![]() |
![]() |
|
Opšta kultura Knjige, školovanje, muzika, film, TV... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#21 |
Član
Član od: 15.8.2007.
Zahvalnice: 85
Zahvaljeno 73 puta na 32 poruka
|
![]()
Ja nisam toliko pristalica ideje Zoo vrtova, ali ako ih vec imamo, red je da ih odrzavamo kako treba, da tim zivotinjama pruzimo maximalni moguci konfor(ili komfor, sad vise ne znam
![]() Nedavno sam bio u Zoo vrtu u Berlinu. Kako to sve izgleda, kako je svim tim zivotinjama udobno! I 90% njih uopste nije u kavezima.Kavezi ne postoje! Posto im se tih dana rodio mali polarni medved(Knut), pobrinuli su se da ceo grad sazna za to! Pa i cela Nemacka. I ljudi naravno dolaze, i Zoo vrt naravno posluje dobro. I pitam se kada ce takva situacija biti kod nas...I ne treba mi puno... |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Deo inventara foruma
Član od: 30.11.2005.
Zahvalnice: 374
Zahvaljeno 456 puta na 282 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Član
Član od: 20.4.2007.
Zahvalnice: 35
Zahvaljeno 13 puta na 7 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
amurof aratnevni oeD
Član od: 18.11.2005.
Zahvalnice: 2.055
Zahvaljeno 1.217 puta na 551 poruka
|
![]()
Bio sam samo jednom u Zoološkom vrtu u BG-u i pre 3 godine i svidelo mi se što ima dosta zanimljivih životinja (koje do tad nisam uživo viđao) ali uslovi stvarno nisu neki.
Master Neo, pošto vidim da ćeš da uzimaš psa uskoro pogledaj ovaj sajt da vidiš šta je SOP (Srpsko Odbrambeni Pas). Možda ime i nije nešto puno kreativno ali sam slušao o njemu a sada i pročitao i mogu reći da nije loše imati jednog ovakvog. Projekat stvaranja/pravljenja/kako_god ove rase je počeo 1981. godine a završeno 1990. U stvaranju ove rase su kombinovani geni 4 psa: tornjak, rotvajler, napuljski mastif i americki staford terijer i + vuk! Ma, da ne odugovlačim previše samo pogledajte ovaj sajt što sam ostavio, ima sve o ovoj rasi a tu je i galerija. Slika: http://www.carski-cuvar.co.yu/images/big/02.jpg BTW, i ja obožavam životinje. Imao sam vučjaka i dve mačke. Ova jedna mačka je bila pravi lovac (donosila polumrtve zmije kući da se hvali ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku hacker_aca na korisnoj poruci: | ||
Master Neo (30.8.2007) |
![]() |
#25 |
Starosedelac
Član od: 15.12.2005.
Zahvalnice: 334
Zahvaljeno 334 puta na 149 poruka
|
![]()
Pls nemojte ulaziti u off topic, vodite normalnu diskusiju u okviru ove teme... Hvala
![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku [Imzadi] na korisnoj poruci: | ||
hacker_aca (30.8.2007) |
![]() |
#26 | |
Deo inventara foruma
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 299
Zahvaljeno 397 puta na 300 poruka
|
![]()
Mozda pomogne sledece:
Sad sam primio neki mail od drugarice sledece sadrzine. Citat:
Formular 1 Formular 2 - Nisu mogli da stanu u attach SKa, dozvoljava samo 20kb, malo. btw Ne znam da li se seca neko ali u Comandosima je bilo BG Zoo vrta i to onda u vremenu drugog svetskog rata. ps Evo ih i u zipu jer rapid cesto zeza... |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Nicolas na korisnoj poruci: | ||
Ulmawen (22.10.2007) |
![]() |
#27 |
Starosedelac
Član od: 6.4.2007.
Zahvalnice: 484
Zahvaljeno 920 puta na 515 poruka
|
![]()
I ne samo to, već su i pojedine životinje već iselili sa lokacije u Zoo vrtu.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Stvarno?
To nisam znao. Ne znam, meni realno svejedno (sada...). Ali osecam se kao da nam se neko iz nekog besnog duplexa bilo u Beogradu ili Londonu smeje i sprda s nama kako god mu naidje. + To je tradicija, koja je trajala koliko dugo i sada ce sve to nestati tako lako zbog nekog/ih glavonje/a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Veteran
|
![]()
Ja uopste ne volim Zoo vrtove, jer smatram da bi bilo korisnije potrpati neke ljude u te kaveze. Ako je zoo vrt bas toliko potreban trebalo bi ga smestiti dalje od grada, gde je vazduh cistiji i gde ima prostora da se smeste onolike zivotinje (kada vidim tigra u kavezu 2x3 metra dodje mi da placem).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
V.I.P.
|
![]()
Ali treba i razmišljati koliko daleko od grada, jer neko ko dođe u Beograd i poželi da vidi ZOO, nisam siguran da će otići xx km od BG-a.
