![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Todose brate jesi li konačno riješio taj problem sa wirelessom?
Ako nisi kupi usb wifi dongle i problem riješen ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Njet!!!
![]() Da to je poslednja nada, tj. slamka spasa. Samo jos da vidim to sa drajverima, a posle toga je ta opcija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Neozbiljni kolega
Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 245
Zahvaljeno 2.933 puta na 1.238 poruka
|
![]()
Ne moraš da kupuješ USB, odnesi ga u servis i neka ti stave drugu karticu, rekao bih da je po dimenzijama ista kao na drugim lapovima. USB varijanta je tako prokleto ružna, a i ostaje ti samo jedan raspoloživi USB.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Pokuso sam sve.U device manageru ga ne prepoznaje samo uzvicnik i crveni krstic. Ma ostaje ta usb opcija. Jeste ruzna ali meni u principu dok sam na netu ne treba vise od jednog USB slobodnjaka. Razumem da sam ga vec iskoristio za ovih 16-17 meseci do iznemoglosti. I ne ocekujem vise nista od njega osim da mi posluzi za net, da ne bih ukljucivao desktop za svaku sitnicu. 95% kucna varijanta. Ako bas budem resio da ga otvorim to bi vec bio servis od minimum 5000 dinara (memorija, softver i wifi).
p.s. kako pisem ko da je neizlecivi bolesnik ili pokojnik u pitanju. ![]() p.s. 2 Ako bi uzeo USB wifi kako se instalira, da li je potrebno to uraditi sa diska, ili je to sve automatika?! Jer optike naravno nema na njemu! Posto ji li varijanta sa karticom jer ima takav ulaz? |
![]() |
![]() |
![]() |
#225 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() Ako ga ne prepozna, dobićeš CD sa drajverima i priručnikom a i ako ga ne dobiješ lako ćemo iskopati drajvere. Kao što prethodno reče Rocker, bolja je solucija da ga opraviš i raspitaj se koliko bi to koštalo, možda čak prođeš jeftinije ![]() Nek' je sa srećom ![]() |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku LoneWolf na korisnoj poruci: | ||
todos (11.11.2010) |
![]() |
#226 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Da ste mi blizu, ja bih znao sta treba da radim. Ovako bice i ta solucija koja ide zaobilaznim putem sasvim na mestu.
E sad kad smo kod toga koji, model?! D-Link, Belkin, Netgear ili neki drugi? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Pre nego sto odustanem od svega i konacno kupim eksterni wifi, pokusavam sa drajverima. Mislim da sam to instalirao medjutim preko Broadcom 802.11g network i Broadcom net link... stoji crveni x. Da li to u stvari znaci da je windows prepoznao drajver a da nema hardvera? I kada budem uzeo eksterni net, da li ce mu smetati ova zaostavstina u racunaru?
![]() Malo sam dosadan, ali izvinjavam se!!! Odlucio sam se za TP-Link. |
![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Neozbiljni kolega
|
![]()
A da probaš ipak prvo se servisiranjem? Možda bi čak i reinstalacija Win-a pomogla. Ili bar da apdejtuješ BIOS.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Priznajem nemam pojma kako se to radi. Imam rikoveri disk ali dzabe kad nemam gde da ga udenem.
Poslednja ispravka: todos (24.11.2010 u 19:07) Razlog: pismenos' je opasnos' |
![]() |
![]() |
![]() |
#230 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Ipak, za update BIOS-a treba da skineš samo 1 (pravi) fajl sa ekstenzijom ROM koji može da stane na usb stick (formatiraj ga pa da na njemu stoji samo taj fajl) nakon čega ćeš ubaciti usb u netbook i pri bootovanju će ti očitati novi BIOS zajedno sa podešavanjima i konfiguracijom. Ako imaš recovery disk, nakači usb optički uređaj ako ga ima neko iz bliže okoline ili zamoli ljude u servisu da se poslužiš njihovim eksternim optičkim drajvom. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Neozbiljni kolega
|
![]()
U ovom slučaju update BIOS-a je više nego jednostavan. Skine i pokrene .exe fajl i to je to, gotovo za 2 min.
Link |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Rocker na korisnoj poruci: | ||
LoneWolf (24.11.2010) |
![]() |
#232 |
Deo inventara foruma
Član od: 16.6.2008.
