![]() |
![]() |
![]() |
#3341 |
Član
Član od: 29.9.2006.
Zahvalnice: 182
Zahvaljeno 77 puta na 50 poruka
|
![]()
Ime: Golden Gate
Razvojni tim/Izdavač: Panasonic Interactive Media/IX Entertainment Godina: 1997 Pogled/Izvođenje: Prvo lice Tema: Misterija Tip grafike: Oficijelni sajt: Radnja: U potrazi ste za davno izgubljenim blagom skrivenim negde duboko u gradu San Francisko. Tragovi su svuda oko vas. Samo ako imate dovoljno strpljenja i oštro oko možete otkriti gde se blago nalazi. Čuveni delovi San Franciska poput Lombard Street, Chinatown, Golden Gate Park su neka od mesta koje ćete posetiti tokom igre. Opis: http://www.fourfatchicks.com/Reviews..._Gate/GG.shtml UHS link: http://www.uhs-hints.com/uhsweb/ggate.php Za: Protiv: |
![]() |
![]() |
![]() |
#3342 | |
Starosedelac
Član od: 25.10.2007.
Zahvalnice: 194
Zahvaljeno 532 puta na 341 poruka
|
![]() Citat:
![]() I posle što ne igram pucačine, nego samo avanture. ![]() |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Shumsko_drvece na korisnoj poruci: | ||
Pjanovic (23.12.2008) |
![]() |
#3343 |
Starosedelac
|
![]()
da je redovno ne bi mogao da se igra Pogodi Avanture
![]() ![]() ![]() ![]() zorane, mislim da je vreme da nas lupis laktom i cusnes nekim teskim olovnim hintom u potiljak Poslednja ispravka: dijego_ (23.12.2008 u 0:00) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3344 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
a zatim i nagoveštaj rešenja: šta reći (?), igra se pojavila 1994. godine, izdala ju je opskurna ekipa koja ju je i napravila, a mastermajnd celog zamešateljstva je bio jedan Japanac sa čijim smo se nekim igrama već sreli ovde. Možda bi pre trebalo reći "igra" za ovo delo, jer malo toga u njemu zavisi od vašeg mozganja. "Prežvakotina" igre (ili, fensi rečeno, "rimejk") se pojavila 1998. godine, sa neznatno boljom grafikom; ilustrovaću to na kraju sa dve slike na kojima se pojavljuje isti lik - jedini koji se u ovoj "igri" mrda: pre posle Ako ni ovo ne pomogne, sledi ultimate hint ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3345 |
Starosedelac
Član od: 25.10.2007.
Zahvalnice: 194
Zahvaljeno 532 puta na 341 poruka
|
![]()
Ako baš niko ne naleti, ja ću.
Ili da dam hint a la Zokijev specijalitet: napišem prve tri reči i prvih osam slova četvrte? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3346 |
Starosedelac
|
![]()
odgovaraj bre
ja pregledah i avanture i platforme, simulacije pecanja i kriket/biatlone iz 98. i nigde ovog cuda nema ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3347 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Posle muvanja laktom, evo i
Moj dobri prijatelj ![]() Ako ni ovo ne pomogne (a i inače), Forest (ili bilo ko drugi) može da da neku pomoć i "potkopa mi autoritet" (ili beše "ruši mi integritet"? ![]() ![]() I jedno i drugo imam za bacanje ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3348 |
Član
Član od: 29.7.2006.
Zahvalnice: 48
Zahvaljeno 28 puta na 16 poruka
|
![]()
Gadget: Invention, Travel & Adventure nikad nisam igrao ali poznajem inspektora licno
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3349 |
Starosedelac
|
![]()
Ime: Broken Sword 2.5: The Return of the Templars
Razvojni tim/Izdavac: mindFactory Godina: 2008. Pogled/Izvodjenje: third person, point and click Tema: nezvanicni nastavak Broken Sword serijala Tip grafike: cartoon Oficijelni sajt: http://www.brokensword25.com/ Opis: http://www.mobygames.com/game/window...f-the-templars UHS link: Radnja: Dzordz se vraca u Pariz da bi ubrzo cuo kako je Nicole osumnjicena za atentat na gradonacelnika. Vodeci Dzordza i pomalo Nikol, prica naravno opet vodi preko lokacija sirom sveta uz neizbeznu umesanost Templarskog reda i svega onoga po cemu je Broken Sword prepoznatljiv. Za: Kada je o fan made nastavcima i igrama rec, ovo je jedna od tih gde se apsolutno nista ne moze prigovoriti. Ljudi su uz dopust Revolution-a napravili igru koja spada u sam vrh kada su u pitanju slicna izdanja, od tehnickih aspekata do verodostojnosti originala sve sa slicnim interfejsom, pointerima i drugo. Neke od lokacija su uradjene gotovo na nivou originala - uz povremeno i lepe animacije unutar njih. Generalno je graficki odradjeno dosta dobro po uzoru na prva dva dela, a i muzika je u prepoznatljivom maniru serijala, prateci atmosferu i pricu, i sa "patentiranim" kratkim nabojima. Zagonetke nisu uopste lose, doduse lagane vecinom, ali ima situacija gde ce se zabaviti i oni prekaljeniji. Sve u svemu, bez mnogo filozofiranja, igra je uspela da skine smek. Protiv: Laksa u odnosu na originale, i sto je normalno, kraca. Dzordz se malo sporije krece, iako postoji dupli klik za brzi izlaz sa lokacije. Govor je na nemackom jeziku ali postoji engleski prevod, sto i ne bi bila mana jer je idealna prilika da se malo nauci jezik koji ce avanturistima dobro doci jer ima dosta avantura samo na nemackom, ali su glumci malo otaljavali posao i pricali dosadnjikavo tako da treba dobro da se naculji ili da se pojaca. Tema na SK Forumu: http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?t=34855 Poslednja ispravka: dijego_ (24.12.2008 u 15:27) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3350 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Posle tri dana natezanja i nekoliko hintova po principu "prs' u oko" - Veljko nosi šnjur!
