![]() |
![]() |
![]() |
#641 | |
Veteran
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#642 |
Veteran
Član od: 22.7.2008.
Zahvalnice: 43
Zahvaljeno 301 puta na 180 poruka
|
![]()
Koliko ja znam za EU verziju je 1503 peč već ugrađen u instalaciju.Ni ja nisam nailazio na englesku verziju 1503.Samo rusku.Možda ima neki neoficijalni.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#643 |
Član
|
![]()
Zavrsio sam... Kraj mi je neverovatno glup. Mislio sam da je Kuzma ocrnio igru bez razloga, ali sad se sve vise slazem s njim...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#644 |
Starosedelac
Član od: 21.4.2006.
Zahvalnice: 15
Zahvaljeno 624 puta na 388 poruka
|
![]()
Ima patch 1.5.03 i za evropsku verziju, mada po onome kako je na sajtu, svaka nova verzija patcha brise prethodne pa se moze pretpostaviti da je u novoj verziji patcha sadrzan prethodni patch.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#645 | |
Veteran
|
![]()
Ne znam, meni stalno crashuje kad ulazim u Dark Valley, igram sa 1.505 patchom. U detaljima za 1.504 piše da ispravlja neki takav bug, ali dok ne dobijem brži net ( nadam se uskoro) ništa od patcha
![]() Citat:
@Aljoša Sa ovim mislim da je ipak bolje instalirati barem 1.504 pa 1.505. Ali ako ti samo sa peticom igra ne crashuje kod Dark Valleya, igraj bez brige. Dosad nisam video ni jedan crash sa 1.505. (sem ovog) Poslednja ispravka: gamer4life (14.10.2008 u 20:11) |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku gamer4life na korisnoj poruci: | ||
Prief Lirator (15.10.2008) |
![]() |
#646 |
Starosedelac
Član od: 7.12.2005.
Zahvalnice: 142
Zahvaljeno 703 puta na 359 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#647 | |
Veteran
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#648 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
![]() Evo i skrina ![]() Da li imas neki add on u browseru koji blokira flash sadrzaj? Adresa je - http://www.escapistmagazine.com/vide...-E-R-Clear-Sky. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#649 |
Veteran
|
![]()
E baš sam hteo ovo da postujem, ali vidim da je Lijenština bio brži, Yahtzee je pokid´o, upiškio sam se od smeha za ono na kraju.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#650 |
Član
Član od: 15.10.2008.
Zahvalnice: 34
Zahvaljeno 73 puta na 41 poruka
|
![]()
Igra je zamisljena sasvim solidno, napisana traljavo, samim tim gomila bagova, a to povlaci nemogucnost igranja. Toliko su nahvalili Clear Sky i to da ce da ima razvijenu pricu i gomilu mogucnosti a ustvari nema nista od toga. Gamecrash je vrlo cest a njega prate sitniji bagovi vezani za questove. BLAGI UZAS. Uspeo sam da ga predjem na Master-u (trebalo mi je par dana krvnickog igranja) i igra nije mogla gluplje da se zavrsi. Zivi bili docekali patch pa videli. Upgrate sistem je ocajan. Uz malo kesa eto vama najbolje puske od obicnog AK74, ili od Exoskeletona univerzalno odelo. Cini mi se da nije bag, vec da je zamishljeno da je nemoguce eliminisati potpuno neku frakciju iz igre sto je stvarno s***e, mucite se ceo dan protiv Freedoma a oni za 5min opet napune ceo Dark Valey. Uglavnom nista od nama obecanog. Mozemo samo da se nadamo da ce se dozvati pameti i uraditi sa stalkerom kao ovi sa witcherom, ili uraditi novi gde ce se prica ponovo vrteti oko Streloka tj. vas.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#651 |
Član
Član od: 20.11.2007.
