![]() |
![]() |
|
Prenosni računari PDA, notebook, laptop i ostali prenosni računari, ne računajući tablete |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
![]() |
#1 |
Član
Član od: 7.2.2008.
Zahvalnice: 45
Zahvaljeno 74 puta na 51 poruka
|
![]()
Ima li neko doticno postolje za laptop koje omogucuje hladjenje {dodatno} laptopa? konkretno mislim na cool fan stand i kakvi su vam utisci u vezi toga? vredi ili ne vredi? posto imam fsc laptop koji se mnoggo greje...
![]() Poslednja ispravka: Bryan Fury (23.7.2008 u 12:08) Razlog: Velika slova |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Član
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Intel Inside
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.660
Zahvaljeno 11.221 puta na 7.175 poruka
|
![]()
Imam i ja to Canyon postolje sa jednim ventilatorom i mogu da ti kažem da ga slobodno zaobiđeš i opredeliš se za neki CoolerMaster sa dva ventilatora koji košta max 10e više. Temperatura sa i bez ovog postolja se razlikuje za neka 2-3 stepena, ništa više.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
Član od: 27.6.2007.
Zahvalnice: 20
Zahvaljeno 51 puta na 41 poruka
|
![]()
Juce sam dobio Titanovo postolje i odmah ga probao na ATItool-u (cube) gde sam imao znatno sporije podizanje tempereture (po rivi) i 10 fps-a vise
![]() U igrama...zagreje se gpu na 80+ ali znatno sporije nego ovako, tj. efektivno duze igram udobno ![]() U radu je mnogo udobnije, vrlo efikasno je izvlacio toplotu iz lapa, tako da se dlanovi uopste nisu grejali ![]() Postolje je alu pa i samo doprinosi disipaciji (cita se SK ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Koje je to postolje? Tacan naziv i koliko kosta? Posto bih ga malo pogledao
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Komentari, komentari o ovom Titanu ?
![]() Jel ima neko ko koristi ovo hladjenje ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Član
Član od: 22.1.2008.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 10 puta na 10 poruka
|
![]()
Pa ovako. Dok komp nisam podigao na kutije on se često gasio kada pokrenem neke igre ili nešto zahtevnije radim. Komp se isključuje pri temperaturi od 85 stepeni. Kutije su tu temperaturu smanjile na oko 75 stepeni. Sada sa postoljem, koje jeste da ima samo jedan ventilator od 2000 o/min, temperatura se kreće oko 65 stepeni pri nekom većem radu. Nisam imao vremena da probam igre. Takođe je znatno hlađenje pri nižim temperaturama, gde sam bez postolja imao oko 55 sada je ta temperatura oko 40 na trećem nivou brzine(2000 o/min), a oko 45 na prvom nivou brzine(1000 o/min).Tako da ja mislim da nije sve u brzini obrtaja nego ima nečega i u novim inovacijama.
Napomenu bih još da postolje ima nagib od 8.5 stepeni i da laptop ne klizi sa njega. Pozdav P.S. Cooler Master garantuje smanjenje temperature za 17 stepeni. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Didi na korisnoj poruci: | ||
dzonihsv (30.9.2008) |
![]() |
#8 |
Banned
|
![]()
Nekada su postolja improvizovana od udzbenika zarad boljeg hladjenja. Jako jeftina varijanta, naredjas knjige sa jedne i sa druge strane i na njih laptop. Vazduh struji ispod laptopa i to je to. Taj se recept nekada primenjivao i na Amigu 500 a sada bogami i na Amigu 1200. Jako jeftino resenje postolja lol. Tj snadji se u prirodi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ja za sad koristim slican princip, samo sto umesto knjiga koristim presavijen blokchic za zapisivanje.
![]() I taj princip mi je omogucio prelazak Mass Effecta. Znaci funkcionise 100%. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Član
|
![]()
Verovatno Cu Kupiti Thermaltake-ovo Postolje, Model Thai-chi-m. Stabilno Je, Ima Lajsnu Na Koju Se Lap Oslanja, Dva Ventilatora, Moze Se Dodati I Treci, Al-je, A Tu Je I Pregrada Koja Se Uvlaci Za Olovku I Notes. Moze Se I Preklopiti. Titanova Postolja Su Nekako Kratka I Lap Moze Lako Da Spadne Sa Njih. Sad Po Pitanju Hladjenja Neznam Kakva Su. :d
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Sad vidoh to thermaltake hladjenje. Ako mene pitas ono nije ni za qrac
![]() Brzina rotacije : 1000 RPM - pa brze cu ja da duvam u njega. Jeste ono Titan ruzno ali verovatno njega uzimam zbog 4 venta. I siguran sam da hladi bolje od tog TT. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Član
|
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Član
|
![]()
A ja sam, do sada, koristio postolje koje naginje tastaturu za cca 25deg i moze da se rotira, originalni kineski proizvod, nabavljen u bloku 70 za 150 din. Radi
![]() Medjutim skalamerija koja sluzi za postizanje nagiba donekle zaklanja otvore za intake. Ovo novo cudo se naziva Titan G3T (ili GBT), fancy stampa pa ne provaljujem jel br ili slovo ![]() LM ima ga na reklami, sad gledam, unutrasnja naslovne proslog (07) SK-a, i oznaka je Titan TTC-G3TZ, a i u ovom (08) ga ima ![]() Sto se upotrebe tice, danas nije uspelo da odrzi lap u formi sve vreme LAN sesije CS-a (klima na off-u) ali je trajalo...do malopre ![]() Maltretiracu ih (lap&postolje) ceo vikend pa ko prezivi...pisem vam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Intel Inside
|
![]()
Mali off...
Kojim programom očitavate temperaturu grafičke u laptopu? Za proc koristim CoreTemp, a skinuo sam AtiTool 2.6 ali kada ga pokrenem, nabije zauzeće procesora na 90%, ništa ne pokazuje i tako stoji i po 5-10 minuta tj. dok ne ubijem proces iz TM-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Član
Član od: 27.8.2008.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 6 puta na 6 poruka
|
![]()
Ne treba zaboraviti Cooler Master NotePal Infinite i W2, odlicno rade svoj posao.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||
Član
|
![]() Citat:
![]() Citat:
Poslednja ispravka: Dimo (25.8.2008 u 13:55) Razlog: spajanje poruka |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Član
|
![]()
Svi koji zele dobro, stabilno i kvalitetno postolje za lap neka sacekaju kraj septembra, jer tada, kako distributeri kazu u Srbiju stize Titan TTC-G4TZ. Molim sve koji vec imaju ovo postolje neka pisu na forumu svoje utiske u vezi njega, kao i oni koji imaju model TTC-G1T.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Član
|
![]()
Riva 2.09 (.06, .07, .08 allso)
ATItool mi ne ocitava temp, samo zavrti furby-a i broji fps-e |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku YBear na korisnoj poruci: | ||
DeCoy (2.8.2008) |
![]() |
#19 |
Intel Inside
|
![]()
Axa, Riva Tuner, imam to već, sad ću da ga instaliram. Hvala
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Laptop do 1000e? | Wubi | ŠDK - Prenosni računari | 20 | 28.8.2008 2:38 |
Grafička kartica za laptop | Guardian | Prenosni računari | 7 | 5.4.2008 20:37 |
"Hitno" Predložite mi laptop | YuMen | ŠDK - Prenosni računari | 16 | 28.3.2008 22:59 |
Instalacija zlog windowsa na laptop | chris | Operativni sistemi | 8 | 6.1.2008 0:31 |
Laptop - Ogroman problem | hocukuci | Operativni sistemi | 3 | 7.10.2007 0:41 |