![]() |
![]() |
|
Internet tehnologije Komunikatori, pretraživači, servisi i protokoli... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Veteran
Član od: 16.5.2006.
Zahvalnice: 664
Zahvaljeno 183 puta na 135 poruka
|
![]()
Na racunarima u kabinetu imamo problem . Naime svi ,ali apsolutno svi racunari nemogu da otvaraju stranice sem nekih koje su najposecenije npr. Myspace, SKForum,elitesecurity, youtube i google.com . Druge sajtove je nemoguce otvoriti
Firefox : Server not found Firefox can't find the server at www.codegear.com. * Check the address for typing errors such as ww.example.com instead of www.example.com * If you are unable to load any pages, check your computer's network connection. * If your computer or network is protected by a firewall or proxy, make sure that Firefox is permitted to access the Web. IE : The page cannot be displayed The page you are looking for is currently unavailable. The Web site might be experiencing technical difficulties, or you may need to adjust your browser settings. Nemogu da ukapiram u cemu je problem . Net nam stvarno treba k'o 'leba ..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Član
Član od: 15.3.2006.
Zahvalnice: 7
Zahvaljeno 72 puta na 51 poruka
|
![]()
Pa da li si razmisljao da je mozda administrator "filtrirao" sadrzaj koji moze da se pogleda na internetu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
Član od: 23.8.2007.
Zahvalnice: 58
Zahvaljeno 123 puta na 69 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
eat, sleep & blink
|
![]()
Ajd probaj da preko proxyja otvoriš tu stranicu, idi na http://www.scoobidoo.net i otkucaj željenu stranu koju ne otvara bez proxyja, pa javi. Ukoliko preko proxyja otvori stranicu, onda je sigurno da je administrator filtrirao stranice ili je do Vašeg internet provajdera.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
Član od: 9.2.2007.
Zahvalnice: 10
Zahvaljeno 3 puta na 3 poruka
|
![]()
E sad posto kod mene kuci isto nece da otvara myspace a oce preko ovog scoobi....com sta da radim pa da otvara normalno ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Veteran
Član od: 11.7.2006.
Zahvalnice: 146
Zahvaljeno 153 puta na 97 poruka
|
![]()
Isto se desava i kod mene zadnjih dan-dva, da ne mogu da otvorim neke sajtove. Prvo sam primetio da ne mogu da otvorim imageshack, a onda i da ne moze ni rapidshare (u stvari moze sajt ali kad kliknem na free (ili premium svejedno) - za skidanje sledeca strana ne moze da se ucita), a ne moze da se otvori ni ovaj proxy sajt scoobi...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
eat, sleep & blink
|
![]()
Problem je do provajdera, administrator tog provajdera "filtrira" određene sajtove, tako da ti ne možeš da ih otvoriš. Jedino rešenje je da ih kontaktiraš i da se sa njima objasniš.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ad Ministrator
Član od: 19.8.2005.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 3.041 puta na 1.544 poruka
|
![]()
Ne mora biti da provajder nešto radi namerno.
Najčešće je problem u proksiju ili DNS serveru kod provajdera. Prvo se rešava nekim besplatnim stranim proksijem, a drugo - stavljanjem bukvalno bilo kog DNS-a koji znaš (može i od drugog provajera). U svakom slučaju, treba probati, pa šta upali. Prvo, pa ako nema rezultata, onda drugo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Deo inventara foruma
Član od: 28.11.2005.
Zahvalnice: 91
Zahvaljeno 902 puta na 621 poruka
|
![]()
Kod mene juce je mogao samo google da se otvori ??? Ali mislim da su radili nesto u telekomu pa da zato je bio prekid...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
détente
Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 1.530
Zahvaljeno 2.470 puta na 1.488 poruka
|
![]()
Tako je, juče je prekid bio duži od 10 sati i mnogi nisu imali pristup Internetu preko ADSL-a, ali to nema veze sa ovom temom...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Drug Član
Član od: 12.7.2006.
