![]() |
![]() |
|
„Ja, igrač!” Da li se slažete sa Kuzmom? |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#161 | ||
Novi član
Član od: 9.12.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]() Citat:
![]() Citat:
E sad, danas sam gledao neki RTS-ov Komicni MIX izjava politicatara koje su bile, sto presecane delovima WB crtanih filmova, sto umixovane sa njima, znaci Meister bio su u pravu, snimci jesu sacuvani! A sad zasto ih prikazuju ja ne znam. Da je pogodila raketa i unistila, LAZU, a da je otkup prava skup nije, a i zasto bi ponovo otkupili prava za neke crtane filmove koje vec imaju? A drugo, sto se tice same opravdanosti ove akcije, ne znam, kad bolje razmislim, zar nije ovo bio otvoren poziv na pirateriju (bez obzira na to sto ih neko trazi zbog "licne" upotrebe)? |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
Član
Član od: 17.11.2005.
Zahvalnice: 11
Zahvaljeno 3 puta na 3 poruka
|
![]()
Da li neko mozda zna zasto vise ne izlazi Mikijev zabavnik? Da li se Politici ne isplati ili su drugi problemi u pitanju?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#163 | |
Ad Ministrator
Član od: 19.8.2005.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 3.041 puta na 1.544 poruka
|
![]() Citat:
Postoji časopis "Miki Maus" sa identičnom sadržinom koji neko drugi izdaje, ne znam ko. Povremeno ga viđam na kioscima. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#164 | |
Ad Ministrator
Član od: 19.8.2005.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 3.041 puta na 1.544 poruka
|
![]() Citat:
Recimo, platiš toliko i toliko i za te pare ima pravo da emituješ određeni film dva puta, s tim da su dozvoljene reprize u toku istih 24 časa računato od početka prvog prikazivanja (ko razume shvatiće)... i to moraš da iskoristiš u roku od godinu dana inače ti pravo propada. Verovatno su za te crtane filmove prava nešto "labavija" (recimo, neograničen broj prikazivanja u toku 2 godine i slično), ali i dalje je princip isti. Što se tiče bioskopskih filmova, tu se broj prikazivanja ne ograničava, ali se ograničava vremenski period, najčešće na godinu dana. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#165 | |
Član
Član od: 17.11.2005.
Zahvalnice: 11
Zahvaljeno 3 puta na 3 poruka
|
![]() Citat:
Video sam i ja da postoji taj zabavnik, ali ne znam kakav je unutra. Bas smo se pre neko vece brat i ja prisecali Bajinog novcica i ostalih stvari koje su se dobijale uz zabavnik. Zaista sam sa nestrpljenjem cekao svaki broj. Uvek kada sam isao kod lekara mama mi je kao "nagradu" kupovala zabavnik. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
Član
Član od: 15.9.2006.
Zahvalnice: 6
Zahvaljeno 62 puta na 32 poruka
|
![]()
Ha ha i ja sam imao Bajin novcic. Jel se neko seca nagradne igre u Politikinom Zabavniku kada je trebalo sloziti neku ogromnu slagalicu a deo koji je visak poslati postom. Meni je na kraju ostalo jedno prazno polje i dva dela slagalice a oba su se uklapali a bili su razliciti.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#167 | |
Novi član
Član od: 9.12.2006.
|
![]()
@VojaM Bicu kulturan pa cu na tvoju prozivku odgovoriti da ne treba da kakis nekome ko studira prava (uspesno, thx god).
1. Nespretno i neprecizno sam se izrazio, to jeste istina, ali ovo nije postupak pered sudom ovo je forum koji se bavi temama nevezanim za pravo. Preciznije sam hteo reci, zbog cega nisu produzili obligacioni odnos u kome su otkupili ovlasenje iskoriscavanja autorskog prava, u ovom slucaju za prikazivanje crtanih filmova (ugovor o prikazivanju), cije kopije poseduju i koje su vec sinhronizovali, i ponovo ih emitovali, a ne ponovo radili sinhronizaciju? Citat:
Ako RTS nece da krsi autorsko pravo Disney-a, time sto nece prikazivati crtane filmove, za cije prikazivanje je otkupio prava, zbog cega je koristio isecke iz istih tih crtanih filmova u emisiji emitovanoj na svom programu. To ne pretstavlja ni trunku manje krsenje zakona, od prikazivanja celih crtanih filmova. Heh, a? +I SK bi trebalo da pripazi malo, s obzirom na "antipiratski" stav, da u masovnom mediju poziva na pirateriju trazeci da mu se dostave nelegalne kopije crtanih filmova. Ukoliko se takve kopije nadju rukama onih koji su kroz medij trazili dostavljanja nelegalnog materijala, protiv njih moze biti pokrenut odgovarajuci postupak. Prvo pocisti svoju avliju, pa gledaj u tudju. I za kraj bi kao administrator foruma mogao da pripazis na nacin izrazavanja. Strasno, sad znam zasto sam se dvoumio da se regostrujem na ovom forumu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Starosedelac
Član od: 6.12.2005.
