Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Ostale teme > Kompjuteri i film
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Kompjuteri i film Uticaj kompjutera na film i primena kompjutera na filmu

Tema zaključana

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 13.8.2006, 2:09   #41
Neuro
Član

Član od: 2.3.2006.
Zahvalnice: 53
Zahvaljeno 143 puta na 67 poruka
Određen forumom Re: Stiven Sigal fan club

Citat:
player1 kaže:
Ovo me strašno podseća na Američku fascinaciju sa Čak Norisom.

Bolje da si pitao Stiven Sigal ili Čak Noris?

Mada porediti njih dvojicu je ko porediti Koka-kolu i Pepsi.

Oboje su mastori nekih borilackih vestina.
Oboje glume u filmovima B produkcije.
Oboje su neunistivi, itd...
Grešiš, ovaj, grdno grešiš sine.
Sigal jeste majstor aikida, ako se ne varam. Švarc se nikada nije ozbiljno bavio nijednom borilačkom veštinom.
Sigalovi filmovi uglavnom spadaju u B produkciju, dok Švarcovi uglavnom spadaju u A produkciju.
Kod trećeg nemam zamerki...
Neuro je offline  
Stara 13.8.2006, 15:29   #42
player1
V.I.P. Test Play

Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.787
Zahvaljeno 4.133 puta na 2.700 poruka

Gresis ti sine, ovo je bilo poredjenje Caka Norisa i Sigala.

Ispeci, pa reci...
player1 je offline  
Stara 13.8.2006, 15:33   #43
ACHTUNG
Starosedelac

Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 58
Zahvaljeno 148 puta na 103 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku ACHTUNG Slanje poruke preko Yahooa korisniku ACHTUNG Slanje poruke preko Skypea korisniku ACHTUNG

@Neuro:
E bre,tebi stvarno otisli nervi...Covek je poredio Stiven Sigala i Chak Norisa.Znas ko je Chak?Onaj sto se pegla sa Brus Liem pa mu ovaj malo pochupa "ljubavni tepih".Kad vidis da je on glavni glumac u filmu znas da ce da bude "mesa ko drva".

Po meni je Chak i kultnija i uspesnija faca od gospodina Sigala.a Shvarci je za obojicu
ACHTUNG je offline  
Stara 13.8.2006, 18:27   #44
Roronoa Zoro
Starosedelac

Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 244 puta na 184 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Roronoa Zoro

Da li ste možda primetili da svaki filmski cover gore pomenutog Stiven Sigal-a liče jedan na drugi, a čovek je snimio xyz filmova.
Roronoa Zoro je offline  
Stara 13.8.2006, 19:16   #45
GrimReaper
Starosedelac

Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 49
Zahvaljeno 154 puta na 115 poruka

Citat:
nikolaf7 kaže:
Chuck Norris died ten years ago, but the Grim Reaper can't get up the courage to tell him.
Hahaha, lol.
GrimReaper je offline  
Stara 14.8.2006, 9:28   #46
Neuro
Član

Član od: 2.3.2006.
Zahvalnice: 53
Zahvaljeno 143 puta na 67 poruka

Citat:
player1 kaže:
Gresis ti sine, ovo je bilo poredjenje Caka Norisa i Sigala.

Ispeci, pa reci...
Kakav pucanj! Iz nekog razloga sam skontao da se post odnosi na Švarca (pošto je bio pomenut u citatu)...
Citat:
!ACHTUNG! kaže:
E bre,tebi stvarno otisli nervi...Covek je poredio Stiven Sigala i Chak Norisa.Znas ko je Chak?Onaj sto se pegla sa Brus Liem pa mu ovaj malo pochupa "ljubavni tepih".Kad vidis da je on glavni glumac u filmu znas da ce da bude "mesa ko drva".

Po meni je Chak i kultnija i uspesnija faca od gospodina Sigala.a Shvarci je za obojicu
Ma nisu nervi - umalo da zaspim za tastaturom. Dobro je da sam uopšte pogodio temu... Inače, potpuno se slažem sa tobom po pitanju poređenja sve trojice. Mada, s obzirom na tvoju naklonost prema "Germanima", pitam se koliko je to poređenje objektivno...

Poslednja ispravka: Neuro (14.8.2006 u 10:46)
Neuro je offline  
Stara 14.8.2006, 21:33   #47
drgonzo
Član

Član od: 4.2.2006.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 4 puta na 4 poruka

Citat:
Rocker kaže:
Cool je Seagal, samo što nikad ne bih pomislio da je on neki f16ght3r da ga vidim na ulici.
...........................................
Vidi se da zna znanje.

