![]() |
![]() |
|
Strateške igre Potezne i real-time strategije... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#281 |
Deo inventara foruma
Član od: 2.2.2010.
Zahvalnice: 783
Zahvaljeno 1.223 puta na 731 poruka
|
![]()
Nemam tog Firestorm ,niti za kupovinu niti u research je li to ono kao alien aircraft
|
![]() |
![]() |
![]() |
#282 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Inace pre nego sto napravis onu zgradu za lociranje signala obavezno prvo napravi bolje presretace i najjace air to air oruzije ili bar EMP. Mene malo nervira igra sto je glavna prica jako skriptovana po tome sta ti treba da bi mogao da napredujes. Tj. ako nema na vreme bolje presretace ode ti igra, ako nemas na vreme bolje okope i oruzja ode ti igra, ako nemas na vreme neke jako vazne nadogradnje za opremu ode ti igra. Pa ko ce bre da igra Iron Map kad jedan pogresan potez na taktickom ili strateskom nivou ode cela igra. Mislim, ne smeta mi kad ode igra zato sto pogresim a vidi se sta sam trebao da uradim, al ne mogu da "gledam u pasulj" sta treba da kupim/uradim pre nego sto uradim sledeci zadatak. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Deo inventara foruma
|
![]()
@JAZO
Da to ti je ovo cudo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Veteran
Član od: 2.8.2010.
Zahvalnice: 58
Zahvaljeno 86 puta na 66 poruka
|
![]()
Vidis za to äutomatsko", levelovanje vojnika na prvi nivo postoji resenje. S onim programcicem moze se prepraviti da za prvi nivo treba 0 expa (trenutno treba 90) i cao, mada time anuliras onaj auto upgrade na lvl 2 iz Officers traning school. Doduse nisam jos isprobao ali ako me igra ne iznervira probacu u drugom prelazu. Nego kako vi pocinjetre? Ja odma cepnem jos jedan uplink i satelite tako da pre one prve terror misije imam 5 satelita. Ako imam srece da mi je steam blizu lifta onda idem odma tamo. Prostoriju za izucavanje zivih vanzemaljaca gradim tek posle OTS-a i cesto se desi da nemam vise onih malih sivih u misijama da ih zarobim
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ja sam poceo 4 puta dok se nisam razgradio da mogu da razvalim onu prvu misuju kad se napadaju vanzemaljci u njihovom leglu.
Fora je da se "izmuze" vreme i novac, da gradis i istrazujes sve OSIM glavne price do onog trenutka kada: 1) Vise zemalja pripreti da ce izaci iz XCOM-a. 2) Bude negde pocetak 3ceg meseca. Tako da namestis da u poslednjih 25 dana uhvatis ono bice koje je potrebno za pracenje signala, izvrsis istrazivanje, nadjes im leglo i uradis tu misiju taman pre kraja meseca, time spustajuci paniku na minimum da ti ni jedna zemlja ne izadje iz XCOM-a. A ta 2 i po meseca potrosis da opremis vojnike sa pancirom, light plasma guns, scope i razvijes squad size na 6. Onda kad imas 3 vojnika sa light plasma guns, snajpera sa obicnim snajperom, hevija i supporta sa 3x med packs mozes opisteno da predjes tu misiju i na classic. Znaci obavezno iskoristi vreme pre te misije da uhvatis par flotera ili thin mena i zabodes 3-4 light plasma guns. Znaci psovao sam na sav glas koliko su me iritirali sa preciznoscu vanzemaljci dok nisam nabavio te njihove puske i kasnije jos jace varijante. Sad ih perem u svakoj misiji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#286 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Malo pre sam zavrsio igru na Classic normal mode.
Kraj je za mene bio odlicno uradjen, sasvim zadovoljavajuca retrospektiva i shvatanje razloga za sve. Jedina zamerka je sto nisam imao prilike pre kraja za vecu raznolikost misija da isprobam sva oruzija, oklope, skilove. Tj. moze da se igra bez aktiviranja kraja, ali nema dovoljno slobode niti raznolikosti. Sve u svemu naucio sam igru, sad je vreme da se uziva u njoj na dosta drugaciji nacin: Classic Iron man mode. |
![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Veteran
|
![]()
Mene igra vec smorila. Napravio sma onu drugu letelicu sada sa njom terorisem UFO-e, imam squad (2x heavy, 2x assault, 1x support i 1x sniper) skroz maxovan, svi imaju najjace puske i ghost armor sem sniper on ima onaj leteci al i njemu ima da nabacim ghost i ono... Idem i derem...
Mape su male. Vec znam gde ce da se stvore. Neprijatelji uvek dolaze u paketu od po tri i uvek je grupica sa istom vrstom. Nema mnogo varijacija. AI nije bas najbistriji, radi prilicno gluposti zbiog cega umire na najsmenije moguce nacine... Nekako... Mozda zato sto sam bio mlad i neiskusan i prvi put sam se sustreo sa takvom vrstom igara pa mi je u lepom secanju ostalo igranje X-COM: Apocalypse. Ovaj XCOM mi je jednostavno "MEH", kategorija ne vuce me da igram... Odo da ga obrnem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Definitivno jedna od menih najboljih strategija u poslednjih 5 godina,u prve 3 sigurno
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku JAZO na korisnoj poruci: | ||
pentraksil (18.10.2012) |
![]() |
#289 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Veteran
Član od: 20.2.2006.
Zahvalnice: 450
Zahvaljeno 169 puta na 109 poruka
|
![]()
Vrhunska igra i pored brojnih bagova, jos par gigabajta zakrpa i stajace rame uz rame sa legendarnim prethodnicima.
