![]() |
![]() |
|
Video/TV softver Video programi, formati, kodeci, konvertori, DVD/TV softver, satelitski/DVB programi, DivX i sl. |
![]() |
|
Alatke vezane za temu
![]() |
Vrste prikaza
![]() |
![]() |
#21 |
Član
|
![]()
A postoji li nacin da se tacno sazna koliko je neslaganje u ms?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Imam jeedan problem (polu)vezan za ovo. naime nakon što sam film u .rmvb formatu pretvorio u DivX javilo mi se ono gdje mi zvuk brza i ja sam to napravio i sada je na kompjuteru OK. Ali, kada ga narežem u neru 7 i stavim ga u DVD plejer zvuk mi opet brza. U čemu je kvaka? Ili možda ima li neki porgram za rezanje koji prepoznaje ovaj format pa ga konvertuje i narezuje automatski na DVD.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
V.I.P. Video/TV softver
Član od: 24.12.2005.
Zahvalnice: 140
Zahvaljeno 462 puta na 359 poruka
|
![]()
Nisi rekao kako si sredio desinhronizaciju ali pretpostavljam da si promenom fps videa. E, sad, ako DVD plejer podržava standardni framerate (23.976, 25, 29.97), onda verovatno plejer tvoj framerate od npr. 25.002 pusta kao 25.000, što dovodi do desinhronizacije.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Sredio sam desinhronizaciju programom YAAI(et another avi info) sa kojim čučitam film divxu koji nije sinhronizovan idem na sync audio i dobijem plejer i u tab audio/vido delay podesim klizačom na željenu vrijdenost dok ne dobijem siinhronizaciju. Onda to snimim. Probao sam u winampu,powerdvd-u WMP-u, VLC-u i radi. E kad sa Nerom narežm i pustim u plejeru onda se vidi da je desinhronizovano. To je to. Nisam ništa mwenjao oko FPS-a.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
V.I.P. Video/TV softver
|
![]()
A da ti audio nije možda MP3 VBR? Neki plejeri ispravno funkcionisu samo sa MP3 CBR.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Deo inventara foruma
Član od: 12.11.2006.
Zahvalnice: 1.090
Zahvaljeno 2.020 puta na 1.629 poruka
|
![]()
Jel zna neko program uz pomoc koga mogu da uskladjujem titl sa serijom ali na malo protoji nacin recimo da mi se svaki tekst pomeri za 2 sec, da ne moram da ualzim u editor i za svaku liniju teksta da menjam podesavanja.
edit: promasio sam temu Poslednja ispravka: nikola87 (3.12.2008 u 23:03) |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Novi član
Član od: 21.2.2009.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
ja na žalost nemam odgovor, nego pitanja. Skinuo sam sa rapidshare nekoliko
filmova, anzipovao ih u .AVI formatu, ali neki uopšte nemaju zvuk. Probao sam u više codec-a, na drugom kompu ili na kućnom DVD player-u, ali isto. Dok mi na nekim filmovima titl kasni. Šteta...dugo sam ih skidao. Šta mi je pametno činiti...s obzirom da mi je IQ jedva oko 90. Šalim se, potrebna su mi jednostavnija rešenja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Veteran
Član od: 19.5.2009.
Zahvalnice: 91
Zahvaljeno 147 puta na 101 poruka
|
![]()
Imam problem sa nekim avi snimkom. Naime na početku ima neki tekst koji desinhronizuje ceo snimak za nekoliko sekundi. Zvuk ustvari žuri nekih 5-6 sekundi. Ako je moguće da li se to može uraditi u Avidemux-u?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
V.I.P.
|
![]()
Ako sam ja tebe razumeo, zvuk se pojavljuje taman toliko ranije koliko traje tekst na početku videa? Ispada da treba da pomeriš zvuk tih par sekundi? Ako je tako, onda virtual dub, otvoriš taj video, u meniju video stavi direct stream copy, u meniju streams - stream list ćeš videti audio, desni klik, stavi na full processing mode, onda na interleaving stavi delay audio track xxx ms (stavi koliko zvuk treba da "kasni" da bi zapravo išao na vreme)... iz par pokušaja ćeš uspeti da ga "potrefiš".
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Član
|
![]() Citat:
![]() ![]() Poslednja ispravka: Selver (9.11.2009 u 17:55) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31 | |
Član
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Veteran
Član od: 19.5.2009.
