![]() |
![]() |
|
Brbljaonica Manje ozbiljno ćaskanje na ostale (kompjuterske i geek) teme... (POSTOVI SE NE BROJE!) (Pravila pisanja: kliknite ovde.) |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#201 | |
Član
Član od: 14.10.2012.
Zahvalnice: 12
Zahvaljeno 52 puta na 51 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Veteran
Član od: 7.7.2011.
Zahvalnice: 264
Zahvaljeno 130 puta na 101 poruka
|
![]()
American Teen (2008)
http://www.imdb.com/title/tt0486259/ Ni sam ne znam sta bih komentirao u vezi ovoga. Pa...onako,tinejdzeri ko tinejdzeri(vadili bi jedni drugima oci).Malo isprano a malo vise imate utisak da gledate film.Par interesantnih likova,kakva blamaza(pocrnja) i to je to. Ocena na imdb-u je previsoka za ovako nesto. |
![]() |
![]() |
![]() |
#203 | ||||
détente
Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 1.530
Zahvaljeno 2.470 puta na 1.488 poruka
|
![]()
The Canary Effect
Citat:
|
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Deo inventara foruma
Član od: 15.11.2006.
Zahvalnice: 795
Zahvaljeno 888 puta na 555 poruka
|
![]()
TT3D: Closer to the Edge (2011) - Ne mogu da se setim kad sam poslednji put odgledao film da mi je ostavio ovako jak utisak. Film je na papiru dokumentarac ali je tako dobro uradjen da u pojedinim trenucima sam mislio da ustvari gledam neki triler a jos i glavni lik je prica za sebe da sam ga gledao u nekom britanskom filmu reko bi da su preterali sa tim karakterom i da takav momak ne postoji ali gadno bi se preso. Film govori o trci koja se vozi na Isle of Man i poznata je po tome sto se ostvaruju brzine preko 320 km/h i smrtnim ishodima. Ako niste fan motosporta ili sporta u opste film ce vam se dopasti jer u pitanju je nesto vise od klasicnog dokumentarca o sportu ako ste ipak fan mislim da ce te se odseviti. Fim me je drzao prikovanog za monitor s tim sto zadnja trecina me je poprilicno preznojila.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#205 | |||
Veteran
Član od: 1.6.2008.
Zahvalnice: 219
Zahvaljeno 282 puta na 157 poruka
|
![]()
Svim šiframa, tokom čitave istorije, je zajedničko da bivaju kad-tad provaljene i pročitane bez obzira na svoju kompleksnost. Nekadašnje super-šifre su postale šala za današnje kritografe, uključujući i one koje su se koristile u vojne svrhe tokom Drugog svetskog rata.
Pa ipak, postoji nešto što je zajedničko i svim kritografima, a to je da niko od njih tokom dosadašnje istorije nije provalio šifru "Vojničevog rukopisa." Rukopis je nastao u srednjem veku i sastoji se od više različitih sekcija. Na prvi pogled, po ilustracijama koje se u njemu nalaze, radi se o herbarijumu, iako neke od ilustrovanih biljaka ne postoje u prirodi. Nakon toga se čini da govori o astronomiji, biologiji, kosmologiji, te farmaceutici i receptima. O čemu se zapravo radi i ko ga je napisao, ostaje misterija, i nešto što je najbliže mitskim i magičnim knjigama, jer to je knjiga koja se ne može pročitati:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Veteran
Član od: 1.12.2005.
Zahvalnice: 34
Zahvaljeno 32 puta na 20 poruka
|
![]()
Bobby Fischer Against the World
http://www.imdb.com/title/tt1777551/ Biografski film o čoveku kojeg mnogi. smatraju najboljim šahistom u istoriji. Dakle, kad i kako je počeo da igra, prve titule, čuveni meč sa Spaskim, pa sve do poznih godina kad je već oboleo od paranoje i na kraju smrti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Banned
Član od: 12.9.2007.
