Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Role-Play
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Role-Play FRP, RPG...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 29.4.2025, 16:02   #3821
dex3108
V.I.P. Test Play

Član od: 1.6.2008.
Zahvalnice: 300
Zahvaljeno 8.659 puta na 4.092 poruka
Određen forumom Re: The Elder Scrolls IV: Oblivion

Nije ni najbolji RPG koji je izasao ove godine XD
dex3108 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 5 korisnika se zahvaljuje korisniku dex3108 na korisnoj poruci:
bacacar (1.5.2025), jaomile (4.5.2025), mvasic (30.4.2025), pentraksil (29.4.2025), perablenta (29.4.2025)
Stara 29.4.2025, 16:29   #3822
pentraksil
Deo inventara foruma

Član od: 14.4.2007.
Zahvalnice: 4.590
Zahvaljeno 3.923 puta na 2.443 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku pentraksil

Citat:
Malik Tintilinic kaže: Pregled poruke
Sta kazete, je li ovo igra godine? Ili ne racunamo remastere?
Pu pu pu, daleko bilo.

Ako ova igra dobije GOTY, igraci su zasluzili da ih kolektivno deru sledecih sto godina i nemaju pravo da kukaju na sto puta prepakovani buckuris i AAA slop koji dobijaju iz godine u godinu.
pentraksil je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 5 korisnika se zahvaljuje korisniku pentraksil na korisnoj poruci:
bacacar (1.5.2025), jaomile (4.5.2025), mvasic (30.4.2025), perablenta (29.4.2025), polarnimeda (30.4.2025)
Stara 4.5.2025, 18:50   #3823
Telepatic
Starosedelac

Član od: 26.8.2006.
Zahvalnice: 767
Zahvaljeno 222 puta na 129 poruka
Slanje poruke preko Yahooa korisniku Telepatic

Citat:
sp01 kaže: Pregled poruke
Малопре сам тестирао оба мода, овај боље ради (иако има мање downloada): https://www.nexusmods.com/oblivionre...s/79?tab=files

А има и BOOST верзију која озбиљно додаје fps, па ето коме фали...
Hvala, meni pomoglo, ako jos neko ima neku preporuku za neki mod nek javi.
Telepatic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.5.2025, 9:27   #3824
Laskaris
Deo inventara foruma

Član od: 28.5.2010.
Zahvalnice: 719
Zahvaljeno 1.278 puta na 980 poruka

Citat:
pentraksil kaže: Pregled poruke
Pu pu pu, daleko bilo.

Ako ova igra dobije GOTY, igraci su zasluzili da ih kolektivno deru sledecih sto godina i nemaju pravo da kukaju na sto puta prepakovani buckuris i AAA slop koji dobijaju iz godine u godinu.
Nije bitno hoce li dobiti GOTY ili ne. Cinjenica je da igraci gutaju prepakovani buckuris i/ili smece koje im se prodaje kao AAA (redje AA) igra.
Laskaris je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.5.2025, 12:19   #3825
polarnimeda
Deo inventara foruma

Član od: 9.11.2005.
Zahvalnice: 1.878
Zahvaljeno 998 puta na 619 poruka

nostalgija je cudo..
polarnimeda je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.5.2025, 13:04   #3826
DeCoy
Intel Inside

Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.658
Zahvaljeno 11.205 puta na 7.167 poruka

Citat:
Laskaris kaže: Pregled poruke
Nije bitno hoce li dobiti GOTY ili ne. Cinjenica je da igraci gutaju prepakovani buckuris i/ili smece koje im se prodaje kao AAA (redje AA) igra.
Ako ti je Oblivion smeće, onda sa Sveta Kompjutera treba da pređeš na Politikin Bazar...
DeCoy je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku DeCoy na korisnoj poruci:
player1 (5.5.2025)
Stara 5.5.2025, 13:47   #3827
Laskaris
Deo inventara foruma

