Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Run > Zaštita
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Zaštita Virusi, anti-virus programi, firewall...

Pregled rezultata glasanja: Koji antivirus program koristite?
BitDefender 19 3,88%
PC-cillin 5 1,02%
AVG Anti-Virus 60 12,24%
AVP Kaspersky 120 24,49%
McAfee VirusScan 2 0,41%
F-Secure Anti-Virus 1 0,20%
Norton AntiVirus 23 4,69%
F-Prot for Windows 2 0,41%
ESET Nod32 214 43,67%
Panda Anti-Virus 6 1,22%
eTrust EZ Antivirus 2 0,41%
AVAST! 75 15,31%
Glasanje sa više mogućnosti izbora. Glasova: 490. U ovom glasanju ne možete da učestvujete

Tema zaključana

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 19.5.2007, 11:06   #221
Sasa90
Veteran

Član od: 3.3.2007.
Zahvalnice: 161
Zahvaljeno 291 puta na 162 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Sasa90 Slanje poruke preko Yahooa korisniku Sasa90 Slanje poruke preko Skypea korisniku Sasa90
Cool Re: Koji antivirus program koristite?

Ja koristim Sophos ali vi ga niste stavili u listu za glasanje!
Sasa90 je offline  
Stara 19.5.2007, 11:13   #222
CENTROPEN
Član

Član od: 23.11.2006.
Zahvalnice: 17
Zahvaljeno 14 puta na 12 poruka
Određen forumom Re: Koji antivirus program koristite?

Moja kombinacija: 1.) Kaspersky 6 (valjda ima ugrađen i neki fajervol koji stalno nešto javlja i pita)
2.) Add aware (poznati za džaba anti-spajver)
3.) Spajbot search and destroy (što tog ljudi vole da hvale.. )

Ovu ekipu imam oko godinu i kusur i mislim da nije bilo problema uzrokovanih virusima i spajverima.

Na poslu: 1.) AVG free
2.) Add aware
Računar je stalno onlajn a do sada nije bilo muka. Istina i net se u svakom smislu koristi na pristojan način...

Moj komšija: ne koristi ništa! Pre 2-3 meseca je dobio ADSL i ja sam ga teškom mukom naterao da instalira neki AV.(i da ga naravno apdejtuje).Smejurija je da lik posle mesec dana korišćenja ADSL-a kad, je iskenirao računaljku nije imao ništa sumnjivo, pa je AV( valjda avast, ne sećam se tačno) lepo deinstalirao.Inače koristi win98, neznam dali to ima neke veze... Što je još čudnije pošto je sakupljač muzike torentuje "ko blesav".

Poslednja ispravka: CENTROPEN (19.5.2007 u 11:16) Razlog: zbog kristalnosti jasnoće
CENTROPEN je offline  
Stara 19.5.2007, 11:13   #223
optimus_prime
Starosedelac

Član od: 2.5.2006.
Zahvalnice: 136
Zahvaljeno 75 puta na 59 poruka
Određen forumom Re: Naravno

Citat:
DukeofSerbia kaže: Pregled poruke
NOD32 v2.5

Zna se ko je kralj.
Pa NOD mi i nesto nije bas tolko pouzdan, kad skenira svaki file je za njega Locked, i slabo mu radi monitor, ispropustao je gamadi samo tako, za sada sam na Antiviru-u.
optimus_prime je offline  
Stara 19.5.2007, 11:29   #224
DukeofSerbia
Starosedelac

Član od: 21.11.2005.
Zahvalnice: 28
Zahvaljeno 353 puta na 261 poruka
Cool Re: Naravno

Citat:
optimus_prime kaže: Pregled poruke
Pa NOD mi i nesto nije bas tolko pouzdan, kad skenira svaki file je za njega Locked, i slabo mu radi monitor, ispropustao je gamadi samo tako, za sada sam na Antiviru-u.
Ja koristim pored NOD32 v2.5 i:
Ad-Aware SE Personal sa poslednjim definicijama
Spybot Search & Destroy v1.4 sa poslednjim definicijama
Comodo Free Firewall v2.4 (trenutno najbolji zaštitni zid)
Firefox v2.0.0.3. (sa brdo ekstenzija i plug-inova)

Za sada mi se samo provuklo nekoliko IE *****a (jer sam ga pokrenuo par puta kad me đavo ter'o ). Inače mi je mašina 100% čista.

