![]() |
![]() |
|
|||||||
| Tekstovi u SK u rubrici Test Drive |
![]() |
|
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
|
#1 |
|
Član
Član od: 9.7.2008.
Zahvalnice: 329
Zahvaljeno 164 puta na 101 poruka
|
Hvalospevi redakcije:
https://www.sk.rs/arhiva/clanak/3532...lazne-i-divlje Moji inicijalni utisci (na tarzan-engleskom): https://www.youtube.com/watch?v=Wq1ULShPzEA Tri meseca kasnije (vrlo malo upotrebe na biciklu) - analiza zbog cega zakljucujem da je kamera dizajnirana da pukne i da nije uopste podesna za snimanje akcije: https://www.youtube.com/watch?v=FFZKVO3hh0o |
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Relja na korisnoj poruci: | ||
Dimo (27.7.2026) | ||
|
|
#2 |
|
Starośeđelac
|
Dobar video, iznenadio me broj komentara. Jesi li dobio nešto više od proizvođača osim 50% na opravku (uzrokovanu tvojom 'krivicom')?
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Član
|
Dobio sam posle reakcija na video (i komentara na forumu) ponudu za pokrivene troskove popravke - bez resavanja problema u dizajnu koji bi doveli do novog pucanja u roku od mesec-dva verovatno. Ovde je moj odgovor na tu ponudu:
https://www.bikegremlin.net/threads/...709/#post-3065 Implicitno priznaju da je dizajn problem i da akciona kamera nije bas za akciju (uprkos marketingu sa trkackim motorima, planinskim biciklima i slicno). Sama recenzija tj. moja iskustva posle vec prvih nedelja upotrebe donose i ostale mane o kojima casopisi i razni influenseri i "tech-revieweri" koliko videh nisu pricali: https://io.bikegremlin.com/40496/ins...iew-and-notes/ Razmisljanje na glas: Uglavnom, dosta ruzno iskustvo i dosta skup nacin da saznam o velikim ogranicenjima ovog proizvoda (a i odnosu prema kupcima ovog proizvodjaca). Citam SK od prvog broja, ali mislim da su recenzije hardvera vise reklama i nisu upotrebljive kao prave recenzije vec neko vreme - to je barem moj zakjlucak i utisak (naravno, niko me nije terao da kupim ovu kameru i to je moj problem). Od alternativa, najmanje lose mi deluje GoPro, ali i to sigurno ne mogu znati kakvo je zaista dok ne kupim i ne probam licno. Obicni "normalni" kupci koji pisu recenzije cesto ne znaju sta rade, a profesionalni recenzenti ne urade posao dovoljno detaljno i dovoljno dugo (jer bi radili jednu recenziju godisnje u tom slucaju), tako da je to u sustini nepouzdano. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Deo inventara foruma
Član od: 9.11.2005.
Zahvalnice: 1.983
Zahvaljeno 1.092 puta na 693 poruka
|
Najmanje los nacin da budes siguran u kupovinu je da kupis proizvod sa mnogo glasova, dobijenih na sajtovima gde ti ne podmecu davanje pet zvezdica (kao sto je Temu), a gde omogucavaju da editujes ocenu. Nesto tipa Amazon, gledas da ne uzimas nista ispod 4.2, ako imas izbora.
Plus da proizvod ne bude previse nov, kako bi u skor bile uracunate i ocene korisnika koji su dosli da popljuju proizvod kada su, posle nekog vremena, uvideli sve mane. Na kraju, treba procitati i barem par desetina negativnih ocena, da imas ideju zasto su negativne. Saznanja mogu biti deal breaker, a cesto bude nesto sto tebi ne mora biti vazno. Nije idealno, procedura je, ali ja ne znam za bolji nacin. Cak i iskreni i dobar reviewer ne moze da ti da pravu istinu o kontroli kvaliteta i dugovecnosti proizvoda. |
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku polarnimeda na korisnoj poruci: | ||
Relja (28.7.2026) | ||
|
|
#5 | |
|
Član
|
Citat:
Recenzije u kojima se samo ponovi brosura proizvodjaca su neupotrebljive i ne mogu se ni nazvati recenzijama. Sto se kupaca tice, kamera ima ocenu 4.7 na americkom (.com) Amazonu. Prethodna dva modela (X4 i X3) su isto dobro ocenjeni, a koliko znam svi imaju isti strukturalni problem u dizajnu. Edit - moje razmisljanje na temu recenzija generalno (opet tarzan engleski): https://www.youtube.com/watch?v=fVMC9c5OqoA |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Deo inventara foruma
Član od: 9.11.2005.
