Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Ostale teme > Brbljaonica > Opšta kultura
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Opšta kultura Knjige, školovanje, muzika, film, TV...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 30.8.2007, 0:41   #21
Bokisha
Član

Član od: 15.8.2007.
Zahvalnice: 85
Zahvaljeno 73 puta na 32 poruka
Određen forumom Re: Pogledajte!!!

Ja nisam toliko pristalica ideje Zoo vrtova, ali ako ih vec imamo, red je da ih odrzavamo kako treba, da tim zivotinjama pruzimo maximalni moguci konfor(ili komfor, sad vise ne znam) i ucinimo ih atraktivnim.
Nedavno sam bio u Zoo vrtu u Berlinu. Kako to sve izgleda, kako je svim tim zivotinjama udobno! I 90% njih uopste nije u kavezima.Kavezi ne postoje!
Posto im se tih dana rodio mali polarni medved(Knut), pobrinuli su se da ceo grad sazna za to! Pa i cela Nemacka. I ljudi naravno dolaze, i Zoo vrt naravno posluje dobro.
I pitam se kada ce takva situacija biti kod nas...I ne treba mi puno...
Bokisha je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 30.8.2007, 0:57   #22
Master Neo
Deo inventara foruma

Član od: 30.11.2005.
Zahvalnice: 374
Zahvaljeno 456 puta na 282 poruka

Citat:
Bokisha kaže: Pregled poruke
Ja nisam toliko pristalica ideje Zoo vrtova, ali ako ih vec imamo, red je da ih odrzavamo kako treba, da tim zivotinjama pruzimo maximalni moguci konfor(ili komfor, sad vise ne znam) i ucinimo ih atraktivnim.
Nedavno sam bio u Zoo vrtu u Berlinu. Kako to sve izgleda, kako je svim tim zivotinjama udobno! I 90% njih uopste nije u kavezima.Kavezi ne postoje!
Posto im se tih dana rodio mali polarni medved(Knut), pobrinuli su se da ceo grad sazna za to! Pa i cela Nemacka. I ljudi naravno dolaze, i Zoo vrt naravno posluje dobro.
Upravo to! pa secam se ko klinac, kad su se rodila dva tigrica, kako su to objavili na vestima, pa je zoo vrt bio pun ljudi samo da bi njih video... A sad?! Em sto se ne reklamiraju, em sto se vrt toliko raspada, da se vise i ne radjaju mladunci...
Master Neo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 30.8.2007, 0:58   #23
nickey
Član

Član od: 20.4.2007.
Zahvalnice: 35
Zahvaljeno 13 puta na 7 poruka

Citat:
Bokisha kaže: Pregled poruke
Taj film neces gledati, psi od moga caleta imaju bolje boksove<kaveze> od nekih zivotinja u zoo vrtu, stalno su cisti itd, itd...
nickey je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 30.8.2007, 4:05   #24
hacker_aca
amurof aratnevni oeD

Član od: 18.11.2005.
Zahvalnice: 2.055
Zahvaljeno 1.217 puta na 551 poruka

Bio sam samo jednom u Zoološkom vrtu u BG-u i pre 3 godine i svidelo mi se što ima dosta zanimljivih životinja (koje do tad nisam uživo viđao) ali uslovi stvarno nisu neki.

Master Neo, pošto vidim da ćeš da uzimaš psa uskoro pogledaj ovaj sajt da vidiš šta je SOP (Srpsko Odbrambeni Pas). Možda ime i nije nešto puno kreativno ali sam slušao o njemu a sada i pročitao i mogu reći da nije loše imati jednog ovakvog.

Projekat stvaranja/pravljenja/kako_god ove rase je počeo 1981. godine a završeno 1990. U stvaranju ove rase su kombinovani geni 4 psa: tornjak, rotvajler, napuljski mastif i americki staford terijer i + vuk! Ma, da ne odugovlačim previše samo pogledajte ovaj sajt što sam ostavio, ima sve o ovoj rasi a tu je i galerija.

