![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
Član
|
![]()
Imao sam problema sa pustanjem flv. fajlova u BS player-u pa sam ga obrisao kao i K-lite kodek.E sad,instalirao sam VLC player i sve mi to lepo radi.Moje pitanje je da li je potrebno da instaliram ponovo K-lite posto mi i ovako sve radi ili nema potrebe (mislim zbog drugih nekih aplikacija da li je potreban K-lite)?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
V.I.P. Video/TV softver
Član od: 24.12.2005.
Zahvalnice: 140
Zahvaljeno 462 puta na 359 poruka
|
![]()
Ako koristis VirtualDub, Avisynth, Windows Movie Maker ili neki drugi plejer koji nema interne dekodere i splitere, potrebno je da instaliras K-Lite. U suprotnom, ne.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Veteran
Član od: 12.12.2008.
Zahvalnice: 186
Zahvaljeno 49 puta na 43 poruka
|
![]()
imam problem sa codec-om, 2 puta sam skinuo jedan fil sa neta i oba puta nisam sagledao film.
Kada film pustim na BS player pise mi "Codec error: Use Windows Media Player" ovo prikazuje kao titl u nekom filmu i posle 10-ak sekundi to nestane i pojavi se (na istom mjestu) "Aborting video , Redirecting to Microsoft Codec Download page" ja posle to ga odem u windows media player i pustim film, na 6 sekundi filma, film se stopira i browswer mi se otvara na nekoj microsoft-ovoj stranici gde pise da mogu skinuti taj codec, ja ga skinem dvoklik/run i nista mi vise ne pokaze od tog file-a (nece ni da pokrene instalaciju ili sta vec treba da pokrene) a kada bih posle toga otisao u WPM isto bi se desilo (opet bi otvorio tu stranicu) Da li je to do codec ili je do kompa ili je do grafe ili je do filma??? i napominjem da mi je komp veoma star (mozda i to nes znaci) EDIT: evo sad sam probao i na KMPlayer ali ista stvar isto mi prikazuje. Unaprijed HVALA na svakoj pomoci!!! Poslednja ispravka: ANGELDEAD (17.10.2009 u 23:25) |
![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Da li ti ostali filmovi rade normalno? Ako rade, onda taj fajl ne valja, gotovo sam siguran u to.
Eventualno možeš uninstalirati sve kodeke i instalirati KLite Codek Pack. Ako ti posle njegove instalacije ne bude radio film, onda je sigurno (100%) problem do samog filma. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku dzonihsv na korisnoj poruci: | ||
ANGELDEAD (19.10.2009) |
![]() |
#165 |
Veteran
Član od: 12.12.2008.
Zahvalnice: 186
Zahvaljeno 49 puta na 43 poruka
|
![]()
do filma je sad sam pogledao Ice age 3 sa sub-om, i prikazuje ga bez problema. Hvala ti
|
![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
Novi član
Član od: 17.10.2006.
Zahvalnice: 10
Zahvaljeno 3 puta na 2 poruka
|
![]()
Да ли је неко користио CCCP кодек пак и каква су искуства, јер се на win7 64-bit к-лите чудно понаша.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
V.I.P. Video/TV softver
|
![]()
Features of K-Lite Codec Pack 5.7.0 BASIC version :
- ffdshow [revision 3158] • DirectShow source filters: - AVI splitter (Haali Media Splitter) [version 1.9.42.1] - MP4 splitter (Haali Media Splitter) [version 1.9.42.1] - MP4 splitter (Gabest) [version 1.3.1333.0] - Matroska splitter (Haali Media Splitter) [version 1.9.42.1] - Ogg splitter (Haali Media Splitter) [version 1.9.42.1] - MPEG PS/TS splitter (Haali Media Splitter) [version 1.9.42.1] - FLV splitter (Gabest) [version 1.3.1333.0] • DirectShow subtitle filter: - DirectVobSub (a.k.a. VSFilter) [version 2.39.5.3] • Other filters: - Haali Video Renderer [version 1.9.42.1] • Tools: - Codec Tweak Tool [version 4.1.2] Combined Community Codec Pack ( CCCP ) includes : - FFDShow 2008-09-17 r2133 - FLV Splitter r796 - Haali Media Splitter 2008-03-29 - MPV (Mpeg2) Decoder r796 CCCP - VSFilter 2.39 r796 - CoreWavPack 1.1.1 - Media Player Classic Homecinema 1.1.796 - ZoomPlayer 5.5 beta 1 Kao sto vidis, slicnosti su velike jer se oba kodek paka oslanjaju na FFDShow, Haali Splitter i FLV Splitter. Iako K-Lite Basic nema MPC-HC, K-Lite Stadnard ima. Kakav tacno problem imas sa K-Lite i koju verziju koristis? Imas li instalirane i druge kodeke ili kodek pakove, pored K-Lite? |
![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Član
Član od: 20.3.2007.
Zahvalnice: 43
Zahvaljeno 60 puta na 48 poruka
|
![]()
Za puštanje/gledanje filmova/klipova ti apsolutno ne treba. Ja koristim KM Player i svaki format radi bez dodatnih kodeka. Jedino ako radiš obradu video materijala potrebni su ti pojedini kodeci.