Mislio sam uopsteno. Oblivion nije smece ali, budimo posteni, nije ni tako dobar koliko je bio hvaljen.
Uzeo Baldur's Gate 1 ponovo da igram. Jbt sta je losih mesta. Da ne pominjem zastarelu mehaniku i budjavi D&D u nekoj 2 ili 2.5 verziji..Skoro nepostojece licnosti i price kompanjona. Utisak sada i pre 26 god nije bas isti.. Iz raznih razloga naravno..
Nostalgija je cudo, lepo napisa covek gore.
I da dodam: cini mi se da su od tih RPG klasika nekako bolje ostarile Fallout igre (svi nastavci, ukljucujuci trojku i NV mada to jesu igre nesto novijeg datuma). Boware-ove bas i nisu. Neverwinter Nights 2 je jos uvek OK, kec je bas lose ostario.

Poslednja ispravka: Laskaris (5.5.2025 u 14:12)
Stara 5.5.2025, 14:35   #3828
pentraksil
Deo inventara foruma

Oblivion je u svoje vreme bio vrlo dobra igra i sam remaster je odlican, ali me uzasno nervira taj narativ koji sada kruzi o tome kako je ovaj remaster pokazao neki stari dobri recept koji navodno posramljuje danasnje igre, bla bla bla.

Vrlo dobro se secam ogromnog razoracenja koje je igra donela nakon Morrowinda, da ne pricam o kontroverzama oko DLC-a, stanja igre i jos sto drugih stvari.

A sada to ispada sve OK, danasnja AAA scena to ne razume, nema vise STRASTI i ostala lupetanja koja mi zaista idu na zivce.

@Laskaris
To i jeste moja poenta, samo sto je GOTY titula donekle bitna makar simbolicki. Jer bi trebala biti konacan ekser u kovceg sto bi rekli....kruna ironije citave igracke populacije navodnih veterana koji, ma koliko mislili da su superiorniji (kao i mnoge igre njihovog vremena), nisu nista bolji od modernih igraca koji obozavaju miris sopstvenog prdeza
Stara 5.5.2025, 14:42   #3829
makarije
Veteran

Član od: 10.12.2005.
Zahvalnice: 53
Zahvaljeno 28 puta na 24 poruka

meni nekako Morrowind najviše ostao u sećanju, eh kad bi i njega remasterizovali ovako kao Oblivion...
makarije je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.5.2025, 15:55   #3830
DeCoy
Intel Inside

Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.658
Zahvaljeno 11.205 puta na 7.167 poruka

Morrowind je arhaična igra za današnje standarde, pored matorih nostalgičara, teško da bi imala prođu kod mlađih naraštaja.
DeCoy je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.5.2025, 16:30   #3831
Laskaris
Deo inventara foruma

Morrowind je i kada je izasao imao arhaican i bezvezan gameplay. Sto se grbo rodi, vreme ne ispravi. Nemoguce je od toga napraviti iole moderan remaster.
Stara 5.5.2025, 20:43   #3832
Dantheus
Veteran

Član od: 3.3.2016.
Zahvalnice: 255
Zahvaljeno 196 puta na 142 poruka

Citat:
makarije kaže: Pregled poruke
meni nekako Morrowind najviše ostao u sećanju, eh kad bi i njega remasterizovali ovako kao Oblivion...
Neće se desiti. Morrowind je nemoguće remasterizovati ovako kako je Oblivion remasterizovan, jer nije ni izbliza toliko generičan, njega bi morali rimejkovati, zapravo praviti igru ispočetka, što je i sam Todd Howard rekao, a to se jednostavno ne isplati. Drugo, da bi današnjim igračima približili igru morali bi fundamentalno da promjene sisteme, naročito borbeni, a to je već svetogrđe za sve fanove serijala, tako da, bilo bi nemoguće da se finalni proizvod dopadne i jednog i drugoj grupaciji. Uostalom uz ovih milijardu dostupnih modova Morrowindu ništa ne fali ni grafički ni sadržajno (evo Tamriel Rebuilt je prije 4 dana dobio najveću ekspanziju do sada). Slijedi Fallout 3 remaster, što i nije toliko loše, pa se tek onda možemo nadati nečemu novom...