Doduše voleo bih da ga vidim i protiv Seagala.Mislim da bi Stivi dobro dobio po njušci. Jeste li raspoloženi malo za ovakve tripove?
Ono dečje: "moj tata može da bije tvog!". 'Ajmo malo hipotetičke fajtove.
Da, raspolozen sam Hmmm, majstor aikidoa... Mislim da je pomalo nepravedno porediti aikido sa drugim borilackim sportovima, zbog njegove miroljubive filozofije i velikog udela spiritualnog, pored "borbenog" dela. Aikido je vestina koja je nastala iz kretanja sa macem, koje se pokazalo primenjivim i u samoodbrani i kombinovano sa nekim zahvatima i polugama, pre svega na rucnom zglobu. U skladu sa njegovom miroljubivom filozofijom, u aikidu se ne odrzavaju takmicenja. Borilacki sport bez takmicenja? - to je smrt za svaki borilacki sport. Kako testirati borilacku vestinu bez full power sparinga? Na ulici? Tada vec moze biti kasno.
Koliko je dobar Stiven Sigal? Znam da je odbijao ponude nekih drugih majstora borilackih vestina da suoci svoje ucenike sa njihovima, a ni aikido ne uziva veliki ugled kod stvarnih poznavaoca realne borbe ili u ultimate fightu.
Citat:
Sasa011 kaže:
Ako ga vec poredis sa Brus Lijem,pogledaj dokumentarni film koji predstavlja njihove privatne zivote.
Brus Li? Po meni, mnogo bolje je shvatao borilacke vestine od Sigala. Brus Li je trenirao wing tsun, da bi kasnije razvio svoj borbeni sistem poznat kao jeet kune do. Wing Tsun je jedan oblik kung fu-a, najozbiljniji za primenu u stvarnom zivotu, ali je prosao prilicno neslavno u sukobu sa drugim vestinama u ultimat fajtu. Jeet kune do - koristi sva moguca resenja za prezivljavanje na ulici - prsti u oko, koleno u mu...prepone , laktovi, udarci glavom, grizenje protivnika, sve... Ono sto je pozitivno kod Brus Lija je to sto je bio otvoren za druge borilacke stilove i trenirao je ono u cemu nije bio narocito vest - npr. borbu u parteru. Drugim recima - shvatio je ono sto se danas kod boraca pokazalo kao obavezno - crosstraining - istovremeno treniranje vise razlicitih borilackih stilova. Brus je nesumnjivo bio znacajna pojava u svetu borilackih vestina, a hendikep mu je svakako njegova sitna gradja.
drgonzo je offline  
Stara 14.8.2006, 21:34   #48
drgonzo
Član

Član od: 4.2.2006.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 4 puta na 4 poruka

Citat:
Sasa011 kaže:
Bas lep komentar za Sigala!
Aikido je na vrhu piramide borilackih vestina,Sigal je internacionalni majstor koji drzi seminare.Shihan ili Fuku-Shidoin je njegovo zvanje ili rang.
Po cemu je aikido na vrhu piramide borilackih vestina?
Citat:
Rocker kaže:
Moram da pomenem Jet Li-ja koji je moj favorit! Onaj mali bije k'o Sveti Ilija!
Voleo bih da vidim pravu borbu između njega i recimo Van Dama (ubio bi ga Jet k'o zeca) ili recimo Chuck Norisa.
Chovek ubija ledenim pogledom Akcione scene sa njim stvarno izgledaju spektakularno! Ne znam koja je njegova vestina, ono sto znam za Jet Lija, sto sam citao u nekim intervjuima sa borcima iz americkog UFC-a koji su snimali sa njim ovaj film, jeste da je Jet Li chovek sa obe noge na zemlji, odnosno da je svestan da bi ga u stvarnom zivotu oni razmazali o zid.
Sto se tice Van Dama - on je trenirao balet i karate(nekontaktni sport). To ne obecava bas previse. Secam se da je jos u 80-tim godinama bio izazivan od nekih majstora borilackih vestina da se okusha sa njima u ringu, sto je on glatko izbegao
Citat:
!ACHTUNG! kaže:
Mislim,izgleda da sam glup pa zadnji deo uopste nisam ukapirao.Dzeki Cen zna da bije pa je totalna pozitiva.Kaskader na svojim filmovima.I nemojte da se zavaravate.Covek je majstor mnogih vestina,a ne klovn.To sto on ima takve filmove to je zato sto ima drugaciji pristup.A i filmovi su mu uspesniji od Sigalovih.Toliko.
Jeste, Jackie Chen je jedan od retkih "tradicionalnih" likova koji sam glumi u svojim akcionim scenama. S obzirom na razvoj kompjuterske animacije zadnjih par godina, toga ce biti sve manje - setimo se samo akcionih scena iz Matrixa 1.
Citat:
nikolaf7 kaže:
Ne sporim ja da je dobar aikido,mada kad ga on izvodi izgleda mi nerealno jako....ja kad bi trenirao,isao bi na ninjutsu-to vam je all in one ,par najbolje tehnika za borbu bez oruzja i sa oruzjem
Ninjutsu? Ono sto se danas moze dobiti kao ninjutsu je cista prevara, bezhite od toga

