![]() |
![]() |
|
Akcione igre First-person-shooteri i slično... |
Pregled rezultata glasanja: Koji deo je po vama bolji | |||
Max Payne 1 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
177 | 54,13% |
Max Payne 2 ''The Fall of Max Payne'' |
![]() ![]() ![]() ![]() |
150 | 45,87% |
Glasova: 327. U ovom glasanju ne možete da učestvujete |
![]() |
|
Alatke vezane za temu
![]() |
Vrste prikaza
![]() |
![]() |
#301 |
Veteran
Član od: 16.3.2015.
Zahvalnice: 850
Zahvaljeno 253 puta na 159 poruka
|
![]()
Mozes da budes ne znam ni ja koliki fan necega to ti ne daje neku specijalnu moc i kredibilitet da budes objektivan.
Ne znam kako bih onda sebe nazvao koji imam instalirana oba prva dela i redovno ih igram, dok radim cesto pustim soundtrack da slusam da me inspirise i slicno. Jel treba ja da stavim neki bedz i da se kurcim kako sam ja neko i nesto pa da onda napisem neku kritiku kako bi je uvazili i vise cenili, jer sam eto neko i nesto?! U sustini MP3 moze da bude i dobra puicacina, dobra igra, nazovite je kako god ali ona je stilski, poetski i duhovno skrenula u neki drugi kolosek. MP3 je prosto imitacija, falsh, to je kao kada bi neki mladi umetnik pokusao da uradi portret Monalize ponovo. Pa ne moze, nije to to, jednostavno je tako. Ja makar gledam na to tako. Ne kapiram sta su pokusali da postignu sa tim premestanjem radnje u Brazil?! Pa to im je bio prvi fejl. Nisu bili kadri da urade dobru noar pricu u Nju Jorku, vec su time samo zeleli da postignu originalnost. Jos ga osisali na celavo, pretvorili u alkosa... Pa kada nije postao alkos posle gubitka zene i deteta u prvom delu, pa je i u drugom takodje odoleo tom poroku i sad odjednom u trecem postaje notorni alkoholicar koji se osisa na celavo, pusti hipstersku bradu, nabije Rejbanke i idemo rokanje... klasicni sminker. ![]() Poslednja ispravka: Vlajk@ (27.7.2021 u 1:54) |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Vlajk@ na korisnoj poruci: | ||
jovaš (27.7.2021) |
![]() |
#302 |
Veteran
Član od: 23.9.2013.
Zahvalnice: 127
Zahvaljeno 96 puta na 80 poruka
|
![]()
Tačno tako.
Vjerovatno je MP3 dobra igra (ko voli takav tip igara) ali niđe veze s atmosferom iz prve dvije igre. Neka odrade remaster prve dva dijela to bi bilo fenomenalno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#303 |
Veteran
Član od: 25.4.2008.
Zahvalnice: 363
Zahvaljeno 366 puta na 244 poruka
|
![]()
Do percepcije je Vlajko džaba se nerviraš
![]() Meni je MP 3, kao da je neko uzeo Kuma 3, Majklu Korleoneu obukao havajsku košulju i stavio ga tamo negde u brazil-meksiko-kolumbiju, sa tompusom u ustima i naočarima za sunce i hajde, napravio neki dobar film od toga. Taj film bi možda bio dobar, imao dobar zaplet i slično ali prosto ne ide uz postavljenu podlogu i ceo ton koji ide u prva dva filma. Opet, nekome bi se i takav treći deo svideo i čak bi želeo još. To je jednostavno tako i svađali bi se sad ovde do sutra šta ko voli i kako je ko doživeo ovu igru. Doduše, ovako doživljavam samo Remedy igre na kojima je radio Sam Lake. Umeju da pogode taj filmski osećaj, sa celom produkcijom, dijalozima, muzikom... zato mi je apsolutno nebitno da li je MP3 kao igra dobra. Ona je izašla iz koloseka i iz postavke koja je utvrđena u prva dva dela i tu je za mene kraj. Neke druge serijale ne doživljavam tako i mogu da prave zaokrete koliko hoće, ja ću ih igrati i uživati u njima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#304 |
Starosedelac
Član od: 15.7.2016.
Zahvalnice: 107
Zahvaljeno 498 puta na 292 poruka
|
![]()
Evo jedne zanimljivosti neko je racunao Body Count tokom cele trilogije i ovo je rezultat.
