NastyB kaže:
Sve to zavisi od broja pobeda i poraza, ako više pobeđuješ, menja im se hemija tima, uigraniji su i samim tim raste. Evo, ja sam bio do skoro negde pri kraju sezone, prvi u ligi, imao par pobeda više od Celticsa i Pistonsa, nisam menjao tim od prve utakmice i hemija je na 92%, baš SVI igrači (uvek imam max 12 igrača u timu, jer više njih oduzima vreme za igru rezervama) su bili u "zelenom" sa +2 do +4 na rejtingu.
Obrati pažnju na PLAYER ROLES u GENERAL MANAGER segmentu, gde piše (gornji desni ćošak) da bi bilo dobro da imaš 5/5 startera, 1/1 sixt man i 2/2 role players. Ukoliko nekog relativno dobrog igrača (rejting 75 pa naviše) dovedeš u tim i ne dodeliš mu makar ulogu ROLE PLAYER dolazi do pada, bez obzira na to koliko igra. Meni je Association mod zato i zanimljiv, jer pre dovođenja igrača treba da paziš, osim na rejting, na nekoliko važnih stvari: 1. Koja mu je uloga u timu (Prospect, Role Player, Bench Warmer...), kao i to kakva je "ličnost" tj. PERSONALITY (Laid back, Neutral, Expressive...), jer su ličnosti sa EXPRESSIVE i UNPREDICTABLE sklone incidentima i prave probleme sa ugovorima, ulogom u timu i samim tim opada hemija čitavog tima ako oni nisu zadovoljni 2. Šta kaže menadžer igrača kojeg želiš da dovedeš (ukoliko ima ono "My client wants a bigger role..." beži od toga, ako to ne možeš da mu daš) 3. Da li mu je važna lova i da li je LOYAL ili ne, jer, ako je, recimo, VERY LOYAL, a finansijska situacija ne mnogo bitna, lako sklopiš novi ugovor za nevelike pare. 4. Dužina ugovora i koliko love uzima po godini, jer ako ima godinu dana ugovora, a nije LOYAL, lako ode u FREEE AGENTS 5. U zavisnosti od pozicije, kakav mu je rejting. Recimo, bekovima mi je bitno da im spolnji šut bude makar B, dok za centre i krilne centre je bitno da im je šut iz blizine bude, takođe makar B. Takođe mi je bitno da im Athleticism i Potential budu što veći.
Evo, skoro sam skunuo neke slajdere, tendencije, itd, pa sam počeo novu Asocijaciju sa Miami Heatom (overall 63, -10 miliona u Sellery Cap-u). Prvo što sam uradio je da sam Wadea (rejting 99) sa još tri osrednja igrača trejdovao u Portland za Roya (88), Odena (82), Aldrigea (83) (svi imaju relativno male plate, ugovore na tri ili više godina i pri tom su svi VERY LOYAL) i Fernandesa (Expressive, problematičan, ali ima rejting 83 i pogodan za trejd). Sledeća stvar je bila da se ratosiljam Shawna Mariona (86, previše love uzima po sezoni) a jedini tim sa pristojnim SF-om, koji pri tom nije "u minusu" je Memphis Grizzlies sa Rudy Gayem (eh, Gay, 82, takođe Loyal i ne uzima veliku kintu, a dobar igrač). Malo se tu ispetljam sa trejdom i imam pokrivene pozicije 2 (Roy) 3 (Gay) 4 (Beasley, Aldrige) 5 (Oden), svi redom VERY ili EXTREMELY LOYAL (jedino je Beasley EXPRESSIVE ličnost, ali ako je zadovoljan kao starter, ne pravi probleme, već suprotno od toga). Zatim Aldrigea i Fernandesa trejdujem za nekog dobrog pleja (u mom slučaju Crawforda iz Warriorsa) i imam vrlo dobar tim, plus što je "saldo u banci" sada na + 4 miliona. Naravno, pre prve utakmice je hemija bila na 8%, svi su pali u rejtingu za 2-3, jer je mnogo novih igrača, ali sam pravilno "pazario" igrače sa timskim ulogama tako da budu u PLAYER ROLES šemi: 5/5, 1/1, 2/2, i posle šest utakmica (4-2) timska hemija je na 26%, svi su najmanje "Content" (zadovoljni) i sve kreće na bolje.
Malo deluje komplikovano na prvi pogled, ali kad "pohvataš konce" ludo je zanimljivo! Nadam se da ti je ovo malo pomoglo...
|