![]() |
![]() |
|
Fotografija Radovi korisnika iz oblasti digitalne fotografije, diskusija na temu fotografije... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
![]() |
#1 |
Veteran
|
![]()
Evo skarabudzio ja mali kucni studio (doduse nista posebno al ajde). Probao sam foru bez ona dva svetla sa strane. Samo sam na blic od aparata nakacio softbox. Evo sta sam dobio
![]() ![]() Ovu drugu sam postavio da bi demonstrirao problem koji mi se javlja. Naime ova slika je fotografisana tako sto sam priblizio aparat do srafcigera i slikao sa makro modom. E sad, kada odaljim aparat i stavim ga na stativ mogu da se porodim pored njega jer nema sanse da fokusira. Vota fak? U cemu je problem sa tim fokusiranjem??? Sve zive modove izmenjao. Ove fotke su sve na manualu jer drugacije nema sanse da se slika u studiu. A poprilicno sam siguran da ukoliko budem odaljio izvor svetlosti od objekta da cu dobiti meke difuzne senke umesto ove sto pada na papir iza. Help ![]() Pozz Poslednja ispravka: DarkNemos (5.7.2008 u 8:28) Razlog: visak slovo :) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Superb Moderator
Član od: 17.8.2005.
Zahvalnice: 3.174
Zahvaljeno 4.256 puta na 1.277 poruka
|
![]()
Koji aparat koristis/imas?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Veteran
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Deo inventara foruma
Član od: 27.4.2006.
Zahvalnice: 821
Zahvaljeno 2.075 puta na 1.080 poruka
|
![]()
Pa ček, jesi isključio makro mod? (glupo pitanje)
Pokušaj manuelno da fokusiraš, imaš stativ, ne bi trebalo da je problem. Ako sam sad odvalio neverovatnu glupost oprosti, juče sam kupio aparat ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Veteran
|
![]() Citat:
Mozda tvoj aparat moze manualno da fokusira, moj ne moze. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Deo inventara foruma
Član od: 27.4.2006.
Zahvalnice: 821
Zahvaljeno 2.075 puta na 1.080 poruka
|
![]()
Probao sam da pomognem, jbg, nisam pogledao šta sve ima i šta sve nema
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Mini ITX Systems | Tim85 | Osnovne komponente | 0 | 12.1.2007 19:51 |
Mini DV player/recorder | San-Sale | ŠDK - Foto i audio/video | 7 | 23.6.2006 13:19 |
pinacle studio 8/9 | NoYes | Aplikativni softver | 3 | 2.6.2006 16:25 |
Mini ITX | Patton | Zanimljive Web lokacije | 1 | 8.5.2006 12:11 |
Datum i vreme sa mini DV kamere i VHS kaseta! | Kokan | Foto i audio/video | 5 | 24.2.2006 1:43 |