Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Strateške igre
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Strateške igre Potezne i real-time strategije...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 24.10.2011, 22:02   #241
Aibo
Deo inventara foruma

Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 1.009
Zahvaljeno 4.075 puta na 2.445 poruka
Određen forumom Re: Heroes of Might & Magic VI

To što su pobutali priču tako da moraš da juriš redosled po forumima je stvarno amaterski i neozbiljno, po mom mišljenju daleko veća mana od toga da li kurskor u meniju treperi i sl. Anyway, drago mi je da čujem da je igra izazovna i zabavna za igranje. Taman je nabavljam kad je pokrpe još malo i promene prikaz gradova, sa sve papirčetom sa utefterenim redosledom igranja zadenutim za monitor.
Aibo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.10.2011, 8:24   #242
Vecanski
Član

Član od: 22.11.2009.
Zahvalnice: 22
Zahvaljeno 165 puta na 70 poruka

Jedan od korisnika sa Heroes Community foruma je pronasao ovu sliku medju fajlovima u igri. Izgleda da su vec poceli da rade na novim townscreen-ovima.
Spoiler za Necro Townscreen:

Poslednja ispravka: Vecanski (25.10.2011 u 8:36)
Vecanski je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.10.2011, 8:37   #243
xCanEx
Član

Član od: 3.4.2007.
Zahvalnice: 14
Zahvaljeno 35 puta na 13 poruka

Citat:
salealexic kaže: Pregled poruke
Btw, ima li nacina da se definise na koga padaju strele kad uvate vise jedinica odjednom, ponekad je nemoguce izbeci da se povredi sopstvena jedinica.

Kad gadjas strelcem i stavis kursor na izabranu metu, otvara ti se onaj mali prozorcic gde pise koliko mu skidas helta, ako strela kaci i nekog drugog vojnika nebitno tvog ili njegovog, u istom tom prozorcetu ce ti pisati ime vojnika pa ti vidi dal je tu i tvoj. U svakom slucaju uvek vodi racuna da svog vojnika postavis tako da ne bude u pravcu gadjanja tvog strelca, ili stavi strelca na wait, pa gledaj da gadjas njima onda kad ti je najbolja prilika
Jasno skroz, problem je sto izgleda ne može da se izabere, KOJOJ/KOJIMA od navedenih jednica u prozorčiću koji se pojavljuje, će strelac načiniti demidž. Nevalja...
xCanEx je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.10.2011, 9:08   #244
Vecanski
Član

Takav je ability te jedinice - puca na sve sto je u liniji "vatre". Zahteva da bar malo pazis kako rasporedjujes jedinice i na pocetku ako imas taktiku a i kasnije u toku borbe.
Ako nista drugo bar zahteva da malo ukljucis mozak dok igras pa ne mozes bas da budes na "autopilotu" kao sa nekim drugim jedinicama
Stara 25.10.2011, 9:25   #245
xCanEx
Član

Citat:
Vecanski kaže: Pregled poruke
Takav je ability te jedinice - puca na sve sto je u liniji "vatre". Zahteva da bar malo pazis kako rasporedjujes jedinice i na pocetku ako imas taktiku a i kasnije u toku borbe.
Ako nista drugo bar zahteva da malo ukljucis mozak dok igras pa ne mozes bas da budes na "autopilotu" kao sa nekim drugim jedinicama
Svaki put kad nemožeš da izbegneš da strelci naprave damage tvojoj jedinici (zalepi ti se AI jedinica uz neku tvoju) ti udri recku u astal, na pola kampanje rasturiće ti se sto. Da ne pričam o maximalnom korišćenju svih potencijala bogatog srpskog rečnika i to pod jako velikom dozom decibela.
Neradi se o taktici i autopilotu, ovo nevalja. Kraj...

P.S ništa lično, kao pričamo šta je dobro a šta loše u igri, tema tome služi...
Stara 25.10.2011, 9:58   #246
Vecanski
Član

Pa kad smo kod toga i gomila AOE magija zvekne i po tvojima... Moras da se prilagodis situaciji
Ako npr koristis mass regenaration nece te biti briga i ako pogodis jednu svoju jedinicu i vise neprijateljskih.
Mozda bi bilo bolje da osnovna jedinica puca na sve u liniji a unapredjena da gadja samo jednu...
Stara 25.10.2011, 10:01   #247
Zodd
Član

Član od: 24.10.2011.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 9 puta na 9 poruka

Citat:
xCanEx kaže: Pregled poruke
Svaki put kad nemožeš da izbegneš da strelci naprave damage tvojoj jedinici (zalepi ti se AI jedinica uz neku tvoju) ti udri recku u astal, na pola kampanje rasturiće ti se sto. Da ne pričam o maximalnom korišćenju svih potencijala bogatog srpskog rečnika i to pod jako velikom dozom decibela.
Neradi se o taktici i autopilotu, ovo nevalja. Kraj...

