Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Sportske simulacije
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Sportske simulacije Svi sportovi, fliperi i druge takmičarske igre...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 19.1.2009, 17:15   #481
Zoll
Novi član

Član od: 20.9.2007.
Zahvalnice: 5
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Re: NBA 2k9

Uradio sam tako tj. instalirao sve iz tog foldera i sad radi! Hvala još jednom!
Zoll je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.1.2009, 18:21   #482
boki!!!
Član

Član od: 27.12.2008.
Zahvalnice: 3

imam jedno pitanje a to je:
skinuo sam nba 2k9 realistic roster i ekstraktovao ga u saves ali kada udjem u igricu pa u load nema ga nigde
sta da radim
unared hvala
boki!!! je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.1.2009, 18:22   #483
pixel
Član

Član od: 19.1.2009.
Zahvalnice: 13
Zahvaljeno 17 puta na 13 poruka

Pozdrav svim članovima SK zajednice!

Imam problem koji ne znam kako da rešim.
Unapred se izvinavam ako je ovo pitanje već neko postavio u okviru ove teme.

Dakle, kada krenem da igram tekmu, u bilo kom modu (osim u 1 on 1) posle postignutog koša igrači ne izvode loptu iz auta, već zavlada sistem "ko pre lopti njegova lopta". Ovo me žešće iritira jer su mi tako napunili koš više puta. Da li neko zna kako da otklonim ovaj problem?

Unapred hvala.
pixel je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.1.2009, 19:38   #484
rope
Član

Član od: 17.8.2006.
Zahvalnice: 87
Zahvaljeno 59 puta na 44 poruka

Citat:
pixel kaže: Pregled poruke

Dakle, kada krenem da igram tekmu, u bilo kom modu (osim u 1 on 1) posle postignutog koša igrači ne izvode loptu iz auta, već zavlada sistem "ko pre lopti njegova lopta". Ovo me žešće iritira jer su mi tako napunili koš više puta. Da li neko zna kako da otklonim ovaj problem?

Unapred hvala.
Ajd citaj malo unazad.
rope je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.1.2009, 23:39   #485
pixel
Član

Član od: 19.1.2009.
Zahvalnice: 13
Zahvaljeno 17 puta na 13 poruka

Ma ok je. Hvala na odgovoru.

Problem sam rešio reinstalacijom.
pixel je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.1.2009, 2:56   #486
Devilish Soldier
Deo inventara foruma

Član od: 18.1.2009.
Zahvalnice: 787
Zahvaljeno 1.296 puta na 728 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Devilish Soldier

ako nekog zanima za ovu igricu je izasao prvi mali patch derbi partizan i zvezda.sada je u toku priprema patcha euroleague.ostale informacije kao i download mozete pronaci na ovm sajtu http://www.nba-serbia.com
Devilish Soldier je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.1.2009, 9:54   #487
NastyB
Banned

Član od: 20.8.2007.
Zahvalnice: 164
Zahvaljeno 902 puta na 538 poruka

Citat:
pixel kaže: Pregled poruke
Unapred hvala.
Reinstalacijom rešavaš problem nakratko. To je bug u igri koji se dešava kad igraš bilo šta posle uličnog basketa, jer se ta podešavanja autosave-uju i za druge modove. Taj problem je rešen sa patch-om (ne znam ima li verzija za narodnu), a ako ti se ponovo pojavi, dovoljno je da obrišeš settings (možeš i iz igre) i da isključiš AUTOSAVE funkciju.

Citat:
boki!!! kaže: Pregled poruke
imam jedno pitanje a to je:
skinuo sam nba 2k9 realistic roster i ekstraktovao ga u saves ali kada udjem u igricu pa u load nema ga nigde
sta da radim
unared hvala
Možda da ga prvo raspakuješ??? Realistic Roster 5 ima tri foldera: jedan sa rosterima, settingsima i slajderima, drugi sa Shoe patch 2.0 i treći sa missing faces. Ako si .zip fajl prebacio u saves, naravno da se neće videti. Treba prebaciti ono što se nalazi u rosterima, a fajlovi se zovu (otprilike, ne sećam se tačno) RR5rosters.ros, RR5settings.??? i RR5sliders.??? ...

