![]() |
![]() |
|
ŠDK - Osnovne komponente Saveti u vezi sa kupovinom osnovnih komponenti računara: procesora, ploča, memorije... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 11.1.2006.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
Da mi je pre deset godina neko rekao da ću tražiti pomoć od drugih pri kupovini novog računara, ne znam šta bih mu rekao. Elem, godine uzimaju svoj danak, ja već uveliko gazim šestu deceniju, i sa velikim žaljenjem moram da priznam - izgubio sam korak. Ne snalazim se više sa svim tim novim imenima, oznakama, performansama...
Vreme mi je da penzionišem svoj deceniju star ASUS laptop. Da, bio je prava zver kada sam ga kupio, ali tokom vremena je onemoćao. Želim sada da uzmem jednu koliko-toliko pristojnu desktop konfiguraciju. Pokušao sam (kao nekad za mnoge moje prijatelje) da samostalno sklopim nešto, ali sam vrlo brzo odustao. Jednostavno ne ide. Da skratim priču: Potrebno je kućište, matična, procesor, grafička, RAM, adekvatno napajanje. Od komponenti mi NE trebaju HDD (samo SSD za sistem), optika i periferija. Računar će se koristiti za rad u grafičkim programima (Photoshop, Corel) i za video-obradu (DaVinci Resolve, Cyberlink PowerDirector). Može li se ovo uklopiti u skroman budžet od 800€? |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Molim za pomoć oko kupovine | The_Sashka | ŠDK - Konfiguracije | 28 | 18.7.2014 15:42 |
Pomoć oko kupovine prenosnog računara | justVLA | ŠDK - Konfiguracije | 21 | 7.5.2014 12:48 |
Savet oko kupovine novog računara | chaddah | ŠDK - Osnovne komponente | 1 | 17.9.2013 15:28 |
Laptop - pomoć oko kupovine | Puritania | Prenosni računari | 103 | 21.3.2013 13:42 |
Nova konfiguracija | Mean_Machine | Šta da kupim? | 59 | 17.9.2006 19:29 |