Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Mrežne igre
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Mrežne igre Multi-player igre

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 29.8.2007, 20:36   #61
Sale013
Kind Of A Big Deal

Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 344
Zahvaljeno 450 puta na 265 poruka
Određen forumom Re: Hamachi

Ljudi imam jedan problem. Vidim ljude u programu, mogu da ih pingujem ali u igrama se uopste ne pojavljuje lan konekcija.. Kao da mreza uopste ne postoji.. Jel imao neko ovakav problem?
Sale013 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 30.8.2007, 0:58   #62
Irondacha
Veteran

Član od: 20.5.2007.
Zahvalnice: 128
Zahvaljeno 74 puta na 60 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Irondacha

Citat:
Sale013 kaže: Pregled poruke
Ljudi imam jedan problem. Vidim ljude u programu, mogu da ih pingujem ali u igrama se uopste ne pojavljuje lan konekcija.. Kao da mreza uopste ne postoji.. Jel imao neko ovakav problem?
Pa ima vise mogucih razloga,mozda ti je ruter lose podesen,veoma spor protok,da ti i tvoji ortaci imate razlicite verzije hamacija ili hamaci jednostavno ne podrzava tu igru
Irondacha je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 30.8.2007, 10:48   #63
Sale013
Kind Of A Big Deal

Uspeo sam da rešim problem. Ne mogu tačno reći u čemu je bio problem jer sam "čačkao" gomilu stvari po windowsu od servisa, mrežnih podešavanja.. itd.. Ali izgurao sam nekako
Stara 30.8.2007, 17:58   #64
Gaci
Član

Član od: 6.12.2005.
Zahvalnice: 45
Zahvaljeno 30 puta na 8 poruka
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku Gaci

Citat:
Uspeo sam da rešim problem. Ne mogu tačno reći u čemu je bio problem jer sam "čačkao" gomilu stvari po windowsu od servisa, mrežnih podešavanja.. itd.. Ali izgurao sam nekako
Eh kad bi znao sta si uradio.Imam isti problem kao sto si ti imao
Gaci je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.9.2007, 11:11   #65
Sale013
Kind Of A Big Deal

Citat:
Gaci kaže: Pregled poruke
Eh kad bi znao sta si uradio.Imam isti problem kao sto si ti imao
Pogledaj ovo, mislim da ces tu nesto uspeti...
Stara 14.9.2007, 19:47   #66
MarkoZ
Veteran

Član od: 15.11.2006.
Zahvalnice: 20
Zahvaljeno 96 puta na 83 poruka

Ovako ja kada kliknem na donje desno dugme za connect izbacuje mi sledece:
Failed to obtain network adress of ssl-03.hamachi.cc.
Sta da radim
MarkoZ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.11.2007, 21:23   #67
2m4Y
Član

Član od: 23.8.2007.
Zahvalnice: 7
Zahvaljeno 35 puta na 20 poruka
Određen forumom Hamachi po ne znam koji put!

Pozdrav svima, moje drustvo ima malih problema oko doticnog programa, i igara CoD2 ( v1.3 ) i FarCry ( v1.4 )! Naime, i jedna i druga odbijaju da rade u "LAN"-u, uradili smo sve sto je potrebno da bi igra prepoznala Hamachi adapter kao primarni, ali ne ide! U CoD2-ci uvek trazi verifikaciju kljuca, iako nismo na "internetu" i svako koristi svoj kljuc, i to obavezno kod ljudi koji pokusavaju da se nakace na server, dok onaj koji je napravio, ili Dedicated ili obican server kaci se bez problema! A FarCry uopste ne zeli da se konektuje, tj ponekad cak ni server ne mozemo da kreiramo! U cemu je problem, napominjem da se svi vidimo, bez problema se pingujemo sa extra malim pingovima ( tipa 2-5 u vrh glave 10ms ), i podatke mozemo da razmenjujemo, ali nikako da se nadjemo u okrsaju!

Koristimo Hamachi 1.0.2.3, gledao sam po forumima, nisam nasao, a mozda sam i te srece pa nisam naleteo na ono pravo!

Unapred hvala, pozdrav...
2m4Y je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.11.2007, 23:16   #68
2m4Y
Član

Član od: 23.8.2007.
Zahvalnice: 7
Zahvaljeno 35 puta na 20 poruka

Citat:
Pogledaj ovo, mislim da ces tu nesto uspeti...
Jednostavno receno, Hamachi mreza mora biti prioritetna, tj na prvom mestu! Ja konkretno imam WireLess, LAN, BT LAN i Hamachi! Hamachi mi je prvi, posle toga WireLess, a ove druge dve su nebitne!

