![]() |
![]() |
|
Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima i nestabilnostima sistema |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 27.9.2009.
Zahvalnice: 94
Zahvaljeno 4 puta na 4 poruka
|
![]()
Pozdrav,
Pre nekoliko dana na ekranu je odjednom zabrljavila slika,i dobio blackscreen,dok racunar jos radi,i pri svakom pokretanju racunara,nakon windows logo-a,dobijam blackscreen,grafika i dalje vrti kuler i radi u safe mod-u doduse. Prijatelj koji se privatno bavi time proverio je svaku komponentu posebno,i rekao da je najverovatnije bios graficke karte otisao,ali ne zna sto,mozda zbog VRam-a. Posle toga sam probao video memory stress test,i nakon 20% testa,monitor se ugasio. Radi se o MSi AMD HD 7850 1GB OC evrzija (fabricki) koja je nova pre 3-4 godine palcena 16500~ dinara Za sada koristim integrusu,preko nje radi sve super,vrsi posao,ali ovo je samo provremeno,zanima me sta mi je najpametnije da uradim... 1.Da li da odnesem u servis ako moze da se popravi postojeca graficka,i pitanje koliko bi ti kostalo i koliko bi trajala posle? (Ako moze preporuka nekog servisa,po mogucstvu u KG) 2.Da li da kupim Novu slabiju grafiku,tipa GT 730, R7 240,ili nesto slicno do 6-7000 dinara 3. Ili da pazarim istu/slicnu kao moju koja je riknula,polovnu jer su jojcene 5-7000 dinara sada? Svakako sam planirao da za godinu,godinu i po zamenim grafiku i procesor.pa bi mi sada neka od ove 3 opcije (do 7000 dinara MAKSIMUM,ni kinta vise ) sluzila taman privremeno dok ne skupim kintu za nesto ozbiljnije. HD 7850 mi je do sada vrsio posao u 90% igara bez problema na max,mada u zadnje vreme igram samo World of warcraft i world of tanks,retko sta drugo,haha ,tako da ako ne mogu da popravim svoju,ili je prevelik rizik kupovina iste polovne,onda bi mi i neka do 6-7000 nova koristila godinu,godinu i po dana,cisto da mogu da poteram WOW i WOT,i jos po kojuigru da ubijam dosadu,posto retko sta drugo igram zadnjih nekoliko meseci ![]() Svaki savet dobrodosao,Hvala! ![]() Specs: Intel I5-3450 IB @ 3.1Ghz Asus p8b75-m le MB 8Gb Kingston HyperX MSi AMD HD 7850 1GB OC Samsung Spinpoint F3 1TB |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Problemi sa monitorom | Rocker | Kvarovi | 840 | 3.11.2023 13:42 |
Pomoc oko odabira graficke | igos | Grafika | 1 | 21.3.2013 23:49 |
Pomoc oko izbora graficke karte | ivan85 | ŠDK - Grafika | 34 | 16.11.2009 8:32 |
Tv karta - obicna antena (Treba mi pomoc oko izbora tv karte) | milanp | Foto i audio/video | 16 | 17.8.2006 10:26 |
Nova graficka na staru plocu! | DeCoy | Šta da kupim? | 27 | 8.7.2006 15:18 |