Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Kvarovi
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima
i nestabilnostima sistema

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 23.8.2016, 17:08   #1
TheDraganche
Član

Član od: 27.9.2009.
Zahvalnice: 94
Zahvaljeno 4 puta na 4 poruka
Određen forumom Kvar Graficke karte - pomoc

Pozdrav,
Pre nekoliko dana na ekranu je odjednom zabrljavila slika,i dobio blackscreen,dok racunar jos radi,i pri svakom pokretanju racunara,nakon windows logo-a,dobijam blackscreen,grafika i dalje vrti kuler i radi u safe mod-u doduse.
Prijatelj koji se privatno bavi time proverio je svaku komponentu posebno,i rekao da je najverovatnije bios graficke karte otisao,ali ne zna sto,mozda zbog VRam-a.
Posle toga sam probao video memory stress test,i nakon 20% testa,monitor se ugasio.
Radi se o MSi AMD HD 7850 1GB OC evrzija (fabricki) koja je nova pre 3-4 godine palcena 16500~ dinara
Za sada koristim integrusu,preko nje radi sve super,vrsi posao,ali ovo je samo provremeno,zanima me sta mi je najpametnije da uradim...
1.Da li da odnesem u servis ako moze da se popravi postojeca graficka,i pitanje koliko bi ti kostalo i koliko bi trajala posle? (Ako moze preporuka nekog servisa,po mogucstvu u KG)
2.Da li da kupim Novu slabiju grafiku,tipa GT 730, R7 240,ili nesto slicno do 6-7000 dinara
3. Ili da pazarim istu/slicnu kao moju koja je riknula,polovnu jer su jojcene 5-7000 dinara sada?
Svakako sam planirao da za godinu,godinu i po zamenim grafiku i procesor.pa bi mi sada neka od ove 3 opcije (do 7000 dinara MAKSIMUM,ni kinta vise ) sluzila taman privremeno dok ne skupim kintu za nesto ozbiljnije.
HD 7850 mi je do sada vrsio posao u 90% igara bez problema na max,mada u zadnje vreme igram samo World of warcraft i world of tanks,retko sta drugo,haha ,tako da ako ne mogu da popravim svoju,ili je prevelik rizik kupovina iste polovne,onda bi mi i neka do 6-7000 nova koristila godinu,godinu i po dana,cisto da mogu da poteram WOW i WOT,i jos po kojuigru da ubijam dosadu,posto retko sta drugo igram zadnjih nekoliko meseci
Svaki savet dobrodosao,Hvala!

Specs: Intel I5-3450 IB @ 3.1Ghz
Asus p8b75-m le MB
8Gb Kingston HyperX
MSi AMD HD 7850 1GB OC
Samsung Spinpoint F3 1TB
TheDraganche je offline   Odgovor sa citatom ove poruke

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Problemi sa monitorom Rocker Kvarovi 840 3.11.2023 13:42
Pomoc oko odabira graficke igos Grafika 1 21.3.2013 23:49
Pomoc oko izbora graficke karte ivan85 ŠDK - Grafika 34 16.11.2009 8:32
Tv karta - obicna antena (Treba mi pomoc oko izbora tv karte) milanp Foto i audio/video 16 17.8.2006 10:26
Nova graficka na staru plocu! DeCoy Šta da kupim? 27 8.7.2006 15:18

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 15:23.