Poslednja ispravka: NastyB (20.1.2009 u 10:10)
NastyB je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku NastyB na korisnoj poruci:
boki!!! (20.1.2009)
Stara 20.1.2009, 23:26   #488
Zoll
Novi član

Divno... novi problem... Bio sam ubeđen da je to ovde neko već pitao al sad tražim i ne mogu da nađem pa ću da pitam ja: dakle igra je konačno proradila i nakon par tekmi sam je ugasio. Sad kad pokušam ponovo da je pokrenem, ekran se samo zacrni na sekund i vrati me na desktop. Šta mi je činiti?
Stara 21.1.2009, 11:20   #489
sonofm
Član

Član od: 30.12.2008.
Zahvalnice: 31
Zahvaljeno 43 puta na 26 poruka

Steam mi je juce update-ovao NBA 2k9 - 3 i po sata. Mislio sam da je neki zez, ali sam nasao na netu da su se nasi drugari sirom sveta pitali sta radi toliko dugo.
Negde oko tri ujutru sam probao ligu i video da su resili zez sa izvodjenjem lopte posle datog kosa tako da izgleda da je to sredjeno (cim sam izveo loptu otisao sam da spavam).

Samo vam javljam da se ne slogirate kad napise - update 3h 30min (ili vise).
Nasao sam i neki link za patch za narodnu verziju - ne znam da li radi - googlujte, nisam ga zapisao (na zvanicnom sajtu nema patch-a za download).

Valjda su resili vece gluposti.
sonofm je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.1.2009, 14:04   #490
NastyB
Banned

Citat:
Zoll kaže: Pregled poruke
Divno... novi problem... Bio sam ubeđen da je to ovde neko već pitao al sad tražim i ne mogu da nađem pa ću da pitam ja: dakle igra je konačno proradila i nakon par tekmi sam je ugasio. Sad kad pokušam ponovo da je pokrenem, ekran se samo zacrni na sekund i vrati me na desktop. Šta mi je činiti?
Pogledaj ovde:
http://www.2ksports.com/forums/showt...=crash+desktop

Citat:
sonofm kaže: Pregled poruke
Steam mi je juce update-ovao NBA 2k9 - 3 i po sata. Mislio sam da je neki zez, ali sam nasao na netu da su se nasi drugari sirom sveta pitali sta radi toliko dugo.
Negde oko tri ujutru sam probao ligu i video da su resili zez sa izvodjenjem lopte posle datog kosa tako da izgleda da je to sredjeno (cim sam izveo loptu otisao sam da spavam).
Samo vam javljam da se ne slogirate kad napise - update 3h 30min (ili vise).
Nasao sam i neki link za patch za narodnu verziju - ne znam da li radi - googlujte, nisam ga zapisao (na zvanicnom sajtu nema patch-a za download).
Valjda su resili vece gluposti.
Hmmmm, već nekoliko strana se piše o patchu koji je "težak" 1,4 giga, priča se o svemu šta patch popravlja, tako da je dovoljno obrnuti zadnjih par strana, pa ćeš naći odgovore.
sonofm (21.1.2009)
Stara 21.1.2009, 23:21   #491
Zoll
Novi član

Hvala još jednom. Ipak, pre nego što probam išta od onog što je napisano na tom forumu, probaću ponovo da pokrenem igru jer mi se juče desilo nešto čudno. Nakon što sam bezuspešno pokušao da pokrenem NBA 2K9, isto se desilo i sa ostalim igrama koje imam (PES 2009, NHL 2009, Need For Speed Undercover)! Potpuno isti scenario, samo me izbaci nazad na desktop i to je to. Resetovao sam računar i pokrenuo uspešno sve ove igre i tek na kraju probao ponovo da pokrenem NBA i - proradila sama od sebe! Videću sad kad je pokrenem ponovo šta će se desiti...
Stara 22.1.2009, 0:47   #492
Daniel_DR
Novi član