Zahvalnice: 744
Zahvaljeno 471 puta na 264 poruka
|
![]()
Oboleo od smrti? Hocu to da gledam!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#208 | |||||
Veteran
|
![]() Citat:
Citat:
Odnosno bitka i nepravda izmedju Golijata i Davidovaca na trulokapitalisticki nacin. Grozno. 2. What in the World Are They Spraying? (2010) http://www.imdb.com/title/tt1770768/ Nesto sto bukvalno saliva zmarce niz ledja! @Grubby ,spominjes vladu iz senke?! Sinko,to ti se u javnosti zove "program za bolji svijet"(sponzor NATO).Odnosno tako je javnost servirala stoci. A oni mongoli "geo frankenstajnovci"...fuj! Cuj...bacamo u nebo sto ne znamo sto cini i nadajmo se boljem.Koji (sracunat) kretenizam.A ucili smo jos u o osnovnoj da se pokusi "uvjek"rade na malo ili u zatvorenome. Ono sto mi je kao navodno bilo poznato jeste da zele da uticu na vremenske uslove(ove godine ste imali nevidjenu vrucinu a mi vamo puna tri mjeseca kisu i hladno vrijeme a dijele nas samo alpe) i to je samo po sebi bolesno.Evo bas su danas "shtrcali" iznad moje regije.Al ono sto u americi rade je svakako deset puta gore nego "ovdje".Brine me jos nesto sto rece neki "velikan" ,"od ovoga ce jedni imati dobroga a drugi jok.Koliko mi se cini ne prskaju po citavoj kugli.Svakakvih gadosti sam vidio ali ovo prevazilazi sve.I sto je najgore bit ce i gore nego sto Gruby sroci(by the way njegov textic malo malo-vise ode u kvazi naucno fantasticnu pompeznost). D.Film mozete slobodno preuzeti sa torrenta jer se ne protivi copyright-u. Preporuka(mora se pogledati) !!! Ps.Dobrodosla iRis u nas tamni vilajet ! Poslednja ispravka: Mac4LiF (15.11.2012 u 1:09) Razlog: Iris |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Veteran
|
![]()
Made in Serbia (Video 2005)
http://www.imdb.com/title/tt0457050/ Dokumentarac za punoletne ! Pa postavlja se pitanje da li je i dokumentarac. Recimo da je nesto izmedju doku-a ,avangarde i bolesnog uma. Ono sto je sramota ovdje nije sama tema nego cinizam i ismijavanje istih o kome se radi. Plus sto je ovaj video doku. iskoristio kao i osvetu za svoju bivshu....moze li bolesnije ???!!?!!! U biti je jedna veoma teska tema sa socialnog aspekta kad se pogleda ko u njemu sudjeluje.Takodje nacin na koji je prikazano vas sigurno nece ostaviti ravnodusnim. Last Call at the Oasis (2011) http://www.imdb.com/title/tt2043900/ Odlican dokumentarac sa odlicnom temom+Erin Brokovich ! Za pogledati !!! Poslije dobre Kon-Tiki 2012 ekranizacije mogu samo da preporucim jos bolji dokumentarac: Kon-Tiki (1950) http://www.imdb.com/title/tt0042650/ Samu naraciju vodi licno Thor na veoma tecnom i razumljivom engleskom. Medjutim ako kojim slucajem dodjete titla na engleskom,nl ili sh-hs javni te mi preko licne poste. Poslednja ispravka: Iris (20.12.2012 u 1:46) Razlog: spojeno |
![]() |
![]() |
![]() |
#211 |
Član
Član od: 1.6.2006.
Zahvalnice: 5
Zahvaljeno 18 puta na 12 poruka
|
![]()
Hot Coffee (2011)
Odlican dokumentarac o američkom pravosudnom sistemu i njegovoj podređenosti velikim koorporacijama (kao da tamo sve inače nije podređeno koorporacijama ![]() Malo offtopic, zar ova tema ne treba da bude u Kompjuteri i film?!? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#212 | |
Banned
Član od: 12.9.2007.
Zahvalnice: 744
Zahvaljeno 471 puta na 264 poruka
|
![]() Citat:
Death on Factory Farm |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Veteran
|
![]()
^ Spominjao se ranije , ali nema veze !