Zahvalnice: 91
Zahvaljeno 147 puta na 101 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Član
|
![]() Citat:
AVI:Variable bitrate (VBR) audio detected.VBR audio in AVI is non-standard and you may encounter sync errors up to 32145ms when attempting to extract WAV files or playing in some players.If this is a problem,use Full Processing mode is recommended to decompress or recompress the audio. (This warning can be disabled in Options,Preferences,AVI. bitrate 113.2 +- 19.0 kbps) A mogu li da "ubrzam" video fajl??? Poslednja ispravka: Selver (11.11.2009 u 0:27) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Član
|
![]()
Možeš da probaš da rekompresuješ zvuk koristeći konstanti bitrejt (CBR), kao što ti VirtualDub i predlaže, pa da onda proveriš da li i dalje dolazi do desinhronizacije. Takođe možeš i da pustiš film iz više plejera da bi eliminisao mogućnost da je problem u plejeru koji standardno koristiš.
Možeš da ubrzaš video kada iz menija Video izabereš Frame Rate i tu odabereš novi FPS (možeš da probaš da probaš sa čekiranjem opcije Change so video and audio durations match) i ne zaboravi da izabereš Direct stream copy iz menija Video pre nego što snimiš novi fajl, kako ne bi radio rekompresiju filma. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Bolton na korisnoj poruci: | ||
Selver (11.11.2009) |
![]() |
#35 | |
Član
|
![]() Citat:
P.S.Mozda bi trebalo da se postavi kakav tutorijal sa slicnim problemima a koji se mogu rijesiti sa VirtualDub-om.POzz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Veteran
Član od: 30.7.2007.
Zahvalnice: 97
Zahvaljeno 68 puta na 37 poruka
|
![]()
Film je u mp4 formatu i zvuk kasni, čime/kako uskladiti zvuk i sliku?
Dugo za filmove koristim Media Player Classic, nisam imao problema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
V.I.P. Recenzent
Član od: 8.11.2008.
Zahvalnice: 779
Zahvaljeno 1.042 puta na 580 poruka
|
![]()
Any Video Converter
Пребацујем у mp4 ради пуштања на мобилном. У мом случају звук иде раније. Заправо, пре бих рекао да слика касни јер је звук на слух ок. Ако знате неки други сигурнији начин за пребацивање у mp4 формат за мобилни, реците. |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
V.I.P. Video/TV softver
|
![]()
Probaj sa Avidemux. Ukljuci Shift, unesi pozitivno ili negativno odstupanje i kao Format umesto AVI stavi mp4. Sacuvaj kao imefajla.mp4. Ako ti se pojavi upozorenje kao na slici idi na Yes.
Ja koristim XMedia Recode i radi bez problema. Program ima gomilu predefinisanih profila za razne telefone. A mozes da kreiras profil u programu Staxrip koji je malo tezi za rukovanje ali podrzava Custom profile (Templates). |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Starosedelac
Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 864
Zahvaljeno 261 puta na 147 poruka
|
![]()
Pozdrav!
Od kako sam instalirao Windows 10 imam čudan problem - posle nekog vremena gledanja bilo kakvog videa, slika i ton se razilaze (Slika kasni za zvukom). Međutim, ono što je čudno je da se to dešava i online, u browseru (YouTube, Twitch...), kao i kad puštam lokalne fajlove sa kompa (bilo da je windows media player ili MPC)... Instaliranje K-lite codeca nije pomoglo BTW. Da li je još neko imao ovakvih problema? |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
desinhronizovan video, zvuk kasni |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Zvuk na Sony "bean" mp3 plejerima | aca84 | Foto i audio/video | 4 | 22.2.2010 23:30 |
Stalno mi je mono zvuk na tv kartici... | stankefa | Video/TV softver | 4 | 23.9.2007 14:44 |
Zvuk se "mutuje" pri startovanju TV aplikacije | ezenkiel | Zvuk na računaru | 11 | 30.11.2006 18:52 |
Zvuk secka i kasni | Veljko the King | Kvarovi | 8 | 16.11.2006 18:45 |
windvr 3 nema slike samo zvuk | dm@ricn | Aplikativni softver | 5 | 17.5.2006 16:30 |