![]() |
![]() |
|
Programiranje Programski jezici, tehnike, alatke... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu
![]() |
Vrste prikaza
![]() |
![]() |
#61 |
Kekule Mekule
|
![]()
A ako deklarises, dodelis vrednost i nigde je neupotrebis dobices warning (i varijabla ce biti podvucena zelenom linijom) da se ona nigde ne koristi tj. visak je.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Veteran
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 348
Zahvaljeno 1.892 puta na 1.077 poruka
|
![]()
Evo ti jednostavnije alternative koja neće uzimati u obzir ako navedeš više od jednog argumenta.
Kod:
using System; using System.Collections.Generic; using System.Linq; using System.Text; namespace ConsoleApplication1 { class Program { static void Main(string[] args) { switch (args[0]) { case "1": Console.WriteLine("integerA =1"); break; case "2": Console.WriteLine("integerA =2"); break; case "3": Console.WriteLine("integerA =3"); break; default: Console.WriteLine("integerA is not 1,2, or 3"); break; } } } } Drugim rečima recimo da pokreneš ovu aplikaciju iz konzole sa Kod:
ConsoleApplication 1 2 3 Kod:
args[0] = 1, args[1] = 2, args[2] = 3 ![]() Ostalo je nadam se jasno ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku holodoc na korisnoj poruci: | ||
Ivan-94 (14.11.2009) |
![]() |
#64 |
Deo inventara foruma
Član od: 14.3.2008.
Zahvalnice: 4.383
Zahvaljeno 3.326 puta na 2.300 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 | ||||
Deo inventara foruma
Član od: 22.11.2005.
Zahvalnice: 389
Zahvaljeno 716 puta na 542 poruka
|
![]()
@holodoc
Znao sam da je to tvoj plan i vidjenje "rasprave na forumu". Iznapadas me bez ikakvog razloga (ono za "zilotski trash") i bombardujes besmislenim pitanjima i prikrivenim uvredama sve dok ne kazem nesto glupo i bez veze (kao onaj glupi ameba programcic koji ispisuje poruku koja ipak vredja neke ljude, sto mi nije bila namera) i onda si kao pobedio. A kad sam ja u pravu, onda je Stallman kriv sto je napisao GPL onako kako je napisao, jer je morao da ga napise tako da samo ti budes u pravu. Evo citata koji rasprsuje sve tvoje nade da si u pravu u vezi toga: Citat:
A i da si u pravu, moja recenica u vezi GPL-a se odnoslila na custom prgrame za ljude koji traze odredjenu funkcionalnost za posao koji zele da obave. U tom slucaju je baziranje na GPL programu OK, klijent plati tvoj radi, a ceo svet ukljucujuci i klijenta dobije funkcionalnost. Druga stvar je kad klijent hoce da bude jedini koji ima tu funkcionalnost. Primer za to su Hollivudski studiji koji dosta koristie Linux, Blender i Cinepaint(mada Cinepaint nije skroz pod GPL pa njega ne racunaj), a nigde ne mozes da nadjes build-ove koji oni koriste jer im ne pada napamet da podele sa svetom, a GPL ih na to ne obavezuje. Koriste ovo pravo: Citat:
Citat:
Citat:
|
||||
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Mickie na korisnoj poruci: | ||
Radiant (16.11.2009) |
![]() |
#66 | ||
Deo inventara foruma
Član od: 22.11.2005.
Zahvalnice: 389
Zahvaljeno 716 puta na 542 poruka
|
![]() Citat:
http://www.internetnews.com/dev-news...f+Unknowns.htm http://blogs.computerworld.com/who_w...porate_america Alan Cox je poceo tako sto je hakovao Linux kernel a onda ga je zaposlio Red Hat da nastavi da radi to isto, ali samo uz lepu platu. Onda je presao u Intel da radi to isto. Miguel de Icaza je poceo tako sto je osnovao nesrecni Ximian da napravi nesrecni Mono, a onda mu je kompaniju kupio Novell i nastavio ulaganja. Mozda ne volim Mono, ali postujem coveka zato sto radi ono sto voli i zato sto je zapioceo i GNOME. Oni su poceli kao freelance programeri na ovaj ili onaj nacin, pa vidi gde su zavrsili? Da ih nije pojela ta konkurencija o kojoj govoris? Pa pogodi sta, da su radili za M$, sada niko nebi ni znao za njih i tek onda bi postali zrtva konkurencije! Nabrajam ti njih zato sto su mi prvi pali napamet, ne trpam ih u isti kos i nemoj opet da mi postavljas glupa pitanja tog tipa. Ali dalje necu nista da pisem na tvoj odgovor, jer ces opet da zapitkujes cisto da me podyebavas (a ja ti nisam prvi ni poslednji na koga imas pik) i na takvu raspravu nisam navikao. Vise sa tobom u nikakve rasprave ne ulazim jer ovo nije prvi put da samnom teras raspravu samo radi rasprave. A i vec si rekao da su moji argumenit ok ali da te nervira nesto drugo u vezi mene. Citat:
@Voodoo_ Napisao sam ono sto sam napisao u afektu, jer sam imao u planu da Holodoku lepo odgovorim na pitanja koja je postavio, a onda sam video da je postavio novu poruku u kojoj pokusava da pobije moj argument time da je RMS slucajno pogresno napisao GPL i FAQ u vezi GPL-a. Ajde to, ali me onda na kraju posta i vredja. Tako da mozes da okarakterises moj post #49 kao pokusaj da na kulturan i zanimljiv nacin saopstim da me dalja rasprava sa covekom koji ne postuje sagovornika ne interesuje. Mada vidim da se ovde uvek trazi nacin da se nekom nalepi EPIC FAIL na celo, sto bih ocekivao ne nekom drugom delu foruma kao sto je deo sa igrama (gde preovladavaju klinci) ali ne i ovde.Cudo je jedno kako ljudi uspevaju da me shvate pogresno bilo sta da kazem. Naravno da ne pokusavam da nekog ubedim da sam "pro" da deset linija koda, to mi uopste nije bila namera i neznam gde si procitao da sam se uprljao praveci taj "program". Naravno da sam pisao programe sa vise od 200 linija koda ali WinAPI sam odavno batalio. Razvijam samo za X bazirane operativne sisteme jer me samo to trenutno interesuje i samo tu vidim svoju sansu. Windows programera ima k'o kusih pasa. Sto ne znaci da sam neznalica kao sto me holodok (a sad vidim i ti) smatrate. @Moderatori i ostali Izvinjavam se za off-topik. Kad napisem i procitam svoj post, deluje mi vrlo logicno, zatim vidim da neko citira moju recenicu u nekom levom kontekstu i ja se zapitam "sta li su ovi ljudi citali? Jer definitivno nisu citali moj post" Nisam imao nameru da nekog ko programira u C# nazovem bilo kakvim losim imenom, samo sam hteo da kazem moje vidjenje stvari. I za to sam nazvan zilotom, hejterom, neznalicom, napaljenikom i sta sve ne. Zelim srecu svima koji programiraju u bilo kom jeziku, pa i C#, i nisam mislio da kvarim. Moja prica se zasnivala na tome da su proponenti C#-a preglasni i da mi je muka vise citati tu reklamnu kampanju. Nisam kriv sto je raspava potekla u pravcu koji ni meni nije drag ali moram da se branim kad me neko napada bez razloga. Muka mi je vise od ovog foruma, tako da mozete da mi lupite ban slobodno, bio bih vam vrlo zahavalan. |
||
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Mickie na korisnoj poruci: | ||
Radiant (16.11.2009) |
![]() |
#68 |
V.I.P. Programiranje
Član od: 9.1.2009.
Zahvalnice: 83
Zahvaljeno 448 puta na 303 poruka
|
![]()
hahaha
![]() bolje citati ovu temu nego gledati nindza ratnike... |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku irreal na korisnoj poruci: | ||
RaKuN_s_NeOnKoM (14.10.2011) |
![]() |
#69 |
Veteran
|
![]()
Evo jedno n00bovsko pitanje.Hteo sam da napravim najprostiji moguci program za sabiranje,i reko to ce lako ali:
Kod:
int first; int second; int third=first + second; Console.WriteLine("Program za sabiranje!"); Console.WriteLine("Unesi prvi broj:"); first = Console.ReadLine(); Console.WriteLine("Unesi drugi broj:"); second = Console.ReadLine(); Console.WriteLine("Rezultat je: "+third); Console.ReadLine(); return; I ukucam prvi broj pa drugi,i kad treba da mi izbaci zbir on izbaci: Rezultat je:first + second Svasta sam pokusao ali nece ![]() ![]() Probao sam i third=first + second posle second = Console.ReadLine(); i razne kombinacije ali ne. ????? |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
Sto se tice drugog problema, Console.ReadLine() vraca string a ne mozes string da ubacis u promenljivu tipa int. Moras da ga konvertujes u int tako sto ces napisati Convert.ToInt32(Console.ReadLine()); Mozes i int.Parse(Console.ReadLine());, pa ti odluchi sta ces.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Dobro nećemo baš da napadamo bilo koga samo zato što je početnik
![]() ![]() Elem, Eclipse je lepo objasnio šta je ovde problem. U stvari nije konkretno čak ni problem već pre će biti logička nelogičnost (Mister Spok bi me ubio ![]() Evo primera radi kako može da izgleda tvoj zadatak. Kod:
using System; using System.Collections.Generic; using System.Linq; using System.Text; namespace Sabiranje { class Program { static void Main(string[] args) { int first, second, third; Console.WriteLine("Program za sabiranje!"); Console.WriteLine("Unesi prvi broj:"); first = Convert.ToInt32(Console.ReadLine()); Console.WriteLine("Unesi drugi broj:"); second = Convert.ToInt32(Console.ReadLine()); third = first + second; Console.WriteLine("Rezultat je: " + third); Console.ReadLine(); return; } } } |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku holodoc na korisnoj poruci: | ||
Ivan-94 (18.11.2009) |
![]() |
#72 |
V.I.P. Programiranje
|
![]()
jedini nacin koji vidim da si mogao da napravis toliku gresku u logici je ako nisi dobro ukapirao operater "=", odnosno dodeljivanje vrednosti varijabli;
jest' osnovno, al ajd da napisem, za svaki slucaj, ako ti to nije bilo jasno. kada jednu varijablu podesis na drugu, ili na rezultat operacije sa nekim drugim varijablama, ili na bilo sta, ona tako ostaje sve dok ponovo ne promenis njenu vrednost. ako imas varijable a i b i napises b = 10; a = b; a ce sada takodje biti deset. ali ako nakon ovoga promenis b b = 15; a ce, naravno, i dalje biti 10. jer a = b je jedna naredba koja se jednom izvrsi i to je to, nece se posle automatski a menjati da uvek bude jednako b. nadam se da ti je vrlo jasno zasto tvoj originalni program nikako nije mogao da radi (i pored potrebe za konvertovanjem inputa u integer) ako ti nije jasno, nemoj nikako ici dalje dok to ne shvatis. |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Dolazi mi danas tetka sa molbom da joj popunim par kombinacija na loto listiću pošto misli da ja koji sam totalni nevernik kada su u pitanju igre na sreću možda i budem dovoljno veliki baksuz pa nešto i "ubodem"
![]() ![]() C# Kod:
using System; using System.Collections.Generic; using System.Linq; using System.Text; namespace Loto { class Program { static void Main(string[] args) { int minimum = 1;//minimalni broj na izvlacenju int maksimum = 39; //maksimalni broj na izvlacenju int brojeva = 7; //koliko se brojeva izvlaci? int[] kombinacija = new int[brojeva]; //niz gde se skladisti kombinacija int pozicija = 0; //pozicija izvucenog broja u kombinaciji (nizu) [zero-based] Random izvlacenje = new Random(); //generator slucajnih brojeva (objekt) int izvuceniBroj; //trenutno izvuceni broj string dalje; //cisto za skladistenje rezultata upita da li se izvlacenje ponavlja /* Ponavljaj sledeci blok... */ do { while (pozicija < brojeva) //dok trenutna pozicija u nizu nije jednaka ukupnom broju koji se izvlaci { izvuceniBroj = izvlacenje.Next(minimum, maksimum); //izvlaci se broj if (kombinacija.Contains(izvuceniBroj)) //ako je izvuceni broj vec u nizu { continue; //ponavljaj ceo ovaj blok sa izvlacenjem } else { kombinacija[pozicija++] = izvuceniBroj; //upis izvucenog broja u niz } } Console.WriteLine("Dobitna kombinacija za ovu nedelju glasi: "); Array.Sort(kombinacija); //sortiranje niza /* * Ispis brojeva iz niza */ foreach (int broj in kombinacija) { Console.Write(" " + broj + " "); } Console.WriteLine("\nZa novo izvlacenje ukucati \"da\"? [da | ne]"); /* * Resetovanje nekih promenjljivih da bi potencijalno novo izvlacenje radilo kkao treba */ pozicija = 0; //trenutna pozicija se postavlja na nulti indeks (prvi clan niza) Array.Clear(kombinacija, 0, brojeva); //ciscenje niza sa brojevima kombinacije dalje = Console.ReadLine(); //os dalje il neces? } while (dalje == "da"); /* * ...dok korisnik unosi "da" na kraju izvlacenja. */ } } } PHP kod:
![]() Poslednja ispravka: holodoc (20.11.2009 u 18:11) Razlog: Ispravljen opseg u Array.Clear |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
V.I.P. Programiranje
|
![]()
OMG...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Starosedelac
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Veteran
|
![]()
Imam ovaj kod:
Kod:
using System; using System.Collections.Generic; using System.ComponentModel; using System.Data; using System.Drawing; using System.Text; using System.Windows.Forms; namespace WindowsFormsApplication5 { public partial class Form1 : Form { public Form1() { InitializeComponent(); } private void button1_Click(object sender, EventArgs e) { string url = "http://zeusoft.net/wp-login.php"; HttpWebRequest request = (HttpWebRequest)WebRequest.Create(url); CookieContainer cookies = new CookieContainer(); SetupRequest(url, request, cookies); //request.Accept = "text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8"; //request.Headers["Accept-Language"] = "uk,ru;q=0.8,en-us;q=0.5,en;q=0.3"; //request.Headers["Accept-Encoding"] = "gzip,deflate"; //request.Headers["Accept-Charset"] = "windows-1251,utf-8;q=0.7,*;q=0.7"; string user = textBox1.Text; string pwd = textBox2.Text; request.Credentials = new NetworkCredential(user, pwd); string data = string.Format( "log={0}&pwd={1}&wp-submit={2}&testcookie=1&redirect_to={3}", user, pwd, System.Web.HttpUtility.UrlEncode("Log In"), System.Web.HttpUtility.UrlEncode("http://zeusoft.net/wp-admin/")); SetRequestData(request, data); ShowResponse(request); } private static void SetupRequest(string url, HttpWebRequest request,CookieContainer cookies) { request.CookieContainer = cookies; request.UserAgent = "Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; en-US; rv:1.9.1.5) Gecko/20091102 Firefox/3.5.5"; request.KeepAlive = true; request.Timeout = 120000; request.Method = "POST"; request.Referer = url; request.ContentType = "application/x-www-form-urlencoded"; } private void ShowResponse(HttpWebRequest request) { HttpWebResponse response = (HttpWebResponse)request.GetResponse(); responseTextBox.Text = (((HttpWebResponse)response).StatusDescription); responseTextBox.Text += "\r\n"; StreamReader reader = new StreamReader(response.GetResponseStream()); responseTextBox.Text += reader.ReadToEnd(); } private static void SetRequestData(HttpWebRequest request, string data) { byte[] streamData = Encoding.ASCII.GetBytes(data); request.ContentLength = streamData.Length; Stream dataStream = request.GetRequestStream(); dataStream.Write(streamData, 0, streamData.Length); dataStream.Close(); } private void Form1_Load(object sender, EventArgs e) { } } } |
![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
V.I.P. Programiranje
|
![]()
pa importuj potrebne namespaceove
![]() system.net i ostale potrebne, trebao bi vs cak i sam da ti ponudi koje tacno treba da ubacis. |
![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Veteran
|
![]()
Evo sad imam ovo:
Kod:
using System; using System.Collections.Generic; using System.ComponentModel; using System.Data; using System.Drawing; using System.Text; using System.Windows.Forms; using System.IO; using System.Net; using System.Web; ... Kod:
... System.Web.HttpUtility.UrlEncode("Log In"), System.Web.HttpUtility.UrlEncode("http://zeusoft.net/wp-admin/")); ... I izbacuje: Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
c sharp, c# tutoriali, how to, visual studio |
|
|