![]() |
![]() |
|
Fotografija Radovi korisnika iz oblasti digitalne fotografije, diskusija na temu fotografije... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#201 |
Član
Član od: 23.5.2008.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno 108 puta na 37 poruka
|
![]()
hebes aparat sa kojim iznad iso 200 moras na RAW... meni je jako bitno vreme.. znaci pucam u JPG za stock.. zasto? zato ... moze tako .. ladnjaka... od 90 fotki 2 mi odbiju. prodaja ide isto.. bio raw ili jpeg.. ako pravilno eksponiras fotku noise se lako ukloni pomocu nekih programcica... hocu da kazem da je raw jako zahtevan.. trazi puno vremena.. zezanja pa posle u tif pa u jpg pa mi oduzme vise od 15 min za jenu fotku.. a to je puno. mislim da RAW treba pucati samo u EXTreme situacijama.
Poslednja ispravka: fonet (22.9.2008 u 13:01) |
![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
paparazzo
Član od: 24.12.2005.
Zahvalnice: 121
Zahvaljeno 601 puta na 179 poruka
|
![]()
^predlazem 64bitnu masinu sa 4gb rama i lightroom 2, i raw fajlovi ima da lete brze od jpeg-a...
Svaki aparat ce imati nois kada je u pitanju podeksponiranost + nebo (na nebu se sve vidi) |
![]() |
![]() |
![]() |
#203 | |
amurof aratnevni oeD
Član od: 18.11.2005.
Zahvalnice: 2.055
Zahvaljeno 1.217 puta na 551 poruka
|
![]() Citat:
![]() Nisam primetio da kačiš fotke na ovom forumu. Da li bi mogao da okačiš neke ako te ne mrzi, baš me zanimaju tvoji radovi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Veteran
Član od: 15.6.2006.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 73 puta na 66 poruka
|
![]()
^^ to kintec oce da vam se pofali jer je kupio novu makinu C2D na 2,5GHz sa 4GB RAM-a i NV8600GT i upregao sve to Vistom 64 SP1
![]() edit2: druze Fonet pa ni vas aparat nije neka aluzdija sa senzorom velicine filma punog iliti "Leica" formata vec krop telo. Jeste srednja klasa ali to je zbog nabudzenosti samog tela a ne i zbog senora, senzor je od svih stvari koje krase aparat ona po kojoj se niska i srednja klasa najmanje razlikuju i kod noinkona i kod kenjona, razlike su u brzini, rukovanju, opcijama fokusu merenjima i dr. mnogo vece. Vas aparat srednje klase baca bolji jpeg od nize klase jer ima preciznije i tacnije namestanje temperature boje i mnogo bolje merenje koje pravilno eksponira fotku. Ja pucam RAW iz tie razloga da bi mu namestio dobvar WB i da bi korigovao eksponiranost i malo digao dinamicki opseg a i nekako eto volem RAW ![]() ![]() kolicina suma zavisi od svih aspekata i parametara fotografije a ne samo od iso-a i senzora... zavisi i od vrste osvetljenja, duzine ekspozicije, uostrenosti objekta, kolicine osencenih delova gde je sum mnooogo vidljiviji i jos 300 cuda... na pr. ako fotkate homogene ravne povrsine istie boja naravno da ce sum biti vifljiviji nego ako fotkate nesto sa gomilom boja, raznih sitnica i detalja Poslednja ispravka: Bond_007 (22.9.2008 u 18:35) |
![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Veteran
Član od: 16.4.2007.
Zahvalnice: 628
Zahvaljeno 452 puta na 231 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Veteran
|
![]()
bolje, bolje :P
kao sto vidis fotka je opet podeksponirana ali mnogo manje iako si bio na 0,0eV sto je izgleda u odredjenim uslovima karakteristicno i za najnovijeg pulena CxxxD klase 450D, a ne samo za moj prvijenac iste 300D LoL ali naravno nikakav je problem to korigovati u ACR-u i uraditi jos neke osnovne modifikacije... posvetljavanje senki, korigovanje saturacija boja ponaosob i jos 300 cudesa ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Bond_007 na korisnoj poruci: | ||
Notorious B.I.G (23.9.2008) |
![]() |
#207 |
Veteran
Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 58
Zahvaljeno 294 puta na 133 poruka
|
![]()
Bolje nego prvi pokusaj jest,ali moze jos bolje.
