Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Konzole
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Konzole Konzole i softver za njih...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 19.9.2010, 4:39   #561
salac_
Novi član

Član od: 18.9.2010.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Thumbs up Re: PlayStation 2 univerzalna konzola za malo para

Hvala vam dzonihsv.Ja sam mislio da se konzole dobijaju zajedno sa mem karticom.I onako ps 2 nije za mene nego poklon za sesticev rodjendan,pa ga testiram(pirate naravno),sto mi ne pada tako tesko.E sad posto nista nisam znao o konzolama malo sam cackao po netu(razlike izmesju ntsc i pal sys),kablove i sl. stvari.Kazu ljudi na par foruma da noviji monitori i onako podrzavaju oba,ali kad tamo a ono medjutim-postoji razlika izmedju obicnog i pc monitora(moj stariji pc monitor je takodje uz ps2 bio namenjen za poklon klincu).Znaci uz novi monitor,treba jos i mem kartica.
Sad mi dodje da fino spakujem kofere pa pravac na juzni pol,da zajedno sa Zakom Kustoom j...m pingvine.
P.S: Da li neko znako kako se krecu cene memorijskih kartica?.Kao sto rekoh ovaj ps2 koji sam pazario radi super(sa piratima naravno),samo fali mem kartica(nema spasavanja progresa-da spasavanja ).Prelistavajuci
ovaj forum,vidim da ljudi pricaju o cipovanju memorijskih kartica,pa se pitam sta je to uopste kod mene cipovano?

Poslednja ispravka: salac_ (19.9.2010 u 11:42)
salac_ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.9.2010, 11:41   #562
WhenDarknessFalls
Starosedelac

Član od: 15.11.2006.
Zahvalnice: 559
Zahvaljeno 794 puta na 489 poruka
Određen forumom Re: PlayStation 2 univerzalna konzola za malo para

Ja sam prosle godine uzeo novu karticu od 8mb (standard) za nekih 1200 dinara valjda. Sad je verovatno malo jeftinija. Na tu karticu moze opusteno da stane nekih 30ak sejvova, iako ima par igara koje zauzimaju malo vise mesta (gran turismo 4 itd).

Cipovana konzola ce da ti pusta i PAL i NTSC igre, tako da to nije problem. Ali ps2 je najbolje da se kaci na obican katodni televizor, jer se tako dobija najbolja slika. PS2 igre su male rezolucije (cini mi se 640x480) i onda izgleda stvarno ruzno na monitorima

Edit: Ne cipuju se memorijske kartice Memorijske kartice sluze da ti sacuvas dokle si stigao u igri. Cipovanje znaci da se na maticnoj ploci lemi mali cip (odatle i rec logicno) koji omogucava konzoli da pusta piratske igre

Poslednja ispravka: WhenDarknessFalls (19.9.2010 u 11:50)
WhenDarknessFalls je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku WhenDarknessFalls na korisnoj poruci:
salac_ (19.9.2010)
Stara 19.9.2010, 11:49   #563
salac_
Novi član

Dobro je,nije toliko skupa(doduse i to je relativno).A sto se tice katodnih televizora,tu se apsolutno slazem,samo gde ih naci;polako ali sigurno postaju relikvija.Znaci samo mi treba da kupim memorijsku karticu(i tv) i trebalo bi da radi.Testirao sam kod komsije na malom philips-ovom televizoru,i radi ok,i slika je odlicna(15 inch ekran)

Poslednja ispravka: salac_ (19.9.2010 u 11:59)
Stara 19.9.2010, 12:01   #564
WhenDarknessFalls
Starosedelac

Pazi, verovatno moze da se nadje i jeftinije u BG/NS i ostalim vecim gradovima, ali primera radi, ja sam iz Pozarevca, i ovde je ostala bukvalno jedna jedina kartica u jednoj prodavnici, tako da je pitanje koliko je ta cena stvarno merodavna.

A ovo za televizore, ja imam 19", obican CRT, i ps2 igre izgledaju skroz ok. Tako da ne mora nuzno da bude mnogo mala dijagonala, u principu je samo bitno da je CRT A ima njih i dalje po prodavnicama, i nisu toliko skupi (opet, sto ti kazes, relativna stvar), pa ti sad vidi sta ti je ciniti

I da, sto se tice rezanja igara (da ti vec napomenem iako si mozda video u ovoj temi), rezi na sto manjoj brzini igre, da bi se laser na konzoli manje mucio. Iako je i rezanje na 4x ok, najbolje je da skines program ImgBurn (besplatan je), i da preko njega rezes igre na 1x. Jeste da rezanje onda traje malo duze, ali vredi

Poslednja ispravka: WhenDarknessFalls (19.9.2010 u 12:08) Razlog: bez imena, nema reklamiranja ;)
Stara 19.9.2010, 12:03   #565
Ocelot
Deo inventara foruma