Na kraju, ko su prave face u svetu borilackih vestina? Ljudi poput Gene LeBella koji je snimao filmove sa svim tim zvezdama glumeci negativce itd. (evo nekih njegovih prica), ili Bas Rutten, koji je na zalost glumio u malom broju filmova, uglavnom B produkcija, ali se nadam da ce dobiti sansu u Holivudu kakvu zasluzuje.
drgonzo je offline  
Stara 15.8.2006, 10:03   #49
player1
V.I.P. Test Play

Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.787
Zahvaljeno 4.133 puta na 2.700 poruka

Jer neko gledao crtanu seriju Family Guy?
Ima tamo jedan lik sto se mnogo pali na Stiven Sigala.
player1 je offline  
Stara 3.12.2006, 18:58   #50
tuti m
Novi član

Član od: 3.12.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka

ja se mnogo palim na Stivena S. mada, obozavam ricard gira, bombonica moja mmmmmmmmmmmm
tuti m je offline  
Stara 3.12.2006, 20:09   #51
Master Neo
Deo inventara foruma

Član od: 30.11.2005.
Zahvalnice: 374
Zahvaljeno 456 puta na 282 poruka

Citat:
drgonzo kaže:
Sto se tice Van Dama - on je trenirao balet i karate(nekontaktni sport). To ne obecava bas previse. Secam se da je jos u 80-tim godinama bio izazivan od nekih majstora borilackih vestina da se okusha sa njima u ringu, sto je on glatko izbegao

J
Ne znam ko ti je to rekao da je karate nekontaktni sport. Stani na crtu bilo kojem ozbiljnijem karatisti, ako smes. Zato prvo proveri nesto pa onda reci. Da je Van Dam truba u karateu, to jeste, ali zato pogledaj Dolph Lundgren-a, to je jedan od pravih karatista(negativac iz univerzalnog vojnika, onaj plavi).Inace u stvarnom zivotu je bacio Van Dama u nesvest. Inache i Chuck Norris, je karatista. Marko Nicovic, da ne nabrajam sad. Kontakt je na takmicenjima zabranjen u glavu, u telo je dozvoljen. Prema tome proveri nesto pre nego sto kazes.
Master Neo je offline  
Stara 3.12.2006, 22:05   #52
SirDuck
Deo inventara foruma

Član od: 27.4.2006.
Zahvalnice: 821
Zahvaljeno 2.075 puta na 1.080 poruka

Citam temu i ne mogu da verujem sta vidim!!
Stiven Sigal prevarant i slabic?!?!
Arnold baja?!?!

Arnold je glupi meathead koji se ceo zivot bilduje i pije steroide i "vitamincice"!!!
Jeste, guverner Kalifornije, ali to je samo zbog medijske paznje. Ja stvarno ne znam kako moze da vodi drzavu.
Stiven je majstor aikidoa i ima 7. dan (aj da vidim nekoga od vas to da postigne, obracam se onima koji tvrde da mogu da biju Stivena sa zatvorenim ocima).
Mozda malo preteruje u filmovima, ali samo mozda.

I jos nesto, Stivena mozete da dirate, ali nemojte da vredjate aikido, a da ne znate o cemu se radi!!!! Treniram aikido vec 8 godina i malo znam vise od mnogih ovde o njemu.

Poslednja ispravka: Iris (3.12.2006 u 23:45) Razlog: bez vredjanja
SirDuck je offline  
Stara 3.12.2006, 23:59   #53
Iris
détente

Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 1.530
Zahvaljeno 2.470 puta na 1.488 poruka

Interesantno kako upravo oni koji smatraju da vladaju borilačkim veštinama nalaze za shodno da galamom i osornošću brane svoje stavove, što je u potpunoj suprotnosti sa pravilama waza-e koju, navodno, veoma dobro poznaju...