Zahvalnice: 619
Zahvaljeno 875 puta na 758 poruka
|
![]()
A sto ne reinstaliras Win preko flesa, nije neka filozofija? Mislim da ima negde i na forumu uputstvo, na netu ih ima koliko hoces. Pre toga update-uj BIOS za svaki slucaj, ali mislim da ce pre biti da se Win nesto zeznuo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Neozbiljni kolega
|
![]()
^Zato što na taj način ne može da iskoristi recovery diskove. Nije samo Win (koji je BTW legalan i aktiviran) u pitanju, nego se i ostale zezalice specifične za ovaj lap takođe instaliraju sa njih
|
![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Deo inventara foruma
Član od: 16.6.2008.
Zahvalnice: 619
Zahvaljeno 875 puta na 758 poruka
|
![]()
Aha, mislio sam da ne misli na taj recovery disk... mislim, sta ce recovery disk za uredjaj koji uopste i nema CD citac
![]() Onda ostaje samo neki USB citac. PS Zar S10 nije nesto na foru ASUS EEE PC-a? Kod njega nisam vidjao nikakve zavrzlame sa instalacijom Wina. |
![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Neozbiljni kolega
|
![]()
Pa i nema zavrzlama, dovoljna je externa optika ili sa fleša, ali on bi da nastavi da koristi XP Home koji je došao uz lap, a koji se nalazi na recovery disku. Inače, Sedmica mnogo bolje radi od XP-a na njemu...doduše, ja sam oba probao sa 2GB RAM-a, ne znam kako je sa 1GB.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Uzeo sam USB TP-Link TL-WN422G i naravno opet sam stao na pola puta jer neznam da instaliram drajvere sa mini diska jer ovo g.... od netbooka nema CD. Moze li pomoc kako da prebacim drajver na USB i kako da ovo konacno instaliram?!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Na kutiji pise ver. 2.4 ja skinem drajver gde na sajtu pise V2 kad sam ga otvorio pise V1. Jednostavno sam se totalno pogubio, ne znam sta da radim dalje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
Deo inventara foruma
|
![]()
On bi trebao da bude plug-and-play i da radi bez ikakvih drajvera ali ako neće da ti radi onda formatiraj jedan usb stick, prebaci na njega sav sadržaj cd-a uključujući i autorun i sve, a u drugi slobodan slot "ubodi" TPLink stick pa potom upali netbook i kad ti bude tražio drajvere odaberi te koji su na prvom ubačenom stiku (koje si kopirao sa CD-a).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Sve ti je to zbrkano sto si ti meni ispricao. Ja prvo ni drajvere ne znam kako sa diska da prebacim na USB. Kako da formatiram usb stik? Kako da prebacim sav sadrzaj kad odma otvara i trazi koji je model u pitanju. Da li to da odradim sa Nerom?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#240 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
- ubodi usb stick koji želiš formatirati u kompjutersko kućište - iz My computer (ako si na windowsu, a jesi) idi desnim klikom na opciju Format gdje imaš zakačeno Quick format (možeš ga koristiti ali je bolje kad je "otkačen" da osiguraš kvalitetnije formatiranje koje traje nešto duže) ideš na Start i to je to - pritom ne diraš allocation size, ostavi ga na default i udri, brzo će završiti. Kad završi formatiranje na njega kopiraj sav sadržaj tog cd-a na kom se nalaze drajveri zajedno sa autorunom i isprati korake koje sam ti naveo u prethodnom postu. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
iskustva, lenovo, netbook, prenosnik, s10, windows 7 |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Lenovo r61i - punjač | genius | Kvarovi | 2 | 5.3.2009 11:57 |
Lenovo T60 | Wubi | ŠDK - Prenosni računari | 23 | 22.9.2008 23:23 |
Lenovo N200 568D445 vs Asus F5VL-AP031 | RaideR | ŠDK - Prenosni računari | 4 | 5.5.2008 2:27 |
Lenovo N200 za 650 da ili ne? | vladimirus | ŠDK - Prenosni računari | 5 | 1.3.2008 16:49 |
IBM Lenovo N200 TY2BGCX | mitros | ŠDK - Prenosni računari | 6 | 17.2.2008 0:36 |