![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Veteran
Član od: 18.12.2005.
Zahvalnice: 63
Zahvaljeno 27 puta na 19 poruka
|
![]()
slab sam s vremenom, moze samo moralna podrska
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Član
Član od: 22.7.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
Ja bih hteo da modujem generals zero hour.Video sam mod sa Rusima i veoma sam se razocarao a imam i pitanja:
1.Kako se to moduje? 2.Da li bih ja mogao da koristim njihovu verziju rusa za osnovu i samo da dodajem i ulepsavam? 3.Posto prvi put hocu to da radim hoce li neko malo da me uputi? 4.Da li vi to radite na generalsu? 5.Da li znate jos neki mod sa rusima osim rise of reds-a? 6.Molim vas odgovorite mi????? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Starosedelac
Član od: 22.10.2005.
Zahvalnice: 77
Zahvaljeno 231 puta na 166 poruka
|
![]()
Kao prvo to stvarno moraš da oćeš. MOža ti bude bilo potrebno dosta vremena da bi išta postigao.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Veteran
|
![]()
E ako stvarno resis da OCES - onda mozes i da pocnes da radis
Posto si apsolutni pocetnik - prvo moram da ti objasnim Nekoliko bitnih faktora 1 -Engine- Engine je program koji kako mu samo ime kaze cini osnovnog pokretaca(motor) svake igre Da bi modovao - moras da poznajes strukturu asseta( elemenata koje engine koristi)- odnosno grafickih/audio elemenata, skriptova...... Tako da je Generals.exe - engine. A Gigabajt i nesto cine asseti -E a da ti elementi ne bi bili na Izvolte( ili da bi se donekle smanjila velicina instalacije) - svaki engine koristi svoj tip arhive U konkretnom slucaju upitanju je SAGE engine- koji koristi arhivu sa ekstenzijom *.BIG Dakle ako upadnes u Folder instalacije - pronacices kao najbitnije : INI.Big W3d.Big Music.Big Textures.Big Maps.Big E - prvo moras da odlucis sta hoces da radis - Da li da samo menjas neke parametre( sa cim ti savetujem da pocnes) - Npr - Cene nekih jedinica, brzinu, zgrade u koljima mogu da se prave itd. iLi hoces da ubacujes nove modele( i animacije) i texture U svakom slucaju - prvo moras da extraktujes sadrzaj . Big arhive da bi mogao ista da radis A da bi mogao da extraktujes treba ti specijalizovani extraktor( e tu Winrar, winzip i sl ne pomazu) Dakle ides nahttp://www.watto.org/extract/download.html - i downloadujes doticni extractor -( trebace ti i java) Zatim extraktujes INI.Big Po defaultu to treba ovako da izgleda: C:\Program Files\EA Games\Command and Conquer Generals\Data\INI E a kad to uradis pitaj sta dalje :} Pod uslovom da i dalje OCES ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Član
|
![]()
Hvala ti puno sad cu da skinem ovo a ti mi mozes slobodno nastaviti objasnjenje.Jos samo nesto: Da bi modovao da li treba da budes online???hvala puno stvarno.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Član
|
![]()
E sad skinuo sam taj ruski mod koj hocu da modujem :
1.Da li mogu samo njega malo da promenim i kako? 2.Moram li da ga menjam u folderu gde je igra instalirana i gde sam ubacio mod ili samo u nekom folderu gde sam ga bezveze raspakovao (napravio backup) 3.Bice jos ne brinite!!Hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Veteran
|
![]()
Zasto bi koj ***** trebalo da budes online da bi modovao???
Jesi online kad igrash generals????? A i da: PROGRAMMING KNOWLEDGE NOT NEEDED Elem dakle ektraktovao si INI.BIG Sad mozes slobodno Ini.Big pomerish iz generals direktorijuma jer ce igra citati ekstraktovane INIje Dakle Svaki engine ti je neka vrsta mini programing languagea Naravno jednostavnog - koji sadrzi instrukcije koje je neophodno zadati ( u skriptovima) da bi igra radila( i da bi se npr jedinice ponasale kao sto se ponasaju) Dakle SKRIPTOVI - kontolisu: Ama bas sve u igri -Cena jedinica -Zgrade u kojoj se prave -Brzina kretanja, oruzje, Interfejs,armor........ i tako dalje U prevodu Sage engine je toliko otvoren da mozes napraviti potpuno drugu igru( samo ako hoces ![]() E sad ti ostaje da eksperimentises sa INI fajlovima i vidis promene u igri WARNING: PAZI NA SINTAKSU - AKO POSTOJI I NAJMANJA GRESKA IGRA SE NECE POKRENUTI |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Veteran
|
![]()
Sto se sad DATA/INI direktorijuma tice --- u njemu sad imas Tonu INI fajlova
Ini fajlove editujes u svom omiljenom Text editoru( Notepad) a u: Data/INI/Object se nalaze atributi svih jedinica i zgrada u igri najzanimljiviji su ti fajlovi: FactionUnit.ini FactionBuilding.ini Svaki objekat pocinje sa OBJECT FRAKCIJAIME primer: Object AmericaVehicleDozer( ovo ti je builder(bager)) ispods ti idu graficki parametri koje preskocis( za sada) Pa skrolujes do ; ***DESIGN parameters *** I tu nadjes: BuildCost = 1000 BuildTime = 5.0 ; in seconds VisionRange = 200 ShroudClearingRange = 200 Pa to promeni u BuildCost = 100 BuildTime = 2.0 ; in seconds VisionRange = 300 I onda SAVE I eto ti tvoj prvi mini mod koji americko bagerce pojeftinjuje 10 puta ![]() ShroudClearingRange = 200 |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Veteran