Jos uvijek ima (malo) suma (kao sto je kinteC rekao na nebu se sve vidi). I Bond_007 ti je dobro rakao da sto prije instaliras Photoshop,jer pogledaj sta shadow/highlights radi (detalji na tabli i mrezi) za nekoliko sekundi utrosenih na "obradu" (da ne govorim o naprednim opcijama): ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Aleksandar na korisnoj poruci: | ||
Notorious B.I.G (23.9.2008) |
![]() |
#208 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Ja se bavim drugim vidom komercijalne fotografije,pored stocka,jer radim umjetnicke,reklamne,studijske,filmske,sportske i manifestacione komercijalne fotografije (komercijalne su jer ih prodajem,jelte) ![]() Radove koje prodam ne kacim jer naplatim dobro i potpisem prebacivanje prava na koristenje fotografije licu kom je prodana,ali odradicu par fotografija "cisto onako,za raju" pa cu okaciti. ![]() |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku LoneWolf na korisnoj poruci: | ||
hacker_aca (23.9.2008) |
![]() |
#209 |
Veteran
|
![]()
^ za dalje plasiranje fotke za stocka u komercijalne svrhe postoji extended licenca i ona se placa vise nego "obican" download, ali to sta podpada pod nju a sta ne to je definisano u terms of use
a cim fotkas ti umijetnice? |
![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
paparazzo
|
![]()
Zamoli bih korisnike SK foruma (u fotografskom delu) da u svom profilu napisu koji aparat imaju (nije obavezno) kako bi se lakse videlo sa cim je sta fotografisano.
Time ce se izbeci nepotrebni komentari tipa "cime si junace fotkao" i "uu, junace, ovo ti ima noisa..." |
![]() |
![]() |
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku kinteC na korisnoj poruci: | ||
Aleksandar (23.9.2008), hacker_aca (24.9.2008) |
![]() |
#211 |
Veteran
|
![]()
^ napisao sam umijetnice a ne junace
![]() p.s. ja necu da napisem koji aparat imam jer ionako vise ne postujem fotke na forume a ako se u buducnosti i za*ebem da postujem nesto, gresi covek, napisacu so cim je ufaceno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ovim fotografisem prave,komercijalne,umjetnicke radove a ovim radim stock i fotografije tipa porodica/prijatelji/vikend/rostilj/rakijanje.
Postoji tu jos "vikend" aparata od ostalih clanova porodice s tim da u EXIF datoteci moze da se procita brand aparata,osim ako nije digitalno obradjena ili cropovana. P.S. Piše se "umjetniče" a ne "umijetniče" (kratko e je -je u ijekavici,a dugo e je -ije) |
![]() |
![]() |
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku LoneWolf na korisnoj poruci: | ||
alesandro (24.9.2008), hacker_aca (24.9.2008) |
![]() |
#213 |
paparazzo
|
![]()
Oly E3 je poslednji aparat koji bih koristio za "umjetnicku" ili stock fotografiju...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#214 | |
Veteran
|
![]()
^^ kintec prenosi svoje frustracije oly korisnika sa jednog foruma na drugi
![]() @ LoneWolf: I H8 U ![]() To je moj san da imam jedno supadupa tjelo i jednog malog ali tesko naoruzanog tenka u dzepu, zasad imam 300D i nadam se uskoro i A570IS s kojim cu so CHDK moci da pucam RAW a da ne platim aparat 300 evra i jace ![]() Nadam se da cu jednog dana kad fotografski porastem imati neku kombinejsn poput tvoje ![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#215 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Naravno,nije iskljuceno da iskoristim i canon G9 za stock fotografiju i ostale vrste fotografskih poslova jer i taj aparat je takodje fenomenalan po mom misljenju. Nema potrebe za izvinjavanjem,ako zatreba sirim pismenost i drugi put ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Veteran
|
![]()
^ aj baci link ka stock galerijama
btw ja sam skoro primljen na istock pa da podelim to sa vama http://www.istockphoto.com/user_view.php?id=3623174 imam skroman portfilio al porasce spor im je review jbg ![]() P.S. Jos malo pa imam 666 poruka na 4umu :P LoL Poslednja ispravka: Bond_007 (26.9.2008 u 2:35) |
![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Član
|
![]()
kako ide stock dobri ljudi ? jel neko stigao da podigne kesh za septembar ? ja jesam
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
Veteran
Član od: 16.4.2007.
Zahvalnice: 628
Zahvaljeno 452 puta na 231 poruka
|
![]()
Svaka cast.Vidim ponovio si portfolio jako lepe slike nema sta,samo tako nastavi!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#219 | |
Veteran
|
![]() Citat:
![]() ![]() Poslednja ispravka: Bond_007 (7.10.2008 u 0:31) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Član
|
![]()
korsitite lepo vreme dok ga jos ima, natovarite razne fotke sa oblacima liscem itd spremite se za zimu ... zimi nece biti puno toga za fotkanje... mozda ce biti ali su uslovi fucking jako zahebani
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
stock, stock photography, zarada |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Gitare i računari... | Wolverine | Brbljaonica | 1116 | 3.3.2016 23:12 |
Život na Marsu? | Ice-Man | Brbljaonica | 149 | 26.11.2008 0:26 |
Toshiba A210-1AO igračka iskustva i saveti | mimik | Prenosni računari | 31 | 25.11.2008 17:07 |