Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Run > Operativni sistemi
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Operativni sistemi Windows, Mac OS, DOS...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 1.8.2009, 13:13   #1481
DAKINS
Starosedelac

Član od: 19.7.2009.
Zahvalnice: 274
Zahvaljeno 368 puta na 310 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku DAKINS
Određen forumom Re: Microsoft Windows Vista

Zato se treba drzati rs1 . Probao sam konacnu verziju koja je super i vratio na rs1 jel nisam hteo jos u ovoj ranoj fazi da se bakcem sa oem i itd ima vremena . Nesto sam primetio ili mi se cini neznam ko da su malo poboljsali rs1 kad od pocetka do kraj ucitas zadnje instalacione update i zadnje update sa njima , nemam ranijih problema a deluje mi gipkije ,mozda je sve to zbog moje uvezbanosti ko zna.Poz
DAKINS je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.8.2009, 22:32   #1482
UnderworldKing
Novi član

Član od: 1.3.2009.
Zahvalnice: 5
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci

Ljudi,opet sam zezno nesto...Nije hteo da upali explorer.exe pri boot-ovanju,pa sa morao da ga pokrecem rucno preko Task Managera!Onda sam trazio pomoc na jedno stranom forumu,i preporucili su mi da prepravim nesto u registryu,i sad ne mogu ni rucno da pokrenem explorer!

Probao sam da udjem u Safe mode,isto nece da digne explorer!Isto sam probao repair sa diska,ali ne nadje nijedan problem,probao sam i System restore ali nema nijedne restore tacke!

Koristim Vista Home Premium!Imam mnogo vaznih stvari na hardu!
UnderworldKing je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.8.2009, 14:21   #1483
saleSK
Član

Član od: 13.7.2009.
Zahvalnice: 25
Zahvaljeno 6 puta na 6 poruka

VISTA je najbolji sistem.....Preporucujem je svakome ko ima dobru konfiguraciju a ne da svakakvi racunari iz 19 veka startuju vistu i zale se da nije dobra,da ima greske,da je prespora......PoZz Svim korisinicaima Viste!!!

Vista za

I da....SP2 je puno doprineo Visti,svi koji imaju problema sa SP1 mogu da instaliraju Vistu SP2............
.

Windows 7 je dobar sistem ali ja cu sacekati zakrpe,Service Packove pa kada budem bio siguran da koristim dobar sistem precicu na Windows 7 ani ne za stalno...PoZz!!!

Poslednja ispravka: saleSK (14.8.2009 u 14:25) Razlog: Dodavanje Texta
saleSK je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.8.2009, 16:59   #1484
MC_I
Novi član

Član od: 14.8.2009.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka

Jel mozhe neko da mi kazhe gde mogu da skinem Windows Vista Ultimate SP2 64bit ???
MC_I je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.8.2009, 17:00   #1485
draske73
Starosedelac

Član od: 12.4.2006.
Zahvalnice: 243
Zahvaljeno 482 puta na 244 poruka

Windows 7 vs Vista VGA game performance Published: August 14, 2009

http://www.guru3d.com/article/window...e-performance/
draske73 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.8.2009, 22:00   #1486
ivanza
Deo inventara foruma

Član od: 19.7.2006.
Zahvalnice: 148
Zahvaljeno 991 puta na 765 poruka

Citat:
Final words and Verdict

Windows 7 is a very promising platform for many reasons. For me personally, Windows 7 is what Vista was supposed to be really. With our pretty spiffy test platform we can tell you that it's a pleasure of an operating system to work with. It's fast, good looking, diverse and most of all... very stable on all levels. Neither with the NVIDIA or ATI graphics cards did we run into any issues, and that is quite remarkable considering we are at the threshold of a new operating system era.

The VGA drivers are not only stable, they work really well and perform good as well. I was afraid that with the coming of a new OS we'd see a performance drop just like we had with the transition from Windows XP to Vista, but if anything, Windows 7 VGA performance is as good as Windows Vista with the obviously occasional random fluctuation in performance here and there though. Looking at the opposite side, Windows 7 won't offer performance increases in graphics performance either with an exception here and there.

Windows 7 will obviously bring a lot of good stuff along with it in the near future... though it will be available for Vista as well, DirectX 11 is just around the corner. Better shaders, better shader performance, a new compute shader and hardware tessellation are just some of the few new but exciting items that DX11 will bring. Of course this website can't wait until some actual DirectX 11 class graphics cards are released ... and along with it software applications and games.