A lokacija koju su pominjali (Surčin) ![]() Nicolas reče: Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
Veteran
|
![]()
To da ce biti daleko od grada jeste malo glupo, ali opet treba misliti na zivotinje. Dobra stvar je uradjena u Zoo vrtu na Palicu gde skoro i da nema kaveza, ali ipak je daleko od evropskog standarda.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Kind Of A Big Deal
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 344
Zahvaljeno 450 puta na 265 poruka
|
![]()
Ah, zološki vrt.. Kad se samo setim lepih trenutaka tamo
![]() Prvo moj stav, volim životinje, volim zoo vrt.. ALI Ali mislim da ovo oko izmeštanja životinja i ne mora da bude toliko loša ideja. Naime ako se životinjama obezbedi više prostora i bolji uslovi (nema buke, festivala..itd), onda to može da bude korisno za obe strane. Vuk je već star čovek a svi znamo da se stariji teško odlučuju na bilo kakve promene makar bile i na bolje. Ukoliko tim nekih neutralnih eksperata utvrde da je bolje životinje ostaviti tamo gde jesu, trebaju ostati i trebaju se bolje obezbediti. Ako to nije slučaj, životinje dobijaju bolji prostor za život a grad Beograd dobija dobru lokaciju za izvor prihoda. Nije sve u parama, ali siguran sam da se u ovom slučaju niko ne bi bunio.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
V.I.P.
|
![]()
Pa sad, što se tiče festivala... Taj momak je na Kalemegdanu mogao da padne pijan sa bilo koje zidine i da svakako strada (bar visokih zidina ima). To što je upao (ili nije upao, nego...) u kavez u ZOO vrtu je manje bitno. Bolje bi bilo izmestiti beer fest i ostale slične manifestacije, jer je valjda svima jasno da alkohol i velike visine ne idu zajedno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
@Spawn_BG Tu si u pravu...samo traze razloge... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
V.I.P.
|
![]()
Naročito zato što su ovi iz gradske vlade odmah skočili na ZOO vrt, a ne na organizatore beer fest-a.
Volim i ja pivo, ali? |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | ||
Kind Of A Big Deal
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 344
Zahvaljeno 450 puta na 265 poruka
|
![]() Citat:
![]() Citat:
A finansije su nešto oko čega mislim da neće biti problema, tu je grad da pomogne ako treba (što je radio i do sad), a može zoo vrt i da "rentira" postojeću lokaciju za mnogo veće pare nego što je mogao sam zaraditi ![]() I tu se može desiti sledeće: Životinje imaju bolje uslove i više prostora, samo pravi ljubitelji životinja će dolaziti da ih obilaze a ne kreteni koji ih hrane, gađaju itd.. Biće manja gužva i svi će biti srećni... Ali sve pod uslovom da se stvar odradi kako treba. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Takodje smatram da bi druga lokacija mozda bila neprofitabilna.Ideja Vuka da se zoloski vrt izmesti na veliko ratno ostrvo je veoma dobra jer je povrsina veca samim tim je i zivotnjama bolje,posecenost bi verujem bila velika ali nazalost zbog zasticenih vrsta ptica koje tamo zive to nije izvodljivo.Izmestanje na surcin,avalu i slicne lokacije meni lincno ne deluje pametno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Ovolike godine nista i odjednom, i to znamo sta je bio povod za ovo, meni je sve ovo smesno jer se stvari odvijaju po scenariju kreiranom od strane ljudi koji zele da se izmesti zoo vrt. Jeste tamo malo zapusteno i ovako i onako ali tolike godine, decenije, sve to da se potre zbog cega. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Član
Član od: 5.8.2006.
Zahvalnice: 106
Zahvaljeno 51 puta na 27 poruka
|
![]() Citat:
Sa druge strane, ako bi se napravio dobar vrt pa i izvan grada, mislim da ljudi uopste ne bi imali poblem da udju u kola i provedu tamo ceo dan. Znam da ja ne bih. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
V.I.P.
|
![]()
Ko ima kola... Ali nije problem meni ili nekome iz BG, svakako neko iz Zemuna ide na Karaburmu ili obrnuto, pa će otići i do ZOO čak i ako je malo dalje, ali turista koji dođe u BG i poželi da vidi ZOO, a ti mu objasni da opet mora da putuje xx km...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Peticija za ocuvanje WW2 U-boot 534 | ACHTUNG | Cvet kompjutera | 5 | 13.10.2007 17:23 |
Peticija Za Edit | JovanK | Forum o forumu | 77 | 23.8.2007 16:59 |
DVD peticija - Izglasajmo DVD uz omiljeni časopis | U Jogurtu Nema Kostiju | O SK-u uopšte | 2 | 6.2.2007 17:23 |
Neteller peticija | Mateja | Brbljaonica | 19 | 2.2.2006 0:56 |