Član od: 3.4.2006.
Zahvalnice: 375
Zahvaljeno 993 puta na 535 poruka
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku Ocelot Slanje poruke preko Skypea korisniku Ocelot

Uglavnom su oko 15e.
Ocelot je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.9.2010, 12:10   #566
salac_
Novi član

Znate kako je,kada pokupite vise informacija u kracem vremenskom roku(neke su i kontradiktorne)naravno da se covek zbuni.
Citat:Ne cipuju se memorijske kartice Memorijske kartice sluze da ti sacuvas dokle si stigao u igri. Cipovanje znaci da se na maticnoj ploci lemi mali cip (odatle i rec logicno) koji omogucava konzoli da pusta piratske igre
Upravo tako sam i ja mislio(skroz logicno),ali procitah u nekoj razmeni na jednom od foruma"pa moras da cipujes memorijsku karticu"ili nesto slicno,i u uputstvu za ps2 pise da one imaju same po sebi neku zastitu-ergo zabuna.
Do sada sam skinuo Predator-concrete jungle,Transformerse,i iz star wars serijala bounty hunter i episode 3.Ima li neko kakav predlog/sta jos igrati?

Poslednja ispravka: salac_ (19.9.2010 u 12:51) Razlog: ne moraš baš tako ;) salac_kako?-ne razumem
Stara 19.9.2010, 12:14   #567
Ocelot
Deo inventara foruma

Član od: 3.4.2006.
Zahvalnice: 375
Zahvaljeno 993 puta na 535 poruka
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku Ocelot Slanje poruke preko Skypea korisniku Ocelot

Listaj temu unazad, imaš predloga koliko hoćeš.
Ocelot je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.9.2010, 12:17   #568
WhenDarknessFalls
Starosedelac

Zavisi kakve igre trazis Ajd' ovako:

Pucacine: Black, Medal of Honor: Frontline, Cold Winter
Trke: Gran Turismo 4, Colin McRae 05, Burnout 3
Tuce: Tekken 5, Fight Round 2, Soul Calibur 3

Verovatno ti je sestric mladji, pa mu vise od ovoga nije potrebno za pocetak
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku WhenDarknessFalls na korisnoj poruci:
salac_ (19.9.2010)
Stara 19.9.2010, 12:39   #569
salac_
Novi član

Određen forumom

Citat:
WhenDarknessFalls kaže: Pregled poruke
Pazi, verovatno moze da se nadje i jeftinije u BG/NS i ostalim vecim gradovima, ali primera radi, ja sam iz Pozarevca, i ovde je ostala bukvalno jedna jedina kartica u jednoj prodavnici, tako da je pitanje koliko je ta cena stvarno merodavna.

A ovo za televizore, ja imam 19", obican CRT, i ps2 igre izgledaju skroz ok. Tako da ne mora nuzno da bude mnogo mala dijagonala, u principu je samo bitno da je CRT A ima njih i dalje po prodavnicama, i nisu toliko skupi (opet, sto ti kazes, relativna stvar), pa ti sad vidi sta ti je ciniti

I da, sto se tice rezanja igara (da ti vec napomenem iako si mozda video u ovoj temi), rezi na sto manjoj brzini igre, da bi se laser na konzoli manje mucio. Iako je i rezanje na 4x ok, najbolje je da skines program ImgBurn (besplatan je), i da preko njega rezes igre na 1x. Jeste da rezanje onda traje malo duze, ali vredi
Tako je;sto je sigurno sigurno je.Ja obicno rezem 2x sve sem filmova(njih malo brze).Inace sto se tice narezivanja image fajlova,ja bih vam preporucio "DVD Decrypter".Lepota prostote i kvaliteta.
Citat:Listaj temu unazad, imaš predloga koliko hoćeš.
Da,hvala,to sam i video,a razlog zasto sam ja naveo igrice je upravo taj da bih pokazao tip igrica za koje je klinac(ja mislim ,zakljucivsi po igrackama koje voli) zainteresovan.No dobro,ima na wikipediji lista svih igrica za ps 2 ,
pa to u kombinaciji sa you tube videima ce smanjiti marginu greske sto se ukusa tice

Citat:
Zavisi kakve igre trazis Ajd' ovako:

Pucacine: Black, Medal of Honor: Frontline, Cold Winter
Trke: Gran Turismo 4, Colin McRae 05, Burnout 3
Tuce: Tekken 5, Fight Round 2, Soul Calibur 3

Verovatno ti je sestric mladji, pa mu vise od ovoga nije potrebno za pocetak
Vidis,dobro me podseti pa svi klinci vole autice,trke i sl.

