![]() |
![]() |
![]() |
#841 |
Veteran
Član od: 2.6.2010.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno 76 puta na 57 poruka
|
![]()
Posto cesto nalecem na netu na ovakve scenarije red je da i SK forum dobije jedan o Jugoslaviji :
1.1.1992 - SAD ima Imperialism Casus Belli na sve zemlje sveta, pocinje da donira Croatian/Slovenian/Bosnian nationalist rebels. Pocinje da raste unrest. EU se ukljucuje i daje subsides protiv Jugoslavije. Milosevic dize vojsku da ugusi pobunu, desava se event Civil War, pobuna izbija u vise provincija odjednom. Kako rebeli zauzimaju provinciju po provinciju tako se JNA povlaci prema Srbiji. WE je ogroman kao i unrest tako da se bez rata odvaja i Macedonia. Nakon 5 godina radjaju se nove drzave Slovenia, Croatia, Bosnia, Macedonia a Jugoslavija ostaje na teritoriji Montenegro, Serbia. Nemam bas puno vremena pa nisam isao u detalje ali ako neko hoce moze napisati bolje ili pak drugi rat. Posebno su mi zanimljivi Balkanski I i II, kao i srpski ustanci. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#842 |
Član
Član od: 12.3.2009.
Zahvalnice: 77
Zahvaljeno 7 puta na 4 poruka
|
![]()
Колико год играо ову игру, неке ствари ми никад неће бити јасне. На пример, зашто Аустрија увек стане у заштиту члана царства, било да га ја нападнем или он мене(и ја сам члан, наравно)? Зар није логично да брани нападнутог? И због чега ако нападнем неког са ким имам заједничког савезника, тај савезник увек одлучи да се окрене против мене?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#843 |
Starosedelac
|
![]()
Saveznik uvek staje na stranu napadnutog. Ako je Austrijijski kralj imperator HRE onda on može da se umeša u svaki rat kada neko napadne neku državu u HRE. Ukoliko imperator HRE ne uđe u rat na strani napadnutog gubi prestiž i imeperal points.
U HRE je ratovanje 75% diplomatija, tako da moraš dobro da proučiš koga napadaš. |
![]() |
![]() |
![]() |
#844 |
Veteran
|
![]()
Пази ако си и ти и нападнута земља члан ХРЕ а Аустрија није савезник нападнуте земље не знам како може да се умеша. Једино ако си у рату приликом објаве означио као co-belligrient неку земљу која је у савезу са Аустријом. Ако тако прогласиш земљу која је савезник твом циљу онда та земља може позвати све своје савезнике.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#845 |
Starosedelac
|
![]()
Imperator je saveznik svih članova HRE ali to ne važi u obrnutom smislu. Dakle u tom slučaju važi isto pravilo kao i da ste i tvoja i ta koju napadaš zemlja klasični saveznici Austrije.
Ono što možeš je da sačekaš da austrija uđe u neki veći rat pa da u tom trenutku ti objaviš rat. Tada obično Imperator nema snage pa se neće uključiti u rat, osim ako si baš mnogo slabiji od njega. Ili ga uzmi za saveznika i nabi što bolje odnose. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku director na korisnoj poruci: | ||
Pedja_Nbg (10.1.2015) |
![]() |
#846 |
Veteran
|
![]()
Nisam odavno igrao u HRE ali ja ne znam da se Austrija mesa u ratove koje vode clanice HRE. da brani napadnutu zemlju, pa onda clanice ne bi uopste ratovale izmedju sebe.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#847 |
Član
Član od: 11.2.2012.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 3 puta na jednoj poruci
|
![]()
Mesaju se samo kad nemas casus belli. Ja sam bas pre par dana krenuo ironman sa Austrijom, citao sam neko cudo o tome kako da se sto lakse dobiju personlane unije i probacu sto je moguce vise drzava da pohvatam.
http://forum.paradoxplaza.com/forum/...d-claim-throne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#848 |
Starosedelac
|
![]()
U pravu si nisam obratio pažnju da ti navodiš drugi primer. Ako su obe članice HRE onda austrija ne može da uđe u rat (osim ako je saveznik). Mada čisto sumnjam da je to kod njega primer jer bi to bio bug koji bi dosad već 1000 puta bio prijavljen na oficijelnom forumu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#849 |
Član
|
![]()
Zanima me da li je neko od vas uspeo da osvoji svet na ironman sa bilo kojom drzavom?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#850 |
Veteran
Član od: 1.10.2009.