So if you are a little afraid of picking up Windows 7 due to driver issues... don't be. It's stable and working really really nicely. Two big thumbs up to both ATI, NVIDIA and sure .. Microsoft. And as a testament to that, let me assure you, we'll be switching all our test systems towards a Windows 7 based platform... real soon.
http://www.guru3d.com/article/window...performance/10

Cisto da se zna koji OS je bolji i da saleSK veoma gresi.
ivanza je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.8.2009, 23:44   #1487
saleSK
Član

Evo i jedan citat sa foruma zadovoljnih Vista korisnika:

Evo da se javim ponovo eto, vec 5 mjeseci proslo i nikakvih vecih problema nisam imao. Ne kazem da nisam imao problema ali sta mi se sve za 5 mjeseci nadesavalo na XPu ovo je BAS NISTA. Po meni, Vista (SP1) je pravi pogodak i nema potrebe da se neko boji da predje na nju.

Da pocnem od problema, posto ih svi bas vole da navode:
1. Sidebar, e ova stvar je poprilicno bagovita, posle nekih zahtijevnijih igara nekada se vise widgeta skupe u jedan, nekada jedan nestane, kako mu se cefne
2. To sporo kopiranje fajlova, i bas sam vidio da se puno ljudi zali na to i meni se isto to desavalo, ne zbog velicine nego zbog broja fajlova, nekada mu je trebalo vise minuta da iskopira 10MB fajlova (ali 300+ fajlova)

I to su 2 veca problema koja sam primjetio i koje sam se sjetio da napisem a sada pozitivne strane kojih vjerujte mi ima mnogo

1. Brzina, vjerovali ili ne Vista uz dovoljno rama je bar 3x brza od XP, ja nijednom nisam defragmentovao diskove koristio neke reg. optimajzere niti cistace, ali ponovo Vista prosto "piči" hehe
2. Funkcionalnost, puno korisnih alata i raznih drugih stvari koji su ugrađeni u Vistu mogu vam biti veoma korisni
3. Nema blokade sistema: Vjerujte da za tih čitavih 5 mjeseci korisćenja viste ni jednom ali NI JEDNOM nisam morao da restartujem sistem
4. Dijagnoza grešaka: Odlučim ja da se ponovim novom zvučnom karticom ali sam htio najjeftiniju jer mi je trebalo samo da ima snimanje zvuka (ova na matičnoj nešto riknula ). I ubacim ja kad posle 3h BSOD. Posle restarta sistema dočekao me mali prozorčić sa pitanjem da li želite da analizirate šta se desilo. Ja mislio ono samo pita radi reda i da će posle analize da kaže "Vaš se kompjuter restartovao " Lepo je napisao da je hardverska greška i da je problem do zvučne kartice.
5. Kompatibilnost: Mogu ljudi pričati šta god hoće ali ipak na Visti SVE MOŽE velika većina starijih programa koje sam probao su bez ikakvih problema radili na visti bez ikakvog čačkanja. Čak sam uspio da pokrenem i Fifu 98 koju sam iskopao medju CDovima )))
6. Izgled: Aero je stvarno najljepša stvar koju sam ikad probao. Compiz Beryl, OSX (ne znam kako se zove interfejs ), sve sam ih probao, nijedno mi se nije toliko dopalo. Aero Rulez

Eto nekoliko tačaka koje ja smatram važnima i koje u ovom slučaju stvarno govore baš koliko visti NE FALI NIŠTA i koje bi trebale da ohrabre korisnike da se prebace na ovaj potpuni sistem koji nije ni malo lošiji od XPa nego je čak i bolji!

Ko se slaže ?
Stara 15.8.2009, 0:10   #1488
Doomche
V.I.P. Test Drive

Član od: 18.2.2007.
Zahvalnice: 1.159
Zahvaljeno 2.446 puta na 1.922 poruka

Ti bash ne odustajesh? Imash li nameru za promenu da postujesh neshto korisno, osim hvalospeva vec prezhaljenoj Visti? Iz citata se vidi da lik koji je to pisao ima tehnichko obrazovanje na nivou moje babe (i to one iz sela Milatovici, uzhichka ga je vec preshishala):

Citat:
puno korisnih alata i raznih drugih stvari koji su ugrađeni u Vistu mogu vam biti veoma korisni
Izuzetno objektivno i tehnichki potkovano objashnjenje sa datim primerima dotichnih "alata i raznih drugih stvari".

Ovo shto sledi je dobro:

Citat:
Vjerujte da za tih čitavih 5 mjeseci korisćenja viste ni jednom ali NI JEDNOM nisam morao da restartujem sistem
...a onda...
Citat:
Odlučim ja da se ponovim novom zvučnom karticom ali sam htio najjeftiniju jer mi je trebalo samo da ima snimanje zvuka (ova na matičnoj nešto riknula ). I ubacim ja kad posle 3h BSOD. Posle restarta sistema dočekao me mali prozorčić sa pitanjem da li želite da analizirate šta se desilo. Ja mislio ono samo pita radi reda i da će posle analize da kaže "Vaš se kompjuter restartovao " Lepo je napisao da je hardverska greška i da je problem do zvučne kartice.
Ajd' shto lupa iznad, nego shto je istakao izuzetno retardiranu pojavu u operativnom sistemu, koji ga je mudro savetovao da se sistem restartovao. Stvarno je uznapredovala ova danashnja tehnologija, da nema te analize, kako bi chovek znao da mu se sistem restartovao!? Da ne pominjem to da nikako nije mogao da sazna da je problem u zvuchnoj kartici, bez obzira na to shto se pojavio neposredno po instalaciji iste u sistem

