![]() |
![]() |
|
Opšta kultura Knjige, školovanje, muzika, film, TV... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#321 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Evo i malog priloga iz Niš(a), gde mnogo volimo da jedemo "liglje"
![]() ![]() Natpis se nalazi u izlogu ribarnice na Palilulskoj rampi. |
![]() |
![]() |
Sledećih 6 korisnika se zahvaljuje korisniku zoran845 na korisnoj poruci: | ||
aerochivija (3.9.2008), che daboli guz (4.10.2008), LoneWolf (16.12.2008), Orvel (3.9.2008), Packy (3.9.2008), Wolverine (3.9.2008) |
![]() |
#322 |
Deo inventara foruma
|
![]()
HAHAHAHAHAHHA,ja sam tu blizu rampe presedao kod babe.Bio si brzi od mene.
![]() Poslednja ispravka: Ulmawen (3.9.2008 u 14:18) |
![]() |
![]() |
![]() |
#323 |
Novi član
Član od: 11.12.2008.
Zahvalnice: 17
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
Zasto u celom Novom Sadu viđam natpise tipa 'popravka biciklova'? Tako uče i malu decu u školama ... video sam
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#324 |
Mr. Spatula
|
![]()
Zato sto se u Vojvodini kaze biciklo(v)
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#325 |
Novi član
|
![]()
O zašto je to tako ? To nije srpski .. garantujem ..
Nominativ jednine je bicikl,nominativ množine bicikli, a genitiv bicikala. Žalosno .. pretpostavljam da na to nije uticao mađarski ? Nepismenost profesora i sličnih .. to li je ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#326 |
Novi član
|
![]()
Koliko znam .. ne postoji vojvođanski jezik. Vojvodina je u Srbiji .. ako pazimo na pismenost, pazimo onda na srpsku. Ipak je to Novi Sad, grad kulture, jel ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#327 |
Mr. Spatula
|
![]()
Tako se divani po šorovima i sokacima. A tako se govorilo mnogo ranije pre nego sto je Vojvodina pripala Srbiji
![]() Ne postoji vojvodjanski jezik ali postoji dijalekt. Na ovim prostorima zivi mnogo naroda i nacija i normalno je da dodje do mesanja. Ima gomiletina izraza koje retko ko, ko nije iz vojvodine, da ih razume. Mada u skoli ne bi trebali da decu tako uce. |
![]() |
![]() |
![]() |
#328 |
Novi član
|
![]()
Slažem se,skoro...Jezički varijeteti najčešće nazivaju dijalektima pre nego jezicima. Ali ..
zato što nisu priznati kao literarni jezici zato što govornici nemaju svoju državu ili zato što njihovom dijalektu nedostaje prestiž Edit: (Sa wiki) |
![]() |
![]() |
![]() |
#329 |
Novi član
|
![]()
Mah, Shlaymara .. razumem te i hvala na odgovoru .. samo sam hteo da ukazem na ovu gresku
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#330 |
Banned
|
![]()
Sto se mene tice, a za sebe mogu reci da sam gramaticki freak, kao i Zoki
![]() Znaci ja kazem bicikl, a mogu da kazem i bicikala (ovo jeste pravilno) i biciklova. Kakvih sve nebuloza ima, ovo je jos i dobro ![]() ALI, ako neko govori umesto bicikl, biciklov, onda je gramaticki gledano promena po padezima ispravna, ... biciklova. Znaci dolazimo do srzi problema ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#331 |
Veteran
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#332 |
Starosedelac
Član od: 30.4.2006.
Zahvalnice: 621
Zahvaljeno 264 puta na 174 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#333 |
Banned
|
![]()
Pa ono dole je stamparska greska, ne pravopisna
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#334 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Nije štamparska greška, jer onakvog slova "Њ" nema u normalnim slagačnicama. Ono je trebalo napraviti naopako, što upućuje na objašnjenje da se radi o štosu.
Zato poster nije povučen. Bar su pogodili ćirilično "I", a ne kao onaj nesretni beogradski semenkar u čijem je izlogu (ako je verovati V. Stakiću) pisalo КNКNРNКN. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku zoran845 na korisnoj poruci: | ||
Wolverine (17.12.2008) |
![]() |
#335 |
Starosedelac
Član od: 30.4.2006.
Zahvalnice: 621
Zahvaljeno 264 puta na 174 poruka
|
![]()
E, pa, vi ste onda dosta tolerantniji, meni je zasmetalo i jedno i drugo. Jer ovo je plakat u dečjem dispanzeru, i po karikaturi namenjen je deci, a ne znam baš da li su deca dovoljno zrela da ovo shvate kao zezanje, ili će pre da prihvate kao ono "tako treba, mogu i ja tako". Ionako deca mnogo mešaju ćirilicu i latinicu i u jednoj rečenici ...
Nateraćete me da se vratim i da vidim ko je štampao, pa da šaljem mejl sa raznim pitanjima .... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#336 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ne znam ko je štampao, ali sumnjam da bi Bob Živković trpeo ortografsko ošljarenje na jednom svom delu. I dalje mislim da je u pitanju (ne mnogo jaka) fora.
Mora da je poster deo nekakve kampanje Ministarstva prosvete. |
![]() |
![]() |
![]() |
#337 |
Veteran
Član od: 2.11.2008.
Zahvalnice: 499
Zahvaljeno 1.348 puta na 495 poruka
|
![]()
Idioti sad u zadnje vreme samo izdaju neke glupe postere, svuda su po gradu
Bolje da mojoj skoli doniraju neke dobre kompove da igramo CS na casu |
![]() |
![]() |
![]() |
#338 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#339 |
Član
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 57
Zahvaljeno 90 puta na 55 poruka
|
![]()
Koristiti i pokloniti i donirati je najmanje duplo bolje od doslednog korišćenja samo jednog od ta dva.
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#340 |
Veteran
Član od: 19.3.2006.
Zahvalnice: 1.236
Zahvaljeno 762 puta na 295 poruka
|
![]()
Suština plakata postavljenog malo iznad je njegov kontraefekat.
Ako se njime prenose poruke (a imam utisak da će deca najpre steći takav utisak): - da neko ko uči postaje izbezumljen, - da su teške knjižurine opasne po vaše kućne ljubimce, - da neko ko uči ne zna ni "њ" da napiše umesto da se ciljnoj grupi saopštava: - da učenje donosi radost onome ko uči - da učenje (i knjiga) pozitivno utiče i na druge ljude/životinje u vašoj okolini, što deca najlakše prihvataju (i najbolje pamte) ako se saopšti na vedar, duhovit način. Već sam dovoljno skrenuo sa teme, so over and out... |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
pismenost, pravopis |
|
|