Slika:
http://www.carski-cuvar.co.yu/images/big/02.jpg

BTW, i ja obožavam životinje. Imao sam vučjaka i dve mačke. Ova jedna mačka je bila pravi lovac (donosila polumrtve zmije kući da se hvali ) dok druga mačka, tačnije mačak, sin od prethodne je bio pravi lenjivac ali je zato znao uvek da me oraspoloži... Društvo mi se uvek čudi kako toliko volim životinje kad krenem na ulici da mazim neku pitomu mačku...
hacker_aca je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku hacker_aca na korisnoj poruci:
Master Neo (30.8.2007)
Stara 30.8.2007, 4:16   #25
[Imzadi]
Starosedelac

Član od: 15.12.2005.
Zahvalnice: 334
Zahvaljeno 334 puta na 149 poruka

Pls nemojte ulaziti u off topic, vodite normalnu diskusiju u okviru ove teme... Hvala
[Imzadi] je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku [Imzadi] na korisnoj poruci:
hacker_aca (30.8.2007)
Stara 22.10.2007, 0:54   #26
Nicolas
Deo inventara foruma

Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 299
Zahvaljeno 397 puta na 300 poruka
Post Re: Pogledajte!!!

Mozda pomogne sledece:
Sad sam primio neki mail od drugarice sledece sadrzine.
Citat:
Vuk vec sedmi dan strajkuje gladju, zatvoren u Vrtu. Gradske vlasti, na celu sa Goricom Mojovic i Radmilom Hrustanovic, bacile su oko na to zemljiste, (inace veoma skupoceno)hoce da isele Vrt van Beograda posto su fabriku Beko (preko puta Vrta) prodali nekom tajkunu koji na tom prostoru hoce da zida hotel pa mu Vrt smeta! Poceli su vec da mu ruse objekte, najpre prodavnice igracaka a na redu su restorancici...
Izvini sto sam konfuzna ali puno mi je tesko!

Ako hocete da pomognete, popunite doc i posaljite Vesni

vesna radovic <vesnarr@yahooTAČKAcom>

+

Postovani prijatelji, poznati i nepoznati,

Molim Vas potpisite peticiju u attachmentu i potpisanu posaljite natrag na moj e-mail.
Spasimo Beogradski zooloski vrt i dajmo podrsku Vuku Bojovicu!

Hvala Vam svima i molim Vas prosledite svim svojim prijateljima.

Vesna Radovic
Evo ovde su ti fajlovi:
Formular 1
Formular 2

- Nisu mogli da stanu u attach SKa, dozvoljava samo 20kb, malo.

btw Ne znam da li se seca neko ali u Comandosima je bilo BG Zoo vrta i to onda u vremenu drugog svetskog rata.

ps Evo ih i u zipu jer rapid cesto zeza...
Priloženi fajlovi
Tip fajla: zip PETICIJA FORMULAR[1].zip (3,4 KB, 13 puta viđeno)
Tip fajla: zip PETICIJA FORMULAR2[1].zip (3,5 KB, 13 puta viđeno)
Nicolas je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Nicolas na korisnoj poruci:
Ulmawen (22.10.2007)
Stara 22.10.2007, 1:06   #27
Ulmawen
Starosedelac

Član od: 6.4.2007.
Zahvalnice: 484
Zahvaljeno 920 puta na 515 poruka

I ne samo to, već su i pojedine životinje već iselili sa lokacije u Zoo vrtu.
Ulmawen je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.10.2007, 1:17   #28
Nicolas
Deo inventara foruma

Citat:
Ulmawen kaže: Pregled poruke
I ne samo to, već su i pojedine životinje već iselili sa lokacije u Zoo vrtu.
Stvarno?

To nisam znao.