Jeste, krenuo u skolu
Stara 21.9.2010, 18:58   #570
DragonSlayer
Starosedelac

Član od: 30.4.2006.
Zahvalnice: 621
Zahvaljeno 264 puta na 174 poruka

Sve su ti već rekli.

Kartice su kod nas po Požarevcu 1800-2000 dinara. Zvao sam i po BGu, nema za 1200 nigde. Game-s, Beosoft, Tehnoland, ispod 1900 dinara nema.

Možda nešto preko oglasa, ali ....

I nikada ih nema. Pa ih deca kupuju kod mene

Uskoro planiram i da počnem da rentiram dvojke i da nabavim jednu trojku da rentiram.

Kartica može softverski da se moduje, ali pošto je ta tvoja nova, neće da vidi mod na kartici. Sreća pa je čipovana, pa će ipak moći da se staruje igra sa USBa ili sa harda ili da se odgleda film uz pomoć "kućnog" programa na CDu.

PS2 ne može da se priključi ni na jedan monitor.

Najbolje je da mu nabaviš RGB Scart kabl, i onda neće biti uopšte bitno da li je igra PAL ili NTSC , sve će raditi u boji, i imati ekstra sliku.

Ako te još nešto interesuje, slobodno se obrati na PP .

Pozdrav.
DragonSlayer je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.9.2010, 20:37   #571
WhenDarknessFalls
Starosedelac

Zapravo, moze da se poveze ps2 sa monitorom. Treba ti VGA box sa odgovarajucim ulazima, i on kosta nekih 30ak eura. Sad, ima jeftinijih, ima skupljih, ali to je neka odokativna cena kako vidim na netu.

Kako si ti nasao kartice kod nas, svaka ti cast Ja sam prosle godine trazio, i nasao jednu jedinu u celom gradu u onoj radnji u Kosovskoj, tu odmah malo pre gimnazije. Lik nije ni znao da ima to, ostala jedna na nekoj polici sa strane, i to sam slucajno video Bila je nekih 1200 ili 1300, kao sto rekoh

U svakom slucaju, preporuka za RGB kabal, daje mnogo cistiju sliku u odnosu na default kablove koji se dobijaju uz ps2
Stara 21.9.2010, 21:25   #572
DragonSlayer
Starosedelac

Znam da može preko boxa, ali dati za box pare u vrednosti polovnog TVa, i ne dobiti sliku na monitoru kao na TVu je po meni glupost.
Stara 21.9.2010, 21:44   #573
WhenDarknessFalls
Starosedelac

Ma naravno da se ne isplati, mnogo je bolja slika na TVu, ali cisto kazem da moze preko monitora, moj ortak je tako igrao GT4, mada ta igra podrzava 1080p pa ne izgleda toliko lose

Btw, pun ti je inbox, pa ne mogu da ti odgovorim

Poslednja ispravka: WhenDarknessFalls (21.9.2010 u 21:58) Razlog: dopuna
Stara 21.9.2010, 22:14   #574
DragonSlayer
Starosedelac

Mislim da GT4 ne podržava 1080p.

http://en.wikipedia.org/wiki/Gran_Turismo_4

Citat:
Gran Turismo 4 is one of only two titles for the PlayStation 2 that is capable of 1080i output, the other being Tourist Trophy which was also created by Polyphony.
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku DragonSlayer na korisnoj poruci:
WhenDarknessFalls (21.9.2010)
Stara 21.9.2010, 22:19   #575
WhenDarknessFalls
Starosedelac

Da, da, 1080i, moja greska. U svakom slucaju je HD rezolucija
Stara 27.9.2010, 22:15   #576
Boondock Saint
Veteran

Član od: 27.8.2010.
Zahvalnice: 219
Zahvaljeno 315 puta na 171 poruka

WhenDarknessFalls i meni si preporučio taj ImgBurn ali ne reže on 1x na svim kompovima, to zavisi od nominalne brzine koju tvoj rezač može da izbacuje, moj stari NEC neće da reže na manje od 4x a novi rezač na manje od 2x, tako da iako se namesti da reže na 1x softverski, hardver to neće moći da ispuni i rezaće na 1.9x(kod mene), sve zavisi od modela rezača...
Btw imam jedno pitanje za vas dvojcu mojih sugradjana iz Požarevca. A to je jel neko od vas probao da kači usb miša i tastaturu na "dvojku", video sam da ih neke igre podržavaju(recimo FFVII: Dirge of Cerebrus i par pucačina) pa sam se pitao jel može bilo koji ili su potrebni posebni (made by sony)? Takodje primetio sam da ULaunch ima ugradjeni notepad i podršku za tastaturu. Ja doduše imam miša sa usb kablom ali ne i tastaturu.Pa ako može, možda kupim neku mega-jeftinu....
Boondock Saint je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Boondock Saint na korisnoj poruci:
WhenDarknessFalls (28.9.2010)
Stara 28.9.2010, 2:38   #577
Wertigo
Novi član