Citat:
Laskaris kaže: Pregled poruke
Uzeo Baldur's Gate 1 ponovo da igram. Jbt sta je losih mesta. Da ne pominjem zastarelu mehaniku i budjavi D&D u nekoj 2 ili 2.5 verziji..Skoro nepostojece licnosti i price kompanjona. Utisak sada i pre 26 god nije bas isti.. Iz raznih razloga naravno..
Nostalgija je cudo, lepo napisa covek gore.
Ali u vrijeme kad je igra izašla mehanike nisu bile zastarjele niti je AD&D 2 bio buđav. Koristili su aktuelni ruleset.

Odigrao sam i ja BG1 prošle godine (bez ikakvih modova, samo sam malo čačkao po config da ubrzam kretanje likova) i iako utisak ne može biti isti kao pri prvom igranju, nipošto se ne može reći da je loša igra, naprotiv. On jeste bio u izvjesnom smislu tech demo za Infinity Engine i imao je nekoliko krupnih mana: bezvezna priča, dosadni likovi, nekoliko loših dizajnerskih odluka, ali ono najbitnije, a to je osjećaj progresije, su odradili perfeketno. Malo koji RPG do dan danas je uspio to da postigne.
Dantheus je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.5.2025, 21:46   #3833
doctor
Deo inventara foruma

Član od: 14.3.2008.
Zahvalnice: 4.383
Zahvaljeno 3.326 puta na 2.300 poruka

Ja sam Oblivion igrao davne 2007-8 malo i sad bih mu se radije vratio na PC-u sa par grafičkih modova nego kroz ovaj remaster, što da se lažemo kad znamo šta srcu godi. Isto tako ne treba dirati ništa od tih starih igara, samo ih omogućiti da glatko rade na modernim sistemima - a to moderi uglavnom već sve odrade, a u poslednje vreme Boga mi i vrlo lepo zapakuju i distribuiraju. Gomilu igara čovek danas može da dohvati sa GoG/Steam, skine community patch i cepa.

Pokušati modernizaciju igara u čijem srcu su arhaični (za modernu publiku) gameplay sistemi nema smisla. Imaju svoj šmek. Što bi narod reko: sve si ima svoje
doctor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.5.2025, 23:10   #3834
player1
V.I.P. Test Play

Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.762
Zahvaljeno 4.133 puta na 2.700 poruka

Remaster Obliviona je sustinski remaster za zamenjenom grafikam i skoro potpuno istom mehanikom igranja kao pre 18 godina, sa svim prednostima i manama.

Koliko je god bio revolucionaran sa jedne strane, tu se i dalje vide stare problemi, kao npr. agresivni level scaling, zbog koga nema poente istrazivati tamnice, jel bio gde da ides imas protivnike iste snage i slicne random nagrade.

Sa druge strane, da je bio revolucionaran, jeste. Dosta modernih open world RPG-ova nemaju ni priblizno slicno ziv svet kao Oblivion.
player1 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.5.2025, 23:16   #3835
Dantheus
Veteran

Član od: 3.3.2016.
Zahvalnice: 255
Zahvaljeno 196 puta na 142 poruka

Dirali bi oni i Morrowind, samo znaju da ne mogu zaraditi na tome. Jedino mi nije jasno zašto bi iko od starijih igara želio remaster za igru sa možda i najkvalitetnijim modovima... Sa Falloutom 3 je drugačija situacija, mislim da će mu dobro doći ovaj remaster, ako se glasine ispostave kao tačne. Jedno dobro grafičko osvježenje i ispravljanje brljotina, tipa popravka gunplaya, dodavanje iron sighta, sprinta...
Dantheus je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.5.2025, 13:15   #3836
jaomile
Veteran

Član od: 20.11.2011.
Zahvalnice: 195
Zahvaljeno 184 puta na 116 poruka

Samo da uporedim malo sa Skyrim-om. Skyrim je po mom misljenju velika zrtva ogranicenosti konzola 2011. i zeljom da release date bude 11-11-11. Dosta toga je Skyrim popravio u odnosu na Oblivion ali je isto tako dosta toga izgubljeno.