|
![]()
cisto onako pitanje u vezi modela, sta koriste za animiranje, i jel se dobija neki osnovni skelet? Jel imas link od plugina, cisto da ga malo pregledam.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Veteran
|
![]()
Pa the ALMIGHTY 3ds MAX
A plugin ti je deo zvanicnog Mod SDK packa za Sage engine http://www.ea.com/official/lordofthe...c=bfme2_modsdk Kompatibilan je sa : C&C Generals, C&C Zero Hour, BFME1 and BFME 2 Tu imas gomilu toolova za max( olaksavaju rad) I naravno exporter Postoji i importer za w3d( format koji igra koristi) ali nije deo ovog packa vec 3rd party plugin( tacnije max skripta) A tu SDK su i specifikacije Enginea - Polycount i tako dalje Sto se skeleta tiche - Sve je to lako uz sinalko - Jer bilo kom objektu mozes da definises da bude BONE- I lepo keyframe pa export |
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
Član
|
![]()
Mislim da sam vido taj sajt ali mi je smor da skidam 17 mb sa dial-upom mada sam skidao.A sad malo ja skinuo sam ono javu i ono za extrakciju i sta sad?Da li si ti nekad modovao generals?Delujes mi iskusno pa ako hoces mozes pomoci nama jadnicima i modovati ruse i prepraviti ih nabolje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Član
|
![]()
sooorrryyyy nisam video gore poruke!!!!!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Član
|
![]()
Cekaj malo ne pratim te ovako stoje stvari kod mene:
1.Skinuo sam java,extracioni program 2.Ubacio sam 0ROR.big (ruski mod.big) i dva puta kliknuo i pocelo je da se extraktuje.(to sve radim u extracionom programu Game Extractor 1.5508) 3.Kad to extraktujem pojavi mi se mnogo fajlova .ini i ostalih tu su kao sto si rekao i objects ali samo sto ja modujem ruse a ti obicnu verziju igre.Svejedno ima problema sta kad mi se pojave ti fajlovi gde da nadjem ja te dizajnerske parametre i kako da kliknem na fajl samo to nece nece nista se ne desava.Help!!!! Poslednja ispravka: alex92 (6.8.2006 u 0:43) |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Veteran
|
![]()
Sto lepo kad delujes Iskusno
Da modovao sam je i npr trenutno je MODUJEM Elem - Nemam ti ja vremena za RUSE od GUNDAMA Sta ce ti Rusi kad mozes u Igri da imas ROBOTE od 18 Metara-Aka Mobile suit GUndam ![]() Vidis - Prvo podesi u Game extraktoru - Gde da ekstraktuje fajlove I pokazi na Generalsov Folder Onda lepo ukloni taj -0ROR.big iz Generalsovog Foldera Dakle prvo i osnovno Kad Duplo kliknes - on ne Ekstraktuje Fajlove - Vec ti ih samo izlista - Da bi i h ekstraktovao treba da kazes Preview-Exstract files-Extract all files A prethodno da ides na - tools -options(hotkey f -11) Pa u general settings podesis extract directory - na Generalsov Folder E a posle kao sto objasnih u prethodnim postovima |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Veteran
|
![]()
Znaci animiranje je boza? Tacno ces da me ubedis da pocnem da radim na strategiji koju sam nameravao da pocnem kroz 2 godine...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Veteran
|
![]()
pa vidi -w3d je jedan mnogo dobar 3d format
S obzirom da se sva animacija radi u 3ds maxu - to jeste boza E sad zavisi sta hoces da uradis. Ako mene pitas GO FOR IT |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Veteran
|
![]()
very soon, znas i sam kako ide, prvo da izgradim armiju modela. Kolko mi se cini mozes da radis na novim armijama koje ne moraju da imaju elemente postojecih, tj da se ne bavis zamenom samo kozmetike vec da odradis svoje from 0 to hero, taman prva planescape adaptacija.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Veteran
|
![]()
dOBRO TI SE CINI
Kako bih ja inace ubacivao 18 metara visoka cuda + 400 m dugacke shipove |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Član
|
![]()
Provalio sam juce sve kako da im menjam cene i to a ovo sto ti pravis mi se i ne svidja jer ne volim nerealne stvari najbolje su po meni strategije iz istorije ali ni generals ni red alert nisu lose a sad pitanja:
1.Da li mogu posto u red alertu ima Rusa da ubacim neke njihove fabrike u generals samo vizuelno a da proizvode isto? ![]() 2.Kako da radim sa grafikom upiti me u to???Ako mozes? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Veteran
Član od: 11.7.2006.
Zahvalnice: 146
Zahvaljeno 153 puta na 97 poruka
|
![]()
Jedno pitanje od mene.Jel i onaj reborn the last stand radjen isto samo prostim modovanjem ili je nesto slozenije(posto on moze da se instalira i uninstalira)?A veoma je zanimljiv(zbog promena pojedinih generala).
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
C&C Generals | vuka13mv | Strateške igre | 228 | 8.3.2024 8:32 |
C&c Generals Zh Rusija | skorpius | Strateške igre | 24 | 27.11.2010 22:00 |