Zahvalnice: 269
Zahvaljeno 812 puta na 454 poruka
|
![]()
Gresis ryo. Izmedju moderatora i korisnika ovde postoji malo blazi, drugarski odnos. Meni je drago sto je tako. Ne volim ustogljenost gde moras bas na svaku rec da pazis da se neko ne uvredi. Opusti se...
Inace na stranu ovo o pirateriji ili ne, nisam pravnik pa necu da se upustam, koja je poenta ove Qzmine akcije, zaista? Sta je bio cilj? Da se sve sakupi u redakciji sveta kompjutera i sta onda? Da li ce oni to poslati rts-u tako spakovano da opet svi mozemo (bar u minimalnoj meri) da uzivamo u tim crtacima? Ili nekoj drugoj televiziji? Da li ce to postaviti na net? Da li ce poslati svima koja zatraze? Nesto deseto? Kuzma je do detalja isplanirao akciju, samo je zaboravio da napise koji je cilj te akcije... |
![]() |
![]() |
![]() |
#169 | |
Član
|
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#170 | |
Starosedelac
Član od: 6.12.2005.
Zahvalnice: 269
Zahvaljeno 812 puta na 454 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Starosedelac
|
![]()
Cilj akcije je da MK pribavi tako te stare crtane filmove ne bi li kuci zavaljen u fotelju sa dvolitrom piva i chinijom kokica nostalgicno se sjecao svoje mladosti.
![]() Mogu li malo da se shalim ili to nije dozoljeno. Ma kako to Sarmatian kad ovdje bas non-stop nesto brisu, prepravljaju, upozoravaju...a kako i nece kad na ovom forumu dodje jedan moderator na tri clana kao i jedan administartor na 6 clanova...Sala mala Znam da je off-topic, ali moramo malo da se salimo jer to ne skodi, a cim ne skodi znaci da koristi! |
![]() |
![]() |
![]() |
#172 | |
Novi član
Član od: 11.12.2006.
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]() Citat:
Niti je nastao po uzoru na druge anime. Japanci su uradili samo animaciju i NISTA vise, osim igracaka. Scenarije i dizajne i muziku je radio Sunbow i Marvel. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
V.I.P. Test Play
Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.771
Zahvaljeno 4.133 puta na 2.700 poruka
|
![]()
Tacno, cak ni u crtezima ljudi ne vidim anime stil uopste.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#174 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
![]() Khm,pricaj sa Uzelcem.... ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
Novi član
Član od: 28.4.2006.
|
![]()
E Qzma je stvarno car... ona ideja koju je izneo je genijalna i drago mi je da se neko setio tih starih sinhronizovanih crtaca. Malo kasnim sa ovim odgovorom jer ne kupujem SK(zato sto ga kupuju svi oko mene
![]() E sad !ACHTUNG! ranije rece da ima punu kasetu sa crtacima pa cu da vidim da pokupim od njega tu kasetu kad bude dosao u SD (ako se !ACHTUNG! slaze sa tim naravno ![]() Eto ja samo da javim sta sam nasao, inace odusevljen sam akcijom ali mislim da ce tesko to ici. Nadam se da su stigli neki diskovi ili kasete u SK redakciju. Pozdrav ljudi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Starosedelac
|
![]()
E mislim da je kaseta ziva.Mada me malo plasi da nisam snimao nesto sa TV Mosta
![]() Dolazim uskoro kuci pa se cujemo.I prestani da vise igras FF7! ![]() Htedoh da pitam sta sa autorskim pravima?Ili cemo da bezocno torentujemo? |
![]() |
![]() |
![]() |
#177 | |
Veteran
|
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#178 |
amurof aratnevni oeD
Član od: 18.11.2005.
Zahvalnice: 2.055
Zahvaljeno 1.217 puta na 551 poruka
|
![]()
Pitanje za redakciju: Da li radite subotom? Trebalo bi u ovu subotu da budem u BG a imam jednu kasetu Duška Dugouška (stara sinhronizacija
![]() ![]() A mislim da će te vi to bolje snimiti od mene pošto ja i nisam imao baš najbolji alat. Vredi pokušati. Epizode: Ništa od zečetine Sveži zeka, to jest ja Sve sve, 'al paprikaš od zeca ne Čudni zec, hm! Padajući zec Ako bi mogao što pre odgovor jer krećem u ovaj petak veče. Jeste da sam kasno okačio post ali jbg... Poslednja ispravka: hacker_aca (9.2.2007 u 1:46) |
![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
Novi član
Član od: 28.4.2006.
|
![]()
E da... potpuno ista stvar i mene interesuje. Ne mogu tek tako da se odreknem ovih kaseta koje, kao sto rece hacker_aca, imaju veliku vrednost i meni zaista mnogo znace. A s druge strane bih voleo da ih predam SK redakciji jer bi oni odradili bolje to grebovanje sa kaseta.
Mada, ja cu verovatno odneti kasete tek za nekoliko nedelja... tj. kad budem sledeci put isao za BG ili cu da vidim sa !ACHTUNG!-om da on to odnese. Do tad ce valjda da saznamo dal vracaju kasete ili ne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Veteran
Član od: 18.11.2005.
Zahvalnice: 156
Zahvaljeno 155 puta na 64 poruka
|
![]()
A zasto kasete imaju veliku vrednost? Vremenom ce da propadnu, DVD je lakse sacuvati.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|