Zahvalnice: 1.983
Zahvaljeno 1.092 puta na 693 poruka
|
To je sto je...
![]() Jedino ovo sto sam rekao, trunku sigurnije je mozda uzimati malkice stariji model neceg, mu se da malo vise vremena i za negativan feedback. A uvek moze da se desi i da zapadne losiji komad, mada kapiram to za propust u dizajnu. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Deo inventara foruma
Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 1.023
Zahvaljeno 4.186 puta na 2.510 poruka
|
Toliko dugoročne recenzije su potpuno neisplative, da ne kažem nemoguće, od strane bilo kog komercijalnog časopisa ili drugog medija. Ja i sam radim recenzije tehnike, trudim se da ih radim detaljno i često danima testiram. Ali to svejedno nije ni približno dovoljno da se uoče razni problemi i bagovi. Takođe ponekad čak i nije stvar u vremenu. Npr. određeni uređaj ima problem kada se koristi sa nekim tipom rutera i puca WiFi veza, a sa mojim radi savršeno. Drugi primer - audio uređaj neće da prihvati optički signal iz svih brendova TV-a. Gotovo je nemoguće da prosečna recenzija isproba sve te kombinacije. To samo vremenom i velikim brojem korisnika ispliva na površinu.
Ja često dobijem komentare tipa: plaćen review, nisi ni pomenuo taj i taj problem. Ali ti dobiješ uređaj među prvima u svetu, ništa loše mu se ne desi za nedelju dana a statistika kvarova ne postoji još uvek pa da možeš da pomeneš to kao tuđa iskustva. Zbog toga recenzije ovog tipa treba uzeti kao to što jesu - proba uređaja, priča o funkcijama i mogućnostima. Ako je AV uređaj, pričamo o kvalitetu slike i zvuka... I to je to. Na tu temu se sećam da je nemački auto magazin AutoBild imao nešto što zove Super Test. Tu uzmu auto i voze ga dugo, onda naprave opis posle 100h km, pa isto tako na 200h km. I tu se lepo vide sistemski problemi poput rasklimane plastike, vrata koja se rastresu pa ne naležu više dobro i sl. Međutim, broj tako testiranih auta je bio strašno mali i držali su se uglavnom nekih najpopularnijih narodskih modela, iz vrlo očiglednih razloga. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Član
|
Citat:
Pricao sam i o problemu koji prave sami proizvodjaci - cak i da magazin hoce da uradi durogorcni test i plati za sve to. To je drugi problem. Duh vremena. Suma-sumarum, ne mogu se osloniti na recenzije pri kupovini, a recenzije svega osim igara u SK shvatam da su na zalost prakticno neupotrebljive (za mene barem). SK citam od prvog broja (ujak je kupovao) i kupujem svaki od ranih 90ih, a avgustovski je prvi put da nisam kupio i za sad ne planiram. |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Deo inventara foruma
|
Чувени сервисер бицикла што право објаве искључиво на енглеском језику. Мало се шалим. Не треба журити, треба пре куповине проверавати на разне начине квалитет. Погледати више рецензија, ју тјуб је пун. Погледати и друге рецензије које омогућавају велики маркети. Не знам и ја би налетео на исти начин, ал' мислим да ме је тешко преварити. Та камера није ни мало јефтина и безобразно је да у префиксу стоји "акциона". Чуди ме уопште да пуштају тек тако такав недовршен производ. Изгледа да су у једном моменту док су испитивали престали то да раде и да су се сморили па ситним словима ипак написали да није то то.
|
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku todos na korisnoj poruci: | ||
Relja (4.8.2026) | ||
![]() |
| Bookmarks sajtovi |
| Alatke vezane za temu | |
| Vrste prikaza | |
|
|
Slične teme
|
||||
| tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
| Overclock - negativna iskustva, opasnosti i rizik | Predrag Stankovic | Overklok | 128 | 11.11.2013 22:22 |
| Toshiba A210-1AO igračka iskustva i saveti | mimik | Prenosni računari | 31 | 25.11.2008 17:07 |
| Potrebna iskustva sa stranim hostinzima. | freeminder | Internet usluge | 1 | 10.3.2008 3:56 |
| Misevi, tastature, džojstici... iz licnog iskustva | I-vendo | Ostale komponente | 20 | 2.12.2007 22:50 |
| ECS GF7600 GT iskustva...? | diab10 | Grafika | 3 | 11.6.2007 11:10 |