Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Ostale teme > Brbljaonica
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Brbljaonica Manje ozbiljno ćaskanje na ostale (kompjuterske i geek) teme... (POSTOVI SE NE BROJE!)
(Pravila pisanja: kliknite ovde.)

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 27.5.2025, 3:14   #181
polarnimeda
Deo inventara foruma

Član od: 9.11.2005.
Zahvalnice: 1.883
Zahvaljeno 999 puta na 620 poruka
Određen forumom Re: Očajna web kupovina IT opreme u Srbiji

To u prodavnici je super varijanta, kurir cesto nece, a ne znam ni da li ima obavezu ili mu je dozvoljeno uopste da ceka da ti otvoris paket i resis dal ces da ga prihvatis... Ovako u prodavnici ti stigne, vidis makar "crno na belo", a imas 2 nedelje da vratis. To sam bas retko koristio, ali dobra je opcija za pipavije stvari. I ne moras da dezuras ili ides do poste.

A sa Aliexpress-a sam jednom porucio dva predmeta u razlicitoj boji, prodavac podveooba pod istu sifru i navodno poslao u 2 paketa, stigao samo jedan. I sad kako to dokazati Aliexpress-u, da ti vrati sredstva... I da li je uopste posiljalac 100% kriv? Prilozio sam slike i gramazu sa paketa, da se po njoj vidi da je nemoguce da su u paketu bila dva predmeta. I prihvati Alexpress da vrati sredstva... I nikad ih zapravo ne vrati!!?
Kakva baljezgarija od pocetka do kraja.... Koliko brzo smo se navukli na narucivanje, toliko brzo cu da se odviknem za neke stvari.

Inace, mislim da ako narucis paket, ne moras da ga odbijas u strahu da je razbijen. Valjda imas 24h da prijavis fizicko ostecenje i onda ti vracaju pare. Barem je takvo bilo jedno moje iskustvo.

I jedan jos primer, narucili neki jeftin sporet, ringla beskorisno slaba, resili da vratimo u roku od 2 nedelje. Dal bese Ananas... Borili se da mi objasne kako nemamo pravo da vracamo kuhinjski aparat jer smo ga koristili, ali kako da znam da je krs i da mi ne odgovara ako ga ne ukljucim na minut? Na kraju popustili, vracene pare, uzeli drugi model na drugom mestu. Na njemu ringla crkla posle par meseci, srecom su ekspresno i bez natezanja dosli i zamenili je. Ali da... Svaka kupovina neko trzanje.
TV kad sam uzimao svojevremeno, najveci stres. Em pipava stvar, em panel lutrija...
polarnimeda je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.5.2025, 8:58   #182
todos
Deo inventara foruma

Član od: 9.12.2005.
Zahvalnice: 4.622
Zahvaljeno 2.665 puta na 1.598 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku todos

Веће ствари треба директно узимати узимати у радњи, мада ни то ништа не значи кад је свим продавницама весеље кад ти истекне гаранција. Најчешће двогодишња и она јако брзо прође. Мада и петогодишња не значи ништа специјално. Црко фрижидер седам дана пред истек гаранције, мајстор каже имао си среће. Пегла од 17К два пута била у сервису за време гаранције и кад је истекла опет цркла. Контактирао службу, кажу да је истекла гаранција т.ј. нису заинтересовани а друго по њиховим папирима пегла је исправна. ТЦЛ има неку широку линију у дну, види се кроз то програм. Још је у петогодишњој гаранцији, мрзи ме а мораћу да их контактирам. Могу да кажу па ти видиш кроз те линије... Свашта може да буде.
todos je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.5.2025, 14:19   #183
water wizard
Deo inventara foruma

Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 439
Zahvaljeno 4.092 puta na 3.804 poruka

evo ja se sad mačujem sa aliexpress, naručio 1tb ssd on crko posle 2 sata, prodavac traži da mu pošaljem disk nazad u kinu, a aliexpress odbija i traži još dokaza da proizvod ne radi

što se tiče paketa moraš da snimaš unboxing video da bi im dokazao šta si dobio
water wizard je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.5.2025, 14:50   #184
DeCoy
Intel Inside

Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.660
Zahvaljeno 11.219 puta na 7.174 poruka

Samo prihvatite da je u pitanju potrošna roba i nema nerviranja. Kad crkne kupiš drugi...
DeCoy je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.5.2025, 15:11   #185
todos
Deo inventara foruma

Član od: 9.12.2005.
Zahvalnice: 4.622
Zahvaljeno 2.665 puta na 1.598 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku todos

Не кажем да је све ђубре и дешава се да нешто цркне. Али безобразлук продаваца, сервисних центара, и ко зна кога још једноставно није нормална. Не може да каже па истекла је гаранција и тако то. Или да не верује да је нешто јако брзо одапело а да се баш ништа не предузима са њихове стране. Ја кад би поменуо произвођача пегле који ме зеза на хиљаде људи са разних мрежа и форума би потенцијално размислили о будућој куповини или одустали од тог бренда. Нећу то да радим ...
todos je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Izbori u Srbiji cubrovic Programi za mobilne telefone 0 25.4.2012 11:46
Nintendo DS al0cunit Konzole 80 18.2.2011 15:56

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 11:25.