Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Sportske simulacije
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Sportske simulacije Svi sportovi, fliperi i druge takmičarske igre...

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 2.1.2009, 4:30   #11
Extreme_player
Novi član

Član od: 22.11.2008.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
Određen forumom Re: NBA 2k9

Citat:
NastyB kaže: Pregled poruke
Sve to zavisi od broja pobeda i poraza, ako više pobeđuješ, menja im se hemija tima, uigraniji su i samim tim raste. Evo, ja sam bio do skoro negde pri kraju sezone, prvi u ligi, imao par pobeda više od Celticsa i Pistonsa, nisam menjao tim od prve utakmice i hemija je na 92%, baš SVI igrači (uvek imam max 12 igrača u timu, jer više njih oduzima vreme za igru rezervama) su bili u "zelenom" sa +2 do +4 na rejtingu.

Obrati pažnju na PLAYER ROLES u GENERAL MANAGER segmentu, gde piše (gornji desni ćošak) da bi bilo dobro da imaš 5/5 startera, 1/1 sixt man i 2/2 role players. Ukoliko nekog relativno dobrog igrača (rejting 75 pa naviše) dovedeš u tim i ne dodeliš mu makar ulogu ROLE PLAYER dolazi do pada, bez obzira na to koliko igra. Meni je Association mod zato i zanimljiv, jer pre dovođenja igrača treba da paziš, osim na rejting, na nekoliko važnih stvari: 1. Koja mu je uloga u timu (Prospect, Role Player, Bench Warmer...), kao i to kakva je "ličnost" tj. PERSONALITY (Laid back, Neutral, Expressive...), jer su ličnosti sa EXPRESSIVE i UNPREDICTABLE sklone incidentima i prave probleme sa ugovorima, ulogom u timu i samim tim opada hemija čitavog tima ako oni nisu zadovoljni 2. Šta kaže menadžer igrača kojeg želiš da dovedeš (ukoliko ima ono "My client wants a bigger role..." beži od toga, ako to ne možeš da mu daš) 3. Da li mu je važna lova i da li je LOYAL ili ne, jer, ako je, recimo, VERY LOYAL, a finansijska situacija ne mnogo bitna, lako sklopiš novi ugovor za nevelike pare. 4. Dužina ugovora i koliko love uzima po godini, jer ako ima godinu dana ugovora, a nije LOYAL, lako ode u FREEE AGENTS 5. U zavisnosti od pozicije, kakav mu je rejting. Recimo, bekovima mi je bitno da im spolnji šut bude makar B, dok za centre i krilne centre je bitno da im je šut iz blizine bude, takođe makar B. Takođe mi je bitno da im Athleticism i Potential budu što veći.
Evo, skoro sam skunuo neke slajdere, tendencije, itd, pa sam počeo novu Asocijaciju sa Miami Heatom (overall 63, -10 miliona u Sellery Cap-u). Prvo što sam uradio je da sam Wadea (rejting 99) sa još tri osrednja igrača trejdovao u Portland za Roya (88), Odena (82), Aldrigea (83) (svi imaju relativno male plate, ugovore na tri ili više godina i pri tom su svi VERY LOYAL) i Fernandesa (Expressive, problematičan, ali ima rejting 83 i pogodan za trejd). Sledeća stvar je bila da se ratosiljam Shawna Mariona (86, previše love uzima po sezoni) a jedini tim sa pristojnim SF-om, koji pri tom nije "u minusu" je Memphis Grizzlies sa Rudy Gayem (eh, Gay, 82, takođe Loyal i ne uzima veliku kintu, a dobar igrač). Malo se tu ispetljam sa trejdom i imam pokrivene pozicije 2 (Roy) 3 (Gay) 4 (Beasley, Aldrige) 5 (Oden), svi redom VERY ili EXTREMELY LOYAL (jedino je Beasley EXPRESSIVE ličnost, ali ako je zadovoljan kao starter, ne pravi probleme, već suprotno od toga). Zatim Aldrigea i Fernandesa trejdujem za nekog dobrog pleja (u mom slučaju Crawforda iz Warriorsa) i imam vrlo dobar tim, plus što je "saldo u banci" sada na + 4 miliona. Naravno, pre prve utakmice je hemija bila na 8%, svi su pali u rejtingu za 2-3, jer je mnogo novih igrača, ali sam pravilno "pazario" igrače sa timskim ulogama tako da budu u PLAYER ROLES šemi: 5/5, 1/1, 2/2, i posle šest utakmica (4-2) timska hemija je na 26%, svi su najmanje "Content" (zadovoljni) i sve kreće na bolje.
Malo deluje komplikovano na prvi pogled, ali kad "pohvataš konce" ludo je zanimljivo! Nadam se da ti je ovo malo pomoglo...
Uh,bas si se maximalno uzivo u ovo...salim se naravno.
Ja obicno uzmem memfis zbog salary cap-a,izvrsim neke sitne trejdove tokom sezne,i onda u pred sezoni uzmem nekog odlicnog igraca koji je odlucio da isproba slobodne vode
Extreme_player je offline   Odgovor sa citatom ove poruke

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 15:43.