DukeofSerbia je offline  
Stara 19.5.2007, 18:26   #225
Belfegor
Starosedelac

Član od: 3.12.2006.
Zahvalnice: 370
Zahvaljeno 240 puta na 131 poruka
Određen forumom Re: Naravno

jedan od najsavrsenijih kombinacija, slicna je i moja, za sad sam cist kao devica!
Belfegor je offline  
Stara 19.5.2007, 18:47   #226
noskich
Član

Član od: 4.11.2006.
Zahvalnice: 11
Zahvaljeno 6 puta na 5 poruka
Cool Re: Koji antivirus program koristite?

-AVG Free 7.5
-AVG Anti-spyware 7.5 - mnoogo bolji od S&D, a Ad Aware je potpuno pregazilo vreme, iako ih ponekad koristim za svaki slucaj. Bez resident shield-a ovaj AVG A-S je freeware!
-Filseclab Personal Firewall Professional Edition - ma koliko ljudi sumnjali u njega meni savrseno radi posao
-Peer Guardian 2
PS Naravno, sve navedeno je 100% freeware
noskich je offline  
Stara 19.5.2007, 19:00   #227
AkulM
Veteran

Član od: 16.12.2006.
Zahvalnice: 625
Zahvaljeno 459 puta na 219 poruka

Citat:
noskich kaže: Pregled poruke
-AVG Free 7.5
-AVG Anti-spyware 7.5 - mnoogo bolji od S&D, a Ad Aware je potpuno pregazilo vreme, iako ih ponekad koristim za svaki slucaj. Bez resident shield-a ovaj AVG A-S je freeware!
-Filseclab Personal Firewall Professional Edition - ma koliko ljudi sumnjali u njega meni savrseno radi posao
-Peer Guardian 2
Kako odjednom AVG anti Spyware najbolji??Meni AVG propustio gomilu gamadi (i Anti Virus i Anti Spyware).Spybot S&D, NOD32 2.7 i Outpost Firewall (ima free) su po meni najbolja zastita (uradio sam gomilu testova).
AkulM je offline  
Stara 19.5.2007, 19:09   #228
noskich
Član

Wink Re: Koji antivirus program koristite?

Citat:
AkulM kaže: Pregled poruke
Kako odjednom AVG anti Spyware najbolji??Meni AVG propustio gomilu gamadi (i Anti Virus i Anti Spyware).Spybot S&D, NOD32 2.7 i Outpost Firewall (ima free) su po meni najbolja zastita (uradio sam gomilu testova).
Ja sam jedanput paralelno skenirao sa S&D i sa AVG i poslednji je nasao vise spyware-a. S&D je nasao 2 koja nije AVG, a AVG 5 koja nije S&D.
Kad je rec o virusima, nemam ih, pa ne znam.
U sustini nijedan anti-vir. ti ne moze pomoci ako ne koristis komp kako treba... Ja sam sa AVG anti-v. vrlo zadovoljan i kao i Filseclab koristim ga ne zato sto je najbolji vec zato sto je najbolji ZA MENE - po mnogim faktorima: naravno - sigurnost, ali i POUZDANOST i RESURSNA NEZAHTEVNOST. Sta ja imam od toga sto koristim zvanicno najbolji firewall ili anti-v ako me stalno cima, usporava komp, crash-uje se i slicno...
noskich je offline  
Stara 19.5.2007, 19:10   #229
DukeofSerbia
Starosedelac

Član od: 21.11.2005.
Zahvalnice: 28
Zahvaljeno 353 puta na 261 poruka
Određen forumom Nije nego

Citat:
-AVG Free 7.5
-Peer Guardian 2
Kako S&D ne valja, a Ad-Aware pregazilo vreme, ajde molim te objasni?

