![]() |
![]() |
|
Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima i nestabilnostima sistema |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 5.7.2008.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 14 puta na 6 poruka
|
![]()
Desava se od skora...od promene napajanja i flesh biosa...kada upalim racunar,jednostavno mis i tastatura ne reaguju....kursor stoji na sredini(mis je bezicni usb-ms industrial),a na tastaturi(usb tastatura) ne svetli ona lampica(tastatura je genius ergomedia-usb)...Tastatura ne reaguje...Primetio sam da pri paljenju,na onom prvom ekranu koji se pojavi ne pise da je prepoznao tastaturu i mis,vec ispise samo 2 hard diska,pioner dvd.i nemam ona 2 "piskava"zvuka koja postoje kada sve radi kako treba.Pise samo usb "ok"..Onda ,kada podigne sistem,samo iscupam usb i utaknem ponovo i sve radi..ali kada iskljucim racunar,pa ga upalim posle 2-3 sata mis i tastatura ne reaguju(kao da nemaju napajanja)..Ugasim racunar...onda iskljucim napajanje na 5 sec pa ga upalim ponovo i ukljucim racunar i sve radi...
Malo sam konfuzno napisao,ali se nadam da ce te shvatiti problem ![]() Poenta da ako ne iskljucim-ukljucim napajanje pre nego sto startujem racunar,on kao da ne prepozna usb.....4 USB sa zadnje strane-kamera,mis,tastatura ,stampac. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banana
Član od: 9.1.2006.
Zahvalnice: 697
Zahvaljeno 2.635 puta na 1.358 poruka
|
![]()
Probaj dok je uključen računar da izvadiš oba kabla pa sačekaš 10 sekundi i vratiš ih unutra.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
|
![]()
Da,dok je ukljucen racunar,kada izvadim oba kabla i vratim ih onda sve normalno radi(sve je to praceno onim windows zvukom kada se ukljuci neki usb uredjaj).Ali cim ugasim racunar,posle npr.sat ne reaguje nista....Lakse mi je da pre paljenja racunara"odradim"ono sa paljenjem gasenjem napajanja,nego da svaki put vadim usb kablove...
Posto se stvarno ne razumem u "tu struju"oko maticne ploce,da li je to do napajanja cm extreme power....Sa starim frontier nije bilo tih problema....Probao sam i usb portove na prednjoj strani kucista i isto...ne mrda ni mis ni tastatura(nekad hoce tastatura ,ali mis nece nikad). |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.2.2007.
Zahvalnice: 1.354
Zahvaljeno 2.410 puta na 2.255 poruka
|
![]()
ocigledno su pinovi osteceni pa retko kad dolazi do kontakta..mozda je vreme za kupovinu novog kompleta...ako se ne igras mozes kupiti i bezicni komplet
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Veteran
|
![]()
Pre nego sto se das u kupovinu novog misa i tastature, trebao bi da pokusas da u BIOSu aktiviras da ti radi tastatura i mis preko USB-a.
Jer ovako, ja nemam tu opciju na mojoj maticnoj, i svaki put kada hocu da udjem u BIOS moram da kacim staru tastaturu. A cuo sam za tu opciju, pa se raspitaj oko toga malo. Moguce je da je zbog toga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Član
|
![]()
"cackao"sam po biosu i svugde je usb enabled.....Nije tu problem do misha i tastatura jer oni rade savrseno....problem je do usb portova a sve je to nekako povezano sa napajanjem,ali bukvalno svih portova....Npr....nece ni kameru da mi prepozna pri normalnom paljenju....jednostavno je nema u device menageru....kao ni misha....nekad nema ni tastature...sve se to desava kada uobicajeno palim racunar,na dugmence
![]() ![]() ![]() Sve je savrseno radilo do flesh biosa i promene napajanja....kada se stavlja napajanje novo koliko tih kablica treba povezati na plocu,da se tu ne gubi nesto u kontaktu....e da ...Windows vista sp1 je sveze instalirana,problem i dalje traje.... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Novi član
Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 8
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]() Citat:
Sta ce on ako mu bas tada ne radi tastatura kako ce da ude u BIOs ![]() Promeni napajanje moj savet ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Bežična tastatura + USB Receiver + USB to PS2... | Maverick | Ostale komponente | 10 | 10.1.2009 20:37 |
Tastatura ne radi potpuno | gogs | Ostale komponente | 4 | 30.5.2008 10:57 |
Wireless tastatura i mis za notebook | Aljosa | ŠDK - Ostale komponente | 2 | 29.5.2008 16:02 |
Koja „daktilo/media/mikro“ (Logitech?) tastatura | urke | ŠDK - Osnovne komponente | 1 | 23.5.2008 14:57 |
Tastatura i mis ne reaguju | EclipsE | Kvarovi | 12 | 16.7.2006 22:50 |