Ne znam, meni realno svejedno (sada...). Ali osecam se kao da nam se neko iz nekog besnog duplexa bilo u Beogradu ili Londonu smeje i sprda s nama kako god mu naidje. + To je tradicija, koja je trajala koliko dugo i sada ce sve to nestati tako lako zbog nekog/ih glavonje/a.
Stara 22.10.2007, 10:25   #29
Srlandand
Veteran

Član od: 14.6.2006.
Zahvalnice: 1.149
Zahvaljeno 520 puta na 234 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Srlandand Slanje poruke preko Yahooa korisniku Srlandand

Ja uopste ne volim Zoo vrtove, jer smatram da bi bilo korisnije potrpati neke ljude u te kaveze. Ako je zoo vrt bas toliko potreban trebalo bi ga smestiti dalje od grada, gde je vazduh cistiji i gde ima prostora da se smeste onolike zivotinje (kada vidim tigra u kavezu 2x3 metra dodje mi da placem).
Srlandand je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.10.2007, 10:37   #30
Spawn BG
V.I.P.

Član od: 26.12.2005.
Zahvalnice: 409
Zahvaljeno 344 puta na 280 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Spawn BG

Ali treba i razmišljati koliko daleko od grada, jer neko ko dođe u Beograd i poželi da vidi ZOO, nisam siguran da će otići xx km od BG-a.
A lokacija koju su pominjali (Surčin) ravnica, kad Sunce prži, baš prži, a kad šibne vetar... Trebalo bi mnoooogo para da se to napravi da služi nameni.
Nicolas reče:
Citat:
Unistili bi oni sve zarad nesto kesa.
Lokacija u centru grada nije baš NEŠTO keša... MNOGO keša! Zato se oni "brinu" za životinje.
Spawn BG je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.10.2007, 10:40   #31
Srlandand
Veteran

Član od: 14.6.2006.
Zahvalnice: 1.149
Zahvaljeno 520 puta na 234 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Srlandand Slanje poruke preko Yahooa korisniku Srlandand

To da ce biti daleko od grada jeste malo glupo, ali opet treba misliti na zivotinje. Dobra stvar je uradjena u Zoo vrtu na Palicu gde skoro i da nema kaveza, ali ipak je daleko od evropskog standarda.
Srlandand je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.10.2007, 10:42   #32
Sale013
Kind Of A Big Deal

Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 344
Zahvaljeno 450 puta na 265 poruka

Ah, zološki vrt.. Kad se samo setim lepih trenutaka tamo eh..
Prvo moj stav, volim životinje, volim zoo vrt.. ALI
Ali mislim da ovo oko izmeštanja životinja i ne mora da bude toliko loša ideja. Naime ako se životinjama obezbedi više prostora i bolji uslovi (nema buke, festivala..itd), onda to može da bude korisno za obe strane. Vuk je već star čovek a svi znamo da se stariji teško odlučuju na bilo kakve promene makar bile i na bolje. Ukoliko tim nekih neutralnih eksperata utvrde da je bolje životinje ostaviti tamo gde jesu, trebaju ostati i trebaju se bolje obezbediti. Ako to nije slučaj, životinje dobijaju bolji prostor za život a grad Beograd dobija dobru lokaciju za izvor prihoda. Nije sve u parama, ali siguran sam da se u ovom slučaju niko ne bi bunio..
Sale013 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.10.2007, 10:46   #33
Spawn BG
V.I.P.

Određen forumom Re: Zoo vrt peticija

Pa sad, što se tiče festivala... Taj momak je na Kalemegdanu mogao da padne pijan sa bilo koje zidine i da svakako strada (bar visokih zidina ima). To što je upao (ili nije upao, nego...) u kavez u ZOO vrtu je manje bitno. Bolje bi bilo izmestiti beer fest i ostale slične manifestacije, jer je valjda svima jasno da alkohol i velike visine ne idu zajedno.
Stara 22.10.2007, 10:50   #34
Inuyasha
Starosedelac

Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 176
Zahvaljeno 211 puta na 114 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Inuyasha