P.S ništa lično, kao pričamo šta je dobro a šta loše u igri, tema tome služi...
To sto se tebi ne svidja ne znaci da ne valja
Citat:
Upravo.
Zodd je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.10.2011, 10:01   #248
Maladikt
Starosedelac

Član od: 21.8.2006.
Zahvalnice: 841
Zahvaljeno 973 puta na 624 poruka

Citat:
Jedan od korisnika sa Heroes Community foruma je pronasao ovu sliku medju fajlovima u igri. Izgleda da su vec poceli da rade na novim townscreen-ovima.
Spoiler za Necro Townscreen:
Hoćeš reći tek.
Maladikt je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.10.2011, 11:13   #249
Баш_Челик
Član

Član od: 13.4.2006.
Zahvalnice: 62
Zahvaljeno 144 puta na 56 poruka

Не знам што толико кукате. Није толико лоша, што се мене тиче у рангу је са петицом када је изашла. Свиђа ми се како су одрадили ресурсе и контролу рудника. Телепорт се користи стално и то је супер. Конвертовање градова и тврђава је такође одлична новина.

Е сада оно што не ваља. За сада сам играо само са некромансерима (прешао кампању) и могу рећи да ми се неке јединице не свиђају. Они летећи лавови су тотално неупотребљиви, вампири превише слаби, превише мало иду напред и премало се регенеришу у односу на претходне делове. С друге стране оне авети су прејаке, са њима сам одрао све. Чини ми се да није више толика разлика између најјаче и најслабије јединице. Борбе су једноличне бар за сада, у последњој мисији кампање компјутер је сваку борбу идентично играо са скоро идентичним бројем снага.

Играо сам све делове Хероја, сем кеца. Наставићу ово и даље да играм сигурно ће додатно средити закрпама.

Не могу сада да нађем али чини ми се да је најављивано више јединица по фракцији од ранијих делова и да ће неке моћи да се унапреде више од 2 пута.
Баш_Челик je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.10.2011, 11:39   #250
xCanEx
Član

Ja konkretno ne kukam, i mislim da je igra super, skroz novi pristup. Iznosim ono što mislim da nije dobro ili eventualno je dobro. Iritirajuće je to sa strelcima i nije da mi se ne svidja nego brate to ne valja
Mogli su da stave kao specijalni napad tako nešto pa da se uključi kad igrač želi, i da ima određeni broj krugova hlađenja (kao betl dajv kod grifina recima) ovako čovek dođe često u glupu situaciju da mora s***** svoju vojsku. Dođe moment kad se osećaš ko sakat zbog toga, a jeste tako mora se priznati.
Stara 25.10.2011, 16:59   #251
Arcibalde
Veteran

Član od: 2.8.2010.
Zahvalnice: 58
Zahvaljeno 86 puta na 66 poruka

Lek za te ljudske strelce jos i postoji u vidu onog heroja koji ima svoj specijal ability da ti strelci ne ostecuju prijateljske jedinice, Znam da nije neka vajda al ajde... Nego priemetio sam da racunar koristi neke magije koje ja nemam. Wiz is sanc je bacio na one svoje male gadjacice (sto gadjau munjom) nekakvu magiju da prva tri udarca ignorisu tj, da ih prva tri udarca ne ostecuju (bilo meele, bilo ranged, bilo magija). Kada sam ja izabrao wiza iste rase nigde nisam nasao tu magiju + jos kod drugih AI heroja sam primetio da bacaju neke magije koje ja nigde nisam video tipa osteti sve moje jedinice a istovremeno izleci svoje (ne ne mislim na Necrovu specijal ability na poslednjem stepenu ovo su mi isto bacali ovi iz sanc). Igram u offline modu. Deluje mi kao da pored toga sto offline mod ima samo 1 glavnog heroja (sa tear/blood ability), ne moze da koristi oruzja dinastije, fale i neke magije... Ne znam jel jos neko primetio ovo i kod magija kada se gledaju ima nekih nelogicnih rupa kao da nesto fali ili kao da ce nesto mozda biti dodato kasnije...
Arcibalde je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.10.2011, 18:12   #252
Vecanski
Član

Jel mislis na ovo?

Shogun Abilities
Type: Might

Neutral Ability: Calm Before the Storm
The Initiative and Might Power of Sanctuary friendly creatures are increased when they do not attack during their turn.
Advanced Ability: Eightfold Lotus
Target stack always retaliates and is immune to effects preventing retaliation.
Ultimate Ability: Eye of the Storm
Target friendly stack evades the next incoming attacks.

A za ovo drugo mozda je koristio mesavinu mass heala i drugog ultimate ability-a (ako nije bilo u istoj partiji):
Ultimate Ability: Monsoon
A thundercloud appears at the chosen location. All creatures in the area are "Soaked" (decrease Air Resistance) and dealt Air damage. Air Magic and Water Magic bonuses both apply to this spell.

