![]() |
![]() |
|
Strateške igre Potezne i real-time strategije... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#321 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#322 |
Veteran
Član od: 2.8.2010.
Zahvalnice: 58
Zahvaljeno 86 puta na 66 poruka
|
![]()
Pa i mene nervira ta njihova preciznost na classic tezini. Jbt, vojnik mi stoji iza zgrade a ovaj iz tri lepe sargarepe, korz tri automobila 2 izloga, prevrnuti kamion, cetiri zardinjere pogadja u oko. Ma dajjjjjjjjjj. I naravno odvali crit koji mi mukicu momentalno patosira.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#323 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Trpi, nabavi light plasma puske, dodaj scope, i daj vojniku koji ima 70+ aim. Onda ces i ti da pogadjas sa Kruske, kroz njivu kukuruza, proz prozor farme, preko autoputa
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#324 |
Član
Član od: 16.3.2012.
Zahvalnice: 32
Zahvaljeno 74 puta na 41 poruka
|
![]()
Ko je ikad igrao CIV mogao je da očekuje ovo... s tim da je ovde prelaz između prelakog i nivoa težine gde je kompu data prevelika prednost grub, potreban je još jedan nivo između normala i klasika.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#325 |
Veteran
Član od: 2.8.2010.
Zahvalnice: 58
Zahvaljeno 86 puta na 66 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#326 | |
Deo inventara foruma
Član od: 19.8.2009.
Zahvalnice: 3.089
Zahvaljeno 4.935 puta na 2.298 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#327 |
Član
Član od: 26.12.2011.
Zahvalnice: 101
Zahvaljeno 113 puta na 80 poruka
|
![]()
Ko Kobayashi Maru.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#328 |
Deo inventara foruma
|
![]()
"If you don't know what it means to lose, you will never learn to appreciate a victory."
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#329 |
Starosedelac
Član od: 6.12.2005.
Zahvalnice: 269
Zahvaljeno 812 puta na 454 poruka
|
![]()
Evo posle solidne kolicine vremena provedene uz igru, mogu konacno da dam svoj sud. Nisam detalno pratio sam razvoj, namerno sam hteo da izbegnem hype i da mogu da realno ocenim igru kad dodje, odnosno onakvu kakva jeste a ne koliko se razlikuje od onog sto sam ja ocekivao ili prizeljkivao, koliko god je to moguce.
Prva stvar koju sam primetio jeste da igra daje znacajnu kolicinu "xcom" vibe-a. Tu su Sektoidi, okrugli UFO-i, panika, zapaljeni gradovi itd... To se nastavilo kada sam poceo da igram - baza, vojnici, skyranger, interceptori... sve to podseca na slave prethodnike. Nazalost, onda pocinjem da primecujem razlike. Najpre, squad size od 4 vojnika. Zaista tuzno, kada je u prethodnim igrama bilo 24. Vise ljudi (dobro, humanoida) sam vodio u Baldur's Gate-u. Onda vidim da moze da se poveca squad size limit na 6. Ajde kao, mozda ce biti bolje. Realno, retko kad sam koristio vise od 8-10 vojnika u Apokalipsi, mozda 6 i nece biti tako velika razlika. Kao dobra strana, moci cu da im posvetim vise paznje, da ih opremim bas onako kako ja zelim, sa ovom ili onom puskom, oklopom, medikitovima, granatama itd... Ali, ne moze. Inventar ne postoji. Umesto toga postoji samo backpack gde mozes da stavis jednu stvar, npr. granatu ili scope (koji, umesto na pusku, ide u ranac, posto to u stvari i nije scope/opticki nisan nego s.c.o.p.e, sta god to bilo). Opremanje je dodatno limitirano cinjenicom da sada vojnici imaju klase, i da svaka klasa moze da nosi samo odredjenu vrstu oruzja, koje je u principu - svako novije bolje od prethodnog. Assault rifle < Laser rigle < Plasma Rifle. Nema suptilnih razlika iz Apokalipse, gde je Laserska puska bila preciznija ali nanosila manje damage-a od plazme. Same klase imaju drugacije prednosti i mane i njihovo sinergetsko koriscenje je obavezno za uspeh na visim nivoima tezine ali su, izuzev snajperiste, podjednako uspesni na svim mapama. Snajperisti treba otvoren prostor da bi bio efektivan. Sve ovo dovodi do sledeceg velikog minusa igre - da ne bi dosli u situaciju gde za hevija ili asolta nema sta da se radi, mapa svake