Zahvalnice: 76
Zahvaljeno 27 puta na 25 poruka
|
![]()
Evo i ja je dobih pre par dana ali tek sam je danas instalirao. Prvi deo S.A.L.K.E.R.-a je bio izuzetan tako da sam jedva docekao ovaj drugi. Instalirah i odigrah dva sata i totalno sam razocaran. Naime moji ljudi trce ko muva bez glave, ako su moga vojnika napale zvijeri i ja pucam u njih on se ladno okrene pored svoje muke i zvekne mene. Od njih nikakve koristi. Igra nema atmosferu kao predhodnik. Ne sjecam se tacno u predhodnom dijelu dali je tako ali mi strasno smeta sto kada cucnem cini mi se da se ne mogu sakriti ni ispod zida visokog dva metra, a da ne pominjem sto kada pucaju na mene nemogu da legnem i ko covjek iskuliram. Da li je mene proslo ali ova igra me uopste ne privlaci. Dacu joj jos sat vremena fore da me zagrije za sebe, u protivnom pasce uninstall
![]() Poslednja ispravka: DeXoN (15.10.2008 u 23:00) |
![]() |
![]() |
![]() |
#652 | |
Veteran
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#653 |
Veteran
|
![]()
To što se on okrenuo i raspalio po tebi znači da si ga verovatno slučajno pogodio. A to da nisu ni od kakve koristi to stoji... Mislim da i pored svega treba da progledaš kroz prste igri. Mene se dopala i pored svega.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Pelagijska Argosija na korisnoj poruci: | ||
Pjanovic (16.10.2008) |
![]() |
#654 | |
Veteran
|
![]() Citat:
Ali i pored svih razočarenja,bagova, iskakanja na desktop, mislimda nije loše urađena igra.Dannas sam mali igrao S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl i imao sam neodoljivi utisak da je nekako zastareo ne samo grafički nego i sve ostalo.Crysis posle godinu dana izgleda gotovo potpuno isti, jeste priča drugačija i po većini gamera i kritikara bolji ,ali Clear Sky je posle godinu ipo dana toliko različit u odnosu na SoC kao da je druga igra.Jeste to i dalje Stalker ali dosta drugačiji.Možda se promenio za neke na gore a za neke nabolje.Stvar ukusa.Za većinu nije ponovio onu atmosferu iz prvog dela.A možda ima svoju atmosferu koju će neko ko nije igrao prvi deo zavoleti i smatrati neponovljivom. Trba joj dati šansu, slažem se potpno.Bez obzira da li će neki novi peč rešiti problem bug,bug, bug.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#655 |
V.I.P. Test Play
Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.786
Zahvaljeno 4.133 puta na 2.700 poruka
|
![]()
Ma meni je Clear Sky super. Ima decije polesti, al sve je za pregledati kroz prste.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#656 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
![]() Inace veci deo tima koji je radio SoC je otisao iz GSC ukljucujuci i sefa projekta posto su zavrsili rad na igri- tako da su drugi ljudi radili CS i to se vidi. Interesuje me kako ce ispasti Metro 2033 posto ga takoreci radi stari tim ljudi koji je radio SoC. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#657 | |
V.I.P. Test Play
Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.786
Zahvaljeno 4.133 puta na 2.700 poruka
|
![]() Citat:
Sve u svemu, ideja prequela je bila da obradi momenat jednog "sveopsteg" rata za zonu, kada su se otvorili novi putevi ka centru zone. Poslednja ispravka: player1 (16.10.2008 u 15:01) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#658 | |
Veteran
|
![]() Citat:
I mislim da bi stvarno bilo nelogično da Ukrainska vojska nema dovoljno ljudi da pošalje zamenu za 15 ljudi koje si ti pobio na nekom za njih važnom punktu u Zoni.To važi i za ostale frakcije.Mošda bi bilo najbolje da nema respawna NPC pa da sve pobiješ i mutante i stalkere i šetaš Zono sam.Da bude samo tvoja.To bi bilo baš zanimljivo. Za mene najveća mana u CS je što Sidorovič ima minimalnu ulogu i što više nedaje zadatke.I dalje po navici idem dole u podrum očekujući da će mi dati neki interesantan zadatak ili neku informaciju kao najobaveštenii čovek u Zoni.A on kao da mu se Scar nekako nedopada pa ga kulira.Sad kod njeg vredi doći samo da mu prodaš "kamenčiće" jer daje najbolju cenu.Nema više ono rokni ovog rokni onog za kintu.A nekako su mi njegovi questovi bili najslađi.Sad neki anonimusi daju questove a po nagradu se našetaš do njihove baze.Glupost, pronađi moj izgubljeni pištolj ili omiljeni detektor a za lovu se javi mom šefu.No ipak su to samo sitnice. Poslednja ispravka: purke62 (16.10.2008 u 15:52) |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku purke62 na korisnoj poruci: | ||
nikola s (16.10.2008) |
![]() |
#659 |
Starosedelac
|
![]()
@purke62