Poslednja ispravka: Vecanski (25.10.2011 u 18:20)
Stara 26.10.2011, 1:14   #253
Arcibalde
Veteran

Član od: 2.8.2010.
Zahvalnice: 58
Zahvaljeno 86 puta na 66 poruka

Ha znaci ability je nije magija to za izbegavanje napada. Coool. HA! Vidis nije mi palo na pamet da je sibnuo dve stvari odjednom, jednom kojom je izlecio svoje i odmah sledecu kojm je ostetio moje a kako sam ubrzao animacije na battle field-u to je ispalo kao jedna magija. Iskren da budem nisam obratio paznju na log tako da je veoma moguce. Fala b'te!
Arcibalde je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.10.2011, 23:31   #254
pera kojot
Novi član

Član od: 9.7.2007.
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka

Za sve one koji imaju originale, preporucujem da probaju duele. Sa dovoljno jakim igracima, bitka moze da traje i po dva sata. Dok ne uvedu simultane poteze, ovo je za mene jedina varijanta multiplejera. Ako je neko ovde za tako nesto zainteresovan moze da me doda u frend listu, ubi user name: milllllan. Takodje preporucujem fastest levelling gde god moze (kampanje nemaju tu opciju). Sto se tice necra nije bas op, kao sto mislite. Za pocetak mass heal moze da leci zive i povredju mrtve. Spektre i lvl7 napasti posto odigraju, jer do tada imaju spirit form koji im umanjuje primljen damage za pola,... Igra je daleko od savrsene, ali balans nije los, za promenu.

Poslednja ispravka: DeCoy (26.10.2011 u 23:51)
pera kojot je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.10.2011, 9:28   #255
Vecanski
Član

^^
Koliko to slova "l" imas u user name-u? Moj nick je Dark-Whisperer pa me slobodno dodaj, kao i ostali koji hoce da igramo online.

Inace interesuje me sa kojom rasom igras? Ja sa strongholdom pocistim sve u duelu sem Necro-a.
Jednostavno ne mogu da mu se probijem do Fate Weaver-a Lich-eva na vreme kad se turtluje. Verovatno bi mi bilo lakse da koristim Heaven ali me interesuje bas Stronghold.
Igrao sam dosta protiv AI-a, a samo par puta protiv online protivnika. Svaki put su koristili magije sa Dynasty Weapona pa sam resio dok ne nabijem max lvl na jednom od njih necu da igram protiv random protivnika.
Stara 27.10.2011, 10:57   #256
Zodd
Član

Član od: 24.10.2011.
Zahvaljeno 9 puta na 9 poruka

Ljudi cini mi se da je neko pitao kako da strelcima ne gadja vec udari neku jedinicu, dobitna kombinacija je ALT + klik (levi).
Zodd je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.10.2011, 22:06   #257
pera kojot
Novi član

Ukupno 5 l Generalno, igram sa svima, mozda cak najmanje sa strongholdom. Ali omiljeni je definitivno blood might sanctuary. Dodao sam te na listu, tako da se vidimo uskoro. Uglavnom sam tu posle 10 uvece. Pozdrav.
Stara 29.10.2011, 10:42   #258
MrWolf
Novi član

Član od: 13.2.2009.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka

Pomoć!

Nakon završetka prve misije u kampanji (griffin bane i emperor's will) ne daje mi opciju nastavka, već me vraća na istu misiju.

U čemu je kvaka?
MrWolf je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.10.2011, 16:05   #259
elcobra
Član

Član od: 13.8.2007.
Zahvalnice: 169
Zahvaljeno 93 puta na 29 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku elcobra
Question Re: Heroes of Might & Magic VI

Momci, jel moze mala pomoc ? Kako da namestim da igramo na istom kompu drugar i ja ko u trojci i li cetvorci, tipa on i ja u savezu vs 3, 4 kompa ? Nisu li valjda izbacili tu opciju...
elcobra je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.10.2011, 22:50   #260
pera kojot
Novi član

Evo jedan zanimljiv link sa onima koji imaju problem povezivanja sa konfluksom http://forums.ubi.com/eve/forums/a/t...8/m/3141030559 Ja licno nisam probao, niti sam citao do kraja, ali cini mi se da mozda moze da pomogne.
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
heroes, homm, might & magic

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Heroes of Might & Magic III Baka Bandit Strateške igre 190 5.7.2020 23:07
Heroes of Might & Magic IV Vlaad Strateške igre 15 18.2.2014 19:35
Heroes of might and magic 3 (multiplay) Dusan Zivkovic Online susreti 89 27.5.2010 0:06
Heroes Of Might And Magic V online? MONTENEGRO Online susreti 1 18.12.2007 23:48
City of Heroes ili Heroes of might and magic 5 MONTENEGRO O igrama uopšte 3 5.12.2006 20:11

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 15:59.