Jos uvek nista za CoD2?!?

BTW, ...neko od vas je napisao da se preko Hamachi-ja dva racunara vide tako sto program komunicira sa serverom, mislim njihovim. Razmislite malo kakva bi to bila ludost, milion ljudi opterecuje njihov server za dzabaka, pa i da su totalni ludaci to bi bilo nemoguce... Hamachi koristi njihov server samo za dodelu virtuelnog IP-a i virtuelnih mreza, i cisto da proveri da se slucajno ne ponovi taj virtuelni IP i mreza, sto se tice konekcija izmedju tih virtuelnih IP adresa, direktne su, tako npr, ako ima nas cetvoro u mrezi, od toga dvojca smo na jednom ruteru, AP-u, ili sta vec u BGD, a dvojca isto to u VA, nas dvojca u BGD-u cemo imati medjusobno extra nizak ping, tipa 50ms, kao i njih dvojica u VA, ali ce ping izmedju BGD i VA biti veci, zavisi od resenja mreze, tj interneta koje postoji izmedju doticnih korisnika!
Tako program radi, jer stvarno ne bi imalo smisla da se mi svi kacimo preko njihovog servera, em sto bi imali extra opterecenu mrezu, em sto bi imali extra visoke pingove, tipa 5000++!

Da i jos nesto, Hamachi u ostalom i deli informacije medju virtuelnim IP-ima o njihovim stvarnim IP adresama, tipa, ako imam ja adresu ne internetu 240.156.55.19, a moj drug 154.52.121.10, te dve adrese, prosto receno, Hamachi emulira, konvertuje ili sta vec, u LAN adrese, koje po Hamachiju izgledaju 5.x.x.x! I tako se gore navadene dve Internet adrese, narodski receno, pretvore u LAN.

Pozdrav...

Poslednja ispravka: 2m4Y (7.11.2007 u 23:29)
2m4Y je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.11.2007, 23:46   #69
Sale013
Kind Of A Big Deal

Ne znaš ni sam šta si sve ispisao.. Prvo je potrebno da naučiš osnovne stvari kako funkcijoniše internet i mreža uopšte. A posle toga ćeš mi objasniti kako dva računara mogu da se "vide" a da nemaju javnu IP adresu i bez podrške nekog servera.
Stara 9.11.2007, 18:33   #70
blenderas
Novi član

Član od: 13.7.2007.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci

Kako mogu da prebacujem fajlove preko hamachija????
Unapred hvala!!!
blenderas je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.11.2007, 19:35   #71
_RaZoR_
Član

Član od: 27.6.2007.
Zahvalnice: 282
Zahvaljeno 145 puta na 49 poruka
Slanje poruke preko Yahooa korisniku _RaZoR_

Citat:
blenderas kaže: Pregled poruke
Kako mogu da prebacujem fajlove preko hamachija????
Unapred hvala!!!
Tako što onaj od koga želiš da uzmeš fajl, šeruje (share) folder u kom se nalazi taj fajl. Onda ti u serveru nađeš njegovo ime, desni klik i explore. Nađeš taj folder i taj fajl,kopiraš sebi. To je to. Samo ide baš sporo preko hamachija. Nadam se da sam ti pomogao, pozdrav !
_RaZoR_ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku _RaZoR_ na korisnoj poruci:
blenderas (10.11.2007)
Stara 10.11.2007, 19:10   #72
blenderas
Novi član

Citat:
AkiMan kaže: Pregled poruke
Imam jedno pitanje, pa da ne otvaram novu temu...
LM, ortak i ja smo sinoc probali da pikamo CS 1.5 preko Hamachija, iste verzije imamo. Stalno dobijam Class C gresku, jer CS gleda prve 3 cifre IP adrese a Hamachi ima iste samo prve cifre (5.) na IP adresama koje dodeljuje. E sada probao sam da dodelim njemu IP adresu istu kao moju s' tim da je poslednji br. veci za jedan, isto sam podesio i kod njega za moju IP, ali opet nije radilo... Da li neko zna kako da podesim pravilono IP adrese, da li uopste moze da se igra ova ver. CS-s preko Hamachija... Ako je bitno Hamachi je najnovija verzija 1.nesto, obojica sinoc skinuli...
Imam isti problem kao AkiMan. I uradio sam sve sto pise na onom linku koji je Sale013 prilozio i nista se ne desava. Da li neko moze da mi pomogne?
Stara 10.11.2007, 20:18   #73
sharlo_03
Veteran

Član od: 16.5.2007.
Zahvalnice: 289
Zahvaljeno 118 puta na 58 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku sharlo_03

