![]() |
![]() |
|
|||||||
| Slobodni softver Teme o softveru otvorenog koda (programi i operativni sistemi), projektima, zajednici... |
![]() |
|
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
|
#1 |
|
Veteran
|
opet ja i moji problemi...
veceras dodjoh sa bloka informatike, radili nesto u corelu... tamo sve klizi mada su i konfe dobre. winxp. (jao boze sta mi sve pada na pamet, da se totalno vratim na win ne, ne, ne)ubuntu mi radi sporije kad mi je ukljucen google earth... ne samo malo sporije nego se to lepo oseca.... da i primetio sam da mi malko sporo radi inkscape... sve ovo poredim sa radom u izbagovanom i zarazenom win.-u... jel ima neko ideju? i da kako da nabacim one programe sto na desktopu iscitavaju CPU usage i tako to? necu se vratiti na win nego cu da se obratim sk forumcicu za pomoc... ![]() sve mi mnogo brze radi nego u winu al ove aplikacije zezaju malo, narocito earth. on za***ava sve. i zbog njega ceo komp uspori. mislio sam da sam sredio sve al eto jednom nedeljno u proseku istrci neko sr..................... |
|
|
|
|
|
#2 | |||
|
Deo inventara foruma
|
Citat:
![]() ![]() Citat:
, a ti, koji koristiš Linux, sam kažeš šta ti izgleda da radi bolje, pa onda vidi ko pravi antireklamu za "pingvine" .P.S. Malo sam se našalio zbog onolikog pljuvanja M$-a (kojeg ni sam mnogo ne volim), nije mi namera bila da (opet) pokrećem večito pitanje tipa "AMD ili Intel", "'Zvezda' ili 'Partizan'",... Citat:
) i sećam se živo entuzijazma sa kojom si hteo da me prevedeš na "svetlu stranu" , tako da te još uvek držim za reč i lako može da ti se desi da zažališ zbog obećanja (ako te udavim pitanjima i zahtevima za pomoć ). Mada, Dart Vejder (Win) je to, ne pušta on svoje ovisnike lako .
Poslednja ispravka: zoran845 (17.9.2009 u 0:17) Razlog: da odgovorim i Gokiju |
|||
|
|
|
|
|
#3 |
|
Veteran
|
vid sad njega! ti si jedan od onih koji se smeju pljuvanju MS na GNU/Linux sekciji u fazonu: paz ove jadnike...
pazi da te linuxasi ne lincuju! (mada ce goran obrisati poruku verovatno...) btw. ima tu nesto i oko toga da mi je komp њ.e.s.r.а. al ne bi trebalo da toliko za #%@^ ava |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Starosedelac
|
Pogledao sam ti konfiguraciju kompjutera -moralo bi da te koci malo i u windowsu googleearth pa kako okrenes nevredi ti nista da prelazih-jedino da kupis nov kompjuter .
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Veteran
|
ne nije mi u winu tako zapucavao... sad sam malo googlao pa nesto mislim da je moguce da je GE za lin lose optimizovan... mislim i interfejs izgleda kao da je podignut iz wine-a...
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Starosedelac
|
Uporedio sam win 7 i ubuntu 9.04 i stvarno je za 10% bolje u windowsu ,kod mene se to slabo ili uopste neprimeti kod tebe verovatno je dosta izrazeno Ps ovde ti odgovaram -mislo sam na to da googleearth radi nesto bolje u windowsu . poz
![]() Poslednja ispravka: DAKINS (16.9.2009 u 22:54) |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ex Parrot
|
Citat:
Nego, konfa ti nije baš "state of the art" (CPU prvenstveno) pa je to donekle i uzrok usporenja, a za razliku od nekih drugih vlasničkih sistema, na linuxu imaš izbor i mogućnosti. Ako GNOME davi probaj neko drugo "lakše" okruženje, bar njih ima na kamare. Zorane, ja sam tebi jednom prilikom obećao pomoć ako ikada probaš linux pa me interesuje jesi li kadar avanturi?
|
|
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku GoranSTX na korisnoj poruci: | ||
stepanov (16.9.2009) | ||
|
|
#8 |
|
Deo inventara foruma
Član od: 22.11.2005.
Zahvalnice: 389
Zahvaljeno 716 puta na 542 poruka
|
Googleearth nije bas nezahtevan program. Trazi neku solinu graficku i solidnu kolicinu memorije, a FX 5200 nije bas to sto se trazi. Ja sam istu imao i izbacio je iz upotrebe jos pre 4 godine. Kapiram da ti kupovina nove masine nije ni na kraj pameti (inace bi osvanula tema u SDK) a budzenje te masine takodje nije opcija jer joj sve fali. To vidim da ti je jasno.