Član od: 2.12.2008.
Zahvalnice: 0

Na pocetku, moram da kazem da je igra fenomenalna! Majstorski napravljena i uzivao sam u nje... evo vec 2 meseca aktivnog igranja!
1.Tezina: Igram na Hall of Fame, i stvarno je neverovatno tesko. Protivnici skoro da ne promasuju sut sa distance, a nivna odbrana je skoro neprobojna.
Igrao sam asosiation sa Maveriksima i stigao do playoffa kao 7mi na zapadu, ali u doigravanju sam ispao. Sledecu sezonu sam bio 4ti i opet nisam uspeo da stignem do finala (vs.LAL-nervira me Vujacic kako je napravljen kao MJ-ali o`tom-potom)
Isto tako probao sam i druge modove koje su takodje zabavni kao practice za taktike ili sprite dunk contest, a i pucanje trojke su interesantno napravljene
Ali to je lepo (tezina igre) u ovu igru, sto i posle nekoliko meseci opet cu da se mucim sa timova kao: Hjuston (koji prema mene je najtezi tim u igri-pogotovo Yao Ming), Boston, LAL i Orlando.
NBALive me oduvek nervirala sto na najjacem nivou tezine lako sam mogao da pobedim protivnika sa komotnom razlikom... ovde je to bolje napravljeno
2.Kontrole: Nije bilo lako adaptirati se brzo na kontrole posto igram na tastaturi (ne govorim za sut, pas i skok... nego za one komplikovanije i one zeznute) Posebno one dodatne strelice (sto odgovaraju analogu na joypadu) koje trebaju za specijalne poteze (specijalni polaganja, spektakularna zakucavanja i sutevi iz bloka), plus tu su tasteri za akcije (koje i te kako trebaju kad igras na hall of fame) i tasteri za "in-game" podesavanja (menjanje igraca, kakvo je raspolozenje ili menjanje taktiku.
Ove kontrole su naravno bitne kad udjes pod kos i kad ti treba da polozis na zadnji kos da ne bi pojeo bananu ala KG, Yao ili D12 ili za zakucavanja koje se mnogo tesko blokiraju (tomahawk) i za specijalne driblinge (iza ledja, ili one bez gledanja aka. Harlem)
3.Grafika: Igra je impresivna sa graficke strane gledista. Publika je odlicna a takodje i izgled igraca, njihovi prepoznatlivih lica i maskote/chirliderke/fotoreporteri koje su dobar dodatak atmosferi.
Prepoznatljive potege igraca (ne samo onih najboljih, nego i ostalih koji su karakteristicni) su jednostavno neverovatni (polaganja, suteva, slobodnih bacanja ili slavenja koseva i pobede), te detalje samo prave bolju atmosferu i doprinose realnoscu ove igre.
4.Gameplay: ovde imam neke zabeleske, neke objektivne neke subjektivne prirode.
a) Upalo mi je u oko lose simuliranje utakmica koje igra kompjuter, odnono nerealne rezultate neke ostale utakmice. Pr. desilo mi se da na istoku najbolji tim bude Philadelphia ili Chicago, a na zapadu Denver ili LA Clipers... sto moramo da priznamo nije realno. Doduse, vise puta Boston, Orlando i Cleveland na istoku i LAL, New Orleans i San Antonio na zapadu su na vrhu, ali ovaj propust ne ostaje na to...
U playoffu cesto mi se desava da 8mi tim pobedi 1vi, ili uprosteno Chicago pobedi Boston 4-1 u prvoj rundi... i tako stignes do finala i tamo te ceka neatraktivni prosecni tim (Utah, Miami ili Phoenix). Ovo je nesto na sto treba da se poradi, mozda angaziraju programere iz Football Managera da to za neki saat srede kako treba
b) Malo cudno podesavanje kvaliteta igraca: Yao Ming je neverovatan u ovoj igri (sto ne moze da se kaze u stvarnosti), bolji od Hauarda i Bajnama. Mislim da je ovo da zadovolje kineske potrosace (ovo mislim zato sto i Yi iz Milvokija je mnoooogo jak)
Igrace tipa Wade, Bryant ili C.Paul igraju manju ulogu u svojim timovima nego u stvarnosti. U LAL Vujacic sutira kljucnih suteva, u NOH to je West a u Cleveland- Scherbiak... sto me jako nerviralo, ali mozda bolje-posto mnogo puta su i promasili
Isto tako sut za 3 poena imam pogodjeno sa Dampierom, Randolfom ili Perkinsom, koji nikad ne sutiraju 3-ke u realnom svetu (a kamoli da pogode)
Tu ima jos nekih subjektivnosti koje verujem da i vi sami ste uvideli da frustrira.
c) Opet neresen AI sa kompjuterskim igracima koji ponekad znaju da se ponasaju "botovski" (kad im treba trojka, oni idu na zakucavanje pod kosa/ ili sutiranje nerezonskih trojki samo zato sto su za moment ostavljeni sami u uglu)
Statistike jos uvek lose otslikuju realnost- posto igram na 8 minuta po cetvrtini (da ne bi zavrsilo 150-140 sa 12 minuta) Kris Pol cesto zna da zavrsi sa 20+ asistencije, Biedris ili Garnet sa po 20+ skoka a Carter zna da uputi i po 20 suta za 3 na jednu utakmicu. To smeta, ali sta da se radi.
d) Slobodna bacanja variraju od igraca do igraca-u zavisnosti od nacina suta... tako da neki slab suter moze da puca 100% a dobar strelac da promasi pola slobodna bacanja
Takodje fauli su problematicni, kako pri kradjenja lopte, tako i pri postavljanja pod kos- gde nekad sudi faul u napad, nekad faul u odbrani (sasvim random), dok CPU pravi faula 99% pri polaganja ili zakucavanja (retko pri driblanju ili ulazu u kos)
5.Bugovi: Slazem se da igra ima (po)zamasne greske i bugova, ali moze se igrati bez vecih problema. Moje iskustvo svedoci nekoliko greske (igraci nekad zapnu u klupi, i nemogu da se vrate da izvedu kos, kos postignut iza table, ili auti koje daju protiv razuma-za protivnika)
Meni je velik problem pravio "goaltending" i onaj famozni "offensive interference" kad probas da uhvatis loptu koja izlazi iz obruca... sto je obeshrabrujuce kad ti vidis da lopta ne bi zavrsila u kos, ali daju protivniku 2 ili 3 poena.
Isto tako problem mi je predstavljao i prekidanja povikanih akcija samo ako ne ides po pravilnoj linij, sto je takodje bilo zeznuto.
Blokovi su isto tako cesto bezveze, posto povikani igrac na blok zastaje u prazno i "blokira samo vazduh"

