![]() |
![]() |
|
Prenosni računari PDA, notebook, laptop i ostali prenosni računari, ne računajući tablete |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Pozdrav svima, imam laptop Lenovo N500 sa sljedećim komponentama:
CPU Intel Core 2 Duo 2 GHz RAM 4 GB HDD 160 GB VGA Intel 4500 OS Win7 x64 Ultimate Imam i dva problema s njim. Problem br. 1 - baterija Na njemu je bila fabrički instalirana Vista i postoji recovery particija sa originalnim OS-om. Na Visti uredno vidi bateriju koja radi, koju sam testirao i koja daje uredan napon. Sada je instaliran Win 7 x64 Ultimate koji kaže "No battery is detected" i stoji crvenim prekrižena ikonica baterije kao da je uopšte ne prepoznaje. Probao sam: - Device manager, zakoljem generički driver (uninstall), vađenje baterije pa ponovno vraćanje, 30 sekundi držanje power buttona bez baterije i adaptera da se razelektriše i ništa nije uspjelo od navedenog - novu zamjensku bateriju iz battery shopa sa kojom se dešava isto. Problem br. 2 - tastatura Ne radi ni pod Vistom ni pod Win 7 x64. Konektor je uredan, nije korodirao niti je u nekom prekidu, tipke su uredne a tastatura ne radi. Probao sam: - Device manager, zakoljem generički drajver za tastaturu (uninstall), vađenje tastature i ubacivanje druge sa drugog laptopa, produvavanje svega kompresorom, ubacivanje USB tastature koja uredno radi preko USB-a, pritiskanje Num Lock, ScrLck i Caps tastera da bi ova integrisana tastatura "odbagovala" i ništa. Ne znam više šta da mu radim a muče me samo ta tastatura i baterija, sve drugo je uredno. Ima li neko kompletnu šemu/slike ploče ovog laptopa, da provjerim da nisam slučajno neki kablić zaboravio spojiti, u šta sumnjam ali nije loše provjeriti? Ima li neki drugi način da riješim ova dva problema? Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.2.2007.
Zahvalnice: 1.354
Zahvaljeno 2.410 puta na 2.255 poruka
|
![]()
Da li si proverio i napon na kontaktima na laptopu kod baterije? trebalo bi da ima 7 pinova, premeri na svakom. Da li ti je voltaza visa od 11v? Ako jeste, izmeri otpor izmedju 5. i 7. pina.
Sto se tasture tice, zvuci kao da je kabl u prekidu, ili moguce cak i sma konektor da je odapeo. Probao druge drajvere? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Nije više od 11, mjeri oko 10.57 a kad ubacim drugu tastaturu daje mi neke neodgovarajuće karaktere, tipa 1, 8, q, e, r i ništa drugo, a te karaktere ponavlja na svakoj srugoj tipki. Ne znam odakle da skinem drajvere, ono preko device managera "check driver update" kaže da novijeg nema. Može link?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Starosedelac
Član od: 14.2.2008.
Zahvalnice: 213
Zahvaljeno 241 puta na 200 poruka
|
![]()
http://www.drivethelife.com/
Probaj ovime da potrazis drajvere, menjali su skoro sajt, pre se program zvao DriveTheLife |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Lanikor na korisnoj poruci: | ||
LoneWolf (11.2.2016) |
![]() |
#5 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Probao, ne pomaže voda majko...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Starosedelac
|
![]()
Vracanje biosa na fabricka podesavanja?
Probaj preko Hirens Boot diska da pokrenes Win XP, cisto da proveris da li je softverski problem uopste ako bios fora ne upali... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Bios se sam vraća na fab podešavanja kad god vadim bateriju. Cmos baterija promijenjena.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Starosedelac
|
![]()
Onda samo jos Hirrens but da nabacis na flesku ili CD/DVD pa mini XP da pokrenes tako, ako radi onda je softverski problem, ako ne, onda nesto hardverski nije kako treba.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Probaću i to sad pa javim jel uspjelo
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Update: probao, ništa pod Hiren XP-om. Jedino što se dogodilo a da je neobično je sljedeće: nakon boota Win7 upalio se indikator za CapsLock sa slike i stoji ovako, nit' se može isključiti nit' uključiti bez upotrebe USB tastature:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Starosedelac
|
![]()
Aj probaj s ovom njihovom alatkom za dijagnostiku, mada deluje mi kao pucanj u prazno...
http://support.lenovo.com/rs/sr/prod...ook?beta=false |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Starosedelac
Član od: 2.6.2008.
Zahvalnice: 93
Zahvaljeno 311 puta na 294 poruka
|
![]()
A jesi li probao da sa fleške ili diska digneš neki live linux pa da u realnom vremenu proveriš kako se on ponaša. Mada ono za cmos i vađenje baterije.... ili je hardverski problem ili ima nešto kao, jumper, koji ti briše cmos.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ni na Linuxu ni na Hiren's WinXp ne vidi njegovu tastaturu ni bateriju. Baterija očitava struju znači adapter je puni ali nigdje nije očitana, kao da ne postoji. Probao i zamjensku bateriju i ništa.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Lenovo g580, problem audio jack | Markius | Kvarovi | 6 | 12.9.2014 15:24 |
Problem - Tastatura | problematicno | Kvarovi | 3 | 12.3.2013 15:05 |
Dell vostro 1510 nova baterija problem | Juraj | Kvarovi | 1 | 21.1.2013 2:33 |
Veliki problem sa RAM memorijom | leka | Kvarovi | 10 | 27.7.2006 10:17 |
Logitech Desktop Media Mis i Tastatura (Problem) | celitano | Ostale komponente | 5 | 17.12.2005 1:30 |