Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Komunikacioni uređaji i umrežavanje
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Komunikacioni uređaji i umrežavanje Modemi, mrežna oprema, mreže i umrežavanje…

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 25.9.2012, 13:17   #1
dzaba
Novi član

Član od: 29.10.2009.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Wireless to Wireless

Ima jedan problemcic, moj drug ima neki lokalni bezicni internet nesto ispod megabajta, preko gird antene kablom ide u PCI karticu u desktop racunar i to radi, ali sada je kupio laptop i hoce da ga koristi za internet. Znaci sada grubo receno internet treba da se podigne na wireless. Na desktop masini je windows 7 na laptopu XP. Ja sam probao ad-hoc mrezu sa usb wireless karticom i laptop se kaci ali mi automatski diskonektuje wireless od provajdera. Probao sam da preko LAN kartice kablom preko rutera podignem internet ali laptop se kaci na ruter ali nem interneta i racunari se medjusobno nevide (neznam da li je ovaj nacin uopste izvodljiv) cekirao sam opciju da se dozvoljava da drugi korisnici koriste internet preko ove konekcije i nista, probao sam da im dodeljujem IP adrese i opet nista, mozda je problem u DNS-u pozto neznam koji dns koristi lokalni provajder ili mozda treba nesto da prepodesim ruter, totalno sam se blokirao, molim za pomoc - H E L P!!!!

P.S. Iste su workgupe
dzaba je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.9.2012, 13:25   #2
Nutsbre@ker
Starosedelac

Član od: 17.6.2008.
Zahvalnice: 68
Zahvaljeno 439 puta na 329 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Nutsbre@ker
Određen forumom Re: Wireless to Wireless

Kod nekih od tih lokalnih provajdera potrebno je traziti dozvolu, tacnije da provajder na samom serveru , dozvoli koriscenje interneta drugim racunarima, osim tog vec prikacenog. Tako je bilo kod mog prvog provajdera, ( takodje lokalac i takodje preko antene), za svaki novi racunar, ili uredjaj smo morali da se obratimo provajderu, da bi nam ''pustio'' internet. E sada ne kazem da je to kod tebe slucaj, ali je sasvim moguce da je to u pitanju.
Nutsbre@ker je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Čudan problem na laptopu - wireless?! Master_Touch Komunikacioni uređaji i umrežavanje 4 20.6.2011 23:30
Umrežavanje 2 računara preko wireless rutera i ADSL rutera Sale013 Komunikacioni uređaji i umrežavanje 25 24.2.2011 0:57
Kablovski modem + wireless ruter kombinacija Ivan452 Komunikacioni uređaji i umrežavanje 1 16.4.2010 22:46
Wireless wireless router srka Komunikacioni uređaji i umrežavanje 12 12.4.2008 19:47
wireless me ubi... forrest_gump Internet tehnologije 17 20.10.2007 11:41

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 5:45.