Max Payne (2001): 652 kills Max Payne 2 (2003): 373 kills (does not include Mona Sax’s 91 kills) Max Payne 3 (2012): 1,216 (seriously) Max Payne je masakrirao Brazil ali bukvalno ![]() Poslednja ispravka: code master (27.7.2021 u 13:59) |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku code master na korisnoj poruci: | ||
BlackArrow (21.1.2025) |
![]() |
#305 | |
Deo inventara foruma
Član od: 14.3.2008.
Zahvalnice: 4.383
Zahvaljeno 3.326 puta na 2.300 poruka
|
![]() Citat:
Ubio si u pojam sa ovim postom u pojam svojom subjektivnošću. Da si bar probao da budeš objektivan pa da me isprozivaš nego si udario na to šta se tebi sviđa a šta ne. Isto tako i ja kunem Ubisoft što je uništio Tom Clancy igre. Ali bio bih debil da tvrdim da je Blacklist loša igra kada jednostavno to nije. Chaos Theoryiju se vraćam svako malo ali to ne znači da je Blacklist njesra, samo je drugačija igra, i to dobra igra, iako su priča i sve što je okružuje čisto smeće. Isto važi za MP3. Gameplay je odličan i atmosfera Brazila je većim delom vrhunski dočarana iako se tebi kao fanboju Remedija sve to ne sviđa. A ako ćemo već da se debilišemo onda da pljujemo malo i po Remedyju i detinjastom zapletu i raspletu prve dve igre. Vraški zabavan narativ i sjajna atmosfera ali ako sagledaš realno niđe veze s vezom. Da nije dobre atmosfere i Maxovih monologa sve skoro sve ostalo bi bilo ravno totalnom wannabe/amaterizmu. I to ti kažem kao fan prve dve igre prijatelju pozdrav |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku doctor na korisnoj poruci: | ||
Atwa013 (1.8.2021) |
![]() |
#306 |
Član
Član od: 5.3.2008.
Zahvalnice: 71
Zahvaljeno 32 puta na 22 poruka
|
![]()
MP3 nije loša igra, odlična je, ali je loš nastavak.
Tako da svakako treba da odigra zbog kvaliteta igre, ali da zaboravi na prva dva dela dokle igra. |
![]() |
![]() |
![]() |
#307 |
V.I.P. Test Play
Član od: 1.6.2008.
Zahvalnice: 300
Zahvaljeno 8.659 puta na 4.092 poruka
|
![]()
Da je treci nastavak bio u NY kukali bi zasto opet isti setting.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#308 |
Član
|
![]()
Nije problem samo promena okruzenja, vec je ceo osecaj drugaciji... nema ni noir, ni strip... atmosfera totalno drugacija, pa i prica i likovi, ne prepoznajem Max-a, ko da je drugi covek... mada i u dvojci su ga dosta promenili, ostareli, ali sam progutao...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#309 | |
Starosedelac
Član od: 14.11.2010.
Zahvalnice: 1.228
Zahvaljeno 1.374 puta na 728 poruka
|
![]() Citat:
I dan danas mi je drago što nisam poslušao utiske fanova koji su "sasjekli" igru baš zbog razloga koje i ti navodiš pa se usudio da probam i uživao samo tako. Ne mora sve da bude crno-belo, kišni kaputi isl. MP3 počinje kao za*****.ija, ali kako se priča odmotava vidiš da je i mračna i tmurna i nije sve šareno i veselo kako se čini. A što se tiče kill counta, s obzirom da je gameplay veoma fluidan i zabavan, baš me briga da l' sam ubio 200-300 ljudi više nego u prva dva dela, ma mogao sam i manju državu da potamanim, isto bi mi bilo. Uglavnom, kao i za svaku drugu igru, pravi fanovi mogu da igraju prve dve igre, ove da se odreknu preko nekog štampanog medija, a mi ostali, neznalice i naivčine uživaćemo u sva tri dela. I vuk sit i ovce na broju. |
|
![]() |
![]() |
Sledećih 9 korisnika se zahvaljuje korisniku Atwa013 na korisnoj poruci: | ||
Akumu (1.8.2021), Andross (1.8.2021), doctor (2.8.2021), Garinca (1.8.2021), Leonida (1.8.2021), NIx Car (2.8.2021), Ocelot (1.8.2021), pentraksil (1.8.2021), Skenderevo (1.8.2021) |
![]() |
#310 |
Veteran
|
![]()
Suma sumrum, MP3 je njesra u odnosu na prva dva dela, a u odnosu na GTA i slicne je sasvim pristojna pucacina.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#311 |
Veteran
Član od: 3.1.2006.
