![]() |
![]() |
|
Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima i nestabilnostima sistema |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
|
![]()
Pozdrav!
Javlja mi se veoma cudan problem. Naime, iz cista mira mi se pojavio BSOD i nakon njega sam restartovao komp, mislio sam da nije nista. Prikazivao mi je error i filename ati2xyz (ne secam se tacno). Manifestuje se tako sto ili je crna slika na monitoru nakon startovanja windowsa ili se slika "zamulja". Instalirao sam iz safe mode-a najnoviju verziju drivera (ATI 9600 je kartica), medjutim to nije pomoglo. Da bih otklonio sumnju da je stvar software-ske prirode, reinstalirao sam windows (nakon nekoliko drugih probanih resenja, naravno format C ![]() Pokusao sam da smanjim rezoluciju (default je 1680x1050) medjutim to nije pomoglo. Jedina stvar koja me buni u celoj prici jeste kako radi u safe mode-u? Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Da se mozda ne pregreva? Jel si to proverio?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
Član od: 8.7.2008.
Zahvalnice: 20
Zahvaljeno 6 puta na 5 poruka
|
![]()
Milslm da ti problem nije do graficke vec do monitora. Probaj na nekom drugom.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Starosedelac
Član od: 30.12.2007.
Zahvalnice: 486
Zahvaljeno 473 puta na 241 poruka
|
![]()
Da je do monitora, ne bi radio ni u SAFE MODu
Probaj neku drugu grafičku, jer mi se čini da je do nje |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
|
![]()
Sto se tice pregrevanja, otvorio sam kuciste, klima radi stalno...Besides, imam graficku jedno 3 godine, ne verujem da je do toga, nije u toku igranje neke igrice, nego u Windowsu...Kako da proverim temperaturu (ne mogu sad da skidam Everest ili sl), jel moze iz biosa? Gledao sam i nisam nasao?
Pretpostavljam da je jedina stvar koju mogu da uradim da zamenim graficku? (znaci ceo komp ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Starosedelac
|
![]()
Kako je to tacno muljanje da li pucaju teksture, da li se gubi kontrakst. Ako teksture pucaju(razne boje iskacu po ekranu)onda se verovatno graficka pregrejava(zbog toga sto si je klokovao, ostario kuler pa salbije radi, osusila se termo pasta). I da mislim da te graficke nemaju senzor za temperaturu, to moras rucno da proveis drzi ruku na memoriji (na grafickoj)duze od 10 sekundi i ako ne pece onda nije temperatura.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Član
|
![]()
Da - teksture pucaju.
Medjutim, evo palim kompjuter posle duze vremena, komponente su na sobnoj temperaturi, i nakon welcome screen-a ili pucaju teksture ili fade to black. Graficka nije uopste vruca... Moze biti da se pregrevala pa da je sada pregorela? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Starosedelac
|
![]()
Meni je 90 stepeni temperatura na 8500GT
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Pitanje u vezi next-gen grafike | mimago | Grafika | 25 | 22.11.2008 20:57 |
Problem sa USB portovima na kompu | Baalzamon | Kvarovi | 2 | 16.11.2007 23:02 |
Problem sa napajanjem? I još po nešto. | zukov | Kvarovi | 9 | 4.11.2007 19:54 |
problem sa PIO i Ultra DMA | Mungos | Kvarovi | 5 | 6.7.2006 19:27 |
Problem Sa Grafikom | Branislav Živaljević | Grafika | 14 | 4.2.2006 17:19 |