Sve na svemu odlicna, izvanredna kosarkarska simulacija, koja bi trebalo da je proba svaki ljubitelj sportske igre za PC.
Ocigledno da tehnologija napreduje, pa mozemo slobodno da kazemo da je ovo najrealnija NBA igra do danas i da se priblizuje prave "simulacije" kosarke, do najsitniih detalja.

P.S. Ja sa Maveriksima nisam uspeo da postanem sampion, ali nadam se da je i to bug , i da ce u realnoj NBA ligi uspeti da dodju do velicanstvenogLarry O'Brien trofeja, koji je ipak kruna kosarke iz celog sveta!
Daniel_DR je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.1.2009, 10:17   #493
NastyB
Banned

^^Wow, baš pozamašan post. Nije mi jedino jasno da, ako toliko dugo igraš ovu igru, nisi probao neke druge slajdere, kojih na netu ima tušta i tma. Mnogi od ovih slajdera (npr. Albys Realistic Rosters 5) ispravljaju veliku većinu grešaka koje si ti naveo, citiram: "Kris Pol cesto zna da zavrsi sa 20+ asistencij(a)e, Biedri(n)s ili Garnet sa po 20+ skok(ov)a(,) a Carter zna da uputi i po 20 sut(ev)a za 3 na jedn(oj)u utakmic(i)u".
Probaj nešto od ovoga i videćeš da može da se napravi da igra izgleda poprilično realno. Daleko više nego sa default setovanjima.
Stara 22.1.2009, 13:20   #494
ratluci
Novi član

Član od: 22.1.2009.