Citat:
Sale013 kaže: Pregled poruke
Ah, zološki vrt.. Kad se samo setim lepih trenutaka tamo eh..
Prvo moj stav, volim životinje, volim zoo vrt.. ALI
Ali mislim da ovo oko izmeštanja životinja i ne mora da bude toliko loša ideja. Naime ako se životinjama obezbedi više prostora i bolji uslovi (nema buke, festivala..itd), onda to može da bude korisno za obe strane. Vuk je već star čovek a svi znamo da se stariji teško odlučuju na bilo kakve promene makar bile i na bolje. Ukoliko tim nekih neutralnih eksperata utvrde da je bolje životinje ostaviti tamo gde jesu, trebaju ostati i trebaju se bolje obezbediti. Ako to nije slučaj, životinje dobijaju bolji prostor za život a grad Beograd dobija dobru lokaciju za izvor prihoda. Nije sve u parama, ali siguran sam da se u ovom slučaju niko ne bi bunio..
Ako ih presele na bolju lokaciju...slazem se da bi zivotinje trebalo odneti shto daje od grada i buke, ali opet, ako ih roknu na neku pustaru...josh daleko od grada...i to josh ne urede lepo, onda bolje da ne rade nishta. Ko zna dali ce imati para da srede novi lokal, a osim toga, ko zna koliko ce taj zoo vrt biti profitabilan, jer ako bude daleko od bg-a, slabo da ce imati toliki broj posetilaca ko sada (ma koliko ih sada uopshte ide u zoo vrt)...

@Spawn_BG
Tu si u pravu...samo traze razloge...
Inuyasha je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.10.2007, 10:57   #35
Spawn BG
V.I.P.

Naročito zato što su ovi iz gradske vlade odmah skočili na ZOO vrt, a ne na organizatore beer fest-a.
Volim i ja pivo, ali?
Stara 22.10.2007, 11:00   #36
Sale013
Kind Of A Big Deal

Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 344
Zahvaljeno 450 puta na 265 poruka

Citat:
Spawn BG kaže: Pregled poruke
Pa sad, što se tiče festivala... Taj momak je na Kalemegdanu mogao da padne pijan sa bilo koje zidine i da svakako strada (bar visokih zidina ima). To što je upao (ili nije upao, nego...) u kavez u ZOO vrtu je manje bitno. Bolje bi bilo izmestiti beer fest i ostale slične manifestacije, jer je valjda svima jasno da alkohol i velike visine ne idu zajedno.
Izmestiti festivale odande je po meni losa ideja. Pa šta da radimo sa tolikom omladinom u koju i ja spadam? Mislim fino je sve to, i meni nece trebati festivali kada ostarim i budem imao decu. Ali mislim da je beer fest postao poznat i zbog svoje lokacije i ne treba sad kvariti zabavu stotinama hiljada ljudi jer pojedinci vole da se igraju pijani po zidinama. Pijan čovek može da pogine i na parkingu, talenti su to.. A s obzirom da sam bio na svaki beer fest, mogu reći da su takvi talenti tamo retki
Citat:
Inuyasha kaže: Pregled poruke
Ako ih presele na bolju lokaciju...slazem se da bi zivotinje trebalo odneti shto daje od grada i buke, ali opet, ako ih roknu na neku pustaru...josh daleko od grada...i to josh ne urede lepo, onda bolje da ne rade nishta. Ko zna dali ce imati para da srede novi lokal, a osim toga, ko zna koliko ce taj zoo vrt biti profitabilan, jer ako bude daleko od bg-a, slabo da ce imati toliki broj posetilaca ko sada (ma koliko ih sada uopshte ide u zoo vrt)...