Zahvalnice: 305
Zahvaljeno 214 puta na 125 poruka
|
![]()
MP3 je fenomenalna igra, i to kažem kao neko ko je X puta prešao prva dva dela.
Meni je zapravo odlična priča u toj igri i lepo nastavljena na prve dve - da je i posle druge igre Maks ostao u Njujorku, to bi bilo sumanuto iz ugla njega kao lika, a dosadno iz perspektive nas igrača koji bismo ga opet terali kroz hotele i skladišta tog grada. Ovako je potpuno promenio okruženje, ali nije uspeo da pobegne od svojih demona i samo ih je upregao kako bi ga vodili kroz neverovatno nasilno podneblje prepuno kontrasta na svakom koraku, baš kao što je i on sam lik u kojem su isprepletane potpune suprotnosti - snažne emocije prema bližnjima i bezdušna okrutnost prema svakome ko je krenuo na njega. Taj neprekidni niz metaka za koji u ovoj igri imate osećaj da ne staje ni na sekund kao da utišava glasove i sećanja koja Maksu ne daju mira, što je sjajno prikazano kroz poglavlja koja ga vraćaju u Njujork u momentima kada gubi svest ili spava omamljen lekovima. I ja sam mislio da će igra biti *****e kada su se pojavili prvi skrinšotovi pre mnogo godina, ali me je zapravo oduševila. |
![]() |
![]() |
![]() |
#312 |
Veteran
|
![]()
"Taj neprekidni niz metaka za koji u ovoj igri imate osećaj da ne staje ni na sekund kao da utišava glasove i sećanja koja Maksu ne daju mira, što je sjajno prikazano kroz poglavlja koja ga vraćaju u Njujork u momentima kada gubi svest ili spava omamljen lekovima."
- Akumu 2021. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#313 |
V.I.P. Test Play
Član od: 1.6.2008.
Zahvalnice: 300
Zahvaljeno 8.659 puta na 4.092 poruka
|
![]()
Evo sada je igra jos bolja nego prve dvije, izasao 1st person mod
https://www.moddb.com/mods/max-payne-3-first-person-mod |
![]() |
![]() |
![]() |
#314 | |
Član
|
![]() Citat:
Ja sam hardcore fan prva dva dela, koji su mi kao fransiza u top 3 igre ikad i meni ta promena nije legla i ne drzi mi vodu uopste, vidi se da je promenjen tim na svakom koraku, ali ljudi smo, svako moze da ima svoje misljenje. Moje licno misljenje je da ko je pravi fan ovog serijala, ko je razumeo igru u srz, ne moze za MP3 da kaze, to je to, to mogu da kazu neki casual akcioni konzumeri, kojima nije ni bitno, nego daj samo slow mo i akciju da se puca. |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku 2CRAZY na korisnoj poruci: | ||
Vlajk@ (3.8.2021) |
![]() |
#315 |
Starosedelac
Član od: 14.12.2010.
Zahvalnice: 329
Zahvaljeno 391 puta na 279 poruka
|
![]()
Max Payne 2 na Steamu sa popustom
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#316 | ||||
Starosedelac
Član od: 15.7.2016.
Zahvalnice: 107
Zahvaljeno 498 puta na 292 poruka
|
![]() Citat:
|
||||
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku code master na korisnoj poruci: | ||
Akumu (15.10.2023) |
![]() |
#317 |
Veteran
Član od: 25.4.2008.
Zahvalnice: 363
Zahvaljeno 366 puta na 244 poruka
|
![]()
James McCaffrey (1959 - 2023)
https://www.thegamer.com/james-mccaf...assed-away-65/ Ode čovek... neočekivana vest i iznenada. Nisam znao da je bolestan. Baš mi krivo. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku ogisha na korisnoj poruci: | ||
Juraj (19.12.2023) |
![]() |
#318 |
Deo inventara foruma
Član od: 14.3.2008.
Zahvalnice: 4.383
Zahvaljeno 3.326 puta na 2.300 poruka
|
![]()