Takođe, previše instaliranih kodeka mogu prouzrukovati međusobni konflikt i onda postoji mogućnost da ti ne rade neki formati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Novi član
|
![]()
ja sam imao isti problem pre par dana ,neke filmove koje skinem nisam mogao da gledam i daje mi gresku da ne moze da ocita prevod ili film ,koristio sam Mv2 stalno do sad,kad pustim film iz Mv2 ceo komp mi blokira (usput pojavljuje se u procesima Mv2 fajl koji mi zauzme mnogo resursa i samom tim blokira racunar).......problem sam resio Instaliranjem Bs plejera ,samo je on mogao da ga pusti,e sad da li je zbog kodeksa kompatibilnih ili bilo cega ne znam ali tako sam resio problem . Znaci nije mi bilo do filma kako sam i ja mislio.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
Deo inventara foruma
Član od: 9.7.2006.
Zahvalnice: 3.544
Zahvaljeno 1.792 puta na 756 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#171 | |
Novi član
Član od: 17.10.2006.
Zahvalnice: 10
Zahvaljeno 3 puta na 2 poruka
|
![]() Citat:
Problem je Subtitle Workshop koji kada imam instaliran kodek pak K-lite, a isprobao sam i CCCP, javlja gresku ''program stopped working and needs to close'' za divx fajl koji je ranije, tj. bez kodeka, pustao. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Deo inventara foruma
Član od: 2.2.2010.
Zahvalnice: 783
Zahvaljeno 1.223 puta na 731 poruka
|
![]()
Posto sam se tek danas upustio u skidanje filmova,imam problem :ubacio sam titl i sad mi se sve pojavljuju na primjer ae ovako i e(sa kvacicom,kao ć)kako to da ispravim probao sam i u VLC i BS
|
![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
V.I.P. Video/TV softver
|
![]()
U opcijama plejera, u delu vezanom za podešavanje titlova, postavi da ti kodni raspored bude Central ili Easu Europian.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#174 |
Član
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
V.I.P. Video/TV softver
|
![]()
Sorry. Pisem preko mobilnog pa malko gresim u kucanju.:-)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Veteran
Član od: 4.12.2005.
Zahvalnice: 21
Zahvaljeno 174 puta na 103 poruka
|
![]()
Je l' neko probao ovo:
Windows Essentials Codec Pack 3.0 Pogledao sam specifikaciju i deluje kao varijanta slična CCCP-u, znači bez budženja svega i svačega pa da se napravi haos, nego samo ono što je nužno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Član
Član od: 16.12.2008.
Zahvalnice: 5
Zahvaljeno 5 puta na 5 poruka
|
![]()
Nadam se da pitanje postavljam u pravoj temi jer,iako se pominje oznaka za sta vec ima tema,mene zanima kako gledati takav film-sto verujem da spada u domen codeka...
Film ima oznaku DVDRip.MP4,tako da je pusta samo zvuk,a ne i sliku...Neznam kakav je ovo primerak jer jos nisam video ovakvu oznaku kad je film u pitanju (da li je uopste dobar),a imam K-lite (sad neznam tacno koja verzija jer sam ga skinuo odavno vec,mada mislim da to nije bitno sada)... Pitao bih kako da ovaj film gledam,a ne slusam-da li je potrebno neki bolji codek (poseban ili nova verzija ili sl) ili je to samo do takvog primerka filma... |
![]() |
![]() |
![]() |
#178 |
V.I.P. GNU/Linux
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 2.181
Zahvaljeno 5.003 puta na 2.916 poruka
|
![]()
Pusti ga u Media Player Classic HomeCinema, pritisni Shift+F10, vidi šta piše za video kodek.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku voodoo_ na korisnoj poruci: | ||
nikola1ns (21.8.2010) |
![]() |
#179 | |
Član
Član od: 16.12.2008.
Zahvalnice: 5
Zahvaljeno 5 puta na 5 poruka
|
![]() Citat:
Audio: AAC 44100Hz stereo 80Kbps [Sound Media Handler] ,valjda je to sto si mislio,posto nema bas nekih drugih podataka sem naziva filma,velicine i sl... Posto se nekad desi da nece da pusti neki film ili video klip u standardnim plejerima,da li da stalno koristim ovaj u tom slucaju? Pitao bih jos da ne bude previse plejera,neznam da li ce se "sukobiti" medjusobno,da tako kazem-posto nisam bas najstrucniji u tom delu,a imam vec Windows Media player,Winamp,Quick time player za 3gp fajlove... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
V.I.P. GNU/Linux
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 2.181
Zahvaljeno 5.003 puta na 2.916 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
codec, kodek |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Koji codec pack? drugi dio | zemljanin | Video/TV softver | 2 | 20.5.2007 23:51 |
kodeci (Codec Pack). | Baalzamon | Video/TV softver | 7 | 5.9.2006 17:26 |
Uzeo bih IrDA na USB2.0 - koji je najbolji ??? | Ilic Marko | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 3 | 23.2.2006 19:45 |