Zahvalnice: 144
Zahvaljeno 273 puta na 158 poruka
|
![]()
Igram Cusco formirao sam Inca carstvo. Neki saveti sta da radim sem da cekam da se pojave Spanci. I sta da radim ako im dune da me napadnu. Ideje itd.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#851 |
Član
Član od: 12.12.2006.
Zahvalnice: 9
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
Mali update sa MDI
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#852 |
Član
Član od: 7.9.2010.
Zahvalnice: 167
Zahvaljeno 64 puta na 56 poruka
|
![]()
Da li je od pocetka na EUIV bilo da se westernizacijom ne menjaju tipovi jedinica, ili je to uvedeno kasnije ekspanzijama? Ne secam se da li sam se i sa jednom nacijom vesternizovao pre, igrao sam sa Moskvom i Vizantijom, a gledam sad sa Etiopijom ostale mi iste africke jedinice. Cini mi se da time vesternizacija postaje daleko manje potrebna nego pre.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#853 | |
Član
|
![]() Citat:
@Freezy Odlicno si odradio vidim da zgrces pare, fora sa trgovinom je da napravis nizove od ne znam australije preko Filipina, Malake u Zanzibar, sto duzi lanac to vise para. Ko je onako isekao Rusiju, 18 vek jos nisu uzeli 2 kolonije u Sibiru? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#854 | |
Član
Član od: 12.12.2006.
Zahvalnice: 9
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]() Citat:
p.s. Da li postoji neki guide za formiranje Holandije, konkretno sa Frieslandom bih probao sledecu partiju ![]() Poslednja ispravka: Freezy (11.1.2015 u 16:41) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#855 | |
Veteran
|
![]() Citat:
![]() Ako se dobro secam do 1500 sam imao granicu sa Austrijom, pojeo Mamluke, imao Persiju kao vazala i vratio im oko pola teritorije. Rasformirao sam HRE uz pomoc Francuske malo posle 1500 a zatim Francuze napao i do isteka korova Francuzi su bili na 3 provincije. Uz to sam nagazio koloniste. Poslednja mi je ostala Engleska. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#856 |
Starosedelac
Član od: 6.12.2005.
Zahvalnice: 269
Zahvaljeno 812 puta na 454 poruka
|
![]()
Bila je ona taktika sa Turcima gde se prebacis u pravoslavlje, vazalizujes i konvertujes 2-3 elektora u pravoslavlje, postanes Imperator i mozes da radis sta hoces...
Ni koalicija svih ostalih velikih sila ti ne moze nista od tog momenta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#857 |
Član
|
![]()
Onaj vodic o personalnim unijama o kojem sam vam pricao je odlican, pomocu njega sam u jednom trenutku imao 7 personalnih unija i to na ironmanu!
Za sad mi super ide ova partija sa Austrijom, izvalio sam da je najlakse dobiti autroritet kada branis carstvo +30, znaci samo budes u ratu sa nekim i verovatno ce poljska ili Danska ili vec neko napasti carstvo.Par puta mi se desavalo da imam 70,80 IA za reformu koje sam mogao da korisim da popravim odnose. Takodje sa diplomatic idea, i onom silnom reputacijom koju Austrija vec ima, mnogo je lakse da se dobije saveznik, personalna unija, elektori, sve. Isao sam na diplomatic humanism quantity, nikakvih problema nemam sa pobunjenicima vec 100 godina, pomocu misija sam dobio PU sa Burgundijom, koju sam posle alal vera nafidao i Bohemijom, a nametnuo sam PU sa Brandenburgom, Madjarskom i Venecijom. Saksoniju i Hese sam dobio preko succesion war zato sto sam imao jakog rivala, veliki prestiz i dosta base tax. Upao sam u rat za tron Norveske ali posto je druga strana bila Velika Britanija, a Svedska mi nije daval da prodjem kroz njihove zemlje nisam mogao nista da uradim pa sam poslao WP. http://forum.paradoxplaza.com/forum/...d-claim-throne. Ovo su skromni poceci kad sam dobio CB Restoration of Union na Burgundiju koju je vec do pola pojela Francuska. ![]() Posle toga sam im prvo davao korove, posle "klejmove" malo je bilo teze jer nemam AoW ekspanziju ali sam se snasao. Od kad sam ih uzeo u uniju konstanto su mi pomagali protiv svih neprijatelja sa armijom koja je otprilke uvek bila kao 3/4 moje i income isti ili veci nego ja. Nisam hteo da ih integrisem zato sto cekam da istekne 1650 i prodje Holandski ustanak a i zato sto rade prljav posa za mene ![]() ![]() Ovo su te personalne unije koje sam dobio za tih 40 godina. A ovu je najveci broj PU koje sam ikad drzao odjednom 7! Uz to mi je Danska bila vazal. ![]() ![]() Sa Spanijom sam prijatelj od prvog dana, mada smo par puta isli u rat zbog PU i Venecije. Drzim ih kao prijatelje da osiguram bok, a nadam se da cu jednog dana moci da im maznem tron. Inace neko vreme sam imao njihovu dinastiju. Poceo sam sa Habzburzima, pa su mi pocrklai i dobio sam Trastimaru, ona Spanska dinastija pa taman kad sam dobio preko eventa novog habzburga i doslo vreme da nasledi tron sa 13 godina on crce i dosli Honecolerni, otud sam i uzeo PU sa brandebrugom. Posle sam opet neko vreme bio bez naslednika i preko eventa dobio Habzburga. ![]() Ovde mi je umro kralj, tacnije 2 u razmaku od pet godina (kralj imao 70, heir 75) i posto je sansa da nasledim BB i Saksoniju bila 45% posle druge sam ih i dobio, kao i achievement electable. Inace bas sam dosta achievementa dobio u ovoj partij, 7 a jos cu sigurno neki uzeti. ![]() Ovde sam stao, jutros u 8 sati igrao sam ko manijak od 2 do 8 uvece. Postali su mi svi HRE vazali. Cudno je sto sam izgubio PU nad Bohemijom koja mi je postala vazal, kao i sto je Holstajn, vazal od GB postao moj vazal. Sad mogu da pustim horde vazala na neprijtalje i uzivam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#858 |
Banned
Član od: 9.1.2015.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
hoce li neko da igramo zajedno mene smorilo sam da igram
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#859 |
Veteran
|
![]()
@Petrucci sta je tajna ovog vodica? sve sam iz njega znao, ili barem ogromnu vecinu? sta si ti otkrio novo? jedino sto je napisano na jednom mestu sve pa je lakse.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#860 |
Član
|
![]()
Pa da preko brakova mogu da dobijem bar jednako toliko koliko i osvanjanjem a da niko ne pravi koalicije protiv mene. Uz jake rivale, prestiz na stotci i velikim base tax mozes da dobijes succession war, siris dinastije itd. Takodje tek sam tu provalio da mozes da namestis ove notifikacije i tacno vidis kad kome dodje novi kralj, koliko godina imaju kada da klejmujes tron, koliko je reputacija bitna i tako.
Meni je bar dosta znacilo, pogotovo kada treba da donesem odluku sta da radim u kojoj situaciji, a mislim da uglavnom moze da pomogne ljudima. Mozda si ti znao nesto vise o tome od mene,ali meni je ovo sa Austrijom bio prvi put da sam imao 2 i vise PU od jednom. |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Steam - razmena igara | SirDuck | Online kupovina igara | 734 | 1.8.2024 15:49 |
Europa Universalis 3 | Grimm_SBL | Strateške igre | 450 | 27.7.2015 10:25 |
Europa Universalis: Rome | Sarmatian | Strateške igre | 21 | 14.2.2013 11:07 |
Europa Universalis III -Divine Wind- 5.1 | domingez | Online susreti | 27 | 2.4.2012 13:47 |
EU 2 - For the Glory | Jacob | Strateške igre | 7 | 8.1.2012 4:43 |