![]() Ime: Gadget: Invention, Travel & Adventure/("prepakovana" u) Gadget: Past as Future Razvojni tim/Izdavač: Synergy Inc/Synergy Inc, ("prepakovano by") Cryo Interactive Godina: 1994./("prepakovana") 1998. Pogled/Izvođenje: 2D, FP/P&C Tema: SF Tip grafike: realizam/slajd-šou (prelazne sekvence) Oficijelni sajt: nema Radnja: Negde u dalekoj budućnosti proneo se glas da će stanovita kometa da lupi u Zemlju. Vi ste neko koga tajanstveni Tiodor Slouslop (Theodore Slowslop) upućuje da se sastane sa (ludim?) naučnikom po imenu (obratite pažnju!) Horselover Frost (ne, stvarno, takvo su mu ime dali, nisam ja ništa izmislio!) koji se zanosi nekakvim eksperimentima od potencijalne koristi u kriznoj situaciji. Problem je u tome što se ne zna da li je opasnost od sudara stvarna i da li je profesor Konjoljub Mrazić (a kako bi vi preveli?) "good guy" ili "bad guy", pa je na vama da to utvrdite. Opis: http://www.mobygames.com/game/dos/ga...avel-adventure UHS link: nema Walkthrough: http://www.justadventure.com/thejave...etExtras.shtml Za: uvrnutost, nadrealnost dijaloga/tekstova, (možda) grafika, neke prelazne scene Protiv: (potpuni) izostanak zagonetaka/glasova/mimike, malo toga za uraditi, nedorečenost radnje, nevelika dužina Napomena 1: Iako se iz mog kratkog pregleda radnje može pomisliti da je reč o nekakvoj zayebanciji/parodiji, u pitanju je ozbiljna igra. Ili je bar trebalo da bude takva. Napomena 2: Ovo nije klasična avantura, nego "pop-art multimedijalni doživljaj"/"performance art" (ma šta se pod tim podrazumevalo). "Igra" vas tretira kao debila, ne dozvoljavajući vam čak ni da sami baratate sa ono malo naprava (odatle ime "Gadget") koje usput pokupite, što je (uz činjenicu da se stalno negde putuje) čini idealnom za trgovačke putnike (ali sa malim IQ-om). Napomena 3: Ako ovom naslovu ne pristupite kao igri, možda i ne budete razočarani. Naprotiv. Zanimljivost: Igru je kreirao japanski (dakle, po difoltu, ekscentrični) umetnik Haruhiko Sono (Haruhiko Shono), odgovoran i za "Alice: An Interactive Museum" i "L-Zone". |
![]() |
![]() |
![]() |
#3351 |
Član
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3352 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Nema šta da se misli: ovo je "Carol Reed: The Colour of Murder"!
![]() Dijego bi rekao "Kako sam je nanjušio!". Gledao sam sliku, pomislio ko još pravi fotorealistične avanture i koja je to tako sumorna zemlja skladnih građevina, i rešenje je samo došlo. ![]() http://www.justadventure.com/Preview...rOfMurder.shtm |
![]() |
![]() |
![]() |
#3353 |
Član
|
![]()
Tacno svaka cast
![]() A tabela ce doci malo kasnije... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3354 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3355 |
Banned
|
![]()
7 jugovica ?
7 sekretara skoja ? 12 zigosanih ? Band of brothers ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3356 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Kad već pominješ razne filmove: zaboravio si "Sedam nevesta za sedmoricu braće".
Nego, nešto ti slabo ide brojanje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3357 |
Banned
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3358 |
Starosedelac
|
![]()
pjanovicu, onda se premaskiraj u osmog brata, mozda neveste nece primetiti
![]() ili ti vise odgovara zensko oponosanje, ![]() Blackadder: "Personally I thought you were the least convincing female impressionist since Tarzan went through Jane's handbag and ate her lipstick, but I'm clearly in a minority." ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3359 | ||
Banned
|
![]() Citat:
![]() ![]() Lose slazes vremena, ne mere na pocetku recenise past, a na kraju present ![]() ![]() Citat:
Ili: Personally I thought you were the least convincing female impressionist since Tarzan went through Jane's handbag and ate her lipstick, but I WAS (ili Have been) clearly in a minority |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3360 |
Starosedelac
|
![]()
to je bio citat
![]() ali siguran sam da bolje poznajes materiju i prirodu engleskog jezika od Rowana Atkinsona i ostalih, delujes ovako engleskije ![]() to bi bilo ko kad bi britanac ucio srbendu kako ne moze da kaze - *^&* sam te kad te uhvatim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
adventure, avanture, kviz, lista avantura, pogodi avanturu, spisak avantura |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Ideja priče za avanturu | strucnomisljenje | Avanturističke igre | 14 | 2.1.2008 23:27 |