Zna li neko odakle moze da se direktno skine patch (onaj koji se updatuje preko steam-a), treba mi posto nemogu da startujem igru zato sto imam F'''''' AMD, a patch to resavaaaa? fallaaa
ratluci je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.1.2009, 17:04   #495
ZacH
Novi član

Član od: 22.9.2008.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka

E,ljudi imam problem sa instalacijom 2k9,tj uopste nece da se extraktuje i pokrene...naravno upitanju je narodna verzija...svaka pomoc dobrodosla,moze i licna poruka.....unapred hvala...
ZacH je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.1.2009, 22:51   #496
nidzaa
Novi član

Član od: 28.10.2007.

Imam jedno pitanje...
Da li ikako komp moze igrati zonske obrane i tako nesto...
A ne samo Man to Man..???
Hvala unapred...
nidzaa je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.1.2009, 23:35   #497
elcobra
Član

Član od: 13.8.2007.
Zahvalnice: 169
Zahvaljeno 93 puta na 29 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku elcobra
Question Re: NBA 2k9

Momci, ako mozete da mi kazete da li ima neki tutorial za tastaturu za one razne akcije u odbrani i napadu i sl, posto ne mogu stvarno da desifrujem sta bi na mojoj tastaturi bilo npr B6 za zonu 2-3, ili B1 da igram pick and roll itd?
elcobra je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.1.2009, 9:39   #498
NastyB
Banned

Citat:
nidzaa kaže: Pregled poruke
Imam jedno pitanje...
Da li ikako komp moze igrati zonske obrane i tako nesto...
A ne samo Man to Man..???
Hvala unapred...
Naravno da može, imaš Fullcourt press, Halfcourt press, Zone 1-3-1, Zone 2-3, Halfcourt Trap i još nekoliko i sve se pozivaju određenim tasterom u toku igre. A kojima - to pročitaj malo niže.

Citat:
elcobra kaže: Pregled poruke
Momci, ako mozete da mi kazete da li ima neki tutorial za tastaturu za one razne akcije u odbrani i napadu i sl, posto ne mogu stvarno da desifrujem sta bi na mojoj tastaturi bilo npr B6 za zonu 2-3, ili B1 da igram pick and roll itd?
Bilo bi glupo napraviti tutorijal za tatstaturu, jer svako voli da igra onako kako mu odgovara, pa samim tim i remapira tastere. Dakle, u CONTROL SETTINGS, kada namestiš tastere onako kako ti odgovara (shoot, pass, spin...) pomeriš gornjim strelicama sa OFFENSIVE na ACTION i dobićeš spisak tastera od B1 do B12. Na primer, ja sam podesio tastere da mi budu nalik na PES, to jest D=shoot, S=pass, W=spin, A=driblanje (zaboravih trenutno pravi naziv)...itd. U ACTION meniju mi je onda pisalo da mi je S=B1, A=B2, D=B3, W=B4...itd. Kada uđeš u COACHING i nađeš PLAYBOOK imaš spisak raznih odbrana i napada i svakom od njih možeš da dodeliš neki Bx taster po svojoj želji. U toku utakmice, u zavisnosti da li si u odbrani ili u napadu, pritiskom na taster 2 (ne na numeričkoj tastaturi) otvara ti se MENU u kojem možeš da izabereš odbranu ili napad po želji, pritiskom na neki od B tastera. Zvuči komplikovano i treba zapamtiti nekoliko tastera, ali nije strašno, vrlo brzo se navikneš...
elcobra (26.1.2009)
Stara 26.1.2009, 16:45   #499
elcobra
Član

Član od: 13.8.2007.
Zahvalnice: 169
Zahvaljeno 93 puta na 29 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku elcobra
Post Re: NBA 2k9

Evo bas sam juce uvece sve uradio po svom nahodjenju, u svakom slucaju hvala!
elcobra je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.1.2009, 21:01   #500
nidzaa
Novi član

Član od: 28.10.2007.

Citat:
NastyB kaže: Pregled poruke
Naravno da može, imaš Fullcourt press, Halfcourt press, Zone 1-3-1, Zone 2-3, Halfcourt Trap i još nekoliko i sve se pozivaju određenim tasterom u toku igre. A kojima - to pročitaj malo niže.
Ali ne ja da igram zone i to..
Nego protivnik..komp???
nidzaa je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 7:26.