![]() |
![]() |
|
Opisi, recenzije i testovi Ovde šaljite sopstvene opise, recenzije i testove hardvera. Neka ono što ste poslali bude vaše autorsko delo - nemojte kopirati tuđe tekstove sa drugih sajtova i časopisa. |
![]() |
|
Alatke vezane za temu
![]() |
Vrste prikaza
![]() |
![]() |
#21 |
Deo inventara foruma
Član od: 14.3.2008.
Zahvalnice: 4.383
Zahvaljeno 3.326 puta na 2.300 poruka
|
![]()
Šta bi ovde trebalo da vidimo i kako je relevantno za ovu temu?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Član
Član od: 11.2.2007.
Zahvalnice: 64
Zahvaljeno 101 puta na 95 poruka
|
![]()
@unique93
Možeš li da proveriš koliki je senzor (koliko MP) prednje kamere? Tj. da li znaš da koja tačno verzija Note 5, pošto postoji nekoliko verzija, a razlikuju se svega u nekoliko slova? Komparacija NOTE 5 modela |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Član
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() PRO verzija je za Indijsko trziste, a 5 Plus je sasvim drugi telefon, tj ne pripada redmi note seriji, iako je skoro pa isti sto se mnogo stvari tice... ![]() |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku unique93 na korisnoj poruci: | ||
Srlisone (6.8.2018) |
![]() |
#25 |
Deo inventara foruma
Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 1.008
Zahvaljeno 4.069 puta na 2.439 poruka
|
![]()
Ta Pro varijanta se proizvodi baš u fabrici u Indiji i samo za njihovo domaće tržište, normalno se ne prodaje van njega. Globalna verzija se proizvodi u Kini i ima istu kameru kao i kineska. Tako da nema opasnosti da će vam zapasti indijska verzija ako kupujete kod nas ili na Aliju.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Kako ga cenite, da li se isplati da idem na A2 umesto RN5? To je nekih 50e više i razlog zbog kog se lomim su dosta manja baterija i nedostatak headphone jacka (kontam postoji USB-C na headphone jack adapter?) ali prednosti su bolja kamera i stock Android.
Ima li neko ovde A2 da podeli utiske i mišljenja? |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Prednosti MI A2 su bolje kamere, izrada i zvuk, ali imas mnogo slabiju bateriju(verovatno nekih 30-40% sto nije malo), nemas 3.5mm dzek i nemas prosirivu memoriju.
Stock android nesto i ne smatram prednoscu, zasto, pa Xiaomi se nije bas proslavio sa nadogradnjama za Android One program, tipa Nokia je vec pocela sa Android P, dok kod Xiaomi-ja toga nema na vidiku. Stock android nije uopste brzi od Miui-a, a ima mnogo manje korisnih opcija, podesavanja itd. Takodje, cini mi se da Miui ima bolji signal. Iskreno, smatram da je Redmi Note 5 i dalje najzaokruzeniji telefon do 250e...imas sasvim solidne kamere, odlicnu bateriju, prosirivu memoriju, 3.5mm dzek, uskoro stize Miui 10, koji ce sigurno biti lepo ispeglan(kazu ljudi da i beta radi odlicno)...ne znam, sve zavisi ko sta voli, ali ja da imam 250e, uzeo bih Redmi Note 5, a ostatak bih potrosio na neke maskice, zastitna stakla i jos bi mi ostalo para da se lepo najedem...dva puta... ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku unique93 na korisnoj poruci: | ||
doctor (16.8.2018) |
![]() |
#28 |
Deo inventara foruma
Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 1.008
Zahvaljeno 4.069 puta na 2.439 poruka
|
![]()
Ja bih lično ovde na RN5 zbog baterije i džeka a nešto slabiju kameru i malo manju brzinu bih prežalio, mada je sve ređe koristim kameru na telefonu pa možda nisam merodavan. Realno nije lak izbor.
![]() Stock android ne računam u prednost, čak naprotiv. Najbolja drugarica koristi A1 i nisam u realnosti primetio da je nešto brži i bolji od MIUI na istom tom hardveru (SD625), možda u direktnom poređenju i merenju vremena, ali ovako u ruci ne osećam. A siromašnji je po mogućnostima prilagođavanja, meni je lično i ružniji ali to je već subjektivno. Uglavnom, nas troje - ona (A1), njen muž (Mi 5s) i ja (Redmi 3) smo jednoglasni da bismo radije koristili MIUI od Stocka. Ona me čak stalno turira kako sam samo njoj namerno uvalio lošiju varijantu kada me je pitala za preporuku. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Aibo na korisnoj poruci: | ||
doctor (16.8.2018) |
![]() |
#29 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Pa to...i meni je stock android ruzan, mislim, ni miui mi nesto nije lep, stavio sam evie launcher odmah, samo zato sto mi fali app drawer i double tap to lock...a i volim da se igram sa tim...
