![]() |
![]() |
|
|||||||
| ŠDK - Foto i audio/video Saveti u vezi sa kupovinom fotoaparata, Televizora, MP3 i DVD/DivX plejera... |
![]() |
|
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
|
#1 |
|
Član
|
Procitao sam u novom SK opis ovog modela koji na IZGLED pruza sve sto treba jednom relativno amaterskom aparatu,i ne previse skupom....mali,tanak,jednostvan za koriscenje....e jedino sto me zanima je ona druga takodje bitna strana...ostrina,kvalitet slike i snimaka i sl....koliko vidim uglavnom su reci hvale za njega,al me zanima sta znaci da je reprodukcija zvuka prilicno losa-koliko je to lose,dal se to ogleda cistocom zvuka,da li je previse tiho il sta vec? Sta znaci da aparat prilikom izostravanja zamrzava sliku dok je fokusiranje u toku,sto otezava slikanje i 'uglavnom nervira'??? Na kraju teksta se pominju i vise ISO vrednosti kao i njihovo (ne)koriscenje zbog mogucih sumova?
Ako neko ima iskustva sa ovim ili slicnim modelima ove marke,neka bude ljubazan i da svoj komentar,tj svoje utiske,il nek mi samo ako zna pojasni one 'mane' koje se navode u tekstu SK-a!Mene kao amatera zanima izgled,sto mi se cini ovaj aparat potpuno ispunjava,i naravno kvalitet slike,al u smislu da su slike ostre,i pri blagom drhtanju ruke,nocni snimci pri malo svetlosti,da su snimci ok,i da se solidno cuju...tu ne ocekujem nesto extra,vec samo normalan kvalitet,inace bih kupio kameru!!! Hvala unapred.... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Light Painter
Član od: 10.7.2006.
Zahvalnice: 109
Zahvaljeno 136 puta na 63 poruka
|
Zvuk na DC T700 je piskav; ako si u kaficu i snimas tri osobe koje razgovaraju, vrlo tesko ces na snimku cuti o cemu pricaju. Kada snimas nekoga da prica, negde gde je tiho, nece biti vecih problema. Isti problem ima i BenQ DC X720. Vecina drugih aparat nema ovakve probleme.
"Zamrzavanje" slike; Aparat dok izostrava "zamrzava" sliku, kadar. Znaci, ti kadriras neku osobu, pritisnes dopola okidac (da izostris) i ako se ta osoba pomeri, ti to neces videti na aparatu. I ako se u potpunosti skloni sa "nisana", ona ce i dalje biti na LCD-u, naravno, dok aparat ne izostri. To stvarno zna da smeta a, na primer, automobil u pokretu je gotovo nemoguce uslikati. Kao da slikas na slepo. Visoke ISO vrednosti; Sta te ovde buni? Sto su ISO vrednosti vece, to je pojava suma veca i ucestalija. Na visokim ISO ga BAS ima i detalji na fotografiji se gube. Fotke ce ti biti ostre po danu, kada imas manje svetla budi sto mirniji (ukoliko ne koristis blic) a za nocne fotke bi ipak trebalo da koristis stativ u kombinaciji sa duzom ekspozicijom i nizim ISO vrednostima.Ovo ti vazi za vecinu kompaktnih fotoaparata.
|
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Katmay na korisnoj poruci: | ||
gagi_ns (3.7.2007) | ||
|
|
#3 |
|
Član
|
Zaista hvala na pojasnjenima,sad kontam o cemu je bilo rec!Koliko sam shvatio na kraju,nije los aparat al mi se cini da su mu izgled,velicina i sminka ipak najjaci aduti!Nista probacu da nadjem il procitam na forumu za neki bolji aparat u tom cenovnom rangu(do 250evra),a ako i ti imas neki svoj savet il predlog,s obzirom da se dobro razumes u ovu oblast,dobrodosao je!
Usvakom slucaju hvala jos jednom! |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks sajtovi |
| Alatke vezane za temu | |
| Vrste prikaza | |
|
|
Slične teme
|
||||
| tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
| BenQ s82 | yoker86 | Aparati i oprema | 5 | 7.6.2007 20:55 |
| BENQ FP93V monitor | Kolossos | Grafika | 3 | 20.10.2006 16:08 |
| Benq FP72V | Starke | Grafika | 8 | 8.9.2006 19:30 |
| Zvezda je rodjena - BENQ DW1655 | Cleric | Nosači podataka | 58 | 5.8.2006 13:41 |
| Manji problem sa DVD rezačem Benq DW1640 | Kostarum Rex Persia | Nosači podataka | 3 | 17.2.2006 0:35 |