Upozorenje za sve - po pravilniku foruma vređanje bilo koje vrste rezultiraće momentalnom akcijom moderatora ili administratora, te vas molim da ne podlegnete želji za prepirkom i ne iskušavate nas... o ovoj temi može opušteno i lagodno da se priča i bez hejta.

Uživajte i
Iris je offline  
Stara 4.12.2006, 0:12   #54
Rocker
Neozbiljni kolega

Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 245
Zahvaljeno 2.933 puta na 1.238 poruka
Cool Re: Stiven Sigal fan club

Citat:
SirDuck91 kaže:
I jos nesto, Stivena mozete da dirate, ali nemojte da vredjate aikido, a da ne znate o cemu se radi!!!! Treniram aikido vec 8 godina i malo znam vise od mnogih ovde o njemu.
A što se ti ljutiš? Zato ga i ne treniraju svi, jer ne znaju o čemu se radi. Ja sam 10+ godina trenirao Karate. To mi je tradicionalno u porodici. Znam mnoge viđenije domaće face raznih borilačkih veština. Oni se nikada neće pravdati i objašnjavati bilo kome ko im oponira. Postizanje samokontrole sa oba aspekta (psihičkog i fizičkog) je cilj većine borilačkih veština i zato takve izjave ne treba da izazivaju bes u tebi. Samo mirno i nastavi sa treningom!
Rocker je offline  
Stara 4.12.2006, 0:17   #55
Master Neo
Deo inventara foruma

Citat:
Iris kaže:
Interesantno kako upravo oni koji smatraju da vladaju borilačkim veštinama nalaze za shodno da galamom i osornošću brane svoje stavove, što je u potpunoj suprotnosti sa pravilama waza-e koju, navodno, veoma dobro poznaju...

Upozorenje za sve - po pravilniku foruma vređanje bilo koje vrste rezultiraće momentalnom akcijom moderatora ili administratora, te vas molim da ne podlegnete želji za prepirkom i ne iskušavate nas... o ovoj temi može opušteno i lagodno da se priča i bez hejta.

Uživajte i
Ko se prepire i vredja?! Lepo objasnjavamo ljudima... Nema tu nikakvog hejta, ali nije u redu da se neko pravi pametan, da sve zna, a u stvari nista ne zna. Zato smo mi tu da objasnimo sta su borilacke vestine
Master Neo je offline  
Stara 4.12.2006, 0:32   #56
SirDuck
Deo inventara foruma

Citat:
Rocker kaže:
A što se ti ljutiš? Zato ga i ne treniraju svi, jer ne znaju o čemu se radi. Ja sam 10+ godina trenirao Karate. To mi je tradicionalno u porodici. Znam mnoge viđenije domaće face raznih borilačkih veština. Oni se nikada neće pravdati i objašnjavati bilo kome ko im oponira. Postizanje samokontrole sa oba aspekta (psihičkog i fizičkog) je cilj većine borilačkih veština i zato takve izjave ne treba da izazivaju bes u tebi. Samo mirno i nastavi sa treningom!
Ja sam specifican slucaj aikidiste sa kratkim fitiljem
Ali eto, sada polazem za 1. kju, sa 18god. za shodan.
Salim se, nisam tolko kratak fitilj, takvi ne izdrze dugo u aikidou (da ne bude zabune, moze da se kaze aikidou i aikidu, a ovo aikidou se cita sa naglasenim i kratkim o), nemaju zivce za to pa odu da treniraju boks gde mogu da bespostedno mlataraju po vreci bez mnogo razmisljanja .
Nervira me samo kada neki pametnjakovic koji ne zna da broji do deset, ali zna da digne teg od 200 kila 10 puta pocne da prica kako su borilacke vestine glupe i za pi**e. (ovde nije to slucaj ali bilo ih je inace u zivotu)
Ne vredi njemu sto je jak kada mogu tu njegovu svagu da iskoristim protiv njega

Aikido takodje ima mnooogo tehnika za instant lomljenje ruku, sto nisam do sada pokusao, ali cik da me neko nepoznat napade na ulici (necu ortacima da lomim ruke ma kolko se mrzeli)

@Iris
Znam, jesam vredjao, sorry, overreacted
Procitao sam previse uvreda odjednom.
SirDuck je offline  
Stara 4.12.2006, 1:12   #57
SirDuck
Deo inventara foruma

Karate je vise napadacka vestina, dok je aikido prvenstveno odbranbena.
Trenirao sam i ja kratko karate u sklopu aikidoa (da znamo i udarce, a ne samo odbranu od istih).
Koliko sam ja shvatio nema tu mnogo zaebavanja, udri i razbij glavu, a ne ruke i noge .