@Spawn_BG
Tu si u pravu...samo traze razloge...
Naravno, ako je bolja lokacija u stvari loša po životinje (ako se slože neutralni eksperti npr), ne treba da se sele i treba samo da se bolje obezbede gde su sad.
A finansije su nešto oko čega mislim da neće biti problema, tu je grad da pomogne ako treba (što je radio i do sad), a može zoo vrt i da "rentira" postojeću lokaciju za mnogo veće pare nego što je mogao sam zaraditi
I tu se može desiti sledeće: Životinje imaju bolje uslove i više prostora, samo pravi ljubitelji životinja će dolaziti da ih obilaze a ne kreteni koji ih hrane, gađaju itd.. Biće manja gužva i svi će biti srećni...
Ali sve pod uslovom da se stvar odradi kako treba.
Sale013 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.10.2007, 11:06   #37
Mario Pavićević
Deo inventara foruma

Avatar korisnika Mario Pavićević

Član od: 4.3.2006.
Zahvalnice: 509
Zahvaljeno 1.137 puta na 821 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Mario Pavićević

Takodje smatram da bi druga lokacija mozda bila neprofitabilna.Ideja Vuka da se zoloski vrt izmesti na veliko ratno ostrvo je veoma dobra jer je povrsina veca samim tim je i zivotnjama bolje,posecenost bi verujem bila velika ali nazalost zbog zasticenih vrsta ptica koje tamo zive to nije izvodljivo.Izmestanje na surcin,avalu i slicne lokacije meni lincno ne deluje pametno.
Mario Pavićević je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.10.2007, 11:26   #38
Nicolas
Deo inventara foruma

Citat:
Spawn BG kaže: Pregled poruke
Lokacija u centru grada nije baš NEŠTO keša... MNOGO keša! Zato se oni "brinu" za životinje.
Pa da, za nas mnogo vise nego za "njih", svejedno.

Ovolike godine nista i odjednom, i to znamo sta je bio povod za ovo, meni je sve ovo smesno jer se stvari odvijaju po scenariju kreiranom od strane ljudi koji zele da se izmesti zoo vrt. Jeste tamo malo zapusteno i ovako i onako ali tolike godine, decenije, sve to da se potre zbog cega.
Stara 22.10.2007, 12:35   #39
Deathclaw
Član

Član od: 5.8.2006.
Zahvalnice: 106
Zahvaljeno 51 puta na 27 poruka

Citat:
Nicolas kaže: Pregled poruke
Pa da, za nas mnogo vise nego za "njih", svejedno.

Ovolike godine nista i odjednom, i to znamo sta je bio povod za ovo, meni je sve ovo smesno jer se stvari odvijaju po scenariju kreiranom od strane ljudi koji zele da se izmesti zoo vrt. Jeste tamo malo zapusteno i ovako i onako ali tolike godine, decenije, sve to da se potre zbog cega.
Hm, koliko ja znam ideja jeste da se sa Kalisa premeste samo velike zivotinje, a da se sadasnji ZOO vrt pretvori u neku vrstu "petting" vrtica, sto je po meni super ideja... Stvarno je tuzno videti slona u 50m2 i nilskog konja u bazenu u kome jedva moze i da se okrene, tigrovi i ostali predatori zive iskljucivo na kamenom tlu,a kanzde mogu da ostre jedino na celicnim sipkama.
Sa druge strane, ako bi se napravio dobar vrt pa i izvan grada, mislim da ljudi uopste ne bi imali poblem da udju u kola i provedu tamo ceo dan. Znam da ja ne bih.
Deathclaw je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.10.2007, 13:14   #40
Spawn BG
V.I.P.

Ko ima kola... Ali nije problem meni ili nekome iz BG, svakako neko iz Zemuna ide na Karaburmu ili obrnuto, pa će otići i do ZOO čak i ako je malo dalje, ali turista koji dođe u BG i poželi da vidi ZOO, a ti mu objasni da opet mora da putuje xx km...
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Peticija za ocuvanje WW2 U-boot 534 ACHTUNG Cvet kompjutera 5 13.10.2007 17:23
Peticija Za Edit JovanK Forum o forumu 77 23.8.2007 16:59
DVD peticija - Izglasajmo DVD uz omiljeni časopis U Jogurtu Nema Kostiju O SK-u uopšte 2 6.2.2007 17:23
Neteller peticija Mateja Brbljaonica 19 2.2.2006 0:56

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 12:57.