![]() |
![]() |
|
Opšta kultura Knjige, školovanje, muzika, film, TV... |
Pregled rezultata glasanja: Koju muziku najviše slušate / preferirate? | |||
Metal |
![]() ![]() ![]() ![]() |
337 | 18,53% |
Rock |
562 | 30,90% |
Punk |
63 | 3,46% |
Rap/Hip-Hop |
211 | 11,60% |
Narodna |
79 | 4,34% |
Techno/Electro |
315 | 17,32% |
Ostalo |
167 | 9,18% |
Ono što puštaju na radiju |
85 | 4,67% |
Glasova: 1819. U ovom glasanju ne možete da učestvujete |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1401 |
information junkie
|
![]()
Ma, Grey Daze je keva!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1402 | |
Banned
Član od: 27.5.2006.
Zahvalnice: 42
Zahvaljeno 18 puta na 10 poruka
|
![]() Citat:
![]() @Dreamfall Dobar izbor muzike ali moj ti je savet da malo poslusas i Van Halen i Aerosmith i Kiss i da batalis Slipknot jer su ljudi malo cudni, jer ko jos danas sem Lorda (koji su im drpili foru) nose maske prave uzasne pesme i jos gore spotove.Od njihovih ne znam koliko pesama imaju samo 2 dobre umesto njih poslusaj malo Megadeth ili Blacksabath i odmah ces da ih batalis ali sve je tvoj izbor ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1403 |
Starosedelac
Član od: 29.10.2005.
Zahvalnice: 5.228
Zahvaljeno 642 puta na 306 poruka
|
![]()
Moja lista rock stvari:
Aerosmith:-Amazing -Angel -Boogie Man -Crazy -Cryin' -Dream On -Get A Grip -Janie Got A Gun -Love In An Elevator -Rag Doll -Pink -Jaded -I Don't Want To Miss A Thing -Sweet Emotion -Falling In Love -Hole In My Soul -(Dude) Looks Like A Lady -Living On The Edge (bice jos...) Bon Jovi:-Runaway -It's My Life -Two Story Town - Ceo "Have A Nice Day" -Livin' On A Prayer -You Give Love A Bad Name -Bad Medicine -Born To Be My Baby -Destination Anywhere -Always -Something For The Pain -Someday I'll Be Saturday Night ...>> |
![]() |
![]() |
![]() |
#1404 |
Starosedelac
Član od: 29.10.2005.
Zahvalnice: 5.228
Zahvaljeno 642 puta na 306 poruka
|
![]()
Bon Jovi:-Ugly
-Keep The Faith -Bed Of Roses -Diamond Ring -Blaze Of Glory (and more...) Nazareth:-Love Hurts Scorpions:-Wind Of Change Deep Purple:-Smoke On the Water -Child In time -Soldier Of Fortune Led Zeppelin:-Stairway To Heaven -(i jos neke ali trenutno nista) Guns'N'Roses:-November Rain -Paradice City -Sweet Child Of Mine -Knockin' On Heaven's Door Garbage:-Why Do you Love Me -The World Is Not Enough The Rasmus:-In The Sahdows -Guilty Sunrise Avenue:-Fairytale Gone Bad Alice Cooper:-Poison Pink Floyd:-Another Brick In The Wall The Who:-Who Are You Doors:-Riders On The Storm (i jos mnogo toga) |
![]() |
![]() |
![]() |
#1405 | |
Starośeđelac
|
![]() Citat:
![]() PS:Koje su to dvije pjesme sto ti se svidjaju? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1406 | |
Banned
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1407 |
Starośeđelac
|
![]()
Da,zaista se u nekim pjesmama derinja k'o poludio,ali daleko od toga da mu samo te dvije pjesme valjaju.Npr. Gently,IOWA,People-Shit,Circle,Vermilion Pt.1 su odlicne pjesme
![]() PS:I Vermilion Pt.2 je sjajna,jedna od najljepsih metal balada koju sam ikada slusao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1408 | |
Banned
|
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1409 | |
Starośeđelac
|
![]() Citat:
![]() PS:Ajde nadji mi link gdje mogu da downloadujem tu novu baladu Iron Maidena,nemam pojma ni kako se zove pjesma,moze? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1410 |