Npr Daedric princes implemntacija u Skyrim-u je daleko bolja. U Oblivionu su posuli Daedric shrines po mapi > pridjes > odradis neki mini quest i dobijes nagradu. Molag Bal npr: Dobijes quest > quest je 150 metara udaljen od shrine-a > uradis ga za 2 minute > dobijes nagradu. Ili npr Nocturnal; ocekivao sam neki stealth/thief quest. Ne. Dobijes quest > odes u grad > cujes gdje se oko nalazi > odes i pokupis oko > dobijes skeleton key. Daleko bolja implementacija u Skyrim-u.

Isto tako, lakoca kojom dobijas Daedric gear. Nisam jos ni level 20 i vec sam skupio nekoliko setova Daedric armor. O Ebony i Glass necu ni pricati, prestao sam brojati.
jaomile je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.5.2025, 18:42   #3837
player1
V.I.P. Test Play

Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.762
Zahvaljeno 4.133 puta na 2.700 poruka

Citat:
jaomile kaže: Pregled poruke
Isto tako, lakoca kojom dobijas Daedric gear. Nisam jos ni level 20 i vec sam skupio nekoliko setova Daedric armor. O Ebony i Glass necu ni pricati, prestao sam brojati.
Nije lakoca nego su nagrade potpuno skalirane sa levelom tvog lika.
Ako na primer samo juris glasni kvest, veoma ces se nacekati dobrom gear-a.

Ali ako radis sve po mapi, odjednom ces bisi zasut oruzijem o oklopima, od najnebitnijeg bandita ili tamnice.
player1 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.5.2025, 20:37   #3838
perablenta
Deo inventara foruma

Član od: 30.1.2009.
Zahvalnice: 1.096
Zahvaljeno 1.679 puta na 1.065 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku perablenta

Stvarno se i postavlja pitanje koji način prelaženja igre omogućava neki smisaoni napredak i nivoa i opreme i priče?
perablenta je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.5.2025, 21:35   #3839
pentraksil
Deo inventara foruma

Ako se ja dobro secam, najbolji nacin resavanja problema sa skaliranjem je prvo odraditi odredjeni broj glavnih misija pa onda ici u istrazivanje, kako bi se sve to dobro izbalansiralo.

Ne secam se tacno koji kvest je u pitanju, ali je to bila preporuka za normalnu dalju igru. Inace postaje jako problematicno, bar je meni tako bilo.
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku pentraksil na korisnoj poruci:
perablenta (7.5.2025)
Stara 7.5.2025, 22:28   #3840
polarnimeda
Deo inventara foruma

Član od: 9.11.2005.
Zahvalnice: 1.878
Zahvaljeno 998 puta na 619 poruka

Da je danas vise Gothic 1 i 2 formule, RPG svetovi bi bili mnogo strasnija i neograniceno zanimljivija mesta za istrazivanje...
polarnimeda je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
elder scrolls, oblivion, tes

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
The Elder Scrolls Online Angelo Serafin MMORPG igre 1190 18.1.2024 23:55
The Elder Scrolls Online - Balkan Community LjutiNordijac Online susreti 1 5.3.2013 19:29
The Elder Scrolls Online Andross otpaTci 1 3.5.2012 20:35
Elder Scrolls MMORPG donator99 Mrežne igre 10 14.11.2007 10:42
Elder Scrolls vs Gothic? karlito brigante otpaTci 6 21.11.2006 23:58

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 5:26.