Uostalom t`ko ce sve to popamtiti?! |
![]() |
![]() |
![]() |
#215 | |
Veteran
|
![]() Citat:
Malo je u pocetku nezanimljiv ali kako prica napreduje... ...sve u svemu nesto izmedju "Sicko-a & Capitalism,love story". We Are Legion: The Story of the Hacktivists (2012) http://www.imdb.com/title/tt2177843/ Napokon jedan odlican dokumentic sa kojim ce te upraznjavati vase vrlo dragocene sekunde zivota. Dakle anonimni Anonymous-i o njima samima, Lulsec-u,Wikipediji i svim ostalim digitalnim avanturama koje "mi" vrlo rado citamo u digitalnoj ili stampanoj formi. Naravno nista drugo do ciste preporuke onima koji su barem ijednom u rukama drzali racurar !!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#216 | ||||||||||||
Starosedelac
Član od: 15.11.2005.
Zahvalnice: 186
Zahvaljeno 199 puta na 108 poruka
|
![]()
Zavera "Sijalica" - tajno planiranog zastarivanja
Kako je osnovan kartel ranih godina 20. veka radi unapredjenja proizvodnje, zaposljavanje, inovacije, dizajna,... Pocelo je sve od toga da su sijalice previse dugotrajne i da moraju tehnicki da ih spuste na radni vek od 1000h umesto nekoliko hiljada sati. Zatim ima uporednih prica o tome kako ostala savremena tehnika se programski pokvari kao sto su stampaci, zatim iPhone-ove baterije koje otkazuju posle 18 meseci a nisu postojale zamene nego predlog da se kupi novi telefon, kako se i sta se uce u skoli dizajna. Zasto je komunizam bolji za radni vek tehnologije ali ne i za inovaciju. Kako se skladisti tehnoloski otpad u zemljama treceg sveta itd. Veoma dobar i kvalitetan dokumentarac.
|
||||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#217 | |
Veteran
|
![]() Citat:
Bese tekodje jedan dokumentarac o NASI i ruskom s.programu. U kome rusi koriste tehnologiju jos s`pocetka svemirskog programa. Na pitanje zasto ne menjaju/unapredjuju (kao sto ameri rade), odgovor glasi: a zasto bi kad radi ! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#218 | |||
Član
Član od: 28.4.2010.
Zahvalnice: 19
Zahvaljeno 39 puta na 30 poruka
|
![]()
Patti Smith: Dream of Life (2008)
"An intimate portrait of poet, painter, musician and singer Patti Smith that mirrors the essence of the artist herself."
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Deo inventara foruma
Član od: 24.10.2005.
Zahvalnice: 2.400
Zahvaljeno 1.946 puta na 1.424 poruka
|
![]()
The Hottest Place on Earth (2009)
http://www.imdb.com/title/tt1548855/ http://www.youtube.com/playlist?list=PLE478C72678BAB0FC A two part series exploring the Danakil Desert in Northern Ethiopia - officially the hottest place on Earth. ![]() Bonus: fotke iz tog kraja sveta Poslednja ispravka: ZoNi (22.1.2013 u 18:22) |
![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Član
|
![]()
Dear Zachary: A Letter to a Son About His Father
Jako dobar dokumentarac, veoma emotivan, zaista potresna prica. http://www.youtube.com/watch?v=bHaIYcWbnFM |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Filmovi koje pamtite... | 6am3 Fana71c | Kompjuteri i film | 261 | 28.4.2016 15:15 |
BluRay Rip filmovi | savke87 | Video/TV softver | 16 | 22.12.2010 23:59 |
Besplatni dokumentarni filmovi | Mrka Kapa | Zanimljive Web lokacije | 1 | 1.1.2008 18:51 |
Cudno ubrzan mp3 i filmovi | SG_I | Operativni sistemi | 2 | 6.9.2007 18:27 |
PS2 DVD FILMOVI | marko1986 | Aplikativni softver | 3 | 15.3.2006 22:30 |