Sta mogu da ti preporucim kako bi resio ili barem umanjio problem? Sledece izdaje Ubuntu-a se blizii i sa njim dolazi Lubuntu koji koristi LXDE. Mozes da instaliras njega. Ne mora cista instalacija, moci ce preko Synaptica pa ces onda imati da biras izmedju dva okruzenja (ja tako imam GNOME i KDE (Kubuntu)). Ako ti se svidi mozes da deinstaliras GNOME kako bi oslobodio mesta, a masina ce ti raditi brze to je sigurno. Mozes i uradis cistu instalaciju i stavis Ext4 koji poboljsava brzinu hard diska. Sad, da ce ti GoogleEarth raditi brze to ne mogu da tvrdim jer imas nekoliko uskih grla u kompu... ali ce ti GUI jesti manje memorije i sistem ce raditi brze na oko. To mi pada napamet kao neko najlogicnije resenje, sad ti vidi sta ti najvise odgovara. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Basterd...
|
Google Earth je bloat nad bloatovima, i verujem da može lepo da radi tek na nekoj serverskoj mašini sa 4MBit konekcijom...
![]() Nego, Stepanove, već ti je par puta rečeno, koristi rešenje koje ti najviše odgovara, nemoj odustajati od (ogavnog) Windowsa, ako ti on najbolje završava posao... |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Starosedelac
Član od: 15.6.2007.
Zahvalnice: 463
Zahvaljeno 310 puta na 230 poruka
|
I od mene minus za Google earth (c2d@2.8,GF7900GS,2GB PC6400,RAID0)
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Veteran
|
znaci tako... sve u svemu...
hvala ljudi, sad mi je i lakse i jasnije... ![]() hvala mikiju na opseznom postu. sto se tice toga, razmisljao sam o KDE-u, ali jos uvek sam u fazi razmisljanja... videcu jos... btw. ne prelazim na win jer mi on ne obavlja posao bolje, nego nikako. 20% vremena provedem oko virusa i antivirusa. to ovde ulozim na navikavanje i ucenje ... pomalo me ljute onda takvi postovi -predji na win kad ti se ne svidja lin. mislim, windows mi je sj**an, ne radi kako treba, konekcija se ibrisala sama od sebe (wtf) ali to nije ovde tema... DAKINS: Uporedio sam win 7 i ubuntu 9.04 i stvarno je za 10% bolje u windowsu ,kod mene se to slabo ili uopste neprimeti kod tebe verovatno je dosta izrazeno nisam ovo bas razumeo najbolje? u linuxu svakodnevan rad je brz, lak, jednostavan, ali neki malo napredniji pomalo davi. dobro ima to veze i sa sve naprednijim programima i mojim uvek istim kompjuterom... Hvala vam jos jednom, i izvinjavam se ako malo davim glupostima, otvaram puno tema , i mozda neke ljutim mojim neuspehom na linuxu (sto je svakao antireklama za potencijalne buduce korisnike)![]()
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Veteran
|
jos gori???
e to nisam znao... hm... LXDE... ajd razmislicu o tome,malo proguglati... nego jel ima neko ideju za neki CPU i memory usage tracker, odnosno da mi na ekranu ili panelu izbaci te informacije? to sam vidjao na mnogim screenshotovima linux sistema. mislim da bi mi dobro doslo da vidim kad mi vuce memoriju i cpu i po mogucstvu ko. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Deo inventara foruma
Član od: 22.11.2005.
Zahvalnice: 389
Zahvaljeno 716 puta na 542 poruka
|
Kad kazem gori mislim na zahtevnost. Nije KDE los, samo trazi jaku masinu.
Za gledanje opterecenja mozes da probas GKrellM. Potrazi ga u Synaptic-u. Ima jos takvih alata ali mi nesto ne radi mozak pa ne mogu da se setim sad. |
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Mickie na korisnoj poruci: | ||
stepanov (16.9.2009) | ||
|
|
#17 |
|
Ad Ministrator
Član od: 19.8.2005.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 3.041 puta na 1.544 poruka
|
A šta je problem sa konstantno upaljenim Pythonom?
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Basterd...
|
Pa jede 20MB RAM-a, i 1.5% procesorske snage!
![]() ![]() Nije ništa problem, samo napominjem.
|
|
|
|
![]() |
| Bookmarks sajtovi |
| Tagovi |
| cpu usage tracker, google earth, googleearth, googleearth in ubuntu, googleearth linux, spor ubuntu |
| Alatke vezane za temu | |
| Vrste prikaza | |
|
|
Slične teme
|
||||
| tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
| Problem: kompjuter "ćuti" kada se uključi | Rocker | Kvarovi | 531 | 16.10.2017 9:59 |
| Komp za video obradu i dug neprekidan rad | Veliki Strumf | ŠDK - Osnovne komponente | 9 | 10.2.2009 15:34 |
| Komp užasno usporava rad pri rezanju CD/DVD-a | muki85 | Kvarovi | 13 | 5.12.2008 1:39 |
| Ne mogu da pokrenem komp! | IvanSerbia | Kvarovi | 7 | 6.11.2008 2:36 |
| Drugov istripovan komp.. | Andross | Ostale komponente | 19 | 10.5.2006 21:56 |