![]() |
![]() |
![]() |
#121 |
Član
Član od: 28.1.2006.
Zahvalnice: 8
Zahvaljeno 20 puta na 15 poruka
|
![]()
Meni je RC1 prihvatala sve drajvere od Xp-a.I sve je odlicno radilo!Imam i ovu final sada,ali mi je muka da je instaliram.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Starosedelac
Član od: 2.5.2006.
Zahvalnice: 136
Zahvaljeno 75 puta na 59 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Deo inventara foruma
Član od: 9.11.2005.
Zahvalnice: 1.878
Zahvaljeno 998 puta na 619 poruka
|
![]()
Jel postoji tacan datum kada Vista izlazi, i da li je pametno nabavljati je odmah?! Mozda bolje cekati SP? I da li moras imati graficku koja podrzava DirectX 10? I da li ga podrzava 6600?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
V.I.P. GNU/Linux
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 2.178
Zahvaljeno 5.003 puta na 2.916 poruka
|
![]()
Moraš imati grafičku koja podržava DirectX 9 (Radeon 9500 i jača, GeForce FX i jača).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Deo inventara foruma
Član od: 9.11.2005.
Zahvalnice: 1.878
Zahvaljeno 998 puta na 619 poruka
|
![]() Citat:
![]() A kada izlazi? I jel nabavljati odmah ili ne? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
V.I.P. GNU/Linux
|
![]()
Izašla je, ovo RTM znači "Released to manufacturing"...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Novi član
Član od: 21.10.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Član
Član od: 17.4.2006.
Zahvaljeno 9 puta na 4 poruka
|
![]()
Не могу да се начудим толиком пљувању по Visti јер је то одличан систем,који је свакако бољи од сада актуелног Windows XP-a,а много је бољи од било којег Линукса који се уопште не може поредити са Vistom.
Сасвим је нормално да неће сви драјвери из XP-a радити јер је ово ипак нови систем који није постојао када су ти драјвери писани. Што се тиче новог boot managera он је један револуционаран помак,и бољи је и од фамозног GRUB-a,и има толико опција да је то већ један озбиљан бут програм.Већ за њега постоје програми који његова подешавања олакшавају корисницима кроз графичко окружење,а у скоријој будућности ће бити још бољих и напреднијих програма. Са графичким додацима као што су Vista boot pro и Easy BCD потпуно отпада потреба за неким специјализованим бут манаџерима,или Grubom,јер се без икаквих потешкоћа елегантно кроз графичко окружење може лако бутовати и Linux i BSD. Што се тиче хардверске захтевности,не може се очекивати да један потпуно нов систем из 2007 године може да ради на конфигурацијама из 1998 године,јер за озбиљан систем треба и озбиљна машина. Без обзира на вечито пљување Линуксаша по Visti,чињеница је да је то тренутно најбољи оперативни систем на свету,а да му Linux,BSD ili MAC OS не могу ни присмрдети. Увек ће имати вечитих критичара,али мање више сви они су загрижени за Линукс,и критикују све и свашта,јер њима и није битно каква је Vista већ им је једино важно да је то Windows,којег су навикли да пљују,некада са разлогом али углавном без икаквог основа.Сада после изласка Viste сви њихови приговори отпадају а остаће им само једна једина предност Линукса-чињеница да је бесплатан и ништа више |
![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
Uh, sta li si zabrljao, ajde uninstaliraj drajvere i potrazi u googlu dal ima neka realizacija za vistu, ako nema , intsliraj ih ponovo i pusti ga da skenira mrezu, ako drjaveri uredno prodju onda treba sve da radi, probaj da pokrenes neki VPN klijent, cisto da vidis dal moze on da pomogne, mada bi trebao da nadje mrezu |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
V.I.P. GNU/Linux
|
![]() Citat:
Zbog ovakvih ovaca Bil Gejts sada udara pozlatu na svih svojih 200 WC šolja, a ja čupam kose zašto mi pored maksimalno restriktivnog firewalla i antivirusa i dalje prolazi malware... razlika u funkcionalnosti između Linuxa i Viste je daleko manja od tih ~400 dolara. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Član
Član od: 27.12.2005.
Zahvalnice: 9
Zahvaljeno 5 puta na 4 poruka
|
![]()
Gledaj, uopšte nije tačno da je bilo ko pronašao bilo kakav propust na ovoj RTM Visti, to su samo pretpostavke neupućenih ljudi, tj. Linuksaša.
A inače, Microsoft još uvek radi na doterivanju koda Viste, pa šta mislite, zbog čega je Vista navodno "završena" 8. novembra, a zvanični datum premijere je 30. januar 2007? Mislim da svima treba da bude jasno zašto je to tako, razlog je taj da bi tim inžinjera mogao sve vrlo detaljno da ispita, i da otklone neki eventualno preostali bug. Tako da, jedina zvanična verzija Viste biće ona koja se pojavi u prodaji 30. januara 2007. |
![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
V.I.P. GNU/Linux
|
![]()
Te verzije su iste. Ova je izašla ranije radi prodaje OEM partnerima.
