|
Komunikacioni uređaji i umrežavanje Modemi, mrežna oprema, mreže i umrežavanje… |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
29.9.2007, 3:05 | #1 |
Član
Član od: 10.3.2007.
Zahvalnice: 5
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
Ruter Huawei
Do skoro sam ja imao ovakav problem sa ruterom Sagem,ali sam dobio pravi odgovor i sada radi bez problema medjutim slican problem se ljavlja i mom prijatelju koj je uzeo ruter Huawei Smart AX MT 882 i ADSL kod PTT-a brzine 512 kb/s.Kod koriscenja mtorrenta ikona je uglavnom zuta i prijavljuje gresku tipa nema dodatnih veza,ako ikonica ne postane zelena to moze da ukazuje na problem sa konfiguracijom mreze.
Po nekad se desi i da je crvena a tada prijavljuje gresku o zastitnom zidu rutera. Ruter mi je prikljucen direktno na racunar na kome je i instaliran mtorrent i to USB kablom. Dali neko moze da mi pomogne jer stvarno neznam stacu,brzina pri direktnom skidanju podataka je normalna dok je kod mtorrentom varira i to katastrofalno. Ako neko poznaje ovu oblast nek mi odgovori,ali mi treba odgovor kao za prvi razred osnovne skole posto ova podesavanja uopste ne poznajem. Unapred zahvalan Dusan |
29.9.2007, 9:11 | #2 |
Veteran
|
Re: Ruter Huawei
Ono sto tvoj prijatelj treba da uradi je da napravi pure bridge konekciju. Prvo neka napravi novu konekciju u kontrol panelu preko conection wizarda. Prvo neka oznaci 'connect to internet', pa 'set up connection manually', pa 'connect using a broadband connection that requires user name and password' pa next, ISP name moze bilo sta npr. adsl, user name i password ce naci u ugovoru za adsl. User name je u ovom obliku ********@xdsl.isp.telekom.yu a pass je odmah ispod. Sada kada je napravio konekciju treba da konfigurise ruter. Ruteru ce pristupiti tak sto ce u adres baru browsera koji koristi ukucati sledecu ip adresu 192.168.1.2 posle cega ce morati da ukuca sifru user: admin i pass: admin. U podesavanjima modema treba da ide na basic pa na wan settings, zatim treba da izabere pure bridge pa submit, zatim da klikne na save all pa onda u meniju tool na save and reboot. Posle toga je konekcija spremna i trebalo bi da je mu utorrent radi dobro.
Vise informacija o podesavanju utorrenta naci ces u ovoj temi, a o telekom adsl-u i Huawei Smart AX MT 882 ruteru u ovoj temi. PS Ovo sve radis na sopstvenu odgovornost! |
29.9.2007, 15:35 | #3 |
Član
|
Hvala na odgovoru ali ni nije sve najasnije,istalaciju rutera sam izvrsio trenutno me zanima podesavanje rutera na netu,tj kako da postavim port za komunikaciju sa mtorentom ustvari gde treba da ubacim mtorenteov port za komunikaciju ( 12345 - port za komunikaciju iz mtorentea od pet broja i kako da ga oslobodim blokade )
|
29.9.2007, 16:13 | #4 |
Ad Ministrator
Član od: 19.8.2005.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 3.041 puta na 1.544 poruka
|
Ima dva pristupa tom problemu. Prvi, za tebe lakši, ali u principu lošiji i nesigurniji, jeste prebacivanje rutera u Pure Bridge mod. Onda se on ponaša bukvalno kao modem (a ne kao ruter) i nema šta drugo da se radi (nigde ne treba da se prosledjuju portovi). Jedino treba u firewallu na računaru, ako ga ima, da otvoriš taj port. Ja to ne preporučujem jer tako ostaješ na Netu bez ikakve zaštite (sem firewalla, ako ga imaš i ako je uključen), a veoma se često dešavaju problemi sa pucanjem veze ako nekoliko minuta ništa ne radiš na Netu, ako si u pure bridge modu.