Najgore je kada neko gleda dok radis tehniku pa kaze da to ne moze da se stvarno uradi, i da oni majstori sve glume da bi uzeli pare .
Pa naravno da ne moze da se uradi skolski, ali da vidite majstora u pravoj akciji....

Ne znam koliko se razumes, Neo, u aikido, ali ajde: Npr. ide napadac jokomen uchi. Skolski bi mu samo uhvatio ruku sa unutrasnje strane (recimo da idem na ikyo) i tom rukom kojom hvatam samo prosao pored glave, a u stvarnosti bu ga odvalio po glavi da me zna gde je, a onda bi mu, dok je tako malaksav, uhvatio ruku i polomio na 2-3 dela
Dok je neprijatelj stabilan tesko je da se uradi, ali posle udarca je vec lakse, a?
A nece majstori da se stvarno udaraju na vezbanju, i zato mnogi misle da je to bezveze
SirDuck je offline  
Stara 4.12.2006, 1:21   #58
Master Neo
Deo inventara foruma

Citat:
SirDuck91 kaže:
Trenirao sam i ja kratko karate u sklopu aikidoa (da znamo i udarce, a ne samo odbranu od istih).
Koliko sam ja shvatio nema tu mnogo zaebavanja, udri i razbij glavu, a ne ruke i noge .

Najgore je kada neko gleda dok radis tehniku pa kaze da to ne moze da se stvarno uradi, i da oni majstori sve glume da bi uzeli pare .
Pa naravno da ne moze da se uradi skolski, ali da vidite majstora u pravoj akciji....

Ne znam koliko se razumes, Neo, u aikido, ali ajde: Npr. ide napadac jokomen uchi. Skolski bi mu samo uhvatio ruku sa unutrasnje strane (recimo da idem na ikyo) i tom rukom kojom hvatam samo prosao pored glave, a u stvarnosti bu ga odvalio po glavi da me zna gde je, a onda bi mu, dok je tako malaksav, uhvatio ruku i polomio na 2-3 dela
Dok je neprijatelj stabilan tesko je da se uradi, ali posle udarca je vec lakse, a?
A nece majstori da se stvarno udaraju na vezbanju, i zato mnogi misle da je to bezveze
Znam skoro sve udarce na japanskom da kazem ali u karateu, u aikido-u ne. Ne znam koliko ti znas, ali skolski mae geri u glavu svakoj budali na ulici prolazi zar ne? Nego da ne spamujemo vise ovu temu, aj na pm.

Poslednja ispravka: Iris (12.6.2007 u 23:26) Razlog: pise se "mae geri"
Master Neo je offline  
Stara 4.12.2006, 1:25   #59
Rocker
Neozbiljni kolega

Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 245
Zahvaljeno 2.933 puta na 1.238 poruka
Cool Re: Stiven Sigal fan club

Citat:
SirDuck91 kaže:
Koliko sam ja shvatio nema tu mnogo zaebavanja, udri i razbij glavu, a ne ruke i noge
Pa napad je najbolja odbrana! Nisi u pravu, cilj je da se odbraniš a ne da
Citat:
SirDuck91 kaže:
u stvarnosti bu ga odvalio po glavi da me zna gde je, a onda bi mu, dok je tako malaksav, uhvatio ruku i polomio na 2-3 dela
Ne priliči nekome ko treba da polaže za "prvi dan" da ovako razmišlja!
Smirenost & koncentracija su osnove samokontrole koja ti je neophodna da bi pobedio u borbi. Afekat i iživljavanje nad protivnikom ne doprinose tome, ali ti to, naravno, znaš. Samo još da počneš da se pridržavaš toga!
Rocker je offline  
Stara 4.12.2006, 1:29   #60
SirDuck
Deo inventara foruma

Polazem za prvi kju, a dan posle, za koju godinu.

Ono sto sam napisao je realnost i nije izivljavanje nad protivnikom.
Ako polomis nekome ruku za kratko vreme si ga onesposobio da dalje napada , sto je vazno kada se bijes protiv vise neprijatelja.

Poslednja ispravka: Iris (4.12.2006 u 1:57)
SirDuck je offline  
Tema zaključana

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Club 3d Gf 6600 Gt 128mb Pci-e Veseli Grafika 8 16.1.2006 2:27

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 16:33.