A i taj "tim inženjera" je odradio odličan posao. 3D grafičko okruženje za Linux koje je opisano u novom SK-u, a koje radi isto što i Aero, radi na GF4MX i 256 MB RAM-a. A Vista traži 512 MB i shader model 2 kartu. Al su ga optimizovali, svaka im čast. Ako je malo, evo šta još donosi savršena Vista: Citat:
Znači, pljusneš 150 evra za zvučnu i tim inženjera smisli da više nije moderno da se zvuk obrađuje posebno hardverski nego sve gurajmo na CPU, ko da svi imamo Cellove a ne Athlone i Semprone. I onda pisci drajvera moraju da prave wrappere, i ako ih ne urade dobro, koga briga što je Vista krš, krivi su pisci drajvera. Kad se samo setim da su hteli da totalno onemoguće OpenGL... I tako, osećam da kako vreme prolazi ima sve više i više gluposti da izbija na površinu. I još nešto za ove Linuxomrsce, odakle li Microsoftu pade na pamet da ubaci prompt za administratorski password ako običan user pokuša da menja sistemska podešavanja? Da to nisu sami smislili, ili su uzeli iz Unixa koji su krš i vrede koliko koštaju? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Banned
Član od: 5.9.2006.
Zahvalnice: 6
Zahvaljeno 109 puta na 51 poruka
|
![]()
Moj prvi utisak kada sam instalirao Vista RTM je da je to jedan krajnje restriktivan sistem koji korisnika smatra običnim debilom i upozorava ga kad god pokrene bilo koji exe file.
Koji god program da čovek startuje,tu su odmah user accounts kontrola i windows defender koji tako napadno dosađuju da sam ih odmah poisključivao.Tako će reagovati i 99% korisnika jer je pravi mazohizam trpeti silna upozorenja kad god startuješ bilo koji program,pa će sigurnost u praksi biti kao i na xp-u. No,i pre isključivanja ovih mazohističkih novotarija Viste uprkos firewall-u i defenderu i ostalim "revolucionarnim" bezbedonosnim rešenjima,vrlo brzo i lako je ušao neki hijacker i promenio homepage u IE 7-to se desilo neposredno posle instalacije i prilikom prvog izlaska na net.To jedino znači da windowsovi bezbedonosni alati i dalje ništa ne vrede i da će morati da se koriste nezavisni programi koji ne dolaze uz vistu. Takođe izgleda da Vistin boot loader uopšte ne trpi nijedan od specialijazovanih boot managera(Acronios os selector,system commander,xosl)koji je upisan na mbr i čim se neki od ovih programa instalira vistin boot se pokvari.To je veliki minus jer za složenije scenarije butovanja može zatrebati ovakav program. Takođe,izgleda da neće biti baš jednostavno imati 2 Viste na istom kompjuteru. Hardverska zahtevnost je nečuvena,sistem jede sam pola gigabajta ram-a,a sve priče da su bete bile zahtevne a da će finalna verzija biti optimizovanija i manje zahtevna-su bile obična naklapanja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Član
Član od: 3.11.2005.
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
![]() Citat:
Ja sam to iskljucio u Visti u ,,User Acounts''.Inace Vista je fenomenalna,stavio sam Ultimate verziju na D particiju,a na C je Xp SP2.Gledam ,Vista Ultimate pokrece veci deo programa,koji rade izvrsno...samo morace da prodje godina-dve,da Vista skine Xp sa trona. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Član
Član od: 8.2.2006.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 5 puta na 2 poruka
|
![]()
totalno sam zbunjen oko ove Viste. Jel postoji posebno 32 bitna verzija, a posebno 64 bitna verzija? Ili je samo jedna verzija Viste pa radi i sa 32 bitnim i 64 bitnim procesorima? Da li neko ima problema sa actiontec-ovim adsl modemom kod Viste?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Banned
Član od: 5.9.2006.
Zahvalnice: 6
Zahvaljeno 109 puta na 51 poruka
|
![]() Citat:
Priče da je u pitanju neki skoro savršen i neviđeno dobar sistem su obična propaganda,jer "ultimate" os je bio i windows 98 pa onda win me,win 2000 a na kraju i xp,a svi su bili daleko od stabilnosti i sigurnosti.Isto će biti i sa Vistom,posle par meseci ima već da se objavljuju zakrpe od 50-60 mb možda i neki servisni paket od 2-3 gb. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Starosedelac
Član od: 28.10.2005.
Zahvaljeno 352 puta na 254 poruka
|
![]()
pa nije bas vista unapredjeni win xp
|
![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Veteran
|
![]()
koja je najnovija verzija beta viste?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |
CSC
Član od: 23.11.2005.
Zahvaljeno 2.588 puta na 1.856 poruka
|
![]() Citat:
6.0.6000 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
vista final, windows vista |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Dual Boot između Windows XP i Vista RC1 sistema | Kostarum Rex Persia | Operativni sistemi | 5 | 26.12.2008 22:05 |
Service Pack 2 nedođija! | holodoc | Operativni sistemi | 50 | 19.11.2006 17:14 |
windows Vista! | Master Neo | Operativni sistemi | 316 | 5.11.2006 17:35 |
windows Vista theme pack | Master Neo | Modovi | 1 | 6.12.2005 20:09 |