Purke ne shvatas sustinu zamerki. One se odnose na mogucnost sandbox pristupa Zoni. Ja ocekujem da se respawnuju npc-ovi. Ali ne odmah u roku od par minuta. I ne isti i na istom mestu. A-life je bio veliki mamac za igrace koji su pratili ovu igru jos pre nego sto je SoC izdat jer mogucnost da naletite na random okrsaj raznih grupa stalkera, vojske i mutanata je bila vise nego privlacna. Dosta ljudi je bilo razocarano da je SoC bio drugaciji od onoga sto je obecavano tokom godina njegovog razvoja i previse linearan i mislili su da ce CS biti igra koja je bliza originalnom sandbox konceptu ali su opet bili nezadovljni kada su shvatili da od toga nema nista. Kad se iznenadite nekom neocekivanom situacijom i gameplay dogadjajem, to znatno podize replay value igre. Medjutim on je bio ozbiljno ogranicen i u SoC i CS-u. Umesto toga igra upada u klise i posle par sati uvidjate da se sve samo ponavlja i iznenadjenja izostaju. Posto sam recimo ocistio bazu bandita x puta znao sam kako ce AI da reaguje- vise nije bilo iznenadjenja samim tim to prestaje da bude interesantno. Igra upada u totalnu predvidljivost i to pocinje da smeta u daljem igranju. Druga stvar blowouti su elementi igre koji i meni nisu bili omiljeni u modovima koje sam igrao. Sa druge strane zamerke na racun njih su, kod onih koji su pristalice, da ne uticu na zonu vec samo na igraca- inace u modovima bilo je pokusaja da oni cine neke promene kao sto su spawn mutanata i artefakata ili to da i NPC traze zaklon kao u AMK modu. Kao takvi bi bili prihvatljivi. Trece modovi su donosili i delove koda koji nisu bili u originalu kao sto su monstrumi koji nisu usli u finalni build (burer, izlom, zombiji itd). Neki od njih su bili ocigledno nedovrseni ali su opet doprinosili raznovrsnosti. Takodje vozila su primer ali i njihova delimicna gotovost je bila ocigledna. Inace za mene je vanila SoC bio prihvatljiv jer je imao neki balans u gameplay-u i pored ociglednih mana (jedna od njih je i to sto je i on patio podosta od upadanja u kolotecinu i linearnost). Mada ne bih imao nista protiv sandbox pristupa da je implementiran. Ali ovde je u CS-u to zbog faction war-a su mane SoC dignute na kub . Zato me i to najvise podseca na automatske kvestove iz SoC-a zastiti stalkera u Garbage-u, Agropromu, unistenju copora pasa u wild territory-ju itd. Takvi kvestovi su bili dosta kritikovani u SoC ali opet oni cine sustinu celog rata frakcija. Gomila zadataka koji cesto ne mogu da se ispune iz nekog razloga, ponavljanje u beskraj... Sto se setanja zonom sam- potpuno je isto kao kada znas sta te ceka na svim mapama. Nije problem toliko u respawnu nego u fotokopiji prethodne situacije u nedogled. Zasto recimo ne bi duty iz nekog razloga zaratio sa Stalkerima i isterao ih agroproma? Ili banditi odlucili da napadnu army warehouses? Ili odmetnici ne bi napali bandite? Ili krdo mutanata odlucilo da uleti u Limansk? Znate da se takve stvari nece desiti. I svako ponovno igranje je sve manje zanimljivo.\ EDIT sto se Kanyhalosa tice njegova glavna zamerka je ono sto sam naveo oko neispunjenih obecanja- nema otkljucanog A-lifea i freeplay-a. (Uz to nema singleplayer SDK i nije ni u planu da se izda). Poslednja ispravka: lijenština (16.10.2008 u 17:24) |
![]() |
![]() |
![]() |
#660 |
Veteran
|
![]()
@lijenština
Ja sam imao nagoveštaj nečeg takog u jednoj situaciji.Naime u Garbagre sam dobio zadatak od Duty (bio sam njihov član) da zauzmem jednu tačku kod naj južnijeg prelaza u DarkWaley.Kad sam tamo došao taj pološaj su držali stalkeri.Bio sam u nedoumici šta da radim jer mi se nije ratovalo sa njima a imao sam priličnu lovu da pokupim u njihovoj bazi.Ipak ih nisam isprašio ali mislim i da sam to uradio da se nebi desilo da potpuno prekinem saradnju sa njima i ne bi automatski postali svi stlkeri moji neprijatelji.To sam probao iz zezanja sa Duty outpost posadom na ulazu u Agroprom.Pobijem ih i kad ubijem zadnjeg ,automatski dobijem zadatak da držim taj položaj dok nestigne pomoć.Kao da sam ga zauzeo od freedomovaca ne pobio njihove.Dilazi pojačanje i svi zeleno frendli obeleženi ,pobijem i njih i tako bi mogao dva dana a i dalje sam član Duty frakcije a pobio im 100 ljudi.samo promenom frakcije se i menjaju globalni nprijatelji.Takvih nelogičnosti je bilo i u SoC kad u Baru pobiješ sve Duty i generala Voronjina ovi na ulazu i izlazu ništa,kao nisu čuli ništa, nisu javili u Dnevniku.Odeš u Yantar a tamo čuli pa te rokaju čim se pojaviš i sl. Kad sam igrao prvi put rusku verziju bez peča na mesto jednih koje si pobio dolazila je opasnija ekipa,višeg ranga , bolje naoružana i bolih oklopa i sad to nisam primetio, što ti kažeš dolaze njihovi klonovi.Po meni je taj koncept mnogo bolji i zanimljiviji.Da se izređaju nekoliko jakih ekipa i onda da bude kao neka pauza barem dok nenapustiš tu mapu pa da te onda ponovo čekaju tu jaki igrači kad te vetar nanese na to mesto. Slažem se da je dosta promašaja što se tiče tog rata frakcija ali to je tako. Poslednja ispravka: purke62 (16.10.2008 u 17:56) |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
clear sky, stalker |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl | BigBadVuk | Akcione igre | 1890 | 14.5.2025 19:41 |
Greške/zamerke | Nash Knight | Tekstovi u SK | 285 | 23.9.2016 5:55 |
S.T.A.L.K.E.R. i mod FLOAT 32 - 0.36 a | suspirija | Akcione igre | 5 | 2.5.2007 17:56 |
S.T.A.L.K.E.R. Aftermath Trailer | illidan | Akcione igre | 11 | 26.12.2006 17:48 |