Čemu služe opcije za update? Dotični programi imaju redovan update i neprevaziđeni su kada se koriste kombinovano.
DukeofSerbia je offline  
Stara 19.5.2007, 19:21   #230
noskich
Član

Određen forumom Re: Nije nego

Citat:
DukeofSerbia kaže: Pregled poruke
Kako S&D ne valja, a Ad-Aware pregazilo vreme, ajde molim te objasni?

Čemu služe opcije za update? Dotični programi imaju redovan update i neprevaziđeni su kada se koriste kombinovano.
Pa sam update ne dokazuje nista, svi ga imaju. Vazan je ishod skeniranja i akcije nakon njega. Sa Ad Awareom ne mogu da pronadjem nista sto AVG na primer nije nasao, AVG nadje 40 entry point-a za spyware, a Ad Aware 2. Eto, iz mog iskustva. Ja sam isto koristio i koristim ponekad tu kombinaciju S&D i Ad-a, ali od kad sam poceo da koristim AVG-AS shvatio sam da ih je pregazilo vreme.
AVG je u sebe integrisao Ewido koji je pre toga po meni bio NAJBOLJI anti-spyware i anti-v. program istovremeno.
noskich je offline  
Stara 19.5.2007, 19:27   #231
Predrag Stankovic
Deo inventara foruma

Član od: 3.12.2005.
Zahvalnice: 999
Zahvaljeno 666 puta na 458 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Predrag Stankovic Slanje poruke preko Skypea korisniku Predrag Stankovic

Citat:
Ja sam jedanput paralelno skenirao sa S&D i sa AVG i poslednji je nasao vise spyware-a. S&D je nasao 2 koja nije AVG, a AVG 5 koja nije S&D.
Kad je rec o virusima, nemam ih, pa ne znam.
U sustini nijedan anti-vir. ti ne moze pomoci ako ne koristis komp kako treba... Ja sam sa AVG anti-v. vrlo zadovoljan i kao i Filseclab koristim ga ne zato sto je najbolji vec zato sto je najbolji ZA MENE - po mnogim faktorima: naravno - sigurnost, ali i POUZDANOST i RESURSNA NEZAHTEVNOST. Sta ja imam od toga sto koristim zvanicno najbolji firewall ili anti-v ako me stalno cima, usporava komp, crash-uje se i slicno...
Dok god izlazi update za odredjeni program ne moze se nikako reci da ga je vreme pregazilo.toliko o tome
Predrag Stankovic je offline  
Stara 19.5.2007, 19:38   #232
genius
Deo inventara foruma

Član od: 28.11.2005.
Zahvalnice: 91
Zahvaljeno 902 puta na 621 poruka

Meni je AVAST lepo ocistio sistem ali nije besplatan

Sad cu da probam sa AVG u kombinaciji sa Peer Guard i Windows Defender.
genius je offline  
Stara 19.5.2007, 20:54   #233
Dimo
Starośeđelac

Član od: 28.10.2005.
Zahvalnice: 417
Zahvaljeno 931 puta na 700 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Dimo Slanje poruke preko Skypea korisniku Dimo

Avast Home je besplatan.
Ad-Aware je sasvim solidan program,i ako ga vec neko posjeduje,ne vidim razlog zasto bi trazio bilo koji drugi i davao pare za njega.Simultano koristim Aware i Spyware Terminator i ne bih se lisio ni jednog ni drugog,oba zavrsavaju posao kako treba,a nekoliko puta se desilo da mi Ad-Aware nadje 2-3 spyja koja je ST propustio(kao i obratno).
Dimo je offline  
Stara 6.6.2007, 16:23   #234
Proxima
Član

Član od: 1.12.2005.
Zahvalnice: 7
Zahvaljeno 31 puta na 27 poruka

Izašao je ESET Smart Security beta, program koji treba objedini AV,firewall i antisapm zaštitu.

Za one koji ne znaju, Eset je tvorac NOD32 antivirusa.