![]() Inace, zanimljivo je da Mi A2 ima slabiji multicore skor na geekbenchu od RN5... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Pa to se sve i ja kontam... Jedina prednost suštinski ispada kamera. Ipak će da padne RN5.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Kamere po danu su iste, video takodje, prednja malo bolje meri svetlo, ne preeksponira, i ima malo vise detalja...nocu jeste bolja na Mi A2, e sad, ne znam koliko je velika ta razlika, ali mislim da nije velika, osim ako ne koristis manuelni mod, pa duzom ekspozicijom i manjim iso-om dobijes cistije fotke...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Deo inventara foruma
|
![]()
RN5 nema onaj pravi manual mode sa full camera2 API?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Nema...ja sam instalirao Nokia HMD kameru, koja bez rutovanja daje manuelni mod, ali ne dobija se nista pametno...miui kamera ipak ima bolji algoritam skidanja suma...ako hoces gcam, mora da se rutuje telefon i da se osposobi camera2api i onda da se instalira, mada, meni je i ova miui kamera skroz ok...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Veteran
Član od: 29.10.2008.
Zahvalnice: 242
Zahvaljeno 77 puta na 71 poruka
|
![]()
Jel neko kupovao ovde http://www.mobilnitelefonisrbija.com...-lte-32gb-4179
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Imaj na umu da je to Redmi 5 a ne Note 5.
Takođe, zašto rizikovati sa radnjama koje nisu proverene kad ima proverenih prodavnica i prodavaca po KP? |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Veteran
Član od: 29.10.2008.
Zahvalnice: 242
Zahvaljeno 77 puta na 71 poruka
|
![]()
Moze lli link?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ja ne znam šta misle fensi proizvođači?!? Ove karakteristike iz opisa su prosto neverovatne...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Cura uzela A2 4/64 za 230e i fon je odličan u odnosu na RN5 mu fali samo baterija. Kvalitet izrade, kamere i sve ostalo je na nivou telefona koji kod drugih proizvođača nisu ispod 350-400e.
Javiću kako se pokazao kroz nedelju dana. |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Super je Mi A2....ali mislim da je RN5 zaokruzeniji telefon...ima 3.5mm dzek, ima prosirivu memoriju, mnogo bolju bateriju i mnogo vise opcija u miui-u..
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ali A2 ima mnogo golji kvalitet izrade (full metal i GG5), lakši je, kamere su primetno bolje, čist Android bez bloata (i sasvim dobar ako mene pitate, MIUI nije ništa gori niti bolji), redovni apdejtovi, malo bolji ekran, brži CPU, zvučnik koji je klasu ispred... Nagomila se to i za 30e više se dobije objektivno bolji uređaj.
RN5 ima za ogromnu prednost brutalno dobru bateriju, 3.5mm džek i microSD slot. Sa 64GB interne i modernim cloud rešenjima realno taj prostor može da ode samo na muziku. Ko čuva slike na telefonu na SD kartici umesto na Google Photos u 2018. treba da razmisli o tome šta radi i šta rizikuje. Taj 3.5mm džek onda postaje jedina prava prednost pored baterije. Testirao sam moje Xiaomi Hybrid bubice na RN4 i A2 i RN4 verovali ili ne daje malo jasniji zvuk. Opet, odsustvo tog džeka je delimično nadomešteno prisustvom Type-C porta umesto micro-USB-a kome je definitivno vreme za penziju. Nisam fan nošenja dongleova ali kad pogledam to je još 2cm na kablu koje samo zakačim na i ne moram ni da skidam sa slušalica. Nisam pametan, ne znam realno ni šta bih uzeo sebi. Za sada da vidim koliko će curi da drži bateriju pa ću da odlučim. |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Pesma/e koja vas najviše dirne? | Wolverine | Opšta kultura | 1131 | 5.9.2019 15:13 |
[Mobilni telefon] Xiaomi Redmi Note 4 [Global Snapdragon verzija] | doctor | Opisi, recenzije i testovi | 20 | 1.11.2017 14:08 |
Xiaomi Note 4x ili Lenovo Vibe S1? | Dimo | Aparati i oprema | 9 | 11.10.2017 8:33 |
Xiaomi Redmi Note 4 VS Xiaomi Redmi Note 4X | Red Dragon | Aparati i oprema | 2 | 6.10.2017 17:22 |
Xiaomi Redmi Note 4 ili Redmi 4 Prime? | AlexanderCross | Aparati i oprema | 12 | 16.8.2017 16:19 |