Takodje treba napomenuti da igra ima ogroman potencijal za prosirenja i ekspanzije. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Deo inventara foruma
|
![]()
ima dlc u trophy i achivmentima
|
![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Deo inventara foruma
Član od: 19.8.2009.
Zahvalnice: 3.089
Zahvaljeno 4.935 puta na 2.298 poruka
|
![]()
Ma, dobra je, ali ima dosta mana, koje bodu oci. Inventar su udebilizovali da ne moze vise (npr. kada pogine vojnik koji nosi medkit, ili arc thrower, ne postoji mogucnost da neki od drugih vojnika to pokupi- meni se desilo da mi veteran support, koji mi je bio zaduzen za lecenje, izkrvari do smrti, okruzen moronima koji samo gledaju); AI protivnika je mnogo pasivan, tj. samo cekaju da ih otkrijes, pa onda sledi cut scenica gde beze u cover (cheap free move, sto obesmisljava stealth, flanking..), sto polako postaje dosadno (u JA2 v1.13 protivnici se penju na krov da bi te snajperisali, sunjaju ti se iza ledja, pucaju na tebe kada te spaze, a ti njih ne, sto je daleko zanimljivije); line of sight takodje ima problema, gde alieni pucaju kroz objekte, njihove saborce, kao da ne postoje; geoscape gameplay je takodje udebilizovan (nema nikakvog osecaja angazovanja, ozbiljnog planiranja vazdusnih snaga); nemogucnost da se naprave squad-ovi, npr. Alfa, Beta squad, itd..
Dobra je igra, ne kazem nista, ali mi je zao sto sam ishitreno dao novac, jer ce igra tek za sest meseci- godinu dana dostici svoj pun potencijal, kada izbace ekspanzije, zakrpe, dlc-ove.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Slazem se i sa namelessom, mada ja za svaki ovako komplikovaniji (sadrzinski) naslov ocekujem dosta bagova i problema a na igru u startu gledam kao na osnovu nego kao na kompletnu igru. Ipak sigurno je da ce ova igra tek zasijati, zamislite samo koliko modova moze da se odradi ovde. Sto se tice kupovine mozda je trebalo da se saceka, ali to je jedino zbog popusta koji nece skoro. Pojeo bi se da nisi uzeo sad u to sam siguran
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#294 |
Deo inventara foruma
Član od: 25.8.2006.
Zahvalnice: 1.236
Zahvaljeno 668 puta na 346 poruka
|
![]()
Ljudi igra je fenomenalna
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Imas misiju glavne price posle koje ce ti se globalno smanjiti panic level, takodje moras praviti i lansirati satelite iznad zemalja, a presretace (letelice) na kontinente razmestati.
Misije ti dolaze kad skeniras planetu za kontakte ili ih dobijes od saveza drzava. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku perablenta na korisnoj poruci: | ||
Isko (19.10.2012) |
![]() |
#296 |
Veteran
|
![]()
Kako bre kompleksan. U Apokalipsi gradjenje baze je bilo mnogo detaljnije. Pored letelica kupovao si i tenkice neke (znam da je bilo i tenkova al ne mogu da se setim sta si radio sa njima - setih se mogao si da ih saljes na UFO-e
![]() Mape sa zgradama su mi bile najteze, jer em moras da pazis civile em neke zgrade imaju po pet spratova koje moras da pretreses i nadjes vanzemaljce, pa uski hodnici, oni mali vanzemaljci sto skacu na glave uhhh... --------------- Mozda da su dodali da pri napredovanju dobijes jos jedan potez, pa onda da neki elitniji vanzemaljci takodje imaju umesto dva tri poteza a da neki imaju cetiri... Ne znam, nekako da bude raznovrsnije, izazovnije (ne izazovnije nabijanjem nekakvih bonusa na pogodak, deff, HP, itd.) |
![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Kompleksna u smislu sadrzaja i igrivosti, a sve to u odnosu na vecinu danasnjih igara. E u odnosu na vecinu danasnjih ostvarenja ova je nuklearna fizika, a takve ambiciozne igre donose brdo bagova (brdo takvih primera od civilizacije, TW serijala, RPG igara itd). I ovo malo kompleksnosti sto su izvukli iz originalnih Xcom-ova u danasnje vreme je i vise nego dobrodoslo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Batali ti pricu kakve su igre bile pre 15+ godina. To danas ne pije vodu, niti pravi profit.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Veteran
|
![]()
Ljudi bre, ne daj te se!!! Mi smo poslednji bastion nade da ce tamo neko nekada napraviti kompleksnu igru... Ne posustajte, ne zadovoljavajte se prosecnim ili onime sto ne bi ni pogledali pre 15+ godina. Ne dozvolite da visegodisnje snizavanje standarda utice i na vas nacin rasudjivanja!!! Sve je to zavera! SVE!!! AGAH!!!!!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Deo inventara foruma
|
![]()
LoL, kakva zavera pa ljudi koji prave te igre znaju sta rade. Evo ti jedan video na tu temu.
http://www.gamespot.com/super-meat-b...-down-6398401/ |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
ufo, xcom |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
World of Tanks | BigBadVuk | Mrežne igre | 32071 | 8.4.2025 20:23 |
Wolfenstein Enemy Territory - Open Source | TheDushan | Mrežne igre | 2 | 1.6.2011 12:28 |
Slackware pomoć | Mr.Eco | Slobodni softver | 169 | 13.1.2009 15:09 |
UFO: Enemy Unknown | Vladimiros | Stare igre | 15 | 4.7.2006 3:23 |
Ponovo problem sa TV-om | HacKing | Slobodni softver | 3 | 5.5.2006 19:21 |