A to da Visti ne fali nishta je posebna pricha, mozhe se utvrditi i po broju korisnika koji poseduju isti na sistemu. koji direktno pokazuje koliko je prelazak na Vistu bio koristan:

Citat:
According to Wikipedia, the usage share for desktop operating systems in July 2009 was:
Windows 2000 – 0.92%
Windows XP – 67.10%
Windows Vista – 21.56%
Mac OS X - 4.73%
GNU/Linux - 1.15%
Ne secam se da je XP imao ovako losh udeo posle toliko vremena korishcenja?

Summa summarum - koliko god se ti trudio da smarash sa hvaljenjem Viste, ljudi su vec ovde vishe nego informisani o situaciji, manama i korisnim chinjenicama u sistemu. Niti pomazhesh bilo chime (da bar ima neka tehnichka stavka u tim postovima), niti cesh postici bilo shta poshto sam terash inat vishestruko vecoj populaciji na forumu koja shvata gde se Vista trenutno nalazi, pogotovo posle izlaska Windowsa 7 koji ima toliko cenjeni DirectX 10 (da, ove zadnje 4 rechi su bile sarkazam). I vishe od toga
Doomche je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Doomche na korisnoj poruci:
DonCorleone91 (15.8.2009), saleSK (18.8.2009)
Stara 15.8.2009, 0:29   #1489
Luka.zip
Starosedelac

Član od: 28.2.2009.
Zahvalnice: 129
Zahvaljeno 700 puta na 440 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Luka.zip

Citat:
Eto nekoliko tačaka koje ja smatram važnima i koje u ovom slučaju stvarno govore baš koliko visti NE FALI NIŠTA i koje bi trebale da ohrabre korisnike da se prebace na ovaj potpuni sistem koji nije ni malo lošiji od XPa nego je čak i bolji!
Sorry, ali niko se ne slaze.
Nema potrebe da pokusavas nas ubedis da je vista bolja od sedmice.
Jeste potpun sistem, ali je 7 jos "potpuniji" , on je u sustini vista ali jos vise sredjena.Daleko od toga da je los, ali jednostavno se sad pojavilo nesto bolje.Zamisli da imas Service Pack 4 za vistu.To ti je sedmica.Konacno sve sredjeno i ispeglano.
Ja sam koristio vistu oko pola godine ali nisam trebao, samo zbog tog poremecenog kopiranja fajlova.Islo je sporije nego na XP-u koji je bio natrpan svakakvim glupostima i 7-8 meseci nije defragmentovan.

I jos nesto:
Kad je Doomche ostavio XP iza sebe zbog Win7, onda znas da je to stvarno dobar OS.
Luka.zip je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.8.2009, 0:35   #1490
ivanza
Deo inventara foruma

Jedina ispravna stvar je to sto je saleSK kupio original Vistu i doprineo da cika Bili i u Srbiji zaradi neke devizle a sve ostalo moze da se svede na uzalud bacene pare.

Raspitaj se na vreme tamo gde si kupio Glistu, pardon Vistu da li spadas u kategoriju kojoj se pruza upgrade na Windows 7 (da li za neke male devizle ili za dz, ja to pojma neznam) jer znam da je MS objavio da postoji takva mogucnost i nije tesko zakljuciti sta ga je navelo na takav postupak.
Stara 15.8.2009, 0:42   #1491
Doomche
V.I.P. Test Drive

Citat:
Luka.zip kaže: Pregled poruke
Kad je Doomche ostavio XP iza sebe zbog Win7, onda znas da je to stvarno dobar OS.
Bice utisci koliko sutra, dosta dobro sam ga zauzdao za ovih 2 dana, ali ne bih da offtopichim ovde
Stara 15.8.2009, 8:18   #1492
player1
V.I.P. Test Play

Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.787
Zahvaljeno 4.133 puta na 2.700 poruka

Citat:
Doomche kaže: Pregled poruke
Ti bash ne odustajesh?
A vi ostali sto nasedate. Pustite ga da se "izivi" i ne odgovarajte na njegove tvrdnje. Kako se kaze, "don't feed the trolls".
player1 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.8.2009, 12:58   #1493
saleSK
Član

Citat:
ivanza kaže: Pregled poruke
Jedina ispravna stvar je to sto je saleSK kupio original Vistu i doprineo da cika Bili i u Srbiji zaradi neke devizle a sve ostalo moze da se svede na uzalud bacene pare.