takticke misije je 95% ista. Iako se razlikuju po dizajnu, takticki su apsolutno iste, bez obzira da li se desavaju u gradu od 25+ miliona ljudi ili u nenastanjenim sumama Rusije. Ovo je u stvari i najveca mana igre, jer ponavljanje, bez obzira koliko je majka nauke, dovodi do prezasicenja. Kako sam prolazio kroz igru, sve vise sam shvatao da nema bas puno veze sa UFO-om, TFtD-om i Apokalipsom i da je za vibe sa pocetka najvise zasluzan dizajn, atmosfera i muzika a nikako gejmplej i igracka mehanika. Igra je zabavna u pocetku, dok ne postane dosadna zbog suvise slicnih mapa. Ostatak igre, koji je takodje znatno pojednostavljen u odnosu na prethodnika (pre svega mislim na tech tree, opremanje trupa, izgradnju i odrzavanje baze) to jednostavno ne moze nadoknaditi. Nije lako izdrzati breme koje nosi samo ime XCOM, naravno, i programeri se ovde nisu ni potrudili da to urade, vec su probali da ponude reboot umesto nastavka, i to je delimicno i uspelo. Uz igru se moze zabaviti ali usporedba sa slavnim prethnodnicima je neumesna. Sama za sebe, igra zasluzuje 75/100 Kao nastavak Xcom fransize, jedva 45/100 |
![]() |
![]() |
Sledećih 5 korisnika se zahvaljuje korisniku Sarmatian na korisnoj poruci: | ||
Arcibalde (24.10.2012), Blaine (24.10.2012), Corwin (24.10.2012), nameless1 (24.10.2012), perablenta (24.10.2012) |
![]() |
#330 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Da nije radjena za XBOX i PS3 zajedno sa PC-om, imali bi i vise vojnika, i pravi inventar, i vecu igru.
Al sta je tu je... |
![]() |
![]() |
![]() |
#331 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ja sam batalio igru dok je skroz ne zavrse (zakrpe, ekspanzije, dlc-ovi, koje cu lepo nabaviti na 75% popustu), a tada ce biti daleko bolja, u to nema sumnje (pogladajte Civ V na pocetku i sada- nisam Civ igrac, ali procitah dosta utisaka od igraca, iz SK-a..). Jedino sto je tuzno je to sto igraci koji vide nekakve ozbiljne probleme sa naslovom su u ozbiljnoj manjini; igra je sjajno prosla kod kritike, kod vecine igraca, cak i onih koji igraju na PC-u..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#332 |
Član
Član od: 16.3.2012.
Zahvalnice: 32
Zahvaljeno 74 puta na 41 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#333 |
Deo inventara foruma
|
![]()
A ko to jos pravi turn based strategije ?
CA ne mozes da racunas jer je TW obrnuto od Civ i XCOM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#334 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Kao sto rekose mislim da su ljudi presrecni sto je uopste i izasla ovakva igra u dananje vreme, pa ne zele da joj traze previse mana
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#335 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Meni igra VALJA, samo nedovoljno! Treba da se ubace desetine novih, raznovrsnijih mapa, da se prosiri tech tree, malo doradi inventar (ne kao u originalu da mozes da trpas sve i svasta, vec da se nadje neki balans), prosiri geoscape gameplay, ubaci neki sandbox mod.. Sve ovo je ostvarivo!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#336 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#337 | |
Deo inventara foruma
Član od: 25.8.2006.
Zahvalnice: 1.236
Zahvaljeno 668 puta na 346 poruka
|
![]()
XCOM dobio novi DLC
Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#338 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#339 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#340 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Price tag samo fali na taj clanak. 10,000$
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
ufo, xcom |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
World of Tanks | BigBadVuk | Mrežne igre | 32071 | 8.4.2025 20:23 |
Wolfenstein Enemy Territory - Open Source | TheDushan | Mrežne igre | 2 | 1.6.2011 12:28 |
Slackware pomoć | Mr.Eco | Slobodni softver | 169 | 13.1.2009 15:09 |
UFO: Enemy Unknown | Vladimiros | Stare igre | 15 | 4.7.2006 3:23 |
Ponovo problem sa TV-om | HacKing | Slobodni softver | 3 | 5.5.2006 19:21 |