Član od: 31.5.2009.
Zahvalnice: 2

Moja konzola ne cita igrice narezane na CD,samo na DVD,pa me zanima kako da igricu manju od 700 MB narezem na DVD
Wertigo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 28.9.2010, 4:20   #578
WhenDarknessFalls
Starosedelac

Citat:
Boondock Saint kaže: Pregled poruke
WhenDarknessFalls i meni si preporučio taj ImgBurn ali ne reže on 1x na svim kompovima, to zavisi od nominalne brzine koju tvoj rezač može da izbacuje, moj stari NEC neće da reže na manje od 4x a novi rezač na manje od 2x, tako da iako se namesti da reže na 1x softverski, hardver to neće moći da ispuni i rezaće na 1.9x(kod mene), sve zavisi od modela rezača...
Btw imam jedno pitanje za vas dvojcu mojih sugradjana iz Požarevca. A to je jel neko od vas probao da kači usb miša i tastaturu na "dvojku", video sam da ih neke igre podržavaju(recimo FFVII: Dirge of Cerebrus i par pucačina) pa sam se pitao jel može bilo koji ili su potrebni posebni (made by sony)? Takodje primetio sam da ULaunch ima ugradjeni notepad i podršku za tastaturu. Ja doduše imam miša sa usb kablom ali ne i tastaturu.Pa ako može, možda kupim neku mega-jeftinu....
Da, cuo sam da to moze, ali nisam probao. Dirge of Cerberus imam odavno, ali nikako da mi dodje na red da igram, a i cenim da cu da ga odigram preko dzojpeda (lenj sam da razvlacim mis i tastaturu do konzole) Od ostalih igara koje podrzavaju mis&tastatura kombinaciju, znam za Half Life i Deus Ex. Ima ih jos sigurno, samo ne mogu da se setim Bitno je samo da se kaci preko USBa, ne mora da bude zvanicna Sonijeva tastatura/mis Znam da je mnogo ljudi pre koristilo Linux na ps2 tako, dok je konzola bila aktuelna Sad, ti ako imas volje probaj, ali licno mislim da nije vredno cimanja za svega par igara

Citat:
Wertigo kaže: Pregled poruke
Moja konzola ne cita igrice narezane na CD,samo na DVD,pa me zanima kako da igricu manju od 700 MB narezem na DVD
Treba da konvertujes taj CD u DVD format, pa onda da rezes Ali mi nije jasno kako ne cita CD, jel si siguran da si dobro narezao? U svakom slucaju, evo na brzinu sam naisao na ovo:
http://forums.afterdawn.com/thread_view.cfm/197953
Stara 28.9.2010, 13:40   #579
Boondock Saint
Veteran

Član od: 27.8.2010.
Zahvalnice: 219
Zahvaljeno 315 puta na 171 poruka

Citat:
Da, cuo sam da to moze, ali nisam probao. Dirge of Cerberus imam odavno, ali nikako da mi dodje na red da igram, a i cenim da cu da ga odigram preko dzojpeda (lenj sam da razvlacim mis i tastaturu do konzole) Od ostalih igara koje podrzavaju mis&tastatura kombinaciju, znam za Half Life i Deus Ex. Ima ih jos sigurno, samo ne mogu da se setim Bitno je samo da se kaci preko USBa, ne mora da bude zvanicna Sonijeva tastatura/mis Znam da je mnogo ljudi pre koristilo Linux na ps2 tako, dok je konzola bila aktuelna Sad, ti ako imas volje probaj, ali licno mislim da nije vredno cimanja za svega par igara

Treba da konvertujes taj CD u DVD format, pa onda da rezes Ali mi nije jasno kako ne cita CD, jel si siguran da si dobro narezao? U svakom slucaju, evo na brzinu sam naisao na ovo:
http://forums.afterdawn.com/thread_view.cfm/197953
'Jes vala ne vredi davati pare....Da već imam tastaturu koja mi ne treba pa ajde ali ovako ništa.
Btw ovo za CD u DVD konvertovanje, možda ako je skidan image sa neta neki put stave iso CD mod kao da je za DVD i obrnuto, pa ja koristim UltraISO, da bi menjao image fajlove....

PS: imaš na PM poruku od mene..
Boondock Saint je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 28.9.2010, 14:35   #580
DragonSlayer
Starosedelac

Uf, meni je krivo, nisam kupio tada, i više je nikada nisam video, tastatura za PS2, dakel normalna tastatura, a sa strane ima tastere i dva analogna sticka. I to u Enelu, zamislite.

ovako nešto.
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
playstation 2, ps2

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 4:09.