Raspitaj se na vreme tamo gde si kupio Glistu, pardon Vistu da li spadas u kategoriju kojoj se pruza upgrade na Windows 7 (da li za neke male devizle ili za dz, ja to pojma neznam) jer znam da je MS objavio da postoji takva mogucnost i nije tesko zakljuciti sta ga je navelo na takav postupak.
Mogu da za 25 eura uzmem Windows 7 Ultimate,mogu da ga podignem u Beogradu.....Gore navedeni tekst nisam ja pisao vec kopirao sa drugog foruma...Pozz

A sto se tice Cika Billa on je 30 milijardi dolara dao deci bez roditelja,deci koja nemaju sredstva da zive...Bila je emisija o tome,i sam je rekao da koristi Windows Vista Ultimate SP2 sistem....
Stara 17.8.2009, 16:30   #1494
Doomche
V.I.P. Test Drive

Citat:
saleSK kaže: Pregled poruke
A sto se tice Cika Billa on je 30 milijardi dolara dao deci bez roditelja,deci koja nemaju sredstva da zive...Bila je emisija o tome,i sam je rekao da koristi Windows Vista Ultimate SP2 sistem....
Suza mi krenu iz oka na humanost Bila, mora da je otishlo na isti nachin na koji idu pare za "decu iz Sremchice", uzimajuci ih drugoj "deci" koji su prinudjeni da placaju njegov sistem, jer im treba licenca. Usput, nije ih on dao u dobrotvorne svrhe, vec je svoje nasledstvo zaveshtao toj deci iskljuchujuci sopstvenu decu iz tog dela nasledstva i time pokazao koliki je idiot. Usput je dodao: "'It's like saying which children are most important." Sine Bile, ako su ti gladna deca u svetu vazhnija od sopstvene dece, onda imash gadnih mentalnih problema. Mada, mozhda je to neka nova pedagoshka mera, ko zna. Normalno da ce da koristi Vistu da bi pokushao bar malo da izreklamira totalni neuspeh .

Time shto si ovo kopirao sa drugog foruma i mislio da je ovo validan komentar na kvalitet Viste si sam pokazao koliko znash o njoj. Nikoga necesh uspeti da ubedish spamovanjem.

Poslednja ispravka: Doomche (17.8.2009 u 16:38)
Stara 17.8.2009, 16:36   #1495
Djordje Turjacanin
Deo inventara foruma

Član od: 15.6.2008.
Zahvalnice: 491
Zahvaljeno 1.031 puta na 664 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Djordje Turjacanin Slanje poruke preko Skypea korisniku Djordje Turjacanin

Ma pusti ga Doomche, i uživaj u Windows 7 kao i što i ja uživam.
Djordje Turjacanin je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.8.2009, 16:48   #1496
ivanza
Deo inventara foruma

Talking Re: Microsoft Windows Vista

Uz Windows 7 zezamo krizu.
Stara 17.8.2009, 23:28   #1497
saleSK
Član

Nastavite da zezate krizu,pozz...
Stara 18.8.2009, 0:18   #1498
Bata86
Član

Član od: 28.3.2009.
Zahvalnice: 83
Zahvaljeno 32 puta na 29 poruka

SaleSK, prebaci se na W7 i doziveces potpuni aero dozivljaj. Windows 7 rules!!!
Bata86 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 18.8.2009, 8:58   #1499
saleSK
Član

E ovako,narucio sam Windows 7 Ultimate i sticice mi kad izadje Finalna verzija,za sada koristim Windows 7 7600 sa aktivatorom,svidja mi se sve,brz,dobar,super....ali bih imao da vas pitam nesto....Zasto nema Security Update-a za Windows 7?Da li da se nadam Update-ima?

PoZz

Poslednja ispravka: saleSK (18.8.2009 u 12:31)
Stara 18.8.2009, 12:20   #1500
Djordje Turjacanin
Deo inventara foruma

Član od: 15.6.2008.
Zahvalnice: 491
Zahvaljeno 1.031 puta na 664 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Djordje Turjacanin Slanje poruke preko Skypea korisniku Djordje Turjacanin

Pa to ti je ultimate. To je isto finalna verzija. PA nije to ko vista pa da se moraju krpiti problemi. Nema tu puno problema. izađe update sa vremna na vreme.
Djordje Turjacanin je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
vista final, windows vista

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Dual Boot između Windows XP i Vista RC1 sistema Kostarum Rex Persia Operativni sistemi 5 26.12.2008 22:05
Service Pack 2 nedođija! holodoc Operativni sistemi 50 19.11.2006 17:14
windows Vista! Master Neo Operativni sistemi 316 5.11.2006 17:35
windows Vista theme pack Master Neo Modovi 1 6.12.2005 20:09

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 16:10.