Drugi pristup je da se otvori i prosledi ("forwarduje") samo taj port na ruteru. Treba da odeš u sekciju NAT, da izabereš "pravilo" tipa redirect i da uneseš taj port kao "Originate to" i "Redirect to" (na oba mesta isti broj). Da bi to radilo, u podešavanju konekcije na tvom računaru mora biti uneta neka IP adresa (nešto tipa 192.168.1.200), a ne da su IP adrese isključene, što bi podrazumevalo da se dodeljuju automatski. Tu adresu možeš saznati i promeniti po potrebi ako odeš u Control Panel, pa Network Connections, pa nađeš konekciju preko koje ti je računarpovezan na Huawei, pa klikneš desnim tasterom na nju, pa izabereš Properties. Drugi način da saznaš tu adresu (ali ne i da je promeniš) je da odeš u komandnu liniju i otkucaš IPCONFIG. Kad saznaš koja je to IP adresa, nju ćeš uneti u polje "Redirect to" u podešavanjima rutera. Što se tiče podešavanja rutera, pretpostavljam da si već pronašao kako se to radi, sudeći po tvom pitanju. Kad si sve završio, treba da snimiš podešavanja, a verovatno i da restartuješ ruter (ima nešto tipa Save & Restart ili slično). Da li si uspeo, možeš proveriti odgovarajućom dijagnostičkom komandom iz menija uTorrenta. |
29.9.2007, 19:50 | #5 |
Član
|
Unapred hvala redakciji Sveta Kompijutera na odgovoru,a sada idem kod preijatelja da pokusam dali ce ovo radeti tj dalicu moci da ga prema ovim uputstvima podesim kako treba.
Bilo bi od vas veoma lepo kada bi u nekom od narednih brojeva sveta kompijutera mogli da opisete i sama podesavanja mtorentea,kao i odredjenih rutera ili modema jer koliko vidim pitanja su veoma cesta a mali broj ljudi moze da odgovori na njih,cak stovise odgovore na pitanja oko podesavanja rutera Sagem dobio sam samo na vasem forumu i to detaljn,a evo i sada vec za nekoliko sati dobijam i odgovor za podesavanje rutera Huawei Smart AX MT 882. Zbog toga sam vam veoma zahvalan,kao i svim ljudima koj su mi na forumu pokusali da pomognu. |
29.9.2007, 23:23 | #6 |
Ad Ministrator
Član od: 19.8.2005.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 3.041 puta na 1.544 poruka
|
Samo na ovom forumu imaš gomilu tema o tome.
|
29.10.2007, 16:04 | #7 |
Novi član
Član od: 29.10.2007.
Zahvalnice: 0
|
Ljudi pomagajte,u ugovoru mi ne pise za pass i user kad hocu da ga prebacim u Pure Bridge modu!!!!Sta da radim?
|
29.10.2007, 17:52 | #8 |
Član
Član od: 7.1.2006.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 2 puta na jednoj poruci
|
Probaj:
user: admin pass: admin pozdrav |
29.10.2007, 19:17 | #9 |
Novi član
Član od: 3.1.2007.
Zahvalnice: 64
Zahvaljeno 13 puta na 2 poruka
|
Meni je uspelo sa
user:admin pass:admin |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
Slične teme | ||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Telekomov ADSL ruter Sagem Fast 1201 i Ubuntu 6.10 problem | Marshall George | Slobodni softver | 2 | 27.4.2007 0:01 |
Ruter Linksys ADSL WAG200G Wireless | xporter | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 2 | 18.3.2007 3:19 |
Koji ruter? | fl380 | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 4 | 24.11.2006 9:25 |
ruter problem | kale | Internet tehnologije | 3 | 21.10.2006 11:00 |
adsl, ruter i p2p | mfritz | Internet usluge | 10 | 20.6.2006 15:46 |