Zahvalnice: 772
Zahvaljeno 2.267 puta na 1.686 poruka
|
![]()
Meni se to desilo kada nisam manuelno uneo DNS, vec namestio da se automatski dodeljuju. Podesi DNS i nece biti problema.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Član
|
![]()
I ja imam isti problem, samo ako bi mogao neko da objasni tacno sta da se radi, jer objasnjenje od 3 slova ne pomaze puno
![]() Poslednja ispravka: Iris (16.4.2008 u 18:23) |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
détente
Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 1.530
Zahvaljeno 2.470 puta na 1.488 poruka
|
![]()
^ Da si procitao ostatak teme i nekoliko postova pre tvog, znao bi sta da radis!
![]() Poslednja ispravka: Iris (16.4.2008 u 18:31) |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Član
|
![]()
Dodelio sam DNS i o5 nista... Jos gore, cak nece i da otvori stranu, morao sam da vratim na automatsko...
A daj onda da probam ovo sa proxijem... Koji program skinuti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Deo inventara foruma
Član od: 26.11.2006.
Zahvalnice: 947
Zahvaljeno 1.398 puta na 678 poruka
|
![]()
evo ja imam slican problem ali en isti http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=31120
i meni ne otvara neke stranice a neke otvara ali meni ok radi preko internet explorera 6 ..stare, u cemu je fazon.. jeli neki crv, jel mozda do opere 9.5 ili.. i na FF i na operi isto, nece da google trazi, hoce da ga otvori, ne mogu uci u mail acc na yahoo ali mogu otovriti yahoo da ukucam korisnicko ime i sifru pomagajte ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Deo inventara foruma
|
![]()
dajte ljudi zar niko nista ne znam.. pa ne znam sta da radim
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Starosedelac
Član od: 30.4.2006.
Zahvalnice: 621
Zahvaljeno 264 puta na 174 poruka
|
![]()
Evo i meni od pre par dana nešto nije kako treba. Mogu da otvorim nekoliko sajtova, a više njih ne mogu. Od pretraživača ništa, ni google, ni yahoo, ni aladina.... a preko scoobija hoće .... SBB je u pitanju .... i na njihov EUC mogu da idem ..... ali mislim da je kod mene neko crvče ili slična živuljka .... s čim da skeniram? nerviram se svaki dan
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Javila mi se jos jedna devojka, i kod nje ne moze. Isti problem kao i kod nas. NE moze google, yahoo, gamail i slicno. Vecina hoce al eto.
Recimo malo mi jos cudno, odam na speedtest.net da testiram brzinu, moze ping, moze download da testira ali dodje na uploa i stoji.. nista. Ja evo prijatelju vec par dana sam tako na netu.. sve sam skenirao medjutim nsita, nema pomoci. Ako sta saznas voleo bi da javis u cemu je stvar a naravno, jaako saznam javim ti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
V.I.P. Zaštita
Član od: 18.5.2008.
Zahvalnice: 5
Zahvaljeno 425 puta na 385 poruka
|
![]()
Pobrisite Cache i Cookies pa probajte onda. Ako mislite da imate nekog parazita skenirajte komp ovim programom http://www.malwarebytes.org/
Kako obrisati za FF Cache tools\options\privacy\clear now\clear private data Cookies \show cookies\remove cookies |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Starosedelac
Član od: 30.4.2006.
Zahvalnice: 621
Zahvaljeno 264 puta na 174 poruka
|
![]()
Ne znam uopšte o čemu se radi, kod mog oca na SBB sve radi .... trebalo bi da zamenim modeme, da vidim da li je do provajdera, ili do kompjutera .... ako preko mig modema radi kod njega, onda mi je definitivno nešto zeznuto u podešavanjima ... samo ne znam šta ....
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Pravljenje butabilne WindowsXP instalacije sa SP3 pomocu NLite | Win32 | Operativni sistemi | 8 | 4.6.2008 15:13 |
Asus K8N-E Deluxe firmware na netu? | holodoc | Osnovne komponente | 4 | 5.9.2006 1:11 |
Halo 2 na PC-u i Win Vista | Meho Krljic | O igrama uopšte | 4 | 18.4.2006 20:00 |