Može se preuzeti beta verzija (koja je besplatna, naravno). Za sada lepo radi i lepo izgelda
Proxima je offline  
Stara 6.6.2007, 23:48   #235
Predrag Stankovic
Deo inventara foruma

Član od: 3.12.2005.
Zahvalnice: 999
Zahvaljeno 666 puta na 458 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Predrag Stankovic Slanje poruke preko Skypea korisniku Predrag Stankovic

Izasao i Kaspersky 7 jel ga isprobao neko?
Predrag Stankovic je offline  
Stara 7.6.2007, 17:20   #236
PDarko
Veteran

Član od: 11.7.2006.
Zahvalnice: 163
Zahvaljeno 182 puta na 147 poruka

Možda će ovo da vam pomogne da se odlučite koji AV će te koristiti.
PDarko je offline  
Stara 7.6.2007, 17:59   #237
nickey
Član

Član od: 20.4.2007.
Zahvalnice: 35
Zahvaljeno 13 puta na 7 poruka

Preporucujem avast u kombinaciji sa firewall-om i redovnu reinstallaciju sistema<kod mene svake nedelje>. Nema bolje zastite od redovne reinstallacije, mada sto se tice viste, ona je radila mesec dana bez bagova(odlican firewall).Nijedan virus ne moze da promakne mom killdisc-u pre reinstallacije.
nickey je offline  
Stara 18.6.2007, 19:52   #238
baclawa
Član

Član od: 14.5.2007.
Zahvalnice: 12
Zahvaljeno 17 puta na 14 poruka
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku baclawa

Citat:
Proxima kaže: Pregled poruke
Izašao je ESET Smart Security beta, program koji treba objedini AV,firewall i antisapm zaštitu.
Za one koji ne znaju, Eset je tvorac NOD32 antivirusa.
Može se preuzeti beta verzija (koja je besplatna, naravno). Za sada lepo radi i lepo izgelda
Nekako nisam ljubitelj tih "all in one" programa. Svaka čast Eset-u, naročito jer koristim NOD 32, ali kada se rad softvera "razbije" na nekoliko posebnih strana... ne zvuči mi to kao dobitna kombinacija. Naročito tako osetljiv deo softvera koji bi trebalo da nam čuva mašine. Zato koristim NOD32, Zone Alarm kao firewall, AdAware, i za održavanje računara System Mechanic + RegCleaner. I nemam nameru da skorije menjam .
baclawa je offline  
Stara 18.6.2007, 19:55   #239
baclawa
Član

Član od: 14.5.2007.
Zahvalnice: 12
Zahvaljeno 17 puta na 14 poruka
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku baclawa

Citat:
genius kaže: Pregled poruke
Meni je AVAST lepo ocistio sistem ali nije besplatan
Sad cu da probam sa AVG u kombinaciji sa Peer Guard i Windows Defender.
AVG je prilično šupalj. Možda baš zbog toga što je free. Za najbolju zaštitu ipak vredi odvojiti 20€ i uzeti Kaspersky. Mislim da licenca traje dve godine. To ću ipak uraditi kada sledeći put budem obarao sistem.
baclawa je offline  
Stara 19.6.2007, 14:32   #240
Proxima
Član

Član od: 1.12.2005.
Zahvalnice: 7
Zahvaljeno 31 puta na 27 poruka

Citat:
baclawa kaže: Pregled poruke
Nekako nisam ljubitelj tih "all in one" programa. Svaka čast Eset-u, naročito jer koristim NOD 32, ali kada se rad softvera "razbije" na nekoliko posebnih strana... ne zvuči mi to kao dobitna kombinacija. Naročito tako osetljiv deo softvera koji bi trebalo da nam čuva mašine. Zato koristim NOD32, Zone Alarm kao firewall, AdAware, i za održavanje računara System Mechanic + RegCleaner. I nemam nameru da skorije menjam .
Pa ni ja nisam ljubitelj istih, ali me ovaj ESET Security baš prijatno iznenadio
Proxima je offline  
Tema zaključana

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
koji faks program za ISDN liniju Branislav Gavric Komunikacioni uređaji i umrežavanje 3 25.9.2008 19:43
koji program za optimizaciju kompa Dusan Maksimovic Aplikativni softver 8 26.1.2007 23:05
Koji antivirus koristite??? next Zaštita 5 19.1.2007 22:40
Program koji ne dozvoljava zatvaranje odredjenih programa? mant3ra Aplikativni softver 2 27.9.2006 9:52

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 3:03.