Starosedelac
|
![]()
Mislis da si ziveo u opasnom kraju,a sta ja onda da kazem za moj!?Skola mi je na 5 minuta laganog hoda,a uvece sam se vracao po pola sata samo da ne bih naleteo da krimose,a uz to bio sam primoran da radim mnoge stvari koje za moje godine ne prilice i veruj mi samo hip-hop i ljudi koji su preziveli isto *****e kao ja mogu da volim.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1411 | |
Neozbiljni kolega
Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 245
Zahvaljeno 2.933 puta na 1.238 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1412 | ||
Senio®
Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 239
Zahvaljeno 835 puta na 309 poruka
|
![]() Citat:
dotle bi bilo pametno da tu energiju pretočiš u nešto korisno po tebe i tvoju okolinu. Reci mi, kad ponoviš kraj tvoje rečenice: Citat:
Zamisli da si silom prilika radio neko vreme u gradskoj čistoći? Da li bi sada samo slušao pesme o higijeni i usput grlio i ljubio svaki kontejner u gradu, jer si ih jako zavoleo. ![]() Ma, daj ... smeće je smeće, loše stvari su loše stvari i zna se gde pripadaju. Ne mogu se zavoleti tek tako i kasnije nositi kao breme ceo život. Shvatićeš da si odrastao i sazreo kada neke stvari ostaviš iza sebe. Muzika je oblik umetnosti koji razno i vrlo složeno deluje na naš organizam ( mozak, telo pa čak i dušu). Ona najviše izaziva i pokreće pozitivnu energiju u nama, najčešće nam peva o ljubavi i lepoti... ne kažem da nema pojava na marginama raznih tema i ponekad zanimljivih eksperimenata i pravaca ali zašto se odreći svega ostalog da bi živeli sa i za jedan vrednosno sumnjiv detalj. Uživajmo u muzici ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1413 | |
Banned
Član od: 8.7.2006.
Zahvalnice: 584
Zahvaljeno 912 puta na 524 poruka
|
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1414 |
Starosedelac
Član od: 24.10.2005.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 123 puta na 48 poruka
|
![]()
Pa dobro sad, jeste da sluša nakaradnu muziku
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1415 | |
Neozbiljni kolega
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1416 |
Veteran
Član od: 19.3.2006.
Zahvalnice: 1.236
Zahvaljeno 762 puta na 295 poruka
|
![]()
@ Rocker
Iako sam skloniji muzici iz koje si “preuzeo” svoj nick, i nisam previše upućen u hip-hop, nisam pristalica teze da taj muzički pravac isključivo veliča nasilje i marginalne pojave i osobe. Uostalom i nešto što bismo mogli nazvati podžanrovima rock muzike bavi se sličnim temama. Sa naših prostora pomenuću grupu “Zabranjeno pušenje” i pesme “Šeki is on the road...”, “Ibro Dirka”, “Bos ili hadžija”, pesme o “Pišonji” i “Žugi”. Doduše, možda je to daleko bezazleniji način obrade margina i marginalaca, ali svima nama koji smo te pesme slušali u vreme kad su nastale, i one su “otvarale oči”, pokazujući, pored ostalog, drugu stranu medalje, tj. “najidealnijeg” državnog uređenja u kome smo tada živeli. Od stranih autora, pomenuću samo Nick Cavea i tekstove nekih njegovih pesama, ili bar jedan omot LP ploče grupe “Slayer” (ne sećam se koji je album u pitanju, a pesme/tekstove nisam ni poželeo da slušam) koji je prepun slika isečenih ruku i vrvi od krvi. Sve to spada u domen “angažovane” umetnosti, i nije obišlo ni druge njene forme još od najranijih vremena (u vajarstvu, npr. “Smrt Laokoonta i njegove dece”, u slikarstvu “Streljanje komunara”, i slično). U svakom slučaju se slažem s konstatacijom da umetnost ne sme da služi veličanju necivilizacijskog, već samo (i stalno) treba da ukazuje da necivilizacijsko postoji, podstičući publiku na traženje uzroka i rešavanja takvih pojava. @ huligan Neću ništa da zamerim tvojim stavovima, jer tvojim godinama priliči sklonost ekstremima. Verujem da ćeš stareći i sazrevati, i da ćeš, kad budeš imao decu, znati da ona mogu do škole da pešače i duže od pet minuta, a da ih neće presretati krimosi. I tebi, i sebi, svim “hip-hoperima”, kao i onima koji ga ne slušaju, želim da Srbija opet postane država, a ne geto. @Simke, Magneto Malo sam vas parafrazirao, malo dopunio, poprilično otišao off topic, ali se nadam da je to imalo smisla. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1417 | ||
Senio®
Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 239
Zahvaljeno 835 puta na 309 poruka
|
![]()
@aerochivija
ima smisla svakako, dobro si dopunio... kao što si i shvatio, namera je bila samo ukazivanje na besmislenost ovakvog razmišljanja: Citat:
Trenutno je tako i to je OK iz više razloga ali ne treba ostati sa tim, treba život živeti i muziku slušati a podjednako u oboma i uživati. Logičnije bi mi bilo da je napisano u nekim ružnim vremenima i uslovima sam živeo pa neću valjda još i da slušam slična sra**a. Citat:
@aerochivija moram da dodam, nemoj molim te ni u šali da porediš ono što nije za poredjenje... jer ono što je radilo Zabranjeno pušenje je ipak neka vrsta visokokvalitetne muzike i vrhunske umetnosti u odnosu na BS... stvarno nije svejedno. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1418 | |
Deo inventara foruma
Član od: 12.2.2006.
Zahvalnice: 269
Zahvaljeno 544 puta na 343 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1419 |
Neozbiljni kolega
|
![]()
@aerochivija
Druže, ja sam ovde govorio o konkretnom bendu i konkretnoj pesmi! Ima u RAP-u i pod-žanrova koji nisu agresivni i pevaju o nečemu sasvim drukčijem. Setite se npr. Voodoo Popeye-a. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1420 | |
Starosedelac
Član od: 15.12.2005.
Zahvalnice: 334
Zahvaljeno 334 puta na 149 poruka
|
![]() Citat:
![]() Kad smo već kod hip hopa, tu nema ni u od umetnosti i nekog posebnog kvaliteta, ali ima dovoljno revolta u sebi baš da zadovolji potrebu za revoltom u tim godinama. Sve dok se negativna energija kanališe kroz slušanje muzike i tu se iscrpi - dobro je ![]() Osećaj za lepo se gradi vremenom, čula se izoštravaju i vrednosti postavljaju na svoje mesto nekim unutrašnjim osećajem i potrebom za tim... Svakako da na izbor određenog muzičkog pravca utiče dosta i sredina, ali to je faktor na koji se nažalost, ne može uticati (osim vremenom a i to je pitanje)... p.s. u 15-oj sam bila ubeđena da ću živeti sa nekim klonom Jima Morrisona, da će mi čitav život proći na nekom Vudstoku i da nikada neću skinuti kariranu košulju ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
metalsucks, muzika, satana, \m/ |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
OGame! Pridružite nam se! | suzie | Mrežne igre | 603 | 18.3.2017 20:16 |
Dobijanje broja koji je stepen od 2 | Stevvan | Programiranje | 14 | 6.3.2008 9:25 |
Kazna od 222.000$ zbog skidanja muzike | Bryan Fury | Opšta kultura | 23 | 13.11.2007 19:56 |