![]() |
![]() |
|
Komunikacioni uređaji i umrežavanje Modemi, mrežna oprema, mreže i umrežavanje… |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 29.10.2009.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Ima jedan problemcic, moj drug ima neki lokalni bezicni internet nesto ispod megabajta, preko gird antene kablom ide u PCI karticu u desktop racunar i to radi, ali sada je kupio laptop i hoce da ga koristi za internet. Znaci sada grubo receno internet treba da se podigne na wireless. Na desktop masini je windows 7 na laptopu XP. Ja sam probao ad-hoc mrezu sa usb wireless karticom i laptop se kaci ali mi automatski diskonektuje wireless od provajdera. Probao sam da preko LAN kartice kablom preko rutera podignem internet ali laptop se kaci na ruter ali nem interneta i racunari se medjusobno nevide (neznam da li je ovaj nacin uopste izvodljiv) cekirao sam opciju da se dozvoljava da drugi korisnici koriste internet preko ove konekcije i nista, probao sam da im dodeljujem IP adrese i opet nista, mozda je problem u DNS-u pozto neznam koji dns koristi lokalni provajder ili mozda treba nesto da prepodesim ruter, totalno sam se blokirao, molim za pomoc - H E L P!!!!
P.S. Iste su workgupe |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
|
![]()
Kod nekih od tih lokalnih provajdera potrebno je traziti dozvolu, tacnije da provajder na samom serveru , dozvoli koriscenje interneta drugim racunarima, osim tog vec prikacenog. Tako je bilo kod mog prvog provajdera, ( takodje lokalac i takodje preko antene), za svaki novi racunar, ili uredjaj smo morali da se obratimo provajderu, da bi nam ''pustio'' internet. E sada ne kazem da je to kod tebe slucaj, ali je sasvim moguce da je to u pitanju.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Čudan problem na laptopu - wireless?! | Master_Touch | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 4 | 20.6.2011 23:30 |
Umrežavanje 2 računara preko wireless rutera i ADSL rutera | Sale013 | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 25 | 24.2.2011 0:57 |
Kablovski modem + wireless ruter kombinacija | Ivan452 | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 1 | 16.4.2010 22:46 |
Wireless wireless router | srka | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 12 | 12.4.2008 19:47 |
wireless me ubi... | forrest_gump | Internet tehnologije | 17 | 20.10.2007 11:41 |