A ako se preko hamachija shareuju fileovi da li se onom koji sa drugog kompa skida fajl skidaju megabajti limita sa neta ili ne. Da li i dc++ radi na princip shareovanja kao hamachi?
sharlo_03 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.11.2007, 20:43   #74
Sale013
Kind Of A Big Deal

Hamachi je zamišljen da simulira lan konekciju i loš je izbor za šerovanje fajlova po meni. Imate program kao što je Kazaa za takve stvari. Ili jednostavno šerujte folder na MSN sa društvom. Hamachi nije dobar za to..
Inače hamachi pravi VIRTUALNI LAN, Veza se održava preko internet konekcije i ne postoji direktna veza. Tako da se TROŠE MB koje imate kao limit jer se veza održava preko internet konekcije.

Što se tiče CS-a pogledajte malo bolje ovo
Pažljivo.
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Sale013 na korisnoj poruci:
sharlo_03 (10.11.2007)
Stara 10.11.2007, 20:53   #75
sharlo_03
Veteran

Član od: 16.5.2007.
Zahvalnice: 289
Zahvaljeno 118 puta na 58 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku sharlo_03

Znachi ako preko dc++ sa kompa nechijeg prebacujem sliku od 3mb onda ce mi se sa limita skinuti 3mb?
Meni je drug rekao da se ne skida limit ali mi to nema logike zato shto niko onda ne bi koristio flat ADSL nego bi svi imali dc++ i to je kao net bez limita
sharlo_03 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.11.2007, 20:56   #76
Master Neo
Deo inventara foruma

Član od: 30.11.2005.
Zahvalnice: 374
Zahvaljeno 456 puta na 282 poruka

Momci ovako, da vam objasnim neshto. Ja sam se vec puno smarao sa tim hamachi-em da proradi glupi CS ali nikako nije hteo. I onda sam skontao da je bolje napraviti dedicated server pa uci u njega nego se ovako cimati. Proverena stvar, fajl se nalazi u CS folderu, podignes server i udjes na ip adresu, ali ne na onu koju ti izbaci server vec na onu koju pokazuju oni kompjutercici dole kod sata.
Master Neo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.11.2007, 21:56   #77
blenderas
Novi član

Citat:
Master Neo kaže: Pregled poruke
Momci ovako, da vam objasnim neshto. Ja sam se vec puno smarao sa tim hamachi-em da proradi glupi CS ali nikako nije hteo. I onda sam skontao da je bolje napraviti dedicated server pa uci u njega nego se ovako cimati. Proverena stvar, fajl se nalazi u CS folderu, podignes server i udjes na ip adresu, ali ne na onu koju ti izbaci server vec na onu koju pokazuju oni kompjutercici dole kod sata.
E posto sam ja ovako malo glup. Da li bi mogao sve lepo da mi objasnis kako ja to da uradim? Posto se i ja i moj drug takodje vec duze vreme smaramo sa counterima.
Stara 27.11.2007, 15:56   #78
kakanjinfo
Novi član

Član od: 16.9.2007.
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Postavke Hamachi

Pozzdrav!
e ovako
sa jednim jaranom sam instalirao hamachi i ja sam kreirao mrezu umrezili se i sve to ali kada kreiramo igricu neku u lanu nemozemo se pronaci znaci racunar koji trezi vec kreirano nemoze da nade kreiranu igricu
pa ako bi moglostrucno objasnjenje
kakanjinfo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.11.2007, 16:52   #79
<Rio_da>
Starosedelac

Član od: 25.1.2007.
Zahvalnice: 213
Zahvaljeno 300 puta na 236 poruka
Određen forumom Re: Postavke Hamachi

Hamachi ne moze da obezbedi punu vidljivost u virtualnom Lan-u koji on pravi preko interneta... kada se ulogujes u hamachi on ispise tvoju virtualnu IP adresu pri vrhu programa a pored imena tvog jarana prikaze njegovu IP adresu... e sad sve zavisi kakva je igra... npr neke igre imaju opciju Connect To Specified IP Address a neke kao Counter, Call Of Duty, Quake imaju onu konzolu pa tu mozes da ukucas connect IP adresa onog ko je napravio server
tipa connect 5.12.34.125
<Rio_da> je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.1.2008, 0:36   #80
dzambo
Starosedelac

Član od: 15.11.2005.
Zahvalnice: 186
Zahvaljeno 199 puta na 108 poruka

Nisam procitao sve... Znaci dovoljno je da imamo drug i ja instaliran Hamachi i onda mozemo da igramo bilo koju igru?
dzambo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 21:28.