 | 17.4.2009 0:54 |
| Ubuntu vodič za preživljavanje (posle instalacije) | laikexpert | Slobodni softver | 0 | 26.12.2008 11:18 |
| Ubuntu Ultimate Edition